Cornucopia?

2015-04-24 09:15

Morgonens bostadsbudgivning - 495 MSEK för trea i Göteborg

Morgonens budgivning på en bostad går till budgivare tre i kampen om att få skuldsätta sig för att flytta till Svalebogatan 21 i Kungsladugård (=Majorna) i Göteborg. Aktuellt bud är på 495 000 000:- SEK och budgivningen började på 43:- SEK.
Källa: Svensk Fastighetsförmedling.
Var budgivare #1 finns någonstans lämnas som en övning åt övriga budgivare. Därtill kan man fundera på hur mycket man kan lita på budgivningar och att lagda bud faktiskt inte är felskrivningar.

Ovan ser vi t ex att man som budgivare kan lägga lägre bud än man lagt två tidigare. Två gånger. Budgivningen började på 395:- SEK och gick sedan ner till 43:- SEK och budet på 4 950 000:- SEK lades efter det ledande budet på 495 000 000:- SEK.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

11 kommentarer:

 1. 395:- kan den väl vara värd? Lönedag idag, så det hade jag haft råd med utan att låna.

  SvaraRadera
 2. Fånigt att göra en artikel av några felskrivningar.
  Men du kan ju tipsa bolaget om att sortera budgivningen efter datum och klockslag istället för pris så blir det nog tydligare hur många decimaler det syftas på.
  Troligtvis var det en fälla du trillade i och gav mäklaren den lilla extra gratisreklam han hoppades på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar inte bara om felskrivningar utan det faktum att budgivningar är icke bindande och att man därför kan manipulera den hur man vill och därefter backa ur.

   Radera
  2. Kent, hur kan det vara REKLAM för mäklaren att man har ett budgivningssystem som innehåller så uppenbara brister? Ingen som helst rimlighetskontroll och vidöppet för manipulation, både av mäklaren själv och köpare.

   Radera
  3. Dr Hedge, Den här lägenheten får ju betydligt mycket mer publicitet än vad lägenheterna vanligen får och enda anledningen är att någon skrivit två nollor för mycket.

   Kanske är denna någon en vän till mäklaren eller en vän till lägenhetsinnehavaren, det spelar mindre roll och nu dök naturligtvis spekulant nr 8 upp idag. Kanske tack vare Corny.

   Radera
 3. Det kanske är rubel? I dagens läge toppar det väl knappt utgångsbudet på 43 kr, men ändå.

  SvaraRadera
 4. Verkar helt enkelt vara budgivare 3 som har svårt med nollorna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är uppriktigt orolig för att budgivare 3 kanske inte är rätt person att lägga så mycket pengar på en bostad.

   Radera
 5. Budgivare 1 är antagligen förhandsbud och publiceras inte.

  SvaraRadera
 6. Vem är budgivare tre? Mäklaren själv?

  SvaraRadera
 7. Buden kommer inte i tidsordning. Det gör det hela lite förvirrande. Att sen vara kvar som budgivare 7 känns väl sådär ... Rimligen inser n:o 7 att de inte behövt gå så högt, 6:ans högsta bud var ju 4700'. Men det beror lite på vad man anser att ett rätt pris är. I en omvänd (sk Holländsk ) auktion hade ju priset blivit strax över 5'' kr. Nu kan man gissa att det hela bara tas om. Sen kan en kompis till mäklaren buda upp det hela så att 7 kan få vinna. Eller om det är en JÄTTEFIN lägenhet så kan man göra ett klipp, eftersom i princip alla andra hoppar av nu.

  SvaraRadera