Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2015-04-02 09:00

FLASH: Ryssland hotar sätta in kärnvapen på grund av Baltikum

Brittiska The Indepdendent rapporterade just att Ryssland har hotat att sätta in kärnvapen på grund av Baltikum. Man ska ha planerat destabiliserande operationer liknande övertagandet av Krimhalvön, och hotar att sätta in kärnvapen om operationerna störs av NATO.
"Russia has threatened to use “nuclear force” to defend its annexation of Crimea and warned that the “same conditions” that prompted it to take military action in Ukraine exist in the three Baltic states, all members of Nato."
Detta ska ha sagt i ett möte mellan Ryssland och NATO-representanter i Tyskland i mars.

Ryssland planerade, eller planerar, att genomföra destabiliserande operationer i Baltikum, som ska tvinga fram ett ryskt ingripande för att skydda ryska minoriteter i baltstaterna. Tanken var att det skulle ske med diskretare medel, som skulle hindra NATO från att skicka in trupp.
"If Nato then responded, that would make it “a potential co-aggressor against Russian-speaking minorities in Baltic states”, a situation described as “potentially more dangerous than that in Ukraine to the United States”."
Om NATO då gick in med trupp så skulle Ryssland sätta in kärnvapen.

Är ditt skyddsrum iordningställt? Bor du inom två mil från en flygplats, militäranläggning eller FRA?

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

56 kommentarer:

 1. Lösning, deportera alla ryska medborgare till ryssland och beslagta alla deras egendom utanför ryssland. Så Har ryssland ingen orsak att lägga sig i längre och de får tillbaka sina medborgare som de så gärna vill ha under sin kvävande filt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om dom vägrar då? Jag har sagt det förr och säger det igen - det internationella säkerhetssystem som Ryssland nu utmanar eller rentav skiter i upprättades till stor del för att undvika etnisk rensning.

   Rysslands agerande kommer att framtvinga etnisk rensning, både på hemmaplan och i andra stater. Dvs exakt det som man säger sig försöka undvika. Ett grövre hyckleri är svårt att tänka sig faktiskt.

   Radera
  2. MJ
   Precis vad jag länge ansett, nästan.
   De ryssar som bor i närliggande länder eller längre bort skall ERBJUDAS att flytta hem till moderlandet om de känner sig diskriminerade. Erbjudandet skall naturligtvis föregås av att t.ex. Ukraina (eller annat land) genom pressen meddelar Ryssland att de får ta emot ryssar som vill flytta hem till moderlandet OCH att de ryssar som väljer att INTE flytta med per automatik INTE vill ha Rysslands hjälp alls. All rysk hjälp som ändå kan tänkas komma skall ses som en krigsförklaring och inget annat. Sätt press på Ryssland att deras agerande skall ses för vad det är.
   Ingen kan tvinga en ryss som bor utomlands att bo kvar, ryssen är självklart fri att flytta hem, men INTE fri att dra med rysk hjälp till utlandet på det här sättet.

   Radera
 2. Skit , som gotlänning är man ju rökt oavsett förberedelser känns det som

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bor du på södra halvan av Öjn så bör du vara utom zonen för direktverkan från kärnvapen. Enda målet som jag ser det är Visby flygplats, och jag tror mer att Ryssland vill besätta Gotland och använda flygplatsen själva än att spränga den åt helvete. FRA:s lilla lyssnarpost räcker det med en konventionell Iskander för att slå ut.

   Men en rysk parlör och en rysk flagga kan vara bra prepps om du vill överleva.

   Radera
  2. Låter som ett bra startkit , bäst att ladda med några lådor vodka och piroger samt borsjtj ifall man måste spela över

   Radera
  3. Inte smutdar Ryssen ner Gotland - det är ju deras framtida framskjutna bas för långräckviddsluftvärn, sjömålsrobot och radar. Fuel-air bombs är en annan sak....men används väl mot de militära förråden så att de sega gubbarna får försvara ön med samma vapen som öborna använde mot Valdemar Attedag. Mest troligt blir resultaten detsamma.

   Radera
  4. Arma Gotland! Jag har oroat mig länge för att man lämnat det så oskyddat. Hade vi inte pansarregemente där förut? LV? Kursgård på Fårö? Såg en artikel någonstans om Gotland som det nya Danzig men jag har delat den förut och vill inte tjata om saken. Hur som helst är den nuvarande utvecklingen extremt obehaglig.

