Cornucopia?

2015-03-24 07:45

Vänsterregimen i Stockholm kör bort EU-migranter och hemlösa

"Den politiska majoriteten i Stockholms stad består av Socialdemokraterna (S), Miljöpartiet (MP), Vänsterpartiet (V) och Feministiskt Initiativ (FI)." - Stockholm stads hemsida
Vänsterregimen i Stockholm, med (s), (mp), (v) och (fi) bakom rodret, hatar EU-migranter och hemlösa, och kör bort dessa från gator och torg. Nu senast har socialisterna betalat 200 000:- SEK för att sätta upp staket som hindrar EU-migranter från att övernatta under en trappa på Kungsholmen, sk exkluderande design. Tidigare kördes EU-migranter bort från Sergels torg, där de heller inte fick sova. Tillägg: Även Kista, Långholmen och Hammarby Sjöstad har den nationalitetsfokuserande socialisterna, sk nationalsocialister, i stadshuset kört bort EU-migranter från.Förvaltningens parkingenjör uttrycker den rasistiska åsikten att hemlösa EU-migranter är farliga, då folk blir rädda för dem.
"Man vill kunna se och känna sig trygg i området. Några av de som hört av sig har känt sig rädda för att det kanske finns någon gömd bakom buskarna som kan hoppa fram"
Man ska komma ihåg att den politiska vänsterregimen i Stockholm har ansvar för allt staden tar sig för - och man kör alltså bort EU-migranter och sätter upp blockerande stängsel. (S), (mp), (v) och (fi) är helt enkelt rasister och sparkar på de allra svagaste i samhället.

När man körde bort EU-migranterna från Sergels torg ville kommunen utvisa dem ur landet, eller "erbjuda dem en hemresa", vilket visar att Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ är rasister som anser att dessa människor är mindre värda och inte ska stanna i Sverige.

I höstas tog socialisterna beslut om att köra bort 65 EU-migranter från Kista. Linjen är alltså konsekvent. Den som saknar bostad och bor på gatan ska förföljas och jagas av kommunen.

Tillägg: Man har även kört bort EU-migranter från Långholmen och Hammarby Sjöstad. Stadshusets rasistiska förföljelse av människor från andra länder är systematisk och omfattande.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ är det som ligger bakom och stöder detta politiskt, och man har alltså en vidrig människosyn där man istället driver projekt att migranterna ska koncentreras till speciella anläggningar, i väntan på en slutlig lösning.

Vi vet sedan tidigare att alla som kör bort EU-migranter, ens en enda, är rasister. Nu kör man bort dem i stora volymer från kommunens håll. Det heter "inga rasister på våra gator". Istället sitter de vid makten i Stockholms stadshus.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

43 kommentarer:

 1. Tiggare påvisar ett behov av åtgärder! Utomhusboende lika så. Men kanske gör vi dessa människor en otjänst om vi låter dem hålla på såhär? Det kan inte vara ett samhälles mål att förse dessa människor med allmosor.
  Res er upp!
  Nu kan vårbruket börja.
  Odla själv och tjäna egna pengar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehm, men om dom ska bo i en hydda och odla potatis kan dom väl göra det i Rumänien eller Moldavien eller vart de nu kommer ifrån?

   Antagligen kommer de ju hit för att de inte vill göra exakt precis det?

   Radera
  2. Bra förslag!
   Bättre klimat och mindre uppvärmningsbehov.
   Insamling till åtgärder i hemlandet är behjärtansvärda!
   Hur är det med hjälp som kan ge egenmakt i stället för beroende!

   Radera
  3. Men Ben!
   Jag trodde bättre om dig.
   Det skall vara "var de nu kommer ifrån"!
   Visst är det gulligt med folk som hänger upp sig på dylikt, inte sant?

   Radera
  4. Fri rörlighet i Europa.
   Du får själv välja var du tror att det är bäst att bo illegalt i en hydda.

   Radera
 2. I Malmö är det bättre, den gamla förgiftade industritomten vid Nobelvägen är snart fullbyggd med pittoreska små stugor. En veritabel kåkstad.

  SvaraRadera
 3. "inga rasister på våra gator"? Det ska väl vara "inga tiggare på våra gator"?

  Men där ser du: all politik sker i Orwellskt nyspråk. Moderaterna: "starkt försvar och tillväxt" - resultat: noll tillväxt och anemiskt försvar. Miljöpartiet: "ingen REVA och inget försvar" resultat: tiggarna jagas bort och försvaret får (om än måttlig) större tilldelning än på decennier.

