Cornucopia?

2015-04-10 08:51

Ryssland avrättade krigsfångar

I brott mot krigets lagar, Genevékonventionen och folkrätten avrättade rysk trupp minst femton krigsfångar i det ryssockuperade sydöstra Ukraina. Detta lägger nu Amnesty International fram bevis för, även om alla som följer utvecklingen sedan länge sett ryssarnas egna Youtubefilmer på det hela.

Jag har inte lagt ut dessa filmer, med bland annat levande misshandlade krigsfångar, som senare i filmer ses ligga avrättade längs en vägg. Krigsfångar ska nämligen i enlighet med krigets lagar och konvensioner skyddas från media, och inte visas upp och förnedras, vilket ryssarna även gjort när de bland annat paraderade fångarna ner för Donetsk huvudgata. Som media ska man inte bidra till krigsbrott, även om "en tidning" har lagt ut foton på krigsfångar i Donetsk tidigare. Man har väl missat folkrätten på journalist-"utbildningen".

De oemotsägliga bevis som nu fått Amnesty att agera är dock inte enbart filmerna, utan också ett uttryckligt erkännande från terroristledaren "Motorola", som leder den ryska nazistbataljonen "Sparta". Därtill har man gått ut med namn på en av de mördade ukrainska soldaterna. 

Amnesty skriver:
"The revelation follows a report by the Ukrainian newspaper Kyiv Post on 6 April featuring a phone interview, allegedly made by Arseniy Pavlov, better known by his nom-de-guerre “Motorola”. Pavlov, reportedly a Russian national and the leader of the pro-Russian armed group known as “Sparta Battalion” operating in eastern Ukraine, claimed he had “shot dead” 15 soldiers captured from the Ukrainian armed forces. He is alleged to have killed Ihor Branovytsky."
Självutropade ryska Folkrepubliken
Donetsks flagga.
Kyiv Post har alltså ljudupptagning på erkännandet. Kyiv post transkriberar:
“I don’t give a f**** about what I am accused of, believe it or not,” Motorola said. “I shot 15 prisoners dead. I don’t give a f****. No comment. I kill if I want to. I don’t if I don’t.”
Detta är alltså nazisten, folkmördaren, etniska rensaren och psykopaten Areseniy "Motorola" Pavlov. Då måste man fråga sig om inte detta är toppen av isberget, och hur många av de tusentals ukrainska soldater som dödats i själva verket har avrättats som krigsfångar?

I kriget Ryssland - Ukraina hade per den 27:e mars 6 083 personer dödats, inklusive de av ryskt luftvärn mördade passagerarna på MH17, och 15 397 sårats. 1 177 748 ukrainare har flytt sydöstra Ukraina till andra delar av Ukraina, 763 632 har flytt till Ryssland och 80 909 har flytt till diktaturen Vitryssland. Siffrorna för flyktingar i Ryssland är dock missvisande, då det tryggaste och billigaste sättet att fly till Ukraina är över ryska gränsen, då de ryska ockupanterna kräver månadslöner i betalning för tillstånd att fly till Ukraina, och inte ens då är det säkert att man släpps igenom gränsposteringarna.

Återstår att se när Örebro kommun erbjuder "Motorola" ett praktikantjobb på ett äldreboende.

Tillägg: Påminner om en läkare, som flydde från det Rysslandockuperade Polen till Sverige som ung under det sena kalla kriget. Utbildade sig sedan till läkare här i Sverige, och som en del av läkarutbildningen under kalla kriget skulle man även genomföra en krigsutbildning. När läkarstudenten tillsammans med en annan flykting från kommunisterna fick höra de svenska militära utbildarna prata om krigets lagar kunde inte flyktingarna hålla sig för skratt över svenska militärers naivitet. Svenskarna trodde verkligen att Sovjetunionen skulle följa Genevékonventionen. 

Polacker tror inte, de vet hur Ryssland uppför sig.

