Cornucopia?

2015-03-20 12:20

Vänstern och Wallström gör gemensam sak med SD: Fördömer islam som barbarisk och medeltida

Bloggrannen Statsmannen gör en läsvärd analys av Wallströms utspel, som också omfattar den vänster som hyllar hennes korståg mot islam och fördömande av Saudi-Arabiens lagar som barbariska och medeltida. Därmed gör hon och vänstern alltså gemensam sak med Sverigedemokraterna, då Saudi-Arabiens lagar är härledda ur sharia och sunna, och alltså följer islam och Koranen. Wallström och vänstern, inklusive Miljöpartiet, ansluter sig alltså till rasisterna och fascisterna och hetsar mot islam, vilket också är anledningen till att 57 muslimska länder enigt nu fördömer Wallström och Sverige.Kort sagt ägnar sig Wallström och berömmande vänster sig åt hets mot folkgrupp och rasism.

Nu återstår väl bara att det utlyses en fatwa mot Wallström också...

"Problemet är att man kritiserar just Saudiarabien och deras lagstiftning, som kan härledas direkt till Koranen, sharia och sunna, dvs. de islamiska urkunderna och uttolkningarna av Muhammeds gärningar. Det som verkar överraskat regeringen med flera är att Saudierna och alla andra muslimer faktiskt tror på det som står i de religiösa skrifterna och deras konsekvenser för lagstiftningen i respektive muslimskt land. Det kan vara svårt för en sekulär eller agnostisk svensk att förstå, att det finns människor som tar båder religion och religionsbaserade lagar på fullt allvar."
Sverigedemokraterna får nu sin bild av islam bekräftad av socialdemokraten Wallström. Statsmannen igen:
"Margot har ju i praktiken medgivit att Jimmie Åkessons tolkning av islam och muslimsk lag är korrekt."
I sig inget konstigt alls. Sverigedemokraternas politik är folkhemsfundamentalistisk, och drömmer sig tillbaka till det gamla socialistiska DDR-Sveriges 60-tal, där våldtäkt inom äktenskapet var tillåtet, homosexualitet förbjudet, barnaga tillåtet och socialdemokraterna berodrade att avvikande människor skulle få hål borrade med borr i huvudet och oönskade element skulle steriliseras, och man hade en svensk civil milis i bruna läderrockar med armbindlar, i världens mest militariserade land - Sverige.

Denna inställning till andra människor och icke-svenskar stöddes så sent som i början av 90-talet aktivt av rasistregimen Ingvar Carlsson (s), vars luciabeslut gick längre än vad Sverigedemokratisk politik skulle göra idag, med ett tvärstopp för invandring till Sverige.

Den gamla bruna socialdemokratin, med rasbiologiska institutet och annat i det historiska bagaget, förutom samarbete med nationalsocialisterna ("nazisterna") i Tyskland under andra världskriget, lever alltså kvar i rasisten och islamofoben Margot Wallström.

Sedan har Wallström de facto fel om att man uppför sig medeltida i Saudi-Arabien. Så sent som på 1800-talet avrättades folk och steglades (avhuggna huvuden sattes upp på pålar och förevisades allmänheten) i goda Sverige. Exempelvis skedde en avrättning av en länsmansmördare den 20:e augusti 1834, varpå kroppen steglades inför den jublande allmänheten. Rådbråkning, dvs avrättning genom att man krossade den dömdes armar och ben, vilket t ex får halshuggning att framstå som humant, var fortfarande ett straff fram till 1835 och förbjöds helt i Sverige först 1841.

Nu var inte 1800-talet medeltida, utan räknas till tiden efter den industriella revolutionen. Medeltiden brukar sägas sträcka sig till 1500-talet, då renässansen tog över, och sedan upplysningstiden följt av den industriella revolutionen.

Kvinnor hade inte rösträtt i Sverige förrän 1919. Kvinnor i Sverige bar hucklen för att dölja sitt hår långt in efter andra världskriget, och sedvanan fortsatte på sina håll ända in på 70-talet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

124 kommentarer:

 1. ...och så gick han upp i falsett om folkhemmet igen.

  SvaraRadera
 2. Detalj kanske men du skriver "Saudi-Arabiens lagar är sharialagar". Det stämmer inte. Lagarna kan härldes ur bl.a sharia, ungefär som att våra lagar bl.a kan härledas ur bibeln. Ganska stor principiell skillnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fel
   Officiellt har inte Saudi andra lagar än Sharia
   Islam anger faktiskt att all lagstiftning som görs efter att Allah publicerade sharia är en synd.

   Radera
  2. Jag har oavsett korrigerat texten.

   Radera
  3. Faktum är att Islam inte bara direkt förbjuder demokrati och lagstiftning utan även kungar. Kungar kan inte finnas i en islamiskt stat. Alla är jämlika under den allsmäktige profeten. Någon bra ide om hur man egentligen ska styra ett islamiskt samälle efter profetens död har ingen kommit på.

   Radera
  4. @Tango smurfen.
   Fel.
   Saudi har visst andra lagar än sharia även om många av lagarna är identiska med sharia.

   Radera
  5. @connyt.

   Självklart, och det begriper nog alla att det inte var aktuellt att lagreglera (t.ex.) internetbrottslighet och interkontinental vapenhandel på den arabiska halvön under 600-talet.

