Cornucopia?

2015-03-10 17:50

Tokiga Tisdag med Margot

"Small-sized dog with medium-sized dog attitude" - sagt av mig om Margot Wallström
Dags för härliga Tokiga Tisdag. Denna gång ägnar vi oss åt Margot Wallström, som på några månader omintetgjort all svensk diplomati och utrikespolitik sedan Palmeeran.

Först har hon pekat ut Ryssland som angripare i Ryssland-Ukrainakriget, för vilket Ryssland nu utmålar Sverige som orsaken till kriget i Ukraina. Att kalla en hund för en hund är ju inte fel, förvisso. Men Ryssland är nu förbannade på Sverige och hotar förtäckt med krig i statstelevisionen.

Sedan förstörde hon decennier av diplomati med Israel genom att erkänna Palestina och förklarades som icke välkommen i Mellanösterns enda demokrati. Istället stoppade Sverige 1.5 miljarder i Fatahs och Hamas ledares fickor i sk "bistånd", i tron att detta skulle köpa Sverige en plats i FN:s säkerhetsråd via Arabförbundets stöd.


Men icke.

Här lyckas istället Margot Wallström med att göra både Israel och Arabförbundet förbannade på henne och Sverige. För att göra både dem och Saudi-Arabien ännu mer förbannade lade hon sedan ut det stoppade talet i text för alla att läsa, vilket gjorde dem om möjligt ännu mer förbannade. Palestina står bakom och ansluter sig till fördömandet av Wallströms tal om mänskliga rättigheter - snyggt jobbat att erkänna en regim, som inte står för mänskliga rättigheter.

Och nu stoppas samarbetsavtalet med Saudi-Arabien. Regeringen hävdar förstås att det var deras intiativ att stoppa detta, men i verkligheten gissar jag att Saudi-Arabien gjorde det och regeringen nu bara försöker låtsas att det var deras idé.

Jag tror nog Sverige kan drömma om den där platsen i säkerhetsrådet.

Ett tips till Margot Wallström. Du är utrikesminister. Inte EU-kommissionär, där alla fjäskade för dig. En utrikesminister ska väga sina ord på guldvåg.

Nu återstår bara att Wallström ska krascha svenska relationer med USA, så är hon väl färdig? Snart kallar hon Obama för husblatte (eng Uncle Tom), inspirerad av Tankesmedjans härjningar. Eller ja, Norge och Storbritannien ej att förglömma. Så det finns lite mer att jobba på.

Frågan är nu hur många decennier det kommer ta att reparera skadan Wallström orsakat i Sveriges internationella relationer? Och då har hon bara tjänstgjort i några månader...

Lex Tankesmedjan är åberopad, så allt ovanstående är att betrakta som satir och därmed får man vara precis hur osmakligt elak som helst. Satirklausulen gäller dock inte i kommentarsfältet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

124 kommentarer:

 1. Att ha gjort sig "ovän" med så många länder på så kort tid måste vara någon form av rekord för en nytillträdd Svensk utrikesminister.
  Jag tyckte inte om Bildt och hans "höga svansföring" men Margot är rena katastrofen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, läste precis denna rubrik på bubb.la

   "Efter tusentals år av oroligheter i Mellanöstern är judar och araber överens: Margot Wallström (S) är en idiot"

   http://gulfnews.com/news/gulf/saudi-arabia/arab-ministers-denounce-sweden-s-statement-1.1469587

   Så i sitt inkompetenta tillstånd kanske Margot gjort mer för freden i mellanöstern än någon annan de senaste decennierna...

   Radera
  2. Tja, det är ju en positiv vinkel på det hela.

   Rubrik i partiorganet Aftonh...bladet: "Margot enar Israel, Palestina och arabvärlden med hjälp av sin feministiska politik " "Åsa gratulerar Margot till erkännandet"

   Radera
  3. http://minlopsedel.se/BrvnpBBf

   Underbart!

