Cornucopia?

2015-03-12 20:04

Uppgifter: Putin sägs ha cancer

Enligt uppgifter från ryska The Insider har Rysslands president Vladimir Putin cancer.


Ta det för vad det är. Referens till påståendena hittar ni här och för de underbegåvningar som har svårt med läsförståelse så är det alltså inte jag som påstår att Putin har cancer, utan jag hänvisar till The Insider, som påstår detta. Det är en sk nyhet eller rykte, som kan vara rätt eller fel, och genom att hänvisa till källan är det tänkt att normalbegåvade kan göra en bedömning om detta kan vara sant eller falskt, rimligt eller orimligt. Det står också uppgifter i rubriken, vilket betyder just detta.

Grov översättning av The Insiders artikel nedan:
"En pålitlig källa berättade för The Insider att enligt tillgänglig information har president Vladimir Putin cancer, och hans allt vanligare frånvaro de senaste åren kan bero på försämrat hälsoläge. Inga detaljer om vilket skede cancern befinner sig i eller typ av cancer finns. 
Enligt samma källa mördades Boris Nemtsov i samband med en maktkamp inom den ryska eliten med anledning av presidentens försämrade hälsa, men detta är bara en hypotes från källan."
Om Putin är döende i cancer så kan en lång rad förhastade och irrationella beslut från Kreml förstås förklaras, med en viss brådska att klara av en del saker innan han blir oförmögen att leda landet i fel riktning.

Enligt webkameror i Moskva ska allt för övrigt vara lugnt, så eventuella uppgifter om truppförflyttningar mot Kreml är än så länge att anse som falska.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

33 kommentarer:

 1. En ny Hugo Chávez kanske. Död knall och fall, sedan kaos. Fast i större skala och med krigsmakt och kärnvapen. Voj voj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla som hyllat Hugo borde be om ursäkt

   Radera
 2. Kommenterade dagens tidigare Putin inlägg. Den kommentaren visade sig ännu mer passande här:

  "Putin sitter i den mindre avundsvärda situationen att han inte kan säga upp sig och dra sig tillbaka då en del starka krafter inom Ryssland har skulder att kräva in. Bara så länge han sitter i Kreml är han trygg.
  Han kan inte heller lämna landet då han inte är vidare välkommen någonstans och vet vet även hur det gick för Litvinenko.

  Putin kommer i likhet med många av sina föregångare att med eller emot sin vilja bäras ut ur Kreml."

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av fördelarna med demokrati, politikerna kan pensionera sig.

   Radera
  2. Referensen verkade ha försvunnit/stängts snabbare än en avlöning

   Radera
 3. Ryssvänliga Zerohedge skriver inget om det så det kanske är sant. Fast å andra sidan kanske han återuppstår likt Jesus om några dagar. Inget samlar landet som när den kära ledaren är borta från rampljuset tillräckligt länge. Fast det vore fint med en ny rysk vår

  SvaraRadera
 4. Kan detta förklara hans beteende? Om Putin så att säga inte har något att förlora eftersom han vetat om att han inte har långt kvar så kanske han ville åstadkomma något som skulle bli ihågkommet innan han går hädan? Bara en tanke.

  SvaraRadera
 5. Blir det bättre utan Putin? Blir det värre? Är allt bara ytterligare en maskirovka? Vad vet FRA, FOI och MUST? BND , MI6 o andra? När får vi veta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlitar mig varken på FRA, FOI, MUST, BND eller MI6. Mängden av desinformation från alla håll gör mig galen. För att återfå den mentala balansen gör jag det som mänskligheten har gjort i minst femtusen år nu. Jag vänder blicken mot himlen och tittar på planeterna. Och sedan frågar jag min vän Klaudios Ptolemaios som redan för snart två tusen år sedan lärde oss hur himlakropparnas energi påverkar livet på vår planet. Hans verk Tetrabiblos håller fortfarande, även om nutida astrologer från den klassiska, traditionella skolan använder mest reglerna som antogs av Guido Bonatti på 1200-talet och Nicholas Culpeper på 1600-talet för att ge prognoser för krig och militära operationer.