   Radera
 3. Det finns förresten över 5 miljoner tatarer i Ryssland, de är dessutom i etnisk majoritet i republiken Tatarstan. Tatarstan röstade för självständighet 1992. Vad med deras öde i den ryska staten? Det kanske är dags för väst att utbilda och stödja lite tatariska frihetskämpar?

  SvaraRadera
 4. Vilken flashback av Tjeckoslovakien 1938 jag får nu. Då var det också många som sades leva under outhärdliga villkor och som inget annat ville än att återvända 'heim ins reich'...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och även då var hela grejen ett svepskäl för att annektera grannländer.

   Radera
 5. Det är nog ingen risk eftersom välståndet i Estland är mycket högre än i Ryssland. På lite sikt när världshandeln klappar ihop och viktig försörjning till överbefolkade Sverige inom bränslen, mat och mycket annat krymper så kommer Estland att bli rikare. Och säkert även då vara rikare än Ryssland. Så detta är verkligen tokiga teorier.

  Visst kan kärnvapen komma till användning och jag tror att sannolikheten att Fjollträsk med sin befolkning utplånas är stor. Det vore faktiskt bra med tanke på överbefolkningen och kollapsen om just den fina staden försvann. Beroende på hur man ser kan det vara bra eller dåligt med ryssar i befolkningen som mänskliga sköldar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Urban: Du önskar mig och ett par miljoner andra att dö? Har du något annat än socialdarwinism att underbygga det med, eller är du bara lite vidrig?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Fast med tanke på att en stor andel av de politiker och journalister som bor och regerar ifrån Stockholm vill att de etniska svenskarna ska försvinna från jordens yta så ska man inte bli förvånad om denna önskan möts med reciprocitet.
   Personligen tycker jag att det skulle vara mycket beklagligt om ett sådant öde skulle drabba huvudstaden.

   Radera
  4. Visst kan det tyckas vidrigt. Utplåning av svält är inget trevligt. Men det är inget som man kan välja bort med någon slags omställning. Den fina staden i det överbefolkade landet kommer att kollapsa, med eller utan kärnvapen. Socialdarwinism är någon slags ideologi och min cynism förhindrar utveckling av sådana tankar. Jag försöker bara göra en vettig prognos och ser sånt som störande.

   Radera
  5. Visst vore det bättre om Stockholm med hela sin befolkning försvann med en enda stor smäll än att miljontals desperata människor därifrån flyr ut på landet och gör problemen där mycket värre. När överbefolkningen bara måste bort så blir det som det blir. När det har så långt kan inget påverkas nationellt politiskt. Politiken blir mest vad som kan göras på det personliga planet och av närstående.

   Ryssland har i varje fall viss kontroll på läget genom få födda och ingen massinvandring. Dessutom har de ett bättre utgångsläge med en världsledande ställning inom naturresurser per capita. Sverige tillhör bottengänget. När svenskarna dukar under så är de kloka om de har mycket kärnvapen riktade mot Stockholm och kan smacka på om det skulle behövas.

   Radera
  6. Ryssland har över 10 miljoner migranter, majoriteten illegala. Kalla det vad du vill men nåt föredöme är det knappast.

   Radera
  7. Om Ryssland har så många illegala migranter så är det knappast för fel på landet med dess makthavare och lagar. Ryssland är tydligen så populärt att invandringen inte kan stoppas. För Storsvensken måste detta vara obegripligt.

   Radera
  8. Ha ha ha, så antingen är dom bra för att dom inte har massinvandring eller så är dom bra för att dom har det. Bra där Urban.

   Radera
  9. Du bör utgå från Sverige och dess beslut om en massinvandring och inte verbala lekar. Ryssarna har bättre kontroll på läget genom att de inte har någon invandringsidioti för en världsfrälsning. Landet har mycket naturresurser och skulle fysiskt kunna släppa in långt fler. Svenskarna är fattiga på naturresurser. Men deras trutar glappar desto mer, vilket mångdubblar sannolikheten för att deras huvudstad slås ut med kärnvapen, vilket jag inte ser som något problem för landet med alla dess invandrare i stort eftersom det kollapsar i varje fall när tillförseln utifrån upphör.

   Sverige kan allmänt ses som destabiliserande för omgivningen. Ryssland med sina kärnvapen är stabiliserande. Ryssarna har på liknande sätt som amerikanarna mindre moraliserande flum. Man behöver inte vara Einstein för att förstå att de som först får smaka på kärnvapen är små skitländer med hög svansföring. Men det kan som sagt också vara bra för att minska överbefolkningen. Det räcker att titta på den ryska statstelevisionen för att förstå att det smäller snabbt för svenskarna.