Ryssland har alltid brutit mot krigets lagar, och mord, avrättningar, plundringar, etnisk rensning och våldtäkter har varit rutin i alla Rysslands krig, från invasionen av Polen i samarbete med nazisterna, finska vinterkriget, via andra världskriget via Afghanistan, Tjetjenien, Dagestan mfl *stans, Georgien och nu även Ukraina. Den ryska stöveln känner bara våld och förtryck på ockuperad mark. Och gärningsmännen åtalas aldrig.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

49 kommentarer:

 1. När kommer första kommentaren; "men USA då" eller "man måste ju förstå situationen…" etc.?

  Angående ryska soldaters beteende genom alla deras krig senaste hundra åren så finns mycket väldokumenterat trots att Aftonbl.."en tidnings" kulturredakiton försöker påstå annat.
  Nu är ju inte detta ens reguljär trupp med allt vad det innebär i disciplin men dom hade inte ens varit på plats utan ryskt stöd.
  Gissar att det kan bli en del skrivet om alla "nazister" och "legionärer" i ukrainiska armen i "tidningen" när detta blir en nyhet i sverige. Om någon i media här ens nämner det?  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. "USA har också begått krigsbrott". "Kriget startade 1999 när NATO olagligen bombade Serbien helt utan anledning", etc.

   Radera
 2. I fallet MH17 väntar vi väl alla på resultatet av den undersökning som pågår? Verkar vara världens segaste flygplansundersökning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undersökningen är väl inte avslutad men det sista av vikt som kom ut var att splitter hittade i vraket hade text i metallen som visade att dom kom från en Buk-M2 vilket är den mer moderna Buk-roboten som Ukraina inte har. Alltså är det bevisat med fysiska bevis att roboten var rysk.

   Radera
  2. Splittret är så klart planterat av CIA.

   Att det skulle vara en särskilt seg utredning håller jag inte alls med om. Vår egen haverikommission tog ungefär ett år på sig att lämna slutrapport angående Hercules-kraschen i fjällen. Och då var det ju inte inbördeskrig i kraschområdet. Att det efter 8-9 månader inte föreligger en slutrapport angående MH17 ser jag i ljuset av detta inte alls som anmärkningsvärt.

   Radera
  3. Hur kan Corny peka ut en part som skyldig i MH17 nerskjutningen då ingen slutrapport ännu föreligger? Detta är varken seriöst eller trovärdigt av bloggaren.

   Radera
  4. Spännande resonemang. Vem låg bakom attacken 11/9 2001?

   Radera
  5. @Ben Dover

   Det finns vissa likheter med MH17 och 9/11 och det är att de inte utreds. MH17 kanske dyker upp snart men det finns anledningar till att tro att det ligger andra orsaker bakom att det tar sådan tid än att fallet är svårt att utreda

   Radera
  6. Det kan man diskutera men att påstå att det går segt för att slutrapporten inte framställts efter 8-9 månader är helt enkelt felaktigt enligt min uppfattning.

   Radera
  7. Men nu väntar vi på ett svar från hr Wikstrom framför allt.

   Radera
  8. Ben jag tror att det var du.

   Radera
  9. Ben, hur kan du få mitt inlägg till att bli ett resonemang, och vari ligger spänningen? Har du redan börjat med fredagsgroggen?

   Radera
  10. Det ligger väl förmodligen ett logiskt resonemang bakom dina åsikter?

   Svara nu på frågan.

   Radera
  11. Med vilken rätt kräver du att jag skall svara på dina dj.vla dumma fråga?

   Radera
  12. Nej, du kan så klart välja att skämma ut dig som ett solkigt kvartersmongo istället.. Eller det gjorde du visst precis ändå.

   Radera
 3. Viktigt att Motorola ges möjlighet att söka asyl i Sverige, ges förtur till bostad och naturligtvis, som cornu påpekar, praktikplats på ett äldreboende. Den som tycker något annat är rasist.

  SvaraRadera
 4. Nå, Motorola är ju skolad i ryska armén vad jag förstår, eventuellt inkl tjänstgöring i Kaukasus-området. Det är ju inte så konstigt att han använder det hans ryska herrar lärt honom?