   Det är inte många som vet men Hitler var intresserad av astrologi redan på 20-talet. När han satt i fängelset 1924 berättade Elsbert Ebertin utifrån hans födelsehoroskop att hans öde är att bli Tysklands Führer. Det är väldokumenterat att Hitler hade en hel stab astrologer som han konsulterade vid varje militäroperation. En av de mest uppseendeväckande händelser var när en av den tiden mest framstående astrologer Wilhelm Wulff, som var fena på horar astrologi, kunde felfritt berätta för tyskarna var italienare gömde den arresterade Mussolini. Samma dag gav Hitler order om att frita honom. Hela NSDAP gänget var på den tiden som ett stort okultistiskt sällskap.

   Det är ingen hemlighet att vår vän Putin har ett helt gäng astrologer, shamaner, siare, gurus, synska, klärvoajanter och spåmän som han ständigt konsulterar.

   Vad har vi att sätta emot på den okultistiska fronten? Mp-mupparna som lajvar shamaner och talar i tungor efter intaget av magiska svampar? Eller vår framtidsminister Kristina Persson, som har fått kontakt med sina tidigare liv. En framtidsminister som tittar bakåt istället för framåt. Vår egen Lord Voldemort? Det är kanske där felet ligger?

   Hur ser det ut på himlen just nu förtom att jag med lite tur kan se en Hkp 16 - Black Hawk landa här i närheten?

   I astrologin gör man skillnad på personliga planeter som påverkar vårt födelsehoroskop och de som påverkar hela jordklotet, så kallade generationsplaneter - Uranus, Neptunus och Pluto. Himlakropparna i sina omloppsbanor i vårt solsystem hamnar i olika vinklar mot varandra, så kallade aspekter. Astrologer skiljer mellan harmoniska och mindre harmoniska aspekter. Den minst harmoniska aspekten är kvadratur. Uranus och Pluto kommer att hamna sju gånger i kvadratur med varandra under åren 2012-2015. Förra gången det hände var 1932-1934 när Hitler kom till makten och Stalin påbörjade sin utrensning och kollektivisering av jordbruket som resulterade i hungerdöden. Och den 12 mars 1932 begick Ivar Kreuger självmord i Paris. Det ledde till Kreugerkoncernens sammanbrott och upplösning och vittgående ekonomiska och politiska verkningar.

   Den sista kvadraturen av Uranus och Pluto infaller bara om några dagar, den 17 mars när dessutom Uranus befinner sig i konjunktion med Mars - krigsguden. Pluto i Stenbocken föredrar globala, kollektiva och strikt hierarkiska handlingar. Uranus i Väduren symboliserar högst individuella handlingar, bortom lag och ordning. Man kan förvänta sig yttring, manifestation av de mest extrema krafterna.

   Den här kvadraturen är så kraftfull att det kan lätt flytta gränser eller förändra gamla allianser. På närmare håll kan den orsaka grannfejd och upprepning av gamla konflikter. Ju större etnisk eller socioekonomisk mångfald inom ett området - grannskåpet eller kontinenten - desto större risk för konflikter.

   Det är ingen bra tid för förhandlingar som ska leda till försoning. Vi kommer att sakna starka auktoriteter som tvingar oss att lyssna på varandra och hjälpa att medla i konflikter och vi kommer att sakna försoningsviljan.

   Planeterna säger att är nu det gäller. Det är nu Sveriges och världens framtid avgörs.

   Radera
  2. Förslag? Högsta möjliga beredskap de närmaste dagarna till den 17 mars och någon vecka efter. Överlever vi den kritiska perioden så är det dags att ta itu med det förfallet som Sverige befinner sig i. Som första åtgärd föreslår jag att vi ta av våra ögonbindlar och tittar på verkligheten. Det räcker inte att det görs här på bloggen och en del andra bloggar. Det är en mycket bra början men vi måste sätta emot sanningens tsunami mot den indoktrineringen som i decennier har pågått i Sverige. Sluta med hyckleriet och se sanningen i vitögat. Smärtsamt men nödvändigt.

   Radera
  3. Vi hörs den 18 mars.

   Radera
  4. Intressant Tessa, jag vet att delar av det du skrev är sant men är verkligen inte insatt i de andra delarna.

   Har svårt att förlika mig vid tanken på att universum är ett stort urverk där planeters inbördes förhållande långt bort kan påverkar händelser i människors liv på vår planet.

   Men det har ju funnits många andra företeelser som jag tidigare betraktat som omöjliga eller helt orimliga, men som ändå visat sig existera, mitt framför mina ögon

   Radera
  5. Ja, vidskepelse är ju säkert vad vi behöver för att rädda världen. Eller för att störta den i fördärvet.