   Radera
 2. Var det Ryssland som störtade den lagligt och demokratiskt valde presidenten i Ukraina? Jag är ju dum förstås, men jag trodde det var USA med sin handgångne Carl Bildt som gjorde det. Nuland bara skämtade förstås när hon togs med brallorna nere (telefonavlyssning m.m.).

  Sen har Saudi alltid varit på USAs och Israels sida även om man ibland ger sken av att vara emot Israel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folket protesterade mot en korrupt president som fick panik och flydde till Ryssland.
   Varför skulle USA lägga ned pengar på att ta över ett utfattigt och dysfunktionellt land som framför allt producerar jordbruksprodukter

   Radera
 3. Katastrof. Näringslivet måste snart lyfta bort henne, vilket jag tror. Sverige har inte råd med henne då det här naturligtvis kommer att spilla över på Svensk export och i slutändan skattekronor.
  Hon bränner en massa broar och tilliten till Sverige som en tillförlitlig handelspartner tar hon kål på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att sitta i säkerhetsrådet som knähund till Nato är kanske inte så lyckad ide, men att erkänna Palestina är väl mer märkligt att det inte gjorts tidigare och att kritisera ISIS/Saudi ser jag inte något problem med heller.

   Utrikespolitik är väl ingen populäritetstävling och att halshuggande diktaturer blir kritiserade från svenskt håll är väl inte mer än rätt?

   Om man tycker det är helt ok att slänga all moral åt skogen kankse vi skulle ägna oss åt knark och prostitution också ?

   Radera
  2. Utrikespolitik handlar mycket om diplomati samtal i slutna rum och att hålla vänskapsband även om man inte tycker lika i alla frågor. Det är lättare att samtala med en öppen dörr än om den är stängd.
   Margot är rabiat och stänger fler dörrar än varit fallet i många år. Vad vinner man på det? Sen förlorar dessutom näringslivet på det och det är väl den som håller hela Sverige under armarna.

   Radera
  3. Näringslivet nolltaxerar så det är vanliga jobbare som håller upp hela Sverige. Skattesubventionerade diktaturkramande nolltaxerare som dessutom säljer ut industrin till Kina.

   Radera
  4. Förutom att du har fel i ditt eneraliserande, H&M familjen betalar väl mest skatt i hela sverige, så undrar jag om du ens tänkt över vilka människor som ska ge dig och dina "arbetarkompisar" jobb när ni skjutit hela svenska exportsektorn i sank?

   Radera
  5. John.

   Det borde väl passa dig. Sälja ut industrin till Kina. Det är väl dina polare i partiet.

   Radera
  6. Tydligen inte. Diktaturer är väl den svenska oligarkins bästa kompisar som här:   USA:s försvarsminister Donald Rumsfeld satt i styrelsen för ABB när det tog hem reaktoravtalet med Nordkorea värt 200 miljoner dollar, rapporterar den brittiska tidningen The Guardian.

   USA:s försvarsminister Donald Rumsfeld satt i styrelsen för ABB när det tog hem reaktoravtalet med Nordkorea värt 200 miljoner dollar, rapporterar den brittiska tidningen The Guardian.

   Reaktoravtalet var en del av den tidigare presidenten Bill Clintons försök att få Nordkorea positivt engagerat med väst. Tanken var att minska spänningarna på den koreanska halvön genom att erbjuda olja och lättvattenreaktorer i utbyte mot att kärnvapeninspektörer fick tillträde till landet.
   http://www.dn.se/ekonomi/rumsfeld-i-abbs-styrelse-vid-nordkoreaaffar/

   Förutom Rumsfeld satt dessa i styrelsen som hjälpte Nord Koreas kärnvapenprogram:


   Percy Barnevik, Sweden, Donald H. Rumsfeld, U.S.A. and Peter D. Sutherland, Ireland, were re-elected as members of the Board of Directors. Björn Svedberg decided not to stand for re-election. Mr. Jacob Wallenberg, Sweden, was elected as a member of the Board. At the statutory meeting of the Board after the Annual General Meeting, Percy Barnevik was elected as Chairman.
   http://www.abb.com/cawp/seitp202/c1256c290031524b41256738005b4931.aspx

   Radera
 4. Jag skrev redan igår på min FB sida. En nolla borde ha noll inflytande. Margot har verkligen bevisat detta.