   Radera
 3. Bra artikel som visar att Sverige är världens mest extrema land. Det visar alla undersökningar om människors värderingar. Snacket om LAGOM handlar om att toleransen är extra liten i Sverige, m a o åsiktskorridoren är smal.

  På 60 talet var vi extrema på ett sätt, idag på ett annat ( feministiskt) sätt.

  SvaraRadera
 4. Kommer ihåg allt det där om 60- talet och att min lärare (vänster)
  Försvarade allt det där och dessutom tvångsteriliseringar (bra ur ett barnperspektiv)
  Men vad var det där med milisen med svarta armbindlar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone delar av civilförsvaret hade en uniform bestående av halvlånga bruna läderrockar, med svart armbindel. Yes, you can't make this shit up. Ska se om jag kan hitta en färgfilm.

   Radera
  2. Eller ja, armbindlar, men de verkar vara ljusa, med bokstaven S på sig. Se t ex här 2:15 in i filmen bland annat

   https://www.youtube.com/watch?v=k_I9Ew-sZAw

   Radera
  3. Cirka 5:30 finns ytterligare en brunjacka med armbindel.

   Radera
  4. Bokstäverna verkar avse olika funktioner. En ordonnans har ett O på bindeln på sin brunjacka.

   Radera
  5. 07:46 får man se tre stycken brunjackor med armbindlar samtidigt. Man har också matchande knähöga svarta eller bruna lederstövlar i bästa naziststil.

   Radera
  6. Nassarnas uniformer designades ju av Hugo Boss – det var high fashion!

   Radera
  7. Läder är miljövänligt och ett mycket bra material som kan ta mycket stryk.

   Tycker kanske att det är lite väl... att försöka svartmåla detta material med nazianspelningar...

   Förresten såg de svarta ut.

   Radera
  8. Kanske skulle förse den Saudiske bloggaren med läderklädsel inför de 1000 slagen.
   Ja, ifall din uppfattning att läder kan ta mycket stryk...

   Radera
  9. Ja, läder kan ta enormt mycket stryk, men jag pratar dock inte om de millimetertunna moderiktiga kläderna som säljs i affärerna idag.

   Läder användes förr som militär skyddsutrustning, används i viss mån fortfarande i många sammanhang, inte minst bland motorcycklister. Rejäla läderrockar och handskar avänds också fortfarande av hantverkare.

   Det är ju först de senaste decennierna, med material som ex.vis kevlar, som läder mer och mer börjat försvinna.

   Så ja, en rejäl läderrock och bloggaren kan ta alla 1000 piskrapp med en klackspark, han kan även blogga under tiden så det inte blir så långtråkigt.

   Radera
  10. Glöm ej älghuds kyller!
   Poppis en gång i tiden.

   Radera
 5. Lite intressant som jag tror mig uppmärksamma är den skillnad i synsätt som den här frågan har bland män och kvinnor. I media, radio ex ring P1 mm där kvinnor tycker Margot gjort rätt medan män till största del sågar hennes öppna diplomati.
  Då blir undran om systrar håller ihop som systrar eller om kvinnor verkligen tycker som Margot. Det hon säger och på det sättet hon säger det. Att Svensk industri kan lida stort av det här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte bara det skiljer sig mellan män och kvinnor, tror det också skiljer sig mellan äldre och yngre.

   Problemet är att den "öppna diplomatin" är konfronterande, inte resonerande. Den är aggressiv och oavsett om man har rätt eller inte, brukar den typen av diplomati få motparten att slå bakut.

   Radera
  2. Det blir allt mer uppenbart att det i stor utsträckning egentligen var medelålders kvinnor som låg bakom SD:s framryckning i det senaste valet.

   Den "officiella" analysen att det var arbetslösa unga män på småorter som lämnade M till förmån för SD håller ju inte för verklig analys; arbetslösa unga män har aldrig röstat på M och kan således inte heller förväntas strömma bort därifrån. SD:s ökning måste således ha kommit någon annanstans ifrån.

   Däremot tål det att påminnas att M i valet 2006 gick från 20% till nästan 30% efter en stor charmoffensiv riktad mot kvinnor i framförallt offentligt sektor. Fredrik Reinfeldt åkte hela året före landet runt; gjorde arbetsplatsbesök och pratade med undersköterskor, sjuksköterskor, äldreboendepersonal, socialtjänstpersonal med mer. Det gav resultat i valet 2006 och även senare i valet 2010.


   Vad som hände i valet 2014 kan iofs ha varit en tvåstegsförändring; personal inom offentlig sektor som övergav M kan ha gjort det för S istället för SD, men i så fall förlorade S lika många andra väljare till SD som de själva vann från M.

   Anyway - oavsett vilket så är det intressant att kvinnor inom S som stöder Margot nu alltså öppet vågar ha samma åsikt om hederskulturella muslimska män som tidigare bara framförts av unga män inom SD.

   Radera
 6. Politikerna borde upprätta en snabbjobbande global kommission för införande av intelligenta medborgarlöner i alla länder istället för att ägna sig åt universalistisk identitetspolitik. It's the economy, stupid!

  SvaraRadera
 7. Det var en insändare/artikel för några dagar sedan i... Di, tror jag, av en svensk islamforskare som påpekade att kvinnor gjort enorma framsteg i Saudi Arabien de senaste årtionerna. Bl a är de 60% av alla universitetsstudenter och äger minst 1/3 av alla företag. Att förändra ett samhälles värderingar är inget som sker på en valperiod – det tar minst årtionden eller mer troligt två generationer.