  SvaraRadera
 5. Man kan ju kolla hur många fall i Europadomstolen som gäller tortyr och övervåld när det gäller Ryssland.

  Och då ska man komma ihåg att för att hamna i Europadomstolen måste man först uttömma alla inrikes möjligheter till överklagande, något som Ryssland notorisk förhalar och försvårar.

  SvaraRadera
 6. Om man skall vara riktigt noga så säger ju uttalandet att man intervjuar en man som "påstås" vara Motorola, inte att det verkligen ÄR Motorola.

  "The revelation follows a report by the Ukrainian newspaper Kyiv Post on 6 April featuring a phone interview, allegedly made by Arseniy Pavlov, better known by his nom-de-guerre “Motorola”. Pavlov, reportedly a Russian national and the leader of the pro-Russian armed group known as “Sparta Battalion” operating in eastern Ukraine, claimed he had “shot dead” 15 soldiers captured from the Ukrainian armed forces. He is alleged to have killed Ihor Branovytsky."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att just Pavlov ska ha skjutit 15 krigsfångar verifieras på mobiltelefon ja.

   Själva grejen att man misshandlat och avrättat krigsfångar etc osv har dock verifierats på helt andra oberoende sätt.

   Radera
  2. Skall man vara noga så är det väl inte verifierat vem som pratar i mobilen?
   Och skall man vara ännu mer noga så vore det trevligt att granska de andra oberoende sätten.
   Att det förekommit våld är väl odiskutabelt. Avrättningar är en annan sak.

   Jag noterar ordet "man" i definitionen av vem som utfört handlingen. Det är alltså inte specifikt den påstådda mannen ifråga.

   Sedan är jag lite nyfiken på varför det är så tyst om Azov-bataljonen.

   Radera
  3. Man kan ju tro att ögonvittnena ljuger och att folk skjutit sig själva i nacken och lagt sig på hög för skojs skull om man vill.

   Radera
  4. Det är tyst om Azov-bataljonen för att de försvarar nationalstaten Ukraina och därmed inte är proaktiv i kriget annat än när striderna brutit ut. Ukraina är som bekant landet som blir angripet av Ryssland.

   Radera
  5. Ben Dover: det kan ju tänkas att lik placerats strategiskt för att skapa en illusion av något.
   Det kan även tänkas att det utförts av annan än sagd person/enhet för att skapa PR.
   Det kan även tänkas att allt är precis vad det ser ut att vara, även om det verkar osannolikt att soldater misskrediterar sig själva.

   Det finns många tänkbara scenarios.

   Radera
  6. Vilket är det troligaste tycker du? Occams rakkniv du vet.

   Radera
  7. Occams teori säger att om man har två tänkbara scenarios så skall man välja den enklaste.
   Då säger jag att det pågår ett propagandakrig, och att inget som sägs kan tas för sanning, utan att granskas på djupet.

   Radera
  8. Det var knappast svar på frågan.

   Radera
  9. Om du inte förstår svaret, så har du nog inte förstått frågan heller.

   Radera
  10. Det var jag som ställde frågan, så Gissningsvis var det isf du som inte . Försök igen.

   Radera
  11. Jag har förklarat. Lista ut svaret bäst du kan.

   Radera
 7. Jag trodde det var Azov-bataljonen som var den högerextrema flanken, dvs. de som strider för Kiev.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Azovbataljonen

  http://ukraineatwar.blogspot.se/2014/11/nazis-in-azov-battalion.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns mångdubbelt fler högerextrema på den ryska sidan så vad är din poäng?

   Radera
  2. Jag frågade vilka som hade nazi-sympatier.

   Det vore trevligt med en opartisk redovisning av detta.
   Det känns osnyggt att peka ut bara en sida som höger-extrema.

   Radera
  3. Precis. Det kan ju finnas högerextrema i t ex Uruguay och Kina också och då är det viktigt att redovisa det i en diskussion om ryska krigsbrott, för att, tjaeh, jomensåatt.

