Cornucopia?

2015-04-26 17:15

Miljöpartiet säger nej till bostäder åt asylsökande

Miljöpartiet i Uppvidinge säger nej till att kommunen ska erbjuda bostäder åt asylsökande, och säger upp kontraktet med Migrationsverket. De hävdar bland annat att asylsökande är en kostnad för kommunen. Enligt gällande definition är alltså dessa miljöpartister rasister och alla ser nu fram emot att dessa utesluts ur partiet.

Miljöpartiet i Uppvidinge skriver bland annat följande (sparat till eftervärlden som PDF och skärmdump), trots att vi alla vet och har läst i media och hört från våra politiker att invandring och flyktingar är lönsamt:
Maskrosen, Miljöpartiets blomma.
"En följd blir att Migrationsverket får färre asylplatser i Uppvidinge kommun och det tror vi är bra av flera skäl. Statliga ersättningar för skolverksamheten till dessa barn täcker inte kommunens kostnader, skollokalerna blir för trånga och skulle kommunen bygga till lokaler kan allt ställas på ända genom exempelvis ett penndrag från Migrationsverket med innebörd att man flyttar familjer till Migrationsverkets boenden någon annanstans i Sverige."
Om det finns fler skäl, så anges de inte.

Miljöpartiet i Uppvidinge menar alltså, tvärt emot politikers och medias uppgifter, att asylsökande är en belastning för kommunens ekonomi och att i exemplet får kommunerna inte tillräcklig ersättning för asylbarnens skolverksamhet. Man går därmed rakt emot rikspartiets linje att alla som vill komma till Sverige ska få komma till Sverige. Eller åtminstone så är de inte välkomna till Uppvidinge.

Uppvidinge är en kommun i Kronobergs län, med 9 222 invånare. 2.94% av de röstberättigade röstade på (mp) i riksdagsvalet och 20.01% på (sd). I kommunvalet fick (mp) 2.76% av rösterna.

Migrationsverket hade 750 platser i kommunen, varav de kommunala platserna nu sägs upp.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

36 kommentarer:

 1. Så det finns rasister även inom (mp)?
  På annat sätt kan man ju inte tolka det, eftersom de invändningar de har mot placeringen är helt generella och gäller precis lika bra vilken mindre stad som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, MP är bara allmänt människofientliga, så man kan nog inte säga att de är rasistiska iom att fientligheten innefattar alla människor.

   Radera
  2. Antagligen finns det det, eftersom det är väldigt vanligt att vara rasist i Sverige.

   Just detta beslut är dock inte rasistiskt, utan snarare ett symptom på att intäkterna från flyktningar troligtvis hamnar någon annan stans medan kommunen får ta kostanden. Självklart borde staten fördela mer pengar till de kommuner där det bor fler flyktingar. Just nu verkar detta styras av en skum marknad där den som erbjuder lokaler till migrationsverket får stor del av pengarna men bara behöver leverera en liten del av servicen.

   Radera
 2. Miljöpartiet är ett parti för humanister.
  SD för realister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Nej, Miljöpartiet är ett parti för de begåvningsmässigt utvecklingsbara.

   Radera
  3. ... och knarkare i skägg och sandaler med en osammanhängande men stark grön vision.

   Radera
 3. Hör även här i min hemkommun att kommunledningen gnölar lite mellan raderna att det spårar ur här också.
  Vi är 24000 i kommunen med gått och väl över 1000 nyanlända här nu.
  Det finns inte lokaler lärare lägenheter mm mm.
  Och det finns inte hotell vandrarhem herrgårdar längre här heller för många av dom är boende för dessa personer.
  Tyvärr har det gått för fort och för långt med mkt så det blir inte lätt att lösa allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite fattigdom gör er gott för ni har tydligen mer pengar än förstånd.

   Radera
 4. Miljöpartister (och NyaModerater) är väldigt generösa med andras tillgångar
  Det är klart att vi ska ta emot alla som vill komma till Sverige
  Bara de inte kommer till just min kommun

  SvaraRadera
 5. Vad som förvånar är att dom baserar sitt argument på ekonomi. Sånt brukar aldrig miljöpartister bry sig om annars eftersom någon annan alltid betalar.
  Det här blir en variant på samma tänkande med skillnaden att "någon annan" kommun kan få ta kostnaden för beslut av deras egna kamrater i regeringen. Så långt sträckte sig den solidariteten….