  Hur kan vi mest påverka Saudi Arabien i rätt riktning? Genom att a) göra dom förbannade och ge dom en yttre fiende att peka på, eller b) ha ett utbyte av tanker, idéer och affärer?

  SvaraRadera
 8. Kul att någon för en gångs skull får till årtalet 1919 korrekt!

  SvaraRadera
 9. Kritik mot ett land eller dess styrelseskick är väl knappast att kategorisera som rasism, ens med en väldigt vid definition av begreppet rasism?
  Inte heller kritik mot religiösa lagar eller religionen i stort borde anses rasism, snarare någon slags kulturrasism eller liknande lite vagare begrepp.
  Nu talar jag alltså om Wallström. SD kommunicerar i hårdare termer och kan väl anses vara rasistiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, läser man svenska wikipedia så går den typen av kritik under begreppet "kulturrasism" och har en egen artikel.

   Så i detta fall har Cornucopia stöd av sveriges absoluta toppskick av intellektuella antirasister, med bas i södertörns högskola.

   Radera
  2. Faktiskt så är väl svensk rasismforskning världsledande, det vet ju alla i hela sverige.

   Radera
  3. Så Richard Dawkins är kulturrasist då med "The God delusion"?

   Att ta ett ord som "kulturrasism" på allvar är ju skämmigt. Påminner om när E O Wilson fick höra "Racist Wilson, you can't hide. We charge you with genocide", när han gett ut "Sociobiology" 1975.

   Om Dawkins och Wilson är rasister är jag också stolt rasist i så fall. Varje tänkande människa till och med.

   Wiki-artikeln avfärdar kritik mot mångkulturalism som "ny höger". Jag tror Brian Barry som liberal, och alla som läst hans liberala kritik av mångkulturalismen ("Culture & Equality", rekommenderas) blir förbannade av ett sådant påstående. Men det är kanske meningen. Barry är inte ens nämnd i wiki-artikeln...

   Radera
  4. Öh... i Sverige är väl snarast frågan vem som INTE är rasist. Alla kan, till motsatsen bevisats, anses vara rasister. Inte ens inom extremvänsterns s.k. "antirasistiska" rörelser verkar man vara säker utan även där anklagar man varandra regelbundet för rasism.

   Radera
  5. Jag var cynisk i mina inlägg, jag misstänker starkt att cornu var lika cynisk i sitt blogginlägg.

   Gick detta över ditt huvud är du sannolikt inbiten socialist.

   Radera
  6. Tyvärr var nog inte wiki-artikeln cynisk, utan menad på allvar.

   Radera
 10. Vilket barnsligt lågvattenmärke. Det finns typ 49 länder med muslimsk majoritet av dem är det bara ett, saudi, som använder halshuggning som avrättningsmetod (plus de terrorister saudi finansierar) så det är inte islam utan hur islam tillämpas det handlar om.

  Otrogna kvinnor ska stenas enligt bibeln:

  "Men om an­kla­gel­sen är rik­tig och det in­te finns något be­vis på att flic­kan var oskuld, skall flic­kan hämtas ut från sin fars hus, och ut­anför dörren skall männen i sta­den ste­na hen­ne till döds, ef­tersom hon ge­nom att ho­ra i sin fars hus har gjort vad som är en vettlöshet i Is­ra­el. Du skall utro­ta det on­da ur fol­ket." 5 Mos 22:13-21

  Hade något kristet land tagit detta bokstavligt hade det varit ungefär samma sak.
  Sen kan wallström fördöma dessa också i konsekvensens namn:

  China, Iran, Iraq, Saudi Arabia and the US – these are the five countries that led the world in executions in 2012

  SvaraRadera
 11. Ja, helt riktigt så gick det äldre kvinnor i huckle långt in på 1970- talet i just Sätila.

  SvaraRadera
 12. Rådbråkning dömdes ut sista gången 1733 oavsett hur länge lagen fanns kvar. Saudierna affektuerar sina 'medeltida' pålagor varje vecka.

  SvaraRadera
 13. Ja, just det...
  De sista som,fick rösträtt i Sverige var "kronovraken", inte kvinnorna...

  SvaraRadera
 14. Artikeln snuddar vid något annat intressant. Den regelmässiga vänsterrasismen mot muslimer.
  Om jag var muslim skulle jag vara jävligt trött på alla Jan Guillou-kloner, som anser det helt normalt att muslimer i alla delar av världen ska reagera som retarderade apor, och attackera närmaste person som hämnd för att Israel inte ger palestinerna totalt självstyre.
  Det låter bisarrt, ja, men den ständiga förklaringen från dessa lysmaskar är att USA/Israels förtryck är det som provocerar fram terrordåd. Oavsett om dåden sker i Israel, Nigeria eller Stockholm. Terror i Afrika borde väl annars rätt klart kunna förklaras med mission och kraftig expansion av en religion, som då och då möter motstånd. Men istället låter man alla muslimer framstå som dumma och i logikens namn borde genomföra snarare fler attacker än de gör.
  Det, mina herrar och damer, är rasism. På riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Israel finansierade Hamas i början för att splittra PLO. Israel, saudi och andra gulfstater finansierar ISIS som proxykrigare mot syrien och Iran. USA finansierade talibaner och al qaeda för att slåss mot ryssarna och gaddafi, implementerade the salvador option i iraq där engelska false flag terrorister bombade både sunni och shia moskeer.