   Radera
  6. Av ren nyfikenhet - hände det något särskilt december 2012 som ni astrologistollar så här retroaktivt kopplar till Mayakalenderns slutdatum och planeternas position den dagen?

   Radera
  7. Tessa: Har du nån blogg? Du skriver bra.

   Radera
  8. Vad gäller astrologi-teorin som Tessa von Dark skriver om, så spelar det ingen som helst roll om "vi andra" tror på den. Det viktiga är vilka eventuella beslut Putin fattar utifrån detta. Om han tror fullt och fast på astrologi så kommer han att använda denna typ av datum för sina planer.

   Radera
  9. +1 Tessa of insufficient light, väl skrivet nästan som poesi ! Shadows are the lack of light, not the presence of darkness.

   Radera
  10. Varför söker dessa herrar svaren hos ondskans andemakter ? Jesus säger ju klart att vi inte ska söka svaren hos dom döda eller ondskans andevärld utan hos Gud som redan har varit i framtiden och har alla dom rätta svaren. Vi befinner oss nu troligen i tiden mellan den 6 och 7 ängelns basuner enligt uppenbarelseboken.. https://www.youtube.com/watch?v=6HmYuXc-jrM

   Radera
 6. Tänkte att jag skulle dra ett skämt (!) om det eventuellt inträffade, men det slog mig i samma stund att Lex Tankesmedjan är obsolet i kommentarsfältet.

  SvaraRadera
 7. En veckas frånvaro pga cancer? Då torde det vara illa och operation modell större genomförd. En strålbehandling eller lite cellgift tar ju på sin höjd en timme eller två. Däremot blir väl folk ofta lite plufsiga av kortisonet man brukar få för att lindra biverkningar av själva cancerbehandlingen? Cornucopia? kanske är något på spåren här.

  Hur står sig månne premiärministern, som tillika är ställföreträdande president i Ryssland, Medvedev hos övriga makteliten i landet? Betraktad som acceptabel ersättare eller Putins stjärtgosse som omedelbart sopas undan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Ryssland cirkulerar det tydligen rykten om att Putin ska ha drabbats av en liten stroke. Medvedev verkar däremot fortsätta med sina dagliga sysslor som premiärminister vilket torde tyda på att Putin inte är allt för illa däran. Om Putin låg på dödsbädden skulle nog andra åtgärder ha vidtagits.

   Radera
 8. Intressant. Men relevant? Vilken sorts cancer? Vissa är dödliga inom ½ hår; många är botbara. Det förklarar i alla fall inte hans beteende.

  SvaraRadera
 9. Han har väl uppnått (och passerat) rysk medellivslängd.

  SvaraRadera
 10. Enligt pålitlig källa kontrollerar Kreml speciella ballistiska missiler som kan aktiveras med mindre rysk byråkrati mot svenska mål och internt kallas Moder Sveas Medicin. Källan säger också att missilerna är riktade mot Fjollträsk. Om ledningen i Kreml försvinner är det meningen lokala beslut ska tas om en aktivering av Moder Sveas Medicin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va?

   Om det var menat som humor så .. va?

   Radera
  2. Källan är mycket trovärdig. Om sådana här allvarliga saker ska man inte skämta. Så det finns alla anledning att stödja president Putin och hans parti Förenade Ryssland, även i bloggkommentarer.

   Radera
  3. Det kanske var en sån som var ute och flög när du såg det där UFO:t, Urban?

   Radera
 11. Jag sitter mest och väntar på att propagandatrollen skall titta in och avfyra sina dementier. Men just nu väntar de väl på direktiv, då deras chefen just kommit in och inte är riktigt nykter ännu. Med spänning går väntan vidare ! (Eller så har Cornu startat en sting-operation för att lura fram fler troll och ta deras ip...)

  SvaraRadera
 12. Indenpendent skrev redan i höstas att Putin kanske har bukspottskörtelcancer. Prognosen för den cancerformen är oftast väldigt dåliga.

  http://www.independent.co.uk/news/people/vladimir-putin-cancer-reports-kremlin-rep-furiously-dismisses-speculation-over-russian-leaders-health-tells-media-to-bite-your-tongue-9830559.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han vill väl inte vara sämre än herr Steve Jobs.
   Men den grabben försökte visst kurera sig med hjälp av örtdekokter.
   Gick ju lika bra som om en legitimerad gosse hade hjälpt till, i och för sig...

   Radera
 13. Får för mig att det brukar vara tyst från trollen strax innan något händer

  SvaraRadera