  Du ska se att tillväxten kommer att skjuta i höjden - liksom koldioxid-utsläppen - nu när MP är in power.

  SvaraRadera
 4. Dessutom använde polisen z-ordet = rasist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var liten var Zigenare inte rasistiskt. Katitzi handlade om en Zigenare-flicka. Däremot var det rasistiskt att säga Tattare. Allt fler ord blir förbjudna. Får man säga japan? Eller måste man säga Nippones?

   Radera
 5. Jag anser att vi ska ha etableringsfrihet för entreprenörer i Sverige. Det finns uppenbarligen en efterfrågan på att få skänka pengar till tiggare. Entreprenören (tiggaren) tillgodoser denna efterfrågan. Borde rimligtvis föra bokföring och betala skatt som alla andra. Om tiggaren är fattig eller rik saknar betydelse. Tiggaren tigger bara för att han är fattig är en konstig åsikt, för städaren städar för att han är fattig, ingenjören vid datorn för att han annars vore fattig osv. Den som påstår sig vara liberal borde vara stringent i sin syn och se en marknad för vad den är.
  Att man inte får bosätta sig på annans mark är väl en självklarhet. Politikernas åtgärder verkar ju vara vettiga. Förstår inte vad Cornu har mot detta (eller är inlägget märkt ironi?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan få för sig att han "rasar" mot dessa rasistiska åtgärder på samma sätt som det rasades på allvar mot liknande åtgärder under föregående styre.

   Radera
  2. Det tiggarna tager emot är väl gåva?
   Gåvoskatt finns ej för tillfället.
   Men om SACO får sin vilja igenom åter inom snar framtid...

   Radera
  3. Tiggeriet bör formaliseras och kontrolleras av statliga myndigheter. Så har det traditionellt varit i Sverige. Den som behövde tigga fick ansöka hos prästen och fick, om behovet ansågs föreligga, en tiggarbricka och en anvisad plats. En tiggare som inte skötte sig fick sin licens indragen.

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär är förbjudet enligt kommentarsreglerna. Inlägget raderat.

   Radera
 7. Utanför ICA Maxi i Västra hamnen i Malmö har det suttit en tiggare från dag ett. Trots dagliga besök där så har jag aldrig sett någon ge något. Jag har någon gång gjort en fiolspelargest för att tipsa om att intäkterna skulle öka om de presterade något. En dag satt där en kvinna med Sten Bromans hatobjekt nummer ett och spelade Donau-valsen, typ, och många lät polletten trilla ner. Det lustiga var att dragspelet fortsatte att spela när hon satte det ifrån sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjordes, för en tid sedan, ett experiment med en världsberömd fiolspelare som spelade anonymt på en välbefogad tunnelbanestation. Jag tror att dagskassan landade på 300 kr.

   Dessutom så kan amatörmässigt fiolspel lätt bli ljudförorening. Vilket troligen får dig bortkörd fortare.

   Radera
  2. Välbefogad? Du menar att kakelplattorna var väl fastsatta?

   Radera
 8. Diskussionen borde handla om Rumäniens oförmåga att ta hand om problemet. Jag har läst att det finns EUprojekt för att förbättra situationen men att pengarna försvinner på vägen eller inte ens söks. Man kan alltså tänka sig problem med korruption, och/eller antiziganistiska stämningar i Rumänien, problem inom det romska samhället m.m. Varför diskuterar inte vänstern det? Förr brydde de sig om fattigdom i andra länder, idag handlar det bara om att låtsas visa sig "goda" och skylla andra för att vara rasister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saningen är att Rumänien inte anser att romer är rumäner (romer och rumäner är väl samma sak på olika språk?) utan några mystiska främlingar som smugit sig in i deras land. Många romer saknar därför rumänska identitetshandlingar. De har blivit statslösa i sitt eget land, därför att rumänska myndigheter vägrar att skriva ut identitetspapper till barn som inte är födda på BB (som alltså vägrar ta emot romer).

   Radera
 9. "exkluderande design"

  Situational Crime Prevention, SCP, är nog den korrekta termen.

  Jag är i alla fall emot sådana åtgärder som minskar *affordansen* i den yttre miljön, dvs möjligheterna att "använda" saker på olika sätt. Det verkar fördummande och är närmast en patologisk förändring av den gemnsamma miljön.

  Det gäller också farthinder, apartheid, koncentration till enstaka (s.k. "tydliga") stora flöden istället för flera små etc etc.