   Det handlar om geopolitisk kontroll inte religion.

   Radera
  2. Ja, jag har påpekat detta ett par gånger förut i olika sammanhang, vänsterns konstanta försvar av invandrare oavsett vad det gäller, bristen på krav osv speglar ju en åsikt om att de är sämre människor, som inte vet bättre, inte kan och saknar olika förmågor.

   För när åsiktskorridoren slår till mot invändningar och kritik av rådande ordning oavsett hur befogat eller sann denna är, så är det heller inte konstigt att integrationen inte fungerar eftersom problemen inte får plats i åsiktskorridoren och då per definition inte finns.

   Radera
  3. "Vänstern", "muslimer" och "invandrare" är inga enhetliga grupper vare sig politiskt eller religiöst eller på något annat sätt.

   Att uppfinna halmgubbar och sedan föra något sorts korkat korståg mot dem kanske känns bra men tyder bara på rätt lågt IQ.

   Radera
  4. Inte många rätt där John n Doe, men det antar jag att du vet?
   Om du har tagit dig tid att rota upp historien om de engelska soldaterna på diverse konspirationssiter, vet du att det inte ens där sägs att de har bombat moskeer. Däremot opererade de bakom findens linjer, greps av irakiskpolis och blev senare fritagna av engelska förband.
   ISIS finansieras inte av Israel utan av olje- och rånintäkter. De har numera mer pengar än de kan göra av med, då deras antal kraftigt sjunker för tillfället.

   Radera
  5. Samtidigt är det inte så bisarrt eftersom de flesta som flyr från mellan östern flyr just till Europa och USA, det finns ju förstås en anledning till detta. Sen finns det ju en drös kristna som flytt med och deras inställning till Islam är ju inte alltid så förlåtande.

   Radera
  6. Jag pratar inte om de soldater som blev fast med vapen och bomber utklädda till jihadister av irakisk polis och sedan fritagna utan att hinna blev utfrågade utan all de som inte blev det.

   ISIS verkar få hjälp av england nu med:

   The President of the Iraqi parliament’s National Security and Defense Committee, Al-Zameli, claimed that the armed forces of Iraq downed a British plane that was carrying weapons to the Islamic State, a.k.a. ISIS or ISIL.
   http://nsnbc.me/2015/03/01/iraqi-mp-claims-iraq-downed-british-plane-with-arms-for-isis/

   Radera
  7. @doe
   Nej, och engelsmän, högern, amerikanare osv är inga enhetliga grupper heller. Jag generaliserar naturligtvis, men det gör å andra sidan alla andra också, även du.

   Finns många som inte passar in i generaliserandet, inte minst de människor som redan från början är exkluderade från en diskussion om problem, nämligen de som inte har problem. Att man sen, i syfte att förstöra motståndarens argumentation med flit, eller pga lågt IQ, återinkluderar dessa i motståndarens generaliserande och sen krasst pekar på dessa utan problem och konstaterar att det inte finns problem.

   Radera
  8. Du pratar alltså om engelska soldater som bombat moskeer men inte åkt fast. Såg du själv dessa händelser i din kristallkula? Hur annars har du fått kännedom om dessa hemliga och felfritt utförda operationer?

   Radera
  9. Nej inga av dessa länder kontrolleras av sin respektive befolkningar så när regeringar gör saker bakom befolkningens rygg och mot de flestas vilja är det inte deras fel.

   Det var mer att här verkar råda någon sorts konsensus i gubbgänget om "vänstern" och av erfarenhet från tidigare debatter kan jag ju välja att sjunka till samma nivå eller inte. Ibland roar det mig.

   Radera
  10. Du pratar alltså om engelska soldater som bombat moskeer men inte åkt fast. Såg du själv dessa händelser i din kristallkula? Hur annars har du fått kännedom om dessa hemliga och felfritt utförda operationer?
   -------------------------

   Du menar det inte har hänt eller de soldater som blev fast var ett unikt fall?

   Som detta?

   Iraqi Army Downs Two British Planes Carrying Weapons for ISIS
   http://wearechange.org/iraqi-army-downs-two-british-planes-carrying-weapons-isis/

   Radera
  11. Jag bara lite stillsamt undrar över saker du påstått hänt trots att ingen åkt fast. Att du sedan som bevis för ditt påstående anger någonting helt annat stärker inte din tes.

   Radera
  12. Det faktum att engelska soldater beväpnade med bomber utklädda till jihadister överhuvudtaget blir fast och sedan blir befriade innan de förhörts hade kanske jag tolkat som kuriosa om detta inte hänt tidigare men det har det.

   Lustigt att du inte kommenterade några av de andra sakerna som usas stöd till talibaner, saudis och tydligen englands stöd till isis, israels till hamas eller t ex jas plan som hjälper al qaeda mot kaddafi

   Och jag kan ju slänga in lite ukrainska nazister ciakupper och swedbank när jag ändå håller på.

   Radera
  13. Jag är inte insatt i detalj om alla saker du tar upp så jag valde att inte kommentera dom. Men enkla logiska fel är en annan sak. Att säga att engelska soldater bombat moskeer är en mycket grov anklagelse och att som bevis ange en artikel som handlar om ett nerskjutet flygplan reducerar det hela till påhittade konspirationsteorier.

