Cornucopia?

2015-04-08 09:04

Oljeaktier uppåt - COS återigen vid motstånd

Oljeaktierna gick starkt igår. Det kanadensiska fuloljebolaget Canadian Oil Sands (TSX:COS) befinner sig återigen vid ett motstånd.

Bland aktier som gick starkt igår hittar man exempelvis norska DNO International (OSE:DNO), som rusade +9.6%. Stockholmsnoterade fuloljebolaget Black Pearl Resources (OMX:PXX SDB, TSX:PXX) gick +7.1%.

Dagschart Canadian Oil Sands (TSX:COS)
Canadian Oil Sands gick dock relativt måttligt under gårdagen och stängde på endast +0.6%.

Aktien befinner sig återigen vid motståndsnivån runt 11:50 CAD. Återstår att se om man orkar knäcka denna nivå, annat än tillfälligt, för att inleda fortsatt uppgång. Oljepriset styr naturligtvis i mycket utvecklingen framöver, och COS kan likt många andra oljeaktier idag ses som hävstångsprodukter på oljepriset.

Trenden för COS kan dock sägas ha planat ut, rent av vänt upp. Åtminstone känns det som man har uppnått någon form av bottenformation.

Det nordamerikanska finoljepriset WTI ligger nu för spotpriset på den högsta nivån i år, priser som sågs den 30:e december senast.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

5 kommentarer:

 1. Skulle tro att det är en "dead cat bounce". Världen översvämmas av billig olja.

  SvaraRadera
 2. Kan det vara så att vi ser början på slutet på det historiskt låga oljepriset, tro?. Rimligen borde bolag långt bak i supply chain av COS typ börja stiga (oljebolag i allmänhet, prospektering och liknande i synnerhet kommer efter) först.

  Rent allmänt om tarsands; Är det någon som vet hur mycket subventioner som krävs för att det skall gå runt? har förstått att det inte direkt är markandsmässigt hållbart förutom under ganska spektakulära marknadsomständigheter.

  SvaraRadera
 3. Shellköp ger en indikation på att botten är nådd inom oljan.
  Lundin Petroleum stiger bra idag oxå.

  SvaraRadera
 4. När kommer Iran online igen? Borde kunna dra ut på det låga priset ett halvår till.

  SvaraRadera
 5. Grafen visar att priset i december föll från 18000 till 10000. Det var en stor förändring, en händelse. Att mäta medelvärden över den perioden är nonsens. Det uppenbara är att tillämpa en regim före, och en annan regim efter. Den stora volatiliteten i december är inte representativ för hur kurvan betett sig under andra perioder, så det är vilseledande att smeta ut denna volatilitet i form av ett glidande medelvärde. Detta bara av det man ser i diagrammet, utan någon specifik information om företagets verksamhet.

  SvaraRadera