Cornucopia?

2015-04-27 13:29

25% av läsarna överväger att köpa en armbandsterminal

Drygt var fjärde bloggläsare överväger att köpa en armbandsterminal, mest känt som smartwatch (jmf smartphone). 4% av läsarna har redan en armbandsterminal och 10% överväger att köpa Apple Watch.

Detta baserat på tidigare enkät i frågan och vid mättillfället 426 svarande läsare, vilket av kalenderbitare förstås kan ses som icke-representativt för bloggens 40 000 - 50 000 läsare, även om 1000 - 2000 svar duger för opinionsundersökningar av Sveriges 9 747 355 personer stora befolkning.

Med över 25% som funderar på att genomföra teknikskiftet, och 4% som redan gjort det, kan man konstatera att armbandsterminalerna alltså fått ett marknadsgenombrott. Åtminstone bland bloggens läsekrets av högutbildade, högavlönade storstadstjänstemän. Man kan misstänka att tillverkare av traditionella premiumklockor kommer få problem framöver.

Ett urval av dessa armbandsterminaler hittar ni nedan, där man kan konstatera att flera av Android Wear-terminalerna faktiskt ser ut som armbandsur och inte terminaler likt Apple Watch. I sammanhanget kan nämnas att inte en enda svarande läsare vid mättillfället avsåg att införskaffa Microsoft Band.

Vad jag kan bedöma finns samtliga armbandsterminaler nedan i olika storlekar, färger och utföranden,  och bara enstaka av dessa visas nedan. Enbart Apple Watch finns (om jag inte i all hast räknade fel) i 30 olika utföranden.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

17 kommentarer:

 1. Jag såg kickstarterprojektet "Pebble" för nåt år sedan, såg ganska intressant ut då även om jag inte backade det projektet.

  För egen del så kräver jag nog en avsevärt bättre batteritid innan det blir intressant, övergången från dumphone till smartphone blev för mig en jobbig övergång pga batteritiden som gick från en vecka till en dag. Numera har man lärt sig planera laddandet när man reser, men i början var det verkligen inte kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pebble uppger f.ö. själva att de nu erbjuder upp till en veckas batteritid på en laddning. Det är på gränsen till att bli intressant för min del. Optimalt vore en månad, men en vecka kan funka.

   Nu ska jag bara komma på vad jag skulle använda den till, eller om det bara blir ytterligare en pryl man ger bort till mamma (ipad) eller som samlar damm i byrålådan (en massa annat).

   Radera
 2. Well... does any of these gadgets measure radiation exposure? #framförhållning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min egen mekaniska Seiko-automat är åtminstone EMP-säkrad. Gäller att ha korrekt tid när man väntar ut rimliga strålningsnivåer där nere i bunkern.

   Radera
  2. En EMP-säkrad monitor och bluray spelare skulle antagligen vara trevligare, så man kan titta på lite hederlig undergångsporr medans man väntar.

   Radera
  3. Har tusentalet EMP-säkrade böcker, samt massa EMP-säkrade sällskapsspel, inklusive kortlekar.

   Radera
  4. Har du byggt bombrummet du skrivit om tidigare?

   Radera
 3. 75% vägrar köpa en armbandsterminal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är dags för Apple (och de andra) att stämma svenska staten eftersom den inte tvingar oss att köpa armbandsterminaler. Eller nej just det ja, de får vänta lite tills TTIP gått igenom, sen jäklar!

   Radera
 4. Kul att det finns early adopters även till denna prylkategori. Early adopters är trevliga, då de finansierar utvecklingen från (nästintill?) oanvändbara klumpedunser till de eventuellt användbara och förbättrade prylar "later adopters" kan komma i åtnjutande av.

  SvaraRadera
 5. Skulle vara bättre med normala visare och lång batteritid istället.

  SvaraRadera
 6. Vad har man dem till? En kollega köpte en Pebble när de kom och jag ser fortfarande inte vad själva poängen är? Har ju en telefon med stor skärm jag kan läsa sms på.