   För övrigt är det standard att special forces smälter in med lokalbefolkningen genom att uppträda utan uniform, i civila kläder eller i fiendens uniformer och med icke-standard vapen. Att engelska soldater varit utklädda till jihadister när dom är bakom fiendens linjer är alltså helt normalt, annars skulle dom bli dödade på en nanosekund, och betyder inte automatiskt att dom var där för att massakrera civila eller skända heliga platser.

   Radera
  14. "The Iraqi government has launched an inquiry into the events that led the British Army to stage a dramatic rescue of two UK soldiers detained by police.

   The episode saw a wall flattened at the police station by a British armoured personnel carrier

   Basra governor Mohammed al-Waili said the men - possibly working undercover - were arrested for allegedly shooting dead a policeman and wounding another

   "
   ---

   Varför skjuter soldaterna 2 polismän och varför befriar de med våld sedan soldaterna från den irakiska polis de är meningen de ska hjälpa?

   Radera
  15. Jag är inte insatt i incidenten du beskriver men jag gissar att soldaterna inte litade på, och ville inte bli utlämnade till, den lokala milisen/polisen p g a de väldigt komplicerade förhållanden som råder i Irak med dussintals fraktioner delade efter religösa- och klan-linjer som ibland strider med koalitionen och ibland mot. Att vara västerländs soldat och bli avskild från sitt förband var i princip en enkelbiljett till en kvalfylld död oavsett vem som officiellt styrde området. Med detta i åtanke, och uppbackade av att Irakisk polis inte hade rätt rent juridiskt att gripa utländska soldater, så ville dom nog inte bli gripna/kidnappade och av samma skäl kom deras kamrater till deras undsättning.

   Men som sagt – jag kan inte några detaljer och spekulerar bara.

   Radera
  16. JdD
   Istället för att skriva om saker som om de verkligen har hänt vore det bättre om du skrev "jag tror" och sedan teorierna. Annars är det risk att du blir ombedd att belägga vad du säger om exempelvis de engelska bombningarna av moskéer eller Israels finansiering av IS, och då blir det lite jobbigt.

   Radera
  17. Men som sagt – jag kan inte några detaljer och spekulerar bara.
   -----------------

   Ok om du bara spekulerar varför kritiserar du då mina spekulationer?

   Om man sett usa, israel, england och gulfländer i decennier ägnat sig åt terrorfinansiering startat krig på direkta lögner i FN och har en diger lista på att finansiera och organisera statskupper med hjälp av ljusskygga verksamheter så dyker en viss skepsis upp när dessa operationer hamnar i dagsljuset och ska bortförklaras.

   Radera
  18. Jag kritiserar dina spekulationer eftersom du framför dom som fakta.

   Radera
 15. Orelaterat...

  Ett kickstarter-projekt värt att uppmärksammas på bloggen:
  https://www.kickstarter.com/projects/danielbramme/copygate

  SvaraRadera
 16. Det finns olika tolkningar av Sharia och större delen av de muslimska länderna har inte en lika hård tolkning som Saudi. Kvinnor får faktiskt köra bil i massor av muslimska länder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska säker på att det inte står ett ord om bilkörning vare sig i Koranen eller sharia.

   Radera
  2. Så det handlar just om den svenska industrielieten och usas allierades TOLKNING av koranen. Alltså inte islam.

   Radera
  3. Nej John den Svenska industrieliten gav fan i att tolka Koranen överhuvudtaget och överlät detta till Saudierna själva, Dock valde Margot att vänstertolka Saudiernas göranden och låtanden helt själv.

   Radera
  4. Svenska industrielietens gullegris och usas allierade - saudi.

   Nej att wallenberg & co säljer vapen till terroristfinansiärer och t ex nord koreanska kärnreaktorer utan skrupler är just ett symptom på sjukdomen som kallas girighet.

   Radera
  5. Vilken tur att Kineser och Ryssar samt alla andra som kan gör det med då så att de inte behöver känna sig ensamma.

   Radera
  6. Bara för att alla på din gata säljer knark tvingar inte dig att göra det också. Om du inte absolut måste härma alla runt dig.

   Radera
  7. Man måste inte dricka vatten heller.

   Radera
  8. Är export av vapen till saudi ett mänskligt behov i klass med vatten menar du?

   (vatten som samma grupperingar som lobbar för vapenexporten vill privatisera)

   Radera
  9. Bortsätt från f.d. svenska försvarets Bill-robotar så har vapenexporten till Saudi varit elektronisk, framför allt radar. Den exporten har inte ens varit uppsatt på Amnesty Internationals lista över olämpliga saker att sälja.

   Radera
  10. Men det går liksom inte att bortse från eftersom det är vapen eller hur?

   Radera
  11. Om vi slutar sälja saker som säger pang är du då OK med krigsmaterielexport till Saudi? T ex fler radarsystem.

   Radera
  12. Nej det finns ingen poäng att stödja petrodollarkonstruktionen på något sätt. Det vore bättre att satsa på grejor som inte leder till krig eller stödjer diktaturer.

   Om man då samtidigt inför handelssanktioner mot ryssland som man med andra handen sysslar med sånt har man ingen trovärdighet alls längre internationellt.

