Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2015-04-10 16:02

Fredagsmys: Trött på Miljöpartiet?

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Har du tröttnat på Miljöpartiet? Don't get angry, get even!

En läsare skrev härom dagen att vederbörande skulle reagera på alla ytterligare skatteförslag från Miljöpartiet:
"För varje nytt skatteförslag som kommer från MP så skall jag nu tamejfan gå ut och slå ihjäl en huggorm, trampa ner blåsippor, hälla ut motorolja i naturen och skadeskjuta varg. Sug på den, MiljöPartiet."
Väcker onekligen en del tankar.

Man kan förstås hålla sig till sådant som till skillnad mot ovanstående är lagligt, t ex lämna bilen på tomgång i två minuter helt i onödan. Beställa en semesterresa med CO2-spyende flyg till Thailand.

Eller slänga pantburkar i soporna. Och tidningspapper i soporna. Och glas i soporna. Köpa icke-ekologiskt amerikanskt GMO-sojauppfött kött, från vidriga amerikanska köttfabriker med fruktansvärd djurhållning, influget till Sverige med flygplan? Och bara äta upp en del, slänga resten? Ut och jaga med blyammunition?

Möjligheterna är oändliga. Kanske ser vi en ny folkrörelse startas? Anti-miljörörelsen.

Känner seriöst till människor som menar att det billigaste alltid är rätt för miljön, då marknaden ser till att allt alltid bär sina totalkostnader, så det billigaste är alltså bäst med minst totalkostnader och minst miljöbelastning, och att om det vore miljövänligt skulle det vara lönsamt och man skulle få betalt för att källsortera. Ingen nämnd, ingen glömd.

Kommer osökt att tänka på Crazy Pictures och Poesi för fiskar med fejktrailern för skräckfilmen Miljön. Lagom fredagsmysigt nedan.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

54 kommentarer:

 1. Den som tror att han straffar miljöpartister genom att förstör amiljön har inte fattat hur totalt grundlurad han är. Miljöpartister skiter i miljön. Det är bara propaganda ord som de använder för att girigt berika sig själva på andras skattepengar. Miljöpartister har ju maximal ödeläggelse av den vilda naturen som sin högsta prioritet och som egensyfte. Det är därför de agiterar för det mest mioljöförstörande sättet att producera mat (s.k. "ekologiskt"), och det mest miojöförstörande sättet att producera elektricitet (en snurra på en pinne).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu finns det inte mycket vild natur i Sverige.
   Hade du sagt att miljöpartiet vill ödelägga all hävdvunnen natur hade det stämt.
   För övrigt har aldrig MP förstått sambandet mellan naturgödsel och ekologiskt.
   Eller, som du antydde med en snurra på en pinne, vad som menas med baskraft.

   Radera
  2. Det är absolut som Kapitalist beskriver det. Jag kan inte se nåt så för miljöförstörande som miljörörelsen.

   MP skapas lögnen om skogsdöden, kom in i riksdagen om lögnen om säldöden. Ett parti som har lögnen som grundprincip lär knappast släppa den.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Själv har jag börjat klimatkompensera. För varje vän eller bekant till mig som börjar med en löjlig köttfri dag kompenserar jag genom att äta 100g mer kött per vecka.

  SvaraRadera
 3. Militant anti-vegan http://bubblare.se/movie/lasse_lindroth_om_militanta_veganer

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte måla båten med riktigt giftig fartygsfärg men så kom jag på att det gör ju Romson.
  Har ringt jourhavande medmänniska för att få hjälp med dilemmat.
  Deras råd var att pinka i sjön men kom jag på, det gör ju Romson också.

  "Förtvivlad medborgare"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du har oljepanna kan du elda med fuldiesel. Nä just det, det gör hon också.

   Radera
  2. Köp en fet SUV. Attans, det hade ju Peter Eriksson...

   Radera
  3. Jo, men Gahrton går väl på metanol, är inte det en förmildrande omständighet?
   Eller var det bilen du menade?

   Radera
  4. Den var rolig...Garthon på metanol :)

   Radera
 5. Jag är animalian, äter bara kött. Det längsta jag kan sträcka mig till är bifftomat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det stämmer att man är vad man äter så bevisar det att alla är kannibaler.

   Radera
  2. @ Henrik Persson

   Jag ser att du tyvärr ändå är såpass rödgrönt hjärntvättad att du anammat kränkthetismens offerterminologi - du skall givetvis kalla dig carnivor eller kanske karnivorian om föredrar en lätt försvenskning av termen och tycker att ian-suffixering vid beskrivning av matvanor har ett kommunikativt egenvärde.