   Trycket att flytta till Ryssland är dock inte så stort. Antalet nämnda illegala migranter är ofta 4 milj. Det totala antalet migranter i landet kan vara 10 milj.

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Återigen: Varför tillåts Putin diktera spelreglerna? Jag blir så trött! Varför säger inte Nato så här: "Om ni planerar destabilisera Baltikum på samma sätt som med Ukraina eller undergräva deras frihet på annat sätt så kommer vi att försvara dem på lämpligt sätt, inklusive kärnvapen. Punkt slut."

  Det är detta budskap som ska trummas ut över jorden, inte en fånig bild på en trumpen Putler på DN:s hemsida där han patetiskt verbalt viftar med sina missiler. Det är inte heller så att Putin förlorar något på att det på exempelvis denna bloggen insinueras om förestående kärnvapenanfall mot varenda plätt i Sverige. Förstå att motståndet börjar genom att inte föra hans löjliga budskap vidare och förstärka det!

  Det är dags att klippa av ryssarna från allt samarbete. Frys ut dem från alla idrottsevenemang, se till att vi är oberoende av deras produkter. Låt några tiotals miljoner europeer bli utan jobb på grund av konkurser. Det är bättre det än att bli sprängd i bitar. Jag vet inte om det hjälper, men vi ska inte ha med skiten att göra. Det är dags att få stopp på detta tramset och lära dem hur man umgås!

  De som till äventyrs tror att Kina och Ryssland kommer att gå ihop för att knäcka "väst" har nog inte koll på hur viktig den europeiska och amerikanska marknaden är för den kinesiska exporten. 160 miljoner ryssar har knappast den köpkraft som en sisådär 700-800 miljoner europeer och nordamerikaner har tillsammans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns i alla fall två orsaker att Putin får diktera spelreglerna. Gas och olja är den ena. Inte lätt att hålla hjulen rullande om man inte kan tanka.
   Ryssland har också byggt upp en rätt imponerande krigsmakt när andra länder eldat upp sina uniformer. Jag ska inte räkna med katastrofen sverige som är ett skämt på mer än ett sätt.

   Putin kan enkelt säga åt uppstudsiga länder frys om ni vill. Vi anfaller vilka vi vill, försvara er om ni törs.

   Radera
  2. Karl XII bravader borde göras till ett grundskolämne. Vi är vikingar och behöver ingen rysk olja för vi kan cykla till allt. Det enda som är värt att satsa på är egna kärnvapen. Och studieresor till Nordkorea.

   Radera
  3. Det kanske är dags att få bort fossilberoendet av flera skäl nu.

   När det gäller deras krigsmakt så har de ju satsat fett, på bekostnad av allt i deras samhälle. Men det är ett stort land också, med en lång gräns och jag kan tänka mig att deras paranoida hjärnor anser att deras militär fortfarande är alldeles för svag för att möta det av dem fabricerade fantasihotet utifrån. Därav tramsandet om kärnvapen.

   Radera
  4. NATO ländernas ekonomi skulle inte tåla ett sådant ultimatum, du vet väl att hela ekonomin är ett extremt instabilt korthus atm, Putin, han skiter mer eller mindre i rysslands ekonomi atm, han är redo att köra rakt in i kaklet för han och ryssland har inte så mycket mer o förlora, medans NATO politiker inte blir omvalda, (fan punkten på tng bordet funkar inte,, =( )

   Radera
  5. Det finns värre olyckor än en ekonomisk krasch.

   Radera
 8. Denna blogg är verkligen ett bevis på att USA/NATO har lyckats till 100 % med sin propaganda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du utveckla det påståendet vidare ?

   Radera
  2. Helt fel. Blogginlägg av denna typ gynnar snarast bara den patetiske Putin. Han är en skit, vars budskap inte ska föras vidare på detta för honom supernyttiga sätt. Ryssarna har oavbrutet kunnat bomba oss sönder och samman sedan 1950-talet. Inget nytt under solen där, men vi ska inte vika oss!

   Radera
  3. Sälen du låter som musen som röt.