   Radera
  13. "Jag är ganska säker på att det inte står ett ord om bilkörning vare sig i Koranen eller sharia." Bwahaha! +1 på den. Men hade det inte vara coolt OM det hade stått? Då hade jag konverterat direkt! Inte p.g.a. förtrycket då va, utan p.g.a. han förutspått framtiden så specifikt!

   Radera
  14. Då pratar du alltså om total handelsbojott, eller? Eftersom en civil telefonväxel med dess kapacitet för övervakning stöttar en diktatur betydligt mer än en militär radar. Likaså en civil lastbil som kan transportera kravallpolis.

   Radera
  15. Ja och det roligaste är att det är självmord som argument. Om bilkörning inte står i koranen kan inte saudis lagar vara baserade på islam utan är något separat man utan problem kan kritisera utan att då kritisera religionen.

   Radera
  16. Nej, det står inget om det i Sharia. Precis som i alla möjliga juridiska system så avhandlas inte alla lagliga/olagliga aktiviteter och alla möjliga fall. Istället ska en domstol tolka lagen. Jag kan inte ett skit om Saudis lagsystem. Har de bara citat ur koranen och liknande skrifter eller har de tolkat koranen och därefter gjort separata lagar som då är härledda ur Koranen? Jag vet inte, men oavsett så ger tolkningsmöjligheterna i båda fallen staten ett ganska stort spelrum. Sharia för Saudi, IS eller säg muslimska brödraskapet i Egypten är troligen inte lika dana i praktiken. Om vi leker med tanken på att det i Koranen står att kvinnor inte skall vara kamelryttare så kan det tolkas som att kvinnor inte ska styra kamelen, inte sitta på kameler alls eller kanske inte föra några fortskaffningsmedel alls, t.ex. bilar.

   Radera
  17. Men saudi är det enda muslimska land jag vet som använder halshuggning som straff är då ingen av de andra länderna muslimska?

   Radera
 17. Det finns olika tolkningar av Sharia och större delen av de muslimska länderna har inte en lika hård tolkning som Saudi. Kvinnor får faktiskt köra bil i massor av muslimska länder.

  SvaraRadera
 18. En liten skillnad mellan SD och S tycks vara att SD främst tycks intressera sig för enskilda individers trosuppfattning medan S främst motsätter sig diktatoriska staters förbrytelser mot de mänskliga rättigheterna. Men det är klart att om man färgblind inför nyanser och bara ser svart och vitt så placerar man lätt de båda i samma fack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå trosuppfattning.
   Lars Hård skrev ju att det enda som skilde en herrskapsfröken och en statarjänta
   var kvaliteten på deras underkläder.

   Radera
 19. Uppfriskande att se alla farbröder som går bananer när någon går det minsta utanför ramen. Heja Margot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är något extremt arkaiskt och mossigt över dessa överdrifter och polariserande aggressiva dumhet.

   Radera
  2. Diplomater ska inte blanda sig i andra länders interna angelägeheter. Det är en väl etablerad praxis sedan urminnes tider och MW bröt mot den regeln.

   Grovt oskicklligt av någon som ska vara vår främste diplomat och gjort enbart för inhemsk konsumtion.

   Radera
  3. Nej jag kan hålla med om att det var extremt klumpigt att uttala sig så om man sen inte har mod att stå upp för detta rakryggad.

   Radera
  4. Hur menar du där John d Doe? Har hon tagit tillbaka något?

   Radera
  5. Nej jag var rädd att hon fegat ut av påtryckningar från mammon men:

   Den saudiska regeringen menar att de har hämtat sina lagar från den muslimska religionen. Därför menar vissa att Wallströms kritik av de saudiska lagarna också är en kritik mot den muslimska religionen.

   Men det är fel, säger alltså Margot Wallström idag:
   – Det har inte handlat om någon religiös diskussion. Det har handlat om det svenska försvaret, demokrati och mänskliga rättigheter, säger hon.
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=493&artikel=6122336

   Radera
 20. OT:

  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461

  Artikeln rörande Researchgruppen som Fokus stoppade finns nu publiceras hos Dagens Samhälle. Börjar gilla den tidningen mer och mer..

  SvaraRadera
 21. Här är det tal som Margot Wallström planerade att hålla i Kairo inför Arabligan 9 mars. Jag tycker inte det var så farligt vid en snabb genomläsning. Omnämnandet av kvinnlig könsstympning och fördömandet av ISIL var kanske det som fick arabligisterna att brusa upp.

  http://www.regeringen.se/sb/d/19230/a/255437

  SvaraRadera
  Svar
  1. 7 mars reste den tyske näringsministern till Riad i Saudiarabien med en protestlista med 1,1 miljoner underskrifter, där man ville att bloggaren skulle släppas fri.

   Detta förspel kanske låg Margot i fatet?

   Radera
  2. Rättelse:
   Näringslivsministern

   Enligt http://www.spiegel.de/politik/deutschland/blogger-badawi-gabriel-will-sich-fuer-freilassung-einsetzen-a-1022341.html

   Radera
 22. @Cornu Men vad är problemet? Tycker du vi ska fortsätta samarbeta med en militärdiktatur som avrättar dissidenter och otrogna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut inte. Vi bör omedelbart säga upp all kontakt med Kina.

   Radera
  2. Vi kan ju istället hjälpa till med avrättningar rent praktiskt. Det är ju ett snabbt sätt att göra sig av med arbetslösheten, att rekrytera till ISIS och bödlar till Kina.