  SvaraRadera
 6. Och där föddes ett nytt parti: MiljöRasisterna

  SvaraRadera
 7. Kronoberg håller på att ta över titeln som Sveriges mest konservativa region från Jönköping - det var Kronoberg som (om än tillfälligt) införde samvetsklausul för vårdpersonal så att en kristen sjuksköterska skulle kunna jobba på kvinnoklinik och samtidigt vägra att deltaga vid utförandet av aborter. Även miljöpartister där står tydligen till höger om mittlinjen i sitt eget parti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kronoberg är nog rätt konservativt på sina håll. Länet har även av de högsta medellivslängderna. Samband? Eller så är de bara för snåla för att unna någon att ärva dem.

   Radera
  2. Växjö ligger i Kronoberg. Folk där har nog klamrat sig fast vid livet för att få uppleva att regionen äntligen skulle få ett svenskt mästarlag i en lagsport!

   Radera
  3. Du menar sen typ 77 eller när det nu var Ravelli&co tog SM-guld?

   Radera
  4. Du menar Öster? De räknas inte - det hörs ju t.o.m på namnet att det lagets hela existens är en form av propaganda för Ryssland och andra sidan av Östersjön. Dessutom har jag sett på teve att de rest en staty av Ravelli i Göteborg så retroaktivt omräknat måste äran för hans avgörande insatser 77 (eller när det nu var - inte i modern tid i alla fall) tillfalla Västra Götaland. ;-P

   Radera
  5. Förmodligen har du rätt. Ett ganska okänt faktum om Öster är att det (åtminstone enligt legenden) ska ha bildats på Staglaberget. Man kan ju tro att namnet helt enkelt då kommer från stadsdelen Öster där Staglaberget är beläget.

   Men! Little did we know att djupt nere i Staglaberget fanns förr en s k fjärrskriftscentral för flyget, en topphemlig försvarsanläggning alltså, numera nedlagd. Antagligen bildades alltså föreningen medan man spionerade på svensk militär.

   Radera
  6. Sen vet ju alla att när det gäller lagsporter var det Vultures som hade bästa klubblokalen och bäst fester.

   Radera
  7. Förstår inte riktig vad sjukvård (vård av sjuka) har att göra med att karva ut ett levande foster från en livmoder.
   Måste man vara kristen för att tycka att abort inte är sjukvård?

   Radera
  8. @mr j:

   Det där får du ta upp med SOU 2005:90, den senaste utredningen som kom fram till att bl a abort är sjukvård.

   Radera
  9. @ Mr J - Graviditet är ingen sjukdom (även om fenoment för miljoner år sedan kan ha uppstått som en form av funktionell parasitinfektion i den kemiska ursörjan härbärgade de allra första livsformerna) så jag kan förstå den tradiontionella invändningen så lång. Utöver att hänvisa till Ben Dovers svar ovan så föreslår jag att du tänker på det som "hälsovård" istället för sjukvård - kanske blir det semantiskt klarare i extremistvindlingarna i skallen då.

   Radera
  10. Förstår dessutom inte invändningen.

   Antingen så är man väl antagligen emot att abort definieras som sjukvård öht med de kvalitetskrav som t ex hälso- och sjukvårdslagen ställer. Finns ju då en hel del kirurgiska och andra ingrepp som inte är "sjukvård" i den snävare betydelsen. So what?

   Eller så är man emot att abort utförs av Landstinget eftersom det är skattefinansierat men då finns det ju 1000 andra saker att anmärka på angående skattepengarnas fördelning. T ex att de delvis gård till KD och Ebba Busch-Thor, t ex.

   Radera
  11. Värt att påminna om är också att det absolut inte finns något yrkesförbud för kristna sköterskor som vill jobba med kvinnosjukvård men inte utföra aborter - det är bara att starta en egen privat förlossningsklinik som bara tar emot privata kunder. Man kan iofs inte räkna med några kunder och pengar från landstingen då - det vill säga man får jobba privat i ordets VERKLIGA betydelse - men något yrkesförbud finns inte.

   Radera
  12. Ska man kunna vägra att utföra aborter enligt sin religiösa tro måste man så klart göra undantag för alla trosinriktningar.

   Hinduer ska kunna vägra vidröra döda människor och nazister ska kunna vägra behandla svarta. Etc, osv.

