Cornucopia?

2015-04-10 14:47

True Detective- och Game of Thrones-teasers utan reklam

Eftersom gammelmedia skriver artiklar om den hyllade HBO-serien True Detective där de lägger ut HBO:s officiella teaser, men med 20 sekunders tvingande gammelmediareklam före, så följer här teasern helt utan reklam.
True Detective säsong två, med helt annan handling och rolluppsättning med bland annat Vince Vaughn och Colin Farell i huvudroller, har premiär i juni.

I helgen har istället Game of Thrones senaste säsong preimär på bland annat HBO Nordic. Trailer, utan reklam, nedan.
Säsongen är intressant av flera anledningar, bland annat då Sansa Starks respektive Bran Starks handlingar har nått vägs ändå och nu klarat av allt från böckerna inklusive A Feast for Crows och A Dance of Dragons. Därmed kommer TV-serien att avvika från böckerna, eller åtminstone fylla i med det som finns med i ännu inte utgivna The Winds of Winter.

Game of Thrones är som alla vet baserad på en romanserie av George R R Martin. Respektive säsong på True Detective kan däremot ses som romaner direkt för television, där det inte finns någon speciell konvention i vad som ska berättas i respektive avsnitt, utan hela säsongen blir en komplett berättelse, med början, mitt och slut. I första säsongen inträffade exempelvis nästan all action i ett enda avsnitt, på en nivå som kändes som det är här en actionsekvens på nivå med mina böcker. Good shit. Att den sedan dessutom spelades in som en enda tagning gör det inte sämre...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

4 kommentarer:

 1. Så tråkigt då. Måste ju defenitivt säga att det som vanligt är så att böckerna överträffar filmen rejält, så även gällandes GOT (även om serien inte skall sägas vara dålig).
  Lite tråkigt när en konstnär säljer sitt livsverk även om man såklart inte missunnar honom att casha in rejält på ålderns höst, hade antagligen gjort detsamma.

  Fattigt att den förbannade boken inte kommer även om den var rejält försenad redan 2014. Vad man kan läsa sig till från hans blogg är boken inte ens färdigskriven ännu (eller prioriterad) så tveksamt om den ens kommer i år heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Författaren Matt Haig har en del visdomsord till GRRM. Jag stöder denna arbetsmetodik och tillämpar den själv, även om GRRM förstås skriver mer än 90000 ord per bok.

   "HOW TO WRITE A FUCKING BOOK: Sit the fuck down. Write 90,000 fucking words. Make them fucking brilliant. Have a cup of fucking tea."

   Radera
  2. När jag var ung följde jag en annan författare som hade lite svårt att fokusera. Han var väl mest känd som Robert Jordan och var så jävla seg att han dog långt innan serien blev avslutad. (Sen skall man inte klaga på att de blev fullförda av en rejält produktiv och skickligare författare i Brandon Sanderson).

   Du skall veta att din arbetsmetodik är uppskattad. Visar på respekt för sina läsare.

   Det är ju förresten också redan konfirmerat av GRRM själv att ingen bok kommer 2015.

   Radera
 2. Gillade True Detective skarpt. Skaffade en äppel-tv förra helgen och fastnade i House of Cards på Netflix. Har avverkat upp till halva säsong 2. Får väl skaffa HBO också så är man helt täckt.

  SvaraRadera