   Det måste ju finnas enorm efterfrågan.

   Radera
  3. Säljer vi vapen till Kina?

   Radera
  4. Irrelevant enligt JdD: länder vi inte tycker om, t ex diktaturer, ska vi ha total handelsbojkott mot så att vi inte stöttar regimen.

   Radera
  5. @Cornu Kina avrättar inte människor för att de varit otrogna (mot Gud eller partner) Vi har heller inget militärt samarbete med Kina. Kina förtrycker inte alla kinesiska kvinnor -Saudiarabien förtrycker förtrycker däremot alla saudiska kvinnor.

   Radera
  6. @Heidegger Spelar det någon roll vem som är värst? Hycklare

   Radera
 23. Var och när har Margot Wallström hetsat mot Islam?

  Den ende som hetsar och viftar hysteriskt med armarna torde vara Wilderäng.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har kallat lagar grundade på islam för barbariska och medeltida.

   Radera
  2. Liksom att stena otrogna kvinnor som det står i bibeln är barbariskt och medeltida.

   Radera
  3. .. så hade sverige tillämpat denna bibliska bestraffningsform hade det kanske varit dags att vara en smula självkritisk också.

   Radera
  4. @Cornu: När Margot talade om ”medeltida straff” kritiserade hon sharialagarna, det vill säga de lagar som Saudiarabiens rättsystem vilar på. Hon kritiserade inte Islam som religon vilket du gör gällande med ditt hysteriska viftande. Skärp dig.

   Ser du själv sharialagar och avrättningar på parkeringsplatser medelst halshuggning som moderna?


   Radera
  5. En sak vi kan vara självkritiska med bl a är detta:

   UN Committee against Torture’s Concluding Observations on Sweden, Ukraine, Venezuela, Australia, Burundi, USA, Croatia and Kazakhstan

   SWEDEN: Restrictions on remand prisoners; excessive length of pre-trial detention; wide use of solitary confinement; no separate juvenile justice system; coercive measures, including physical restraints and isolation in psychiatric institutions and hospitals; detention of asylum seekers and irregular immigrants; race hate crimes; absence of definition of torture as defined in the Convention against Torture. - See more at: http://www.ohchr.org/en/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=15336&LangID=E#sthash.Y6s44TNJ.dpuf

   Radera
  6. Oavsett vad Margot har sagt eller inte så har Stormuftin i Saudi tolkat förlängningen av det hon sagt som kritik mot koranen och Sunna, profetens ord och gärningar. Det är vad Sverige har att förhålla sig till. Ganska allvarligt tycker jag.

   Radera
  7. Att sen kalla Stormuftins uttalande för grovt felaktigt gör nog inte saken bättre, då det implicerar att Margot kan profetens ord och gärningar bättre än Stormuftin. Det här ser ut att bli värre och värre varje gång Margot öppnar munnen.

   Radera
  8. Att petrodollar alliansen usa/saudi kontrollerar världen är redan allvarligt. Om sen de skickar de tjetjenska terrorister de tydligen kontrollerar för att bestraffa oss är en bra anledning att inte ge dem vapen.

   "As an example, I can give you a guarantee to protect the Winter Olympics in the city of Sochi on the Black Sea next year. The Chechen groups that threaten the security of the games are controlled by us, and they will not move in the Syrian territory’s direction without coordinating with us. These groups do not scare us. We use them in the face of the Syrian regime but they will have no role or influence in Syria’s political future.”

   Read more: http://www.al-monitor.com/pulse/politics/2013/08/saudi-russia-putin-bandar-meeting-syria-egypt.html##ixzz3UwDU4hSc

   Radera
  9. Peter Madison,

   Sharia är Islam.
   Islam är sharia.
   Sharia är Allahs egen lag.
   Koranen är Islam.
   Kritiserar du lagen, kritiserar du därmed muslimernas gud, vilket är oförlåtligt.

   Radera
  10. Tack Cornu; nu vet vi att sharia inte är barbariskt, vilket religionshistoriker påpekat utan en samling regler om hur man bör förhålla sig till sina medmänniskor. Där står inget om hur straffen ska utdömas. Att piska människor där döden oftast är den givna utgången med mjältruptur således inte stadgas där gör inte straffet mindre barbariskt. Men kanske sharia borde införas i Sverige eller hur Cornu. Margot har blandat ihop begreppen och jag förstår att du blir upprörd precis som i arabvärlden.

   Radera
 24. Vad gäller spöstraff som medeltida visade idag "norah 4 you" att detta användes i Sverige så sent som 1938 i svenska fängelser.
  Medeltiden med andra ord inte särskilt avlägsen ens i Sverige.

  SvaraRadera
 25. "The Clash of Civilizations" eskalerar .........

  Det är oftast religionen som präglat andra civilisationers värderingar och kultur etc. Det erfordras respekt, inte minst för att Väst bara utgör ca 7% av alla civilisationer på klotet.

  Länder som skrivit på FN´s deklaration om MR(som SA m.fl i MÖ) bör nog också respektera den. Man kan inte sitta på två stolar vilket är uppenbart i SA´s fall. Det gäller nog även USA t.ex. Inte
  konstigt att 9/11-lagarna angavs som undantags-lagstiftning med krigstillstånd som huvudorsak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. The Clash of Civilizations" eskalerar .........