  Att det i vår tid finns en sådan förkärlek för sådana fysiska "lösningar" på mänskliga problem, beror på en naiv politik som förstärker sådana problem (till exempel öppna gränser), samt en lika naiv oförståelse för att en sådan politik för en mera patologisk yttre miljö får kognitiva effekter hos människorna som lever i miljön (eller undviker den).

  SvaraRadera
 10. Det är synd om svenskarna som tvingas inse att inte alla andra har det lika bra som oss. Det är faktiskt psykiskt ansträngande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förmodar att du är ironisk, men väljer att tolka det bokstavligt. Ja, laglöshet i närmiljön är psykiskt ansträngande

   Se begreppet "anomi"

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Anomi

   Det kan nog finnas dem som ser tiggeriet som ett pedagogiskt projekt. Men det får mig att tänka på Dostojevskijs "Anteckningar från källarhålet", som handlar om en man som är elak och ond för att "uppfostra" andra till att inte lita på andra människor. En mycket obehaglig roman.

   Radera
 11. apartheid i trafiken menade jag, närmare bestämt.

  SvaraRadera
 12. Låter som Ungern och Orbans upprensning av stadskärnan i Budapest, vilket såklart blev fördömt av hela EU osv.

  SvaraRadera
 13. Så mina damer och herrar, vad tycker ni då om Stockholmregimens tilltag?

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Bra Cornu. Det finns inte mycket att tillägga. Fortsätt exponera åsiktsfascisternas brist på konsekvens och ärlighet! Anarkokapitalism nu! Skulle jag ropa om jag trodde att det var en bättre lösning än våra politikers katastrofala politik. En europeisk medborgarlön kunde hålla tiggarna kvar i sina hemländer. De får förstås ingen sådan om de inte håller sig hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg Kuckeliku. I Indien har försök med medborgarlön för alla i två byar genomförts. Resultatet var att enligt artikel i Ny Teknik:

   "Experimenten visar att om medborgarlönen täcker grundläggande ekonomiska behov, och delas ut till alla, inklusive barn, utan villkor, blir mätbara effekter uteslutande positiva: bättre kost, fler barn i skolan, lägre skuldsättning, mindre missbruk, högre produktivitet och... tre gånger fler nystartade företag! Detta till en totalkostnad som är lägre än existerande socialbidragsprogram – som förstås kan avskaffas."

   Om man behöver några villkor ytterligare för just tiggare är jag tveksam till. Ett litet försök kunde vara på sin plats i en liten by i mest efterblivna delar av Eu. Det går att lära av Indien också.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Vänliga hälsningar

   Radera
  2. Fast om skolgång sätts som villkor för medborgarlön, som i Brasilien med "baskorgen", så är det inte säkert att alla romer skulle föredra det, framför att resa till avlägsna länder för att tigga.

   Dessutom är det inte så att Rumäniens nuvarande sociala skyddsnät är lika med noll. Det är bara inte helt kompatibelt med den romska kulturen.

   "En liten by": Koncentrationsläger, strategiska byar, eller ”systematisering” som Ceauscescu kallade det i Rumänien är, med rätta, politiskt omöjliga projekt. En kultur där mobilitet är själva grundstenen kan inte bosättas bara så där.

   Radera
  3. Att de varit bofasta i Rumänien så länge beror just på tvång, nämligen livegenskapen under några hundra år.

   Radera
  4. Ja viktualiebroder det finns alltid problem med lösningsförslag och sällan nås alla. Fast bara som omväxling - vad har du för lösning? (Föredrar gärna flera än "den slutliga lösningen på romproblemet"

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  5. Långsiktigt: Skolplikt som en "offer you can't refuse". Kortsiktigt:Se tiggeriets biverkningar här och nu som i första hand polisfrågor. Det skall inte gå att externalisera kostnaderna för tiggeri, utan istället bör man genom internalisering få det att framstå exakt så ekonomiskt olönsamt som det är, när allt räknas in.

   Brian Barry skriver i "Equality and culture" att ett liberalt samhälle kan inom sig tolerera illiberala subkulturer eller grupper, under det (stränga!) bivillkoret att medlemsskap är frivilligt.

   Der innebär att barn som växer upp i sådana grupper måste få en adekvat skolgång så att de kan värdera kulturerna och att de har möjligheter att försörja sig utanför subkulturen.