   Radera
 8. Det hade jag inte tippat, MP tar röster från SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore hemskt om Mp tog röster, oavsett vem det är från. Fasansfullt.

   Radera
 9. Alla som bryr sig om ekonomiska ting är rasister!

  SvaraRadera
 10. Miljöpartister är rasister, men det är inte den gängse uppfattningen bland folket tyvärr.

  SvaraRadera
 11. I en KS en bit ovanför Gävle pratades det om att kostnaderna för hanteringen översteg ersättningen med 10 miljoner, eller cirka 8-10% av årsbudgeten.

  Detta pga att uppskalning av alla verksamheter inblandade inte hinner med. Det är säkert uppskalat lagomt till det behöver avvecklas..

  SvaraRadera
 12. Carl Schmitt håller i alla väder, Att bedriva politik, i dess renaste form, är att samla en grupp likasinnade och dra en linje i sanden gentemot alla andra grupper och utdefiniera dem som vänner eller fiender.

  Uppvidinge dras med helt andra problem än Sthlms innerstad. I Uppvidinge är varken jude eller grek, varken rasist eller miljöpartist, endast kämpande glesbygdsbor med bygdens bästa för ögonen.

  SvaraRadera
 13. Konstigt. Kanske kan de göra ett studiebesök i sandviken. Där tjänar man ju miljarder på invandringen. Det har ju till och med Ullenhag själv tvittrat ut som ett kvalitetsmärke för rapporten. Så det kan ju inte vara fel!

  SvaraRadera
 14. Nu när Bert Karlsson har fått upp ångan och köpt på sig flera hundra olika större lokaler som skall användas som flyktingförläggningar runt om i hela landet så kanaliseras ju alla vinster till hans bolag i Västergötaland - således förmodligen den enda region som går/gått plus när bokföringen så småningom kan granskas av framtida historiker...

  SvaraRadera
 15. Agenda igår hade ett inslag som behandlade migrationen och tragedierna som de medför.
  Daniel Suhonen(S) "tänkare" tyckte vi borde se till så vi tog emot alla som var på flykt.
  Expressens ledarredaktör Anna? förklarade för honom att det inte rör sig om de 600 000 som är på väg utan alla miljoner som inte ännu givit sig av från sina sämre förhållanden. Ovanligt klarsynt!
  Denna inställning fylls upp med en artikel i dagens SVD om Maliåtervändare.
  De söker lyckan hos dem som har det bättre men får det sämre.
  Lyckosökare -eller hur? Fredrik Karen SVDs chefsideolog vill inte se det så!

  SvaraRadera
 16. Globalt sett går det 777 utlänningar på varje svensk. Enkel mellanstadiematematik. Avrundat till jämna tal in. 7000000000 människor i världen. 9000000 människor i Sverige. Börja med att stryka lite nollor. Då får man 7000 utlänningar på 9 svenskar. 7000/9 = 777,777. Av dessa 777 har säkert minst 700 det sämre än oss här i Sverige.

  Mer enkel matematik. Befolkningsökningen i världen är över 200000 per dag. Alltså ÖKNINGENper dag utan avräkning för dödsfall. Här är sifforna: Enligt FN passerade världen 6 miljarder 1999 och 7 miljarder 2011. (Vi har således egentligen närmare 7,5 miljard i dag i uträkningen ovan, men jag rundar nedåt). 1 miljard människor plus på 12 år. Det är i snitt drygt 83 miljoner plus per enskilt år under den perioden. Dela den siffran med 365 (83333333/365) och du får 228310. Den siffran är alltså den globala befolkningsökningen PER DYGN. Två Linköping om dagen. Mer än ett helt Stockholm per vecka. Nästan ett helt Sverige per månad. Och eftersom vi passerat 2011 med fyra år redan så är siffran egentligen ännu högre, nästan miljardmärke kommer att uppnås fortare än på tolv år.

  Välkomna hit allihopa, Bert Karlssons nya baracker är snart färdiga...

  SvaraRadera
 17. Förr eller senare så ställs även den välmående vänstern inför den krassa ekonomiska verkligheten.

  För det är ju tydligt att den intellektuella vänstereliten inte tillhör samhällets mest utsatta, snarare tillhör de antagligen samhällets mest privilierade och det är heller inte de själva som betalar för deras godhet än så länge.

  SvaraRadera