   Radera
 6. Nja, de miljöpartister jag känner har konstant mittbena för allt går liksom över huvudet på dem. Att vara småkorkad är nog ett krav för MP.

  Vår familj, som definitivt inte är miljöpartister, tänker och lever mycket mer hållbart än miljömuppar. Och vi tjänar bra med pengar samtidigt.

  SvaraRadera
 7. Nja, får nog hålla med Kapitalist här, i alla fall första meningen. Huggormarna och blåsipporna får vara i fred. I stället kan kanske vi som lessnat på MP gotta oss i MP:s oändliga töntighet, och infantila sätt att förpacka sina budskap genom åren. De värsta personpåhoppen skippar vi. Jag kan börja: valslogan från MP:s tidiga år: Människa och djur, hand i tass!

  SvaraRadera
 8. Jag slutade med källsortering för många många år sedan. Allt åker ner i hushållssoporna, t.ex. batteri, plåtburkar, glas, färgburkar, elkablar m.m. ALLT!

  Jag skiter fullkomligt i att vara en lydig medborgare i ett land där vansinne och dubbelmoral råder. Kommer polisen och tar mig? Knappast!

  Varför göra sig extra besvär om man endast straffas för det? Varje gång jag kastar batteri från någon fjärrkontroll i hushållssoporna tänker jag på pajasen Fridolin eller giftspriderskan Romson

  Det är min blygsamma protest men kan bli ett problem (hoppas det) om fler går i mina ”miljövidriga” fotspår 

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.
   Tjejer kan inte äta fisk när de är gravida pga av all skit vi dumpar i havet. Men det räcker inte, vi måste släppa ut mer. Där fick dom! Miljöpartisterna alltså.

   Radera
  2. @ Daniel H

   Konstigt nog så dör inte gravida tjejer i andra länder när de äter fisk från betydligt mer nedsmutsade vatten än den svenska Östersjön. Det är underligt. Enligt PISA så får de t.o.m mer intelligenta barn än vad vi i Sverige får. Vi kanske skulle uppmana gravida svenska kvinnor att äta MER lax istället, det innehåller extremt nyttigt fett och fett är viktigt för gravida kvinnor:

   http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/ny-studie-kvinnor-med-stor-rumpa-far-smartare-barn/

   Födelsen av propagandan mot fisk sammanfaller tidsmässigt rätt så väl med miljörörelsens tidigare protester mot organiserad laxodling här i Norden. Det var i början rätt så vanligt att samma personer som sprang omkring och släppte ut minkar från minkfarmer också sprang omkring och klippte hål i fiskburar för att "befria" dem. Det var något slags supervegetarisk infantil protest mot att även fiskar skulle utsättas för "industrialiserad djuruppfödning". I samma veva försökte man minska efterfrågan på östersjöfisk genom att sprida propaganda om den skulle vara farlig. Det har sedan blivit ett meme som lever kvar.

   Radera
 9. Själv brukar jag i ren trots högtryckstvätta bilen på gårdsplanen, och sedan spruta gruset med Roundup. Verkar som att bilen kommer att vara skinande ren framöver, och ogräset lysa med sin frånvaro..

  SvaraRadera
 10. Lösningen är uppenbar - ät upp en miljöpartist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får bli Romsons fransyska dårå i så fall. Tycker han den där Fridolins entrecôte verkar väl mager.

   Radera
  2. Jag genomför en tyst protest genom att äta upp en miljöpartist. Det totala trotset består i att jag gör det en köttfri måndag.
   Det som sitter på en sån däringa hipster kan väl i och för sig inte kallas kött, så förmodligen bryter jag inte ens mot några lagar eller regler.

   Radera
  3. Hipsters kan vara lite beniga men om man låter skägget koka med blir det en mustig buljong.

   Radera
  4. Är dock noga med att endast äta frigående miljöpartister, inte de som framställs i de stora avelsfabrikerna på Möllevången eller t ex Söder i sthlm.

   Radera
  5. Där håller jag mig till Kravmärkt. Råder det någon osäkerhet angående ursprunget sätter jag dit en stämpel själv, jag menar, vem kan egentligen veta?

   Radera
 11. Tycker inte man ska skada natur för något tredje part orsakat.

  Gå istället och bränn däck utanför lämplig bostad eller husbåt. Sprid råttor nära lämplig boplats eller skicka mullvadar in i lämplig trädgård. Passa då även på att plantera in Rallarros och Sprängört. Odlas det (ekologiskt förstås) så är mördarsniglar också din vän.
  Fundera ut en egen "naturlig" åtgärd (som hämnd) . Detta väcker dessutom ett känslomässigt engagemang hos din lokala miljöpartist.
  Förhoppningsvis kommer vederbördande få för mindre tid över att utöva sin destruktiva politik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar hur du tänker men miljöpartister bor oftast i lägenhet. Gärna nära Stureplan.