   Det handlar nog snarare om "clash of the oligarchs"

   Radera
 26. Cornu uppträder nästan som ett troll fast på sin egen blogg. Han kommer med löjliga och överdrivna påståenden, antagligen för att folk skall bli upprörda och engagera sig. Tänk bara hur han idag använder ordet rasism - jag tror det är löjeväckande bland många läsare av han egen blogg. Fascineras ibland över att Cornu verkar så oresonlig, men bara i vissa ämnen. Annars är han både vidsynt, frimodig och tänker utanför boxen. Vad gäller historia och mänskligt beteende ser inte cornu skogen för bara PK-trän.

  SvaraRadera
 27. Statsmannen skrev också detta:

  "Det otroliga vore om EU ställde sig på Margots sida och tog den moraliskt korrekta ståndpunkten att stötta den svenska inställningen att Saudiarabiens, eller för den delen vilket annat lands lagstiftning som helst, som baserar sig på sharia är omoralisk, orättfärdig och faktiskt medeltida barbarisk, som den de facto är."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar i slutändan om etik och vems etik. Och om man redan avfärdat etik som grund för att det hindrar vinst kan man ju då som jag sa innan bara ogenerat ägna sig åt all typ av oetisk verksamhet.

   De största vinstgenereande verksamheterna på jorden är knark, prostitution och vapen.

   Radera
  2. Det går att anlägga vilket perspektiv som helst på vad som helst - har ni t.ex tänkt på att det var Saurons sida som stod för arbetslinjen i Lord of the Rings?

   http://9gag.com/gag/azb3GNB/good-guy-sauron

   Radera
 28. Det är också lite tarvligt att jämföra med Kina. Det finns grader i helvetet. Kina är ett ur svenskt perspektiv ett betydligt bättre alternativ än Saudi. Homosexuellas, religiösa minoriteter och kvinnor behandlas avsevärt bättre än i Saudi. "Amen ska vi sluta handla med Kina då?", kanske inte, men måhända menar ni att vi ska börja handla med Nordkorea? Efterfrågan på "fredliga" system som luftburen radar eller pansarVÄRNSrobotar är säkert stor där, även om betalningsförmågan måhända är låg. Tilltaget hade säkert kunna leda till en del fina affärer även för den civila sektorn, tänk NoKo Jeans gånger 1000.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan också ställa krav på de länder man handlar med när det gäller allt från mänskliga rättigheter, miljö och löner istället för att försvara och skönmåla dessa regimer bara för att man blir rik på dem.

   Radera
 29. Man må ha synpunkter på Saudi-Arabiens juridiska system men många som stöder den feministiska utrikespolitiken har låg tolerens för ifrågasättande av de juridiska processerna runt Dan Park och Assange. Uppenbarligen föreligger det en viss subjektivitet inom rättsfilosofin och det vore nog bra att försöka ha detta i åtanke.

  SvaraRadera
 30. Varför är det ingen som värnar om feminismen i Palestina? Margot, hallå??
  Kvinnoförtryck, barnarbete, tveksam rättsskipning….
  https://news.vice.com/video/crime-punishment-in-the-gaza-strip

  Fast dom är ju dom goda araberna som vi håller på och ger bistånd. Till exempel så halshugger dom inte utan skjuter eller hänger istället. Mycket bättre eller hur?

  SvaraRadera
 31. Dom fördömer islam utomlands samtidigt som dom hyllar den hemma? Det är en schizofren regim vi fått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sossarnas taktik i forna dagar var ju att ( grundlöst i de fallen ) anklaga representanter för andra partier för att vara "utrikespolitiskt omdömeslösa."
   Tänker då på hur herrar Jarl Hjalmarson 1959 och Sven Weden augusti 1968
   behandlades.

   Radera
 32. Kul att du citerar "Statsmannen". Läs hans föregående krönika där han bekänner sig till den antidemokratiska falangen eftersom han förordar rösträtt utifrån skattekraft. Tillbaka till 1900-talets början alltså.

  Det djupsinniga argumentet för detta är att vi ändå inte har demokrati eftersom inte barn och "omyndiga" får rösta (han har dock fel om omyndiga eftersom begreppet avskaffades för många år sedan).

  SvaraRadera
 33. Den enda slutsatsen vi kan dra av statsmannens resonemang blir att spöstraff inte är barbariskt därför att Vänstern Margot Wallström och SD anser det. Instämmer de borgerliga fina demokraterna också eller anser de t.o.m. att det är humanitärt? Har ni slutat slå era fruar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fruar?
   Har ju bara en.
   Svar på frågan: har inte ens fått börja...

   Radera
  2. Det finns väl andra än du som är gifta? Men nu vet du att det inte är barbariskt om du skrede till något sådant.

   Radera
 34. Emedan Margot värjer sig för Arabvälden pågår detta här hemma!
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sapo-ryskt-spionage-i-sverige/

  Till skillnad från svensk media så följde utländsk media upp det hela med officiella sverige och fick följande svar:
  "Sweden's Foreign Ministry didn't return calls seeking comment on the issue."

  Om nu Margot nu är så modig som hon påstår sig vara och som hennes supporters här tycker så står hon upp emot Moskva nu!!!

  …vid närmare eftertanke kanske dumt? Med hennes finess….och diplomatiska finkänslighet så kan vi befinna oss i krig med Ryssland redan innan nästa helg.

  SvaraRadera