Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2015-04-26 12:04

87 procent

Det är alltså hög tid att dessa 12.61% inte ska beredas något som helst inflytande över svensk politik. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

21 kommentarer:

 1. Du har förstås rätt i att man även borde isolera Mp och V. Gärna de andra partierna också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad sägs om ett politikerspecial av Let's Dance? Dueller bland riksdagsledamöterna enligt principen alla möter alla.
   Hela kalaset direksänt i en DAB-radio inte särskilt nära dig.

   Radera
 2. Alla partier utom SD bör isoleras för rikets bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är emot demokrati och anser att 13% ska få betsämma över 87% alltså?

   Är du representativ för SD-väljare, eller partiet, eller är du ett undantag?

   Radera
  2. Om man konstant bestämmer saker som är negativt för landet så tycker jag det är dåligt. Folket vet inte sitt eget bästa verkar det som.

   Radera
  3. Ja, problemet med folk är ju att de inte enbart ser till sitt eget bästa, utan envisas med att bry sig om andra också. För jävligt är vad det är.

   Radera
  4. När själva anledningen till att man låtsas bry sig om andra människor handlar om att man försöker "samla poäng" i media och sociala siter, så vet man inte sitt eget bästa egentligen, och inte någon annans heller..

   Radera
  5. Problemet är att folk inte bryr sig om andra. Om de brydde sig om andra skulle de hellre vilja att mer resurser användes för att hjälpa fler närmare oroshärdarna där pengarna gör större nytta. Dessutom skulle de vilja att man kollade de som kom hit så att de faktiskt var hjälpbehövande så att man inte använder resurser till IS-dårar och terrorister utan till de som faktiskt behöver hjälp.

   Radera
  6. Och, ja, jag är rasist enligt rådande hjärndöda vidlyftiga definition. Jag gör bedömningen att invandringen och flyktingmottagandet kostar samt att resurserna inte är outtömliga.

   Radera
  7. Helt rätt fredde
   Hade SD haft inflytande för 12 år sen så hade vi inte haft den bostadsbubblan som vi nu har och vi hade haft mindre gettot, skottlossningar.rån.våldtäkter.hot mm förra året gick våldtäkterna upp med 13% enl BRÅ
   men fortsätt att isolera SD så har dom snart egen majoritet 19,5% nu enl yougov

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Hur var det med sandlåde fasonerna ?
  Det här med att ha förmåga att kunna diskutera sakfrågan? Spelar dock ingen roll. SD bildar egen majoritet om ingen kursändring görs.

  SvaraRadera
 4. Precis efter valet trodde jag att det skulle bli en speciell och underhållande mandatperiod. Popcornen fanns på plats. Efter en väldigt bra start med sprucken budget och allmänt kaos förstördes hela grejen av DÖ. Av någon anledning, som förmodligen verkade logisk för några av de direkt inblandade vid tillfället, beslutade sig Alliansen för att gjuta fast den sämsta regeringen vi har sett i Sverige vid makten i fyra år.
  En teori kan kanske vara att Alliansen hade gått tom på ideer och behöver ett par år för att ta fram nya ideprogram, samtidigt som man räknar med att p g a inkompetens kommer inte regeringen att kunna göra så stor skada; även om ideerna är kassa gör ju regeringsodugligheten att de flesta inte blir genomförda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De förefaller förvånansvärt dugliga att filtrera fram allt odugligt och sedan genomföra det. Eller se till att alla tidigare dugliga bollar stoppas.
   Jag tror vi kommer att förvånas ytterligare framöver hur handlingskraftig vår regering är. Eller förundras.

   Radera
 5. Röstade inte på MP eller V borde det väl stå. Var nog betydligt fler som inte röstade på både och. Åtminstone i min vallokal var förättarna noga med att kontrollera att bara en valsedel låg i kuvertet ;-)

  SvaraRadera
 6. Demokrati har alltid handlat om att en majoritet kör över de andra.
  Det finns bättre sätt, och det heter frivilligt samarbete.

  SvaraRadera
 7. Demokrati är som två vargar och ett får som röstar om vad de ska äta till middag.
  B Franklin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som det ser ut nu är det en varg och två får och jag tror inte det blir vegetariskt för det.
   /NH

   Radera
 8. Anledningen till att Alliansen fegade ur och vek ner sig är att de har mest att vinna på att bevara blockpolitiken, och att driva S i famnen på MP och V. Alliansen har siktet inställt på valet 2018 och vill att S skrämmer bort maximalt med medelklassväljare tills dess genom att S regerar med ytterlighetspartier. Att tro att Alliansen skulle ställa upp på breda uppgörelser med enbart S som sitter som regeringsalternativ är naivt och okunnigt om DÖ och dess arkitekt Reinfeldt. ALDRIG att Alliansen blir ett stödparti åt S.

  SvaraRadera
 9. Folkpartiet är nog kört om de stannar inom Alliansen - deras enda hopp om en framtid över 4% är att börja förflytta sig i riktning mot det rödgröna blocket. Inte för att jag tror (eller hoppas) att det kommer att hända - men konstigare saker har hänt i svensk politik i förr och i ett sånt litet parti är en palatskupp inte helt otänkbar, särskilt inte när den gamle "kungen" är på väg ut i vilket fall som helst.

  SvaraRadera
 10. 16% som önskar traditionell socialdemokratisk folkhemspolitik är förhoppningvis att föredra framför gröna fascister, rosa fascister och stalinister i fårakläder som vissa röstar på. Nu använde jag såklart ordet fascist i sin meningslösa moderna betydelse av allmän svordom om allt jag ogillar. Egentligen borde jag klämt in rasist också som i dess moderna betydelse är likaledes urvattnat och meningslöst.

  SvaraRadera