   Men kanske lite organiska vägglöss. ;)

   Radera
  2. Ja, du har en poäng. Tror dock att Nytorget och Mariatorget är mer frekvernterade av rättstrogna miljöpartister.
   Vägglöss är ju bra och "lokalt". Fästingar? Den modiga kan altid skicka in en orm i brevinkastet. Garanterad effekt.
   Naturen vinner alltid över dumhet och enfald.

   Radera
  3. Aningen O.T.
   Men jag måste bara få veta, jag har själv försökt fråga veganer hur de gör om de får in möss i sitt hus?
   Jag har aldrig fått något vettigt svar, i bästa fall har de tittat surt på mig.
   Har någon av er fått något vettigt svar?
   För övrig är parkslide ett bra tips, är den väl etablerad är den omöjlig att få bort.

   Radera
  4. Fångar dem levande och släpper ut dem i skogen?

   Radera
 12. Get even with MP, vilken önskedröm att lyckas med det .... skulle aldrig klara av att hälla ut olja eller trampa ned något bara för att jag blir skitförbannad på dem av och till, dock ... Rösta på SD!!!!! (gniiiiiiiiihiiiiiiiihhiiiiiiiiiiiiii!)

  Så slår man samtidigt sex flugor till som har lite väl mycket dum- och veligheter för sig.

  SvaraRadera
 13. Herregud jag hoppas att ni är ironiska med det ni skriver... :S

  Tror att poängen med Cornus inlägg är att dissa folk som gör dumma, okonstruktiva grejer för att "straffa ett politiskt parti".

  Hur finns det tex. en poäng att slänga miljöfarligt avfall i blandavfall för att på så vis "protestera mot systemet"? För att "ingen straffar en om man gör fel"? (*förbluffad över vad jag läser*) De enda du protesterar mot är ju folk som tar hand om ditt avfall - dvs sophämtarna och folk som arbetar på värmekraftverk som bränner alltsammans, som får andas lite mer farliga ångor. Restavfallet från förbränningen genererar pga din lilla ynkliga och ytterst meningslösa lilla "protest" lite mer miljöfarliga ämnen, och lite mer skadliga slaggprodukter som hamnar på depå. Länge leve revolutionen!

  Seröst: Politikerna SKITER i vad du gör med din bil, ditt avfall, din gräsmatta, din mat... Dem du ska oroa dig för - och kanske en dag svara inför - är dina barn, barnbarn och deras avkomma. Och menar du att du inte heller bryr dig om vad dessa tycker (även om det inte rent biologiskt råkar vara dina egna barn "jag vill ändå inte har barn"-mentaliteten), så säger det ganska mycket om dig som person, i min mening.

  Och just ja: Tack för gott garv, Cornu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Politisk strategi genom århundraden:

   1. Skräm upp folket med något som ligger i tiden, t ex säldöd eller skogsdöd eller varför inte klimathot.
   2. Rid in på din vita häst och bedyra folket att om de bara röstar på dig, och ingen annan, så kommer allt att ordna sig. "Vi måste göra det för våra barns skull, titta sälarna dör ju ser ni inte det? Det är allvar nu, miljön och hela den ekologiska balansen är hotad och temperaturen har stigit med 0.8 grader på 135 år. Vi måste göra något nu. Är du med oss eller emot oss, för du är väl inte en miljöhatande neandertalare?"
   3. Sen i efterhand så visar det sig oftast att dessa "problem" inte var några större problem men varför hänga upp sig på detaljer?
   4. Börja om på ruta 1 med ett nytt hot att engagera en ny lättlurad och obildad generation med.

   Radera
  2. Herre...eller kanske fru... Är du på riktigt? Det är faktiskt fredagsmys, och då får man lätta sitt hjärta och blodtryck. Inget är sant, och inget är falskt, nästan. Det enda som är falskt är du och det du säger. Din förmenta ironi går helt över huvudet på alla, inklusive mig och förmodligen dig själv, och förpassas tyvärr till närmaste återvinningscentral när den öppnar i morgon.