   Radera
  4. Här:

   http://www.vz.ru/politics/2007/1/30/66310.print.html

   ser vi t ex Rysslands nuvarande vice premiärminister Dmitry Rogozin hålla tal under ett något modifierat hakkors. Hans parti Rodina förbjöds delta i valen pga att det var rasistiskt.

   Radera
  5. Undertonerna kan ju ifrågasättas i och med denna röstning i FN. Att Ryssland lägger fram en resolution mot spridande av nazi-värderingar för att sedan motarbeta densamma är ju märkligare än de olika aktioner mot droger, vapen, flyktingströmmar, pengatvätt och annat som man sett de senaste åren.

   http://www.huffingtonpost.ca/2014/11/26/canada-united-nations-nazism-resolution_n_6228152.html

   Ang Rogozin: Att hans parti förbjöds i valen kan ju tyckas vara ett steg i riktningen att stävja nationalistiska extremer, även om det kan tyckas att varje åsikt skall höras. Det är sannolikt bättre att bemöta än förbjuda.


   Radera
  6. Ha ha ha, dom är på rätt väg genom att ha utnämnt nazisten till vice statsminister. Visst.

   Radera
  7. Ha ha ha, precis, rena Operation Paperclip.

   Radera
  8. Det där hade kanske varit lite relevant om usa nånsin haft en vicepresident som hette Von Braun. annars inte.

   Radera
  9. Eller Bush.
   http://www.theguardian.com/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar

   Radera
  10. Eller CIA.
   http://en.wikipedia.org/wiki/U.S._intelligence_involvement_with_German_and_Japanese_war_criminals_after_World_War_II

   "Several former Nazi operational agents were recruited as U.S. secret agents, yet formed just a minor portion of the agents at that time; they were induced financially and promised exemption from criminal prosecution and trial for war crimes committed during World War II.[15]"

   Radera
  11. Eller IBM.
   http://en.wikipedia.org/wiki/IBM_and_the_Holocaust

   Radera
  12. För en fördjupning:
   http://www.amazon.com/Nazi-Nexus-Corporate-Connections-Holocaust/dp/0914153099

   Radera
  13. USA har fortfarande inte haft några naziministrar. Det hade däremot Hitler.

   Radera
  14. Brandbilen är inte röd, brandbilen är inte röd, brandbilen är inte röd, brandbilen är inte röd, brandbilen är inte röd, brandbilen är inte röd,........

   Radera
 8. http://swedish.ruvr.ru/news/2015_04_10/Fransk-underrattelsetjanst-inga-ryska-befalpunkter-i-Ukraina-0235/
  Tidigare har även tyska underrättelse/säkerhetstjänst avfärdat någon rysk invasion i Ukraina.
  Varför håller cornucopia? och vissa andra (BD) på så här, in absurdum?
  Ni vet att hjärntvätt/indoktrinering är en mycket känslomässig sak?
  "Det starkaste man kan bygga är en känsla"
  Sen "hittar" folk själva sina argument. In absurdum.

  Sanningen är att Ukraina nu är en öppet nazistisk stat, som beväpnas av usa och väst.
  Med avsikt att gå mot Ryssland.
  Är det konstigt att Ryssland bygger försvar och varnar för följder?

  Så här såg väst (Pentagon) Ryssland direkt efter ww2.
  http://russia-insider.com/en/historical-anomaly-us-wwii-propaganda-film-accurately-portrays-russia-and-most-epic-battle-history

  Se gärna avsnittet om Rysslands krig mot nazisterna.
  Är det konstigt att Ryssland bygger försvar och varnar för följderna??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man märker att du blir mer och mer desperat när du börjar länka till gamla sovjetiska propaganda organ för att få stöd för dina skamliga åsikter.

   Radera
 9. Jag frågade vilka som hade nazi-sympatier.
  Det vore trevligt med en opartisk redovisning av detta.
  Det känns osnyggt att peka ut bara en sida som höger-extrema.

  SvaraRadera
 10. Det är tyst om Azov-bataljonen för att de försvarar nationalstaten Ukraina och därmed inte är proaktiv i kriget annat än när striderna brutit ut. Ukraina är som bekant landet som blir angripet av Ryssland.

  SvaraRadera