  SvaraRadera
 5. Felet med relationen till Ryssland är ju inte att hon (tillslut) kallade en spade för en spade. Där är felet snarare den undernådighet som hennes departement visat och att hon själv åberopat rädsla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det hon borde gjort istället är att förklara krig med ryssarna?

   Radera
  2. njä vi borde exportera billig vodka typ absolut och se till att Ryssland förgör sig självt.

   Radera
  3. Mer solida argument som bygger på lång och grundlig efterforskning.

   Radera
 6. Någon som vet vad Saudi-avtalet var värt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sveriges export till Saudi-Arabien är ca 11-12 miljarder SEK. Så 11 000 - 12 000 jobb.

   Radera
  2. Själva avtalet 300 miljoner per år...

   Radera
  3. Tackar,Det var ju bra att vi fick fred i Mellanöstern för dem då, Det skulle ju suga om allt fortsatte som vanligt fast att nu någon annan Nation tar över försäljningen och tjänar pengar.

   Radera
  4. "Om vi inte säljer heroin kommer någon annan att göra det.." Det argumentet håller inte.

   Radera
  5. Inte moraliskt nej, men eftersom de har riktiga problem med riktiga konsekvenser så fattar de också beslut därefter. Så jo argumentet håller framför allt mellan stater narkotika tenderar att ligga utanför staten så de argumentet håller inte, inte heller staters inblandning då dessa även kan nyttjas för inhämtning.

   Radera
  6. Det är bara svårt att kritisera förtryck internationellt när man själv beväpnar förtryckare, så det handlar väl i praktiken vilken roll man vill ha internationellt.

   Radera
  7. Man beväpnar ju även försvarare menar jag om man inte på allvar tror att Saudi står utan fiender eller saknar rätten att beväpna sig.
   Hade man själv bott där hade man nog varit sugen på att vara välbeväpnad eller?

   Radera
  8. Varför ska vi bli inblandade i det? Är detta ett argument för att beväpna saudi eller? Jag förstår inte vart du vill komma.

   Radera
  9. Försvarsmateriel 300 - 500 miljoner. Övrig handel ca 11 miljarder.

   Radera
  10. Jag konstaterar bara att ett land som borrar upp pengar från golvet tänker se till att någon säljer till dem och att det tydligen inte ska vara Sverige.

   Radera
  11. Att tjäna pengar när man är helt befriad från allt vad empati, moral och ansvar är inte svårt. Vi kan ju börja exportera barn till bordeller, sälja knark till minderåriga, organ från fångar etc Möjligheterna till nya spännade affärsområden är ju oänliga.

   Radera
  12. @John d Doe

   Du är bara löjlig och gör dig dum. Att göra sig osams med viktiga handelspartners och starka makter i Mellanöstern är bara SVAMP:arnas ide. Över 10 år gamla avtal som bryts och dessutom hög svansföring. Men du verkar vara en i gänget som står för ny feministisk utrikespolitik.

   Radera
  13. Och. När regeringen är färdig med inslagen väg så har företagen tappat export och sparkat en massa anställda. Då är det snart bara det du nämner här ovan med prostitution, knark och organ försäljning som Sverige kan livnära sig på och dessutom är på god väg med.

   Radera
  14. Saudi är förutom störst exportör av olja en halshuggande diktatur och världens största exportör av terrorism och hur man än försöker rättfärdiga sin girighet är detta vad det handlar om.

   (Jag är helt immun mot personangrepp så det är inte lönt att kalla mig namn, jag bryr mig inte)

   Radera
  15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  16. @John d Doe

   Vilka andra länder tycker du vi ska sluta prata med?