   Radera
  3. Just säldöden på västkusten i slutet av 80-talet är ett bra exempel på hur Mp skoningslöst utnyttjar människors rädslor och okunskap för egen vinning. De är helt uppslukande av sin egen förträfflighet och selektion av data. Varför behöver de aldrig ta ansvar för sina handlingar? Hur ska vi berätta det för våra barn när de flyr till Norge för att det inte finns jobb eller bostäder i Sverige. Vem tar ansvar för det?

   Radera
  4. Förlåt mig, Cornu har uttryckligen låtit meddela att vi bör hålla oss i skinnet. Mitt skinn är dock rätt tunt, så jag uppför mig rätt illa ofta. Typ bad Boy. Men även så så kanske du kan tydliggöra vad du egentligen tänker. Det är inte ofta någon tänker helt nya tankar som någon annan inte redan tänkt.

   Radera
  5. ... och förkastat ...

   Radera
  6. A. Först kom vetenskapen fram till att sälarna hade dött av miljögifter för att sen backa och erkänna att det var ett virus?
   B. Alla rusade åstad och antog att det berodde på miljögifter, vad annars kunde det vara, samtidigt som politikerna plockade sina billiga poäng.

   Det var naturligtvis B som gällde. Samma sak hände i julas med moskébranden i Eskilstuna.

   Radera
  7. Det var Fälldins piprök och Bengt Östes dåliga intimhygien som orsakade säldöden.

   Radera
  8. @somebody: Visst är inte miljölarmen alla gånger befogade, tack och lov. Men jag är övertygad om att oron är verklig och ibland motiverad givet kunskapsläget vid den tidpunkten. Så din punkt 1, att politiker helt cyniskt hypear ngt de inte själva tror på, tror jag inte är så vanlig. Däremot okunskap och ovilja att ändra ståndpunkt.

   Radera
 14. Miljöpartisternas ledargarnityr har i en yster dans kring guldkalven, sålt sin ideologi för en plats vid köttgrytorna. Tidigare var de emot det svenska EU-medlemskapet. Men 2010 grundlagsfäste MP tillsammans med övriga sjuklöverpartier det svenska EU-medlemskapet, som kostar skattebetalarna drygt 40 GSEK årligen.

  Jag protesterar genom att titulera, kanske inte fullt så politiskt korrekt, det kvinnliga språkröret - Åsa Zigenarson.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt att passa poängen i sista ordet. Proffsigt!

   Men jag vill påpeka att det där var lite över gränsen, men snyggt tekniskt sett!

   Radera
 15. Det sorgliga är att vi verkligen behöver ett miljöparti, dvs. ett som inte är baserat på vänstersekterism, naturvetenskaplig ignorans och identitetspolitik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. EkoSoLiD - yes, yes, yes! Synd att jag inte är intresserad av att bli partiledare. Hellre en grå eminens.

   Radera
 16. Vill ni verkligen reta en miljöpartist?
  Skaffa en lång utbildning, helst en som ger hög lön.
  Skippa jobbet, flytta ut på landet och sträva efter att i möjligaste mån bli självförsörjande.
  Skaffa kunskap om hur man odlar uthålligt, alltså inte sådan pseudoekologiskt smörja MP pratar om.
  Börja blogga om dina kunskaper.

  Hm, finns det någon som känner till en sådan person?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och sen får man hög lön på landsbygden genom att odla uthålligt... Ja kanske då om man odlar hasch.

   Radera
  2. Ett och annat fågelfrö kan ju gro.

   Radera
  3. Fast å andra sidan, gillar MP hasch, poängen är väl att reta de.

   Radera
  4. S.k. självförsörjning är kul men knappast ett ambitiöst mål. En vanlig bonde producerar ju mat för hundratals.

   Radera
  5. @Fredrik,
   Det låter som du tycker gåvoträl är något fint?

   Radera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 18. Att ge sig på miljön när man tröttnar på Miljöpartiets pekpinnar är så "miljöpartistiskt".
  Nej vill man göra gott och utmana Miljöpartiet skall man skänka en slant till stöd för flyktingar i deras närområde och göra detta känt!
  1 SEK där gör samma nytta som 25 SEK här.
  99% av flyktingarna får del av stödet i stället för 1%
  Samhällsutvecklingen blir bättre och vi kan fortsätta vara en biståndsgivare.

  Vill man fortsätta reta miljöpartister kan man utbilda dem i klimatkunskap via Stockholmsintiativet eller WUWT bloggen: http://wattsupwiththat.com/

  SvaraRadera
 19. Vem är inte trött på vattenmelonerna, gröna på utsidan men röda på insidan, men de av mina bekanta som bekänner sig till partiet får med jämna mellanrum stå ut med att jag pekar på deras socialistiska agenda och hyckleri runt miljön.

  SvaraRadera