   Att romernas problem rullats vidare generation efter generation beror på släpphänthet i det bivillkoret. Det beror i sin tur på olika saker
   a) Tro på att "kultur" är viktigare än utbildning
   b) Rädsla för att bli kallade fascister av dem som tror på a), om man använder statens våld för att genomdriva skolplikten
   c) Allmänt alldeles för råddigt och dyrt att ta tag i frågan. De politiska möjligheterna att "satsa på romerna" är (av förklarliga skäl) mycket låg i Rumänien/Bulgarien

   d) I de länderna ser man det nog som en himlasänd lösning att romerna nu lämnar för jaktmarker där det ställs mindre krav på sådant som skolplikt och socialt beteende för att komma över pengar

   Radera
  6. Om romerna var politiskt logiska i sitt agerande skulle de väl alla åka till Bryssel och sätta sig där. EU har ju avsatt massor med pengar för deras situation i deras hemländer. Pengar som tydligen inte når målgruppen alls. Då skulle det kanske hända mer än att lokalbefolkningen i svenska städer ledsnar och tröttnar på tiggeriet. För hur mycket just jag än ger så tar det ju aldrig slut på tiggandet. Problemet är politiskt.

   Radera
  7. Tack för svar. Håller med om skolplikt, men tiggarna jag sett har inga barn med sig. Vet att det förekommer och då bör genast socialen ingripa. I hembyarna finns barnen och där bör det vara möjligt att intervenera även med annat än obligatorisk skola.

   Tycker fortfarande att medborgarlön skulle vara intressant att testa där. Odla grönsaker själva mot lön vid aktivitet samt sedan få äta upp resultatet.

   Vi har ju nyss integrerat en del romer i samhället så där borde också andra ideer finnas. Fast givetvis den obligatoriska skolan.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  8. Tyvärr fungerar ju inte vår integration av personer som skulle kallas EU-migranter om de kom från Rumänien särskilt bra trots obligatorisk skolgång. De siffror som finns från bl.a. Malmö är milt sagt nedslående med mycket låga siffror för genomförd grundskola och ännu värre för förvärvsarbete eller ickekriminalitet.

   Radera
 16. Jag kan förstå att näringsidkarna i centrumen vill att tiggare som kryssar mellan borden på restaurangerna körs ut. Det vill även jag som restaurangbesökare. Gör de inte det kommer jag att välja andra restauranger. För jag finner det rätt motbjudande att behöva konfronteras med stinkande, lortiga människor med äckliga utslag när jag sitter och äter, oavsett var de kommer ifrån. Där går gränsen för min medkänsla.

  SvaraRadera
 17. Nån som har sett det här? http://www.expressen.se/kvallsposten/hemlosa-protesterade-utanfor-stadshuset/

  Det tog inte många timmar innan hela rasket var rivet, så tydligen kan det gå fort, om det är framför politikernas ögon. På andra ställen i Malmö skiter man i det.

  SvaraRadera
 18. Eftersom jag rör mig mycket i förorten så kan jag konstatera att de som inte köpt in sig i "white flight" området stockholms innerstad, glatt får stå ut med denna sociala turism och får inte uppleva välsignelsen av exkluderande design.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom den svenska språkförmågan rasat så snabbt de senaste åren blir det en skarvlös övergång från "exklusiv design". Man behöver inte ens byta ut reklammaterialet, folk förstår det likadant ändå.

   Radera
 19. Intressant är att det kostade 200 000 att sätta upp ett fult metallstängsel.
  Om vi i stället kunde se zig... (flåt EU-medborgarna) som en tillgång och inte ett problem
  så skulle man, för samma summa, kunna byggt ett enkelt boende under trappen och hyrt ut det som en tjänstebostad åt en parkarbetare. En familj hade kunnat bott där och betalat för förmånen genom att sköta parken.

  Då måste man så klart få dispans från alla bostadspolitiska krav. Utedass är en lösning som går att använda och är rimlig. Däremot är hemlösa som bor under en bro och bajsar direkt på marken i en park otrevligt.

  Vad hänvisar man istället de hemlösa till bostadskön (om de är svenska medborgare osv) och de kan då räkna med att få en bostad om ungefär 20 år (om de inte har några krav på mer än tak över huvudet).

  SvaraRadera
 20. Skönt att höra att det äntligen faktiskt görs något för att Stockholms innerstadsbor ska slippa behöva uppleva konsekvenserna av sin politik.

  SvaraRadera
 21. Lyssna på Cornu nu. Om vi alla röstar på alliansens politik så försvinner alla problem. Det är klart han har rätt. Nyliberalerna löser alla marknadsproblem till det bästa för alla.

  SvaraRadera