   Radera
 9. Ser ut som en blåkopia av kubakrisen, fast med omvända aktörer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, Kubakrisen handlade om kärnvapenplacering. Det lär inte bli aktuellt i detta fallet. Kärnvapen på Kuba skulle ju kunna hota USA, men finns det verkligen någon som tror att konventionell moralhöjande trupp i Baltikum skulle kunna utgöra ett verkligt hot mot Ryssland? Hur långt skulle de hinna innan ryssarna satte stopp? Hur lätt hade det varit att få fram förstärkningar till en invasionsarmé?

   Radera
  2. Du är den ende kommentatorn som inte har skygglapparna på. Artikeln är patetisk och de allra flesta kommentarerna också. Nästan skrattretande. Som små barn som blint litar på sina föräldrar eller lärare.
   Trodde ett tag att cornu sansat sig och ville bjuda sina läsare på en bredare kunskap om dagens skeenden och visa på båda sidors bevekelsegrunder, men istället agerar han som en megafon för PK neocons i USA och Europa. Tråkigt och ointressant.

   Radera
  3. Hej RB!

   Jag är lite(?) obildad och vill lära mig mera.

   Fråga 1: Vad är det konkret i artikeln som är patetiskt?

   Fråga 2: Vad betyder "neocons"? Jag hittade inte det i SAOL.

   Radera
  4. Helt Faktabefriad, RB.

   Radera
  5. Blir ju nya läsare här som inte följt tidigare diskussioner. Skall man då repetera hela tiden, eller bör dessa söka själva innan de hoppar in i ämnen de (inte ännu) är insatta i? Blir ju tjatigt att upprepa samma sak.
   Sälen, läser du engelska? Annars är det svårt att hitta info då det mesta kommer från amerikanska sidor.
   http://cluborlov.blogspot.com/2015/03/license-to-kill.html är rätt bra som start. http://www.paulcraigroberts.org finns mycket att läsa.

   Radera
  6. Om Kubakrisen hade handlat om att Kuba och Sovjet hade stoppat USA´s destabiliserande åtgärder på Kuba, och att USA i så fall förbehållit sig rätten att angripa Kuba med kärnvapen som hämnd (för t.ex Bay of Pigs), så hade det väl varit ungefär rätt.
   Eller om det nuvarande hotet var ett svar på frambasering av kärnvapenrobotar i baltstaterna. Men nu är det ju ingen som talat om någon frambasering av kärnvapenrobotar i Baltikum. De enda kärnvapnen i närområdet är Ryska. Inte heller handlade USA´s upprördhet om att man misslyckats med att störta Fidel på Kuba, utan att det fanns kärnvapen på USA´s "bakgård".

   Om ni lyfter blicken och ser lite längre än bara några små "skitländer" på fel sida Östersjön, hade ni tyckt att det var ok och schysst om Ryssland hotat Sverige med kärnvapen för att vi väljer att bygga upp vårt förvar, eller för att vi går med i NATO och tar emot NATO-trupper i vårt land?
   Eller för att vända på det, om vi skulle bilda försvarsunion med Ryssland, vore det då fair av USA att hota oss med kärnvapen för att vi låter Ryska fartyg ha tillgång till hamnplats i Göteborg?

   Att spela ut kärnvapenkortet som Ryssland gör är bara barnsligt. Det ger väst alternativen att antingen ge efter för hot, vilket bara kommer leda till värre eftergifter längre fram, eller syna Rysslands hand genom att inte ge efter för hoten. Vill Putin köra "arga leken" så får vi väl spela med och försöka vinna, snarare än att ge upp direkt.

   Radera
  7. Jag håller med er RB och Ben, Cornys inlägg är helt faktabefriat.

   Radera
  8. Luktar lite troll här...

   Radera
 10. http://www.independent.co.uk/news/world/americas/fox-news-expert-claims-the-only-way-to-turn-the-tide-in-ukraine-is-for-us-to-start-killing-russians-10110558.html

  Kan väl vara nån rysk general som blev lite sned.....

  Tycker det låter som ännu en tom propaganda artikel. "According to notes" som ingen vill stå för officiellt är tydligen fakta lämpliga för "nyttiga idioter" här att frossa i sin ryssfobi....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller inte. Orden är tagna ur sin kontext.

   http://www.stopfake.org/en/retired-american-general-allegedly-calls-for-killing-russians/

   Radera
 11. Jag tror att Ryssland kommer nuka baltikum vilket leder till globalt kärnvapenkrig och slutet för mänskligheten.