   Radera
  17. Wallström försökte ju prata men blev stoppad av Saudi så hur får du det till att jag vill stoppa någon dialog?

   Radera
  18. Ja, det visar väl hur framgångsrik hon är...

   Radera
  19. Förutom svenska arméns pv-robotar så är det, så vitt jag vet, bara elektronik som exporterats. Radar, etc. Svårt att förtrycka någon med en radar.

   Radera
  20. Det visar vilken regim saudi är.

   Radera
  21. NSA använder elektronik för att övervaka och Kina det för att censurera.

   Radera
  22. Då kanske vi skulle bedriva feministisk utrikespolitik mot Kina och USA också....

   Radera
  23. John d Doe..... Du gör dig bara dum, dina argument är totalt irrelevanta och verklighetsfrånvända.
   Bespara oss alla som läser och kommenterar här genom att hålla igen krokodilklaffen!

   Radera
 7. Nu fattar man ju varför Margot skickades till Bryssel till att börja med...

  Nåja, det hade ju kunnat vara värre, Romson eller Schyman hade ju kunnat vara utrikesminister, då hade vi säkert redan legat i krig.

  SvaraRadera
 8. Jag måste nog erkänna att jag är lite svag för den här feministiska utrikespolitiken (hur oväntat). En person på ministerposten som står upp får något som omväxling till att konstant ligga ned eller i bästa fall vara på knästående. Ställa mänskliga rättigheter före försvarsavtal och säkerhetstådet, well done!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det håller jag fullständigt med om.

   Radera
  2. Och jag känner mig svag av oro för hur regeringen i ett maratonpass verkar skjuta tillbaka Sverige i tiden till misär och fattigdom

   Radera
  3. Ja som jag vi kan välja riktning och sälja kärnvapen till al qaeda isis istället, vi hjälper ju dom redan genom saudiaffärer och JAS plan i libyen.

   Radera
 9. "Nu återstår bara att Wallström ska krascha svenska relationer med USA . . . "

  Hi-hi, precis min tanke igår. För oss som har genomlevt Palmetiden verkar det nästan som deja vu, som om sossarna drömmer sig i sömnen, eller snarare trans, tillbaka till sin forna storhetstid som världens samvete.

  Nu skulle det i rättvisans namn vara intressant att jämföra svensk export idag med svensk export under Palme, hur nu det skulle göras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på alla krig USA startat de senaste åren och vad dett lett till är det kanske på tiden att skaffa sig lite balls och ställa sig upp i den frågan med.

   Radera
  2. Bättre om hela västvärlden förde miljöpartistisk svamppolitik, någon måste göra någonting, men inte vi! Du hatar USA, we get it. Världen hade säkert varit en mycket fredligare plats om de stoppat huvudet i sanden det senaste seklet...

   Radera
  3. Jag hatar inte alls USA. Jag liksom de flesta amerikaner är kritiska mot den misslyckade aggressiva utrikespolitiken som inte har mandat av den amerikanska befolkningen utan styrs av businessintressen och banker.

   Och ja världen hade definitivt varit fredligare utan amerikanska krig som skapar failed states och beväpnar terrorister överallt på jorden.

   Radera
  4. Svensk export är mycket större idag än på Palmes tid.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  5. Enligt Johan Westerholm finns relationen med USA med också: http://ledarsidorna.se/2015/02/ena-handens-tumme/

   Radera
  6. Vilka länder styrs inte av businessintressen då?

   Radera
  7. Poängen är att demokratiska länder ska styras av folkvalda inte en klick affärsmän utan skrupler.

   Radera
  8. John d Doe, du talar som en sann kommunist.
   Har lite svårt för sånna, brukar leda till failed states

   Radera
  9. Som vanligt samma personangrepp och halmgubbar. Gäsp.

   Radera
 10. Orättvist!!! Ställer