  SvaraRadera
 7. Cornucopia : Varför betalar du dyrt och marknadsför produkter när det finns likvärdiga gratis?
  Linux + Abiword( open office) Apple OSX är för övrigt baserat på bsd / linux. Allt är gratis när man använder Linux, programcentralen i Ubuntu får Windows och OSX att rodna när det gäller enkel installation av program mm.

  SvaraRadera
 8. Linux är bara gratis om din tid inte är värd något. Fast jag måste dock ge ett plus i kanten för att programcentralens felmeddelande faktiskt preciserade exakt vad jag skulle skriva in i terminalen när den misslyckades med en installation. Hade iofs varit ännu bättre om installationen hade funkat...

  Sen blev jag föga imponerad när jag skulle köra KDEnlive videoeditor. Installationen gav inga felmeddelanden men programmet kraschade redan i uppstarten. Var visst några bibliotek som saknades.

  Skrivarinstallation var faktiskt smidigt och Linux var bättre än Windows på att hitta skrivare. Synd bara att hela sk_ten kraschade vid utskrift från Firefox.

  Naturligtvis kommer något FOSS-skägg att säga att detta inte är Linux fel, men jag vet redan att absolut inget är Linux fel eftersom det alltid går att hitta något att skylla på. Jag bryr mig dock inte vems fel det är. Allt jag bryr mig om är att jag inte har de problemen i Windows.

  Ok, jag vet att detta var gnälligt men jag tillbringade hela helgen med att försöka ge en gammal XP-dator nytt liv med Linux. Gav upp och köpte en billig Windows-burk på Inet. T o m Windows 8.1 känns som en dröm efter helgens Linux-elände.Linux är bara gratis om din tid inte är värd något. Fast jag måste dock ge ett plus i kanten för att programcentralens felmeddelande faktiskt preciserade exakt vad jag skulle skriva in i terminalen när den misslyckades med en installation. Hade iofs varit ännu bättre om installationen hade funkat...

  Sen blev jag föga imponerad när jag skulle köra KDEnlive videoeditor. Installationen gav inga felmeddelanden men programmet kraschade redan i uppstarten. Var visst några bibliotek som saknades.

  Skrivarinstallation var faktiskt smidigt och Linux var bättre än Windows på att hitta skrivare. Synd bara att hela sk_ten kraschade vid utskrift från Firefox.

  Naturligtvis kommer något FOSS-skägg att säga att detta inte är Linux fel, men jag vet redan att absolut inget är Linux fel eftersom det alltid går att hitta något att skylla på. Jag bryr mig dock inte vems fel det är. Allt jag bryr mig om är att jag inte har de problemen i Windows.

  Ok, jag vet att detta var gnälligt men jag tillbringade hela helgen med att försöka ge en gammal XP-dator nytt liv med Linux. Gav upp och köpte en billig Windows-burk på Inet. T o m Windows 8.1 känns som en dröm efter helgens Linux-elände. Men det kunde varit värre: jag kunde t ex ha lagt 10 timmar på att få ljudet att fungera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eh... skulle varit svar på Freddes post om hur superbt Linux är.

   Radera
  2. Ska man videoredigera ska man inte välja linux, men för en normalanvändare finns det ingen anledning att använda windows eller machintosh. Företag skulle kunna spara mycket pengar och t.o.m anställa egna utvecklare för pengarna som dom idag lägger på licenser och dyra avtal.

   Radera
 9. Tycker det är en smula negativ ton i texten. En smartwatch (ett ord som inte låter bra på svenska) kan absolut ha sina fördelar. Från att användas till styrning av musikuppspelning till visning av kartor till att fungera som nyckel. Nu handlar det inte så mycket om att finna användningsområden utan om att begränsa de funktioner som byggs in för att skapa ett snabbt och lättjobbat gränssnitt. Dock är batteritiden ännu en katastrof. När vi har bluetooth-hörlurar med en standbytid på uppemot en månad finns det mycket kvar att göra innan klockorna kan anses ha acceptabel batteritid. Två-tre veckors standbytid och 15-20 timmars aktiv användning bör ses som ett minikrav. Måste även bli ordentligt vattentålig, man ska inte behöva fundera över om man har klockan på sig eller ej innan man stoppar ner händerna i vatten.

  SvaraRadera