Cornucopia?

2015-05-15 13:14

Åk på jihad eller till Ukraina - gå före i Stockholms bostadskö

Schibsted/SvD:s journalist Per Gudmundsson rapporterar på sin blogg om Stockholms kommuns nya handlingsplan för sk jihadturister. Bland annat ska dessa ges jobb och gå före i bostadskön vid retur till Sverige. Har du svårt att få ett försthandskontrakt på en lägenhet i Stockholm kan alltså en kortare jihadresa till Syrien vara en metod att gå före i kön, alternativt åka till Ukraina eller ansluta sig till den autonoma vänstern eller vit makt-miljön.

Stockholm ansluter sig alltså till tidigare omtalade Örebro när det handlar om efterperspektiv (=retur till Sverige).

Gudmundsson citerar bland annat följande ur det niosidiga dokumentet som Stockholms stadshus tagit fram. Angående efterperspektivet skriver man bland annat följande.
"När det gäller försörjning är det viktigt med samarbete mellan socialtjänstens försörjningsstöd, Jobbtorg och andra insatser vid arbetsmarknadsförvaltningen, samt länk till Arbetsförmedling.
Slutligen, är boendefrågan en förutsättning som behöver fungera och därför bör även bostadsbolagen ingå i en samverkan under efterperspektivet."
Stockholms kommun avser också att samarbeta med Muslimska brödraskapets representanter i Sverige, trots att dessa har följande i sitt valspråk enligt Gudmundsson:
"[J]ihad är vår väg, och döden för Allahs ära är vår högsta strävan."
En form av möjligt boende för
jihadreturer kan vara Långholmens
fräscha konferenscenter.
Dock diskriminerar inte Stockholm kommun.

Även de som anslutit sig till Ukrainas officiella förband ska beredas jobb och bostad, då det anses som våldsbejakande extremism att delta i Ukrainas försvar mot grannlandet Rysslands invasion. Huruvida jobb och bostad ska gälla om man istället för Ukrainas armé eller inrikestrupper väljer franska Främlingslegionen eller amerikanska marinkåren framgår inte.
" I dagsläget finns det enligt säkerhetspolisens bedömningar tre verksamma våldsbejakande extremistiska miljöer i Sverige; inom den autonoma miljön, inom vit makt-miljön och den våldsbejakande islamistiska extremistiska miljön. [...] Händelseutvecklingen efter krigsutbrott i Syrien och Ukraina då invånare från flera europeiska länder, inklusive Sverige, rest för att delta i striderhar aktualiserat frågan om våldsbejakande extremism."
Själva dokumentet finns som PDF här. Man får förmoda att Stockholm tittar avundsjukt på att det betydligt mindre Göteborg lyckas förse jihadisterna i Syrien med fler terrorister än huvudstaden, och att man genom att se till att utlova jobb och bostad kan få fler stockholmare att bege sig ut på jihad.

Bostadsfrågan som föreslås av det (fi)-(v)-(mp)-(s)-styrda Stockholms kommun ligger helt i linje med Boverkets rekommendation att behov ska gå före köplats när det gäller bostad, och visar utmärkt hur kommunalt självstyre gör att riksdagsbeslut eller myndighetsförordningar inte alltid är nödvändiga. Det är också i linje med Anna Kinberg Batras ställningstagande, att jihadister inte är mördare, våldtäktsmän, etniska rensare, folkmördare och terrorister, utan offer. Man får förmoda att erbjudanden om jobb och bostad har en bred politisk enighet bakom sig.

Å andra sidan kanske man läst Magnus Ernströms analys av IS, vilket innebär att IS-terrorister aldrig mer kommer tillbaka till Sverige, så detta kan vara en strategi från Stockholm för att bli av med dessa element genom att utlova jobb och bostad om de lyckas smita från IS utan att få ett nackskott som tack för försöket.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

16 kommentarer:

 1. Varför kan dom inte få en gratis boplats på 6-8 år i isoleringscell för krigsturism/medlemskap i terrorgrupp? Är inte det den danska linjen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Nazist, fascist, rasist! Allt annat än daltande med silkesvantarna på är uteslutet. Det är ju synd om dem. FATTA!

   Radera
  3. Isoleringscell är väl daltande med silkesvantar? Min regel har alltid varit att "man måste prata med människor på ett språk dom förstår" och vissa förstår tyvärr bara våld. Men nackskott är ju tyvärr olagligt...

   Radera
  4. @ Kristian

   Inte om du först gått med i IS...

   Radera
  5. Dags för hemlösa att gå med.....! Eller kan man snart nöja sig med att gå med i Hells Angels el dyl?
   Kanske bara förortsgäng månne?

   Radera
 2. Tja, vet man var man har dem så blir det ju i alla fall lättare för FRA och NSA etc att övervaka dem och deras kontakter med andra terrorister i Sverige jämfört med om de flyttar runt på sofforna hos kompisar som en vanlig svenne i samma ålder. Låser man in dem så kan de ju inte bidra till underlaget för FRA:s årliga budgetökningsäskanden...

  Cynisk? Jag? Vad menar ni med det? ;-)

  SvaraRadera
 3. Långholmen lät bra. Den gamla modellen alltså.

  SvaraRadera
 4. Så, medlemmarna i Researchgruppen får inte bara en guldspade, de får också förtur till gratis centrala lägenheter i Stockholm. De har så många kontakter i den "autonoma miljön" att internet blir avundsjukt.

  - Vadå GRATIS??!

  Om du blir tilldelad en lägenhet i efterperspektivspresent måste väl hyran INGÅ, annars faller ju alltihop.

  Varför känns alla dessa program som någon sorts "beställningsjobb" för att ge vissa grupper (läs autonoma) fördelar?
  Islamisterna dör på plats i Syrien. Högergrupperna blir socialt utmobbade och ingen BRF vill ha sina fönster utslagna osv. Kvar blir de "autonoma" som får varje fin lägenhet som dyker upp i storstan gratis.

  Kan ingen som är jävlig på mängdlära och sitter på källinformationen göra ett enkelt diagram som visar om jag har tänkt rätt eller fel.

  SvaraRadera
 5. Puh! Dom fick med det viktigaste! :

  "Och det är viktigt att i detta arbete beakta ett genusperspektiv."

  Hur skulle annars en jihadist kunna känna sig hemma och trygg igen ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Genuscertifierade jihadistlägenheter i Stockholm på de skötsamma skattebetalarnas bekostnad!?

   Man förstår varför tidningen Svenska Mad försvann från hyllorna - verkligheten överträffar numera de mest skruvade artiklar de någonsin tryckte.

   Radera
  2. Underbegåvningen Mona Sahlin som står bakom. Men det är inte hennes fel, det är inte lätt att vara idiot, men betalt måste hon ju ha efter all skit hon sitter på efter många långa år i politiken.

   Förhoppningsvis leder det till lite gapskratt hos beställaren innan det åker i papperskorgen.

   Radera
 6. Sverige är i akut behov av ett inbördeskrig.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. I Finland kommer den nya regeringen att kriminalisera medlemskap i terrororganisationer. I fortsättningen kommer jihadturister antagligen att slängas i fängelse eller utvisas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kan dom ju söka asyl i sverige. Vad bra !
   Så har våra politiker gjort ännu en god gärning för mänsklighetens bästa!

   Radera