Cornucopia?

2015-04-01 11:46

Uppsamling av dagens aprilskämt

Idag är det den 1:a april. Här följer en sammanfattning av några av dagens skämt i media.


Vi börjar med public service.
Hela LO-borgen är ett aprilskämt.
"Facket utnyttjar visstid trots sin egen kritik Fackförbundet Kommunal har under lång tid sett visstidsanställningar som ett av arbetsmarkandens största problem. Nu kan SVT visa att Kommunal själva utnyttjat visstidsanställningar för sina egna anställda i stor omfattning under flera år." - Public Service/SVT
"Läcka orsakade aktiekollapsen Utåt sett mådde Northland bra. Men internt sökte företaget desperat efter investerare. När bubblan sprack kom tiotusentals aktieägare att förlora miljontals kronor." - Public Service/SVT
"Lufthansa kände till sjukdomsbilden Under tiden Andreas Lubitz utbildade sig till pilot berättade han själv att han behandlats för depressioner. Det säger flygbolaget Lufthansa nu." - Public Service/SR
Att facket inte lever som de lär måste ju vara ett aprilskämt. Facket är ju inte några korrumperade maktkåta hycklare. Och läckor förekommer aldrig på aktiemarknaden, så det är också ett aprilskämt. Att ett av världens största och mest ansedda flygbolag släpper lös piloter med känd psykisk sjukdomsbild måste också vara ett skämt.

Sedan kan vi titta på vad "en tidning" i storstaden skriver.
"IS och Putin i fokus under [en tidnings] utrikesdag [En tidnings] [chefredaktör] inledde [en tidnings]:s årliga utrikesdag, som hölls för elfte gången: ”Utrikesbevakningen är en del av vårt dna.”" - en tidning
"Orkanvindar i flera länder Minst sex människor har omkommit i Tyskland till följd av ovädret "Niklas" som även slagit hårt mot Nederländerna och Belgien. Oväder beskrivs som ett av de värre på senare år." - en tidning
"En tidning":s utrikesbevakning är ju främst att översätta utländska artiklar eller återpublicera vad som står på Twitter (ungefär som en blogg alltså), även om undantag finns. Men detta måste ju vara ett skämt. Och klimatförändringar existerar ju inte, så orkanvindar på kontinenten om våren måste också vara påhittat.

Över till småstaden Muteborgs lokaltidning (ej blaska längre sedan nya ledarredaktionen).
"Stor poliskontroll på E6 Drygt var fjärde bilist åkte fast när Hallandspolisen natten till onsdagen hade en stor trafikkontroll på E 6:an." - Stampen/GP
Här kryllar det av aprilskämt. Stor poliskontroll? Har inte sett en sådan på femton år. Måste vara ett skämt. Och att mer än var fjärde bilist åkte fast, där en mycket stor del var narkotikapåverkade och påtända, men ingen var rattonykter måste ju vara ett aprilskämt. Speciellt som drogromantikerna hävdar att knark är kul och ofarligt och alkohol är farligt. Att mer än 4% av bilisterna kör påtända kan man ju inte ta på allvar. Även om det skulle förklara så mycket i trafiken.

Över till finanspressen.
"Skandia sänker boräntorna ytterligare Skandia sänker boräntor med 3-20 punkter från den 2 april." - TT via Bonnier/DI
Gick ni på den lätte? TT gjorde det iaf och Skandias presstjänst skrattar sig fördärvade över den lyckade PR-kuppen.

Tillbaka till den andra storstadstidningen, SvD.
"Åklagare ska granska Nationalmuseum Juridikexperter uppgav till SvD att biltillgången för Nationalmuseums chef inom sponsoravtalet kunde vara ett mutbrott. Nu säger överåklagaren på Riksenheten mot korruption att man tänker agera." - Schibsted/SvD
"Alla skolor får gemensam kö Alla skolor ska få gemensam kö, kommunala som fristående. Anledningen är larmrapporter om att skolor valt bort elever med speciella behov och att föräldrar tycker dagens kösystem är för svårt att förstå, enligt Aftonbladet." - TT via Schibsted/SvD
Verkligen? Åklagare som faktiskt granskar korruption? Går förstås inte att ta på allvar, måste vara ett aprilskämt.

Vad gäller Fridolins senaste utspel, så har han åtminstone lärt sig något. Allt han säger är ju skämt och går inte att ta på allvar, så från och med nu kommer Fridolin endast uttala sig en gång om året, nämligen på första april.

Vad har du själv hittat för skämt idag, förutom att Carl Bildt plockas in i en politisk expertgrupp för försvarsindustrin inom EU?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

8 kommentarer:

 1. "Däremot kan Tsipras inte räkna med att EU och IMF skickar ett oändligt antal miljarder utan att bry sig om hur grekerna använder dem.

  Och i Moskva är lunchen definitivt inte gratis." (Gunar Jonsson, DN)

  Klart skämt; Greklands premiärminister torde visst kunna räkna med att EU och IMF kastar oändliga mängder pengar efter dem. Avdelningen "Har vi hört den förut?"

  Och det måste vara ett skämt att Putin skulle ta betalt av Tsipras för lunchen? Dåliga skämt på DNs ledarsida

  SvaraRadera
 2. Skribentene heter nog Gunnar?

  SvaraRadera
 3. OT;(inget A-skämt :)

  Börsen i USA är underliggande stark. Flera säljsignaler ligger i pipen för både SP500 och DJIA. Men för oss ser det ut som Nasdaq/Russel väntar på uppgång från resp platåer medan flera andra tyska index liksom Portugal och Italien fortfarande "skenar". Man bör nog köpa till lite. OMX30 ligger still pga utdelningar men kommer sannolikt att gå ikapp om Nasse fortsätter upp. Rekylen kommer men när? I början av maj för nedgång i två månader är mitt tips om inte nedgången kommer de närmaste dagarna.

  SvaraRadera
 4. Bankerna ska ta betalt för att besöka bankkontoren. Å andra sidan inget att skratta åt. Det kan mycket väl bli verklighet med våra tama politiker.

  SvaraRadera
 5. Känd miljöpartist målade sin båt med giftig färg samt värmde den med skattebefriad diesel.

  SvaraRadera
 6. Hahaha, spot on om "en tidning". Man måste tydligen vara bröst- och läppförstorad för att få kommentera på DI.se blaskan och dessutom få en do-follow till sin blogg.

  ...och folk undrar varför mediabranschen är i kris?

  SvaraRadera
 7. Hörde idag någon som refererade till Russia Today som "nyheter". Kunde inte sluta skratta, det var ett bra aprilskämt.

  SvaraRadera
 8. Hade tyvärr inte tid att insupa aprilskämt i år. Får ta det nästa år istället. Å andra sidan är ju ingen skada skedd då det kommer nya varje dag.

  SvaraRadera