  Sedan kommer Putin i en intervju säga "Ja nu finns det ingenting kvar av världen och jag kommer strax dö av strålningen, men det var det värt, vi fick behålla Krim iaf. Trodde ni att vi är resonerande människor som alla andra? Vi är ryssar!"

  En ganska nyanserad bild tycker jag själv faktiskt. NATO-approved.

  SvaraRadera
 12. Tror det här är andra eller tredje inlägget på en här bloggen där någon påstår att någon påstått att Ryssland planerar destabiliserande åtgärder i baltikum och samtidigt hotar med kärnvapen. Det är bara så förbannat dumt att man baxnar.

  Vilka ska dom bomba? 'Njaaaa, kanske inte Gotland men man kan aldrig så noga veta med ryssen...'

  Jösses!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hotade ju Danmark så det känns ju inte så avlägset eller?

   http://www.di.se/artiklar/2015/3/23/ryssland-hotar-danmark-med-karnvapen/?utm_source=apsis-anp-3

   Radera
 13. Några här anser att allt är USAs fel och att Putin är en bra kille.
  Kan jag få en förklaring, jag förstår inte logiken? Sedan är jag också nyfiken på om dagens Ryssland är kommunistikt eller som Jonas Sjöstedt säger, fascistiskt.
  Skillnaden mellan dessa ideologier är iofs hårfin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Logiken och förklaringen är enkel, Putintrollen får betalt för att sprida sin propaganda. Vissa av dem är säkert så hjärntvättade av rysk Putin-kontrollerad media att de verkligen tror på det de skriver, men de flesta gör det nog bara för pengarna.

   Radera
  2. Putin regimen är nog varken kommunistisk eller fascistisk. Det mest träffande tycker jag är maffiaideologi. Eller ev gammaldags kolonialism.
   Ofta försöker vi beskriva aktuella händelser genom att hitta någon av öknamnen kommunism eller fachism, men gör oss bara en otjänst eftersom det sällan blir särskilt träffande.

   Radera
  3. Både och "lustigt" den röda tråden är att de är antiväst och som man kan se på trollen i tråden så följer de som radar styrda den ideologiska mallen och går i opposition mot sina egna.

   https://www.motgift.nu/2014/05/dugins-fjarde-politiska-teori-ar-for-ett-ryskt-imperium-inte-for-europeiska-etnonationalister/

   Radera
  4. Ångrar lite att jag länkade till en till en sida vars agenda jag inte riktigt har koll på men innehållet stämmer ganska bra och är en av de få på Svenska, så skilj på recensionen och bloggens agenda.
   Här är annars en Wiki.

   http://en.wikipedia.org/wiki/The_Fourth_Political_Theory

   Radera
  5. Ja motgift verkar vara riktiga stollar. Sådana sidor ska du nog inte ta på allvar.

   Jag förstår inte varför de som påpekar fakta om USA och dess roll i Världen också måste gilla Putin??? Kan nån förklara det? Bara för att man försöker vara neutral och bedöma båda nationernas beteende utifrån samma värderingar så får man epitet som "putinkramare".

   Det finns oändliga mängder fakta om amerikanska "brott mot mänskligheten" på nätet för den som orkar bry sig. Wikileaks t ex har lagt ut många sk "cables" dvs korrespondens mellan ambassader och Washington där fakta avslöjas.

   Hur kommer det sig att en blogg som denna blir så enögd? I andra diskussioner finns plats för olika värderingar, men så fort det handlar om Ryssland så låser det sig.

   Radera
  6. @Proust
   Det vore intressant att veta vad Cirkus tycker egentligen eftersom han verkar ha två personligheter. En när det gäller Sd, Ryssland och vargar, och en i alla andra ämnen där han är öppen frisinnad och tämligen opartisk. Kan vara följden av en uppväxt med vuxna ur den kulturmarxistiska 68-generationen...
   Själv den första kontakten med den 68-generationen, lärare som försökte indoktrinera eleverna och köpte ut alkohol till oss..

   Radera
  7. Ja, 68 generationen hade ju verkligen vargar högt på agendan. Bra tänkt.

   Radera
  8. RB: Eftersom att Kulturmarxism är en av Ryssland påhittade ideer driven i Sverige av 68-vänstern med en antivästlig retorik som syftar till nedbrutet motstånd mot Ryssland så är väl det du som sitter djupast i klistret väl?

   Radera
 14. Skulle man verkligen bli insläppt om man knackade på FRA's dörr?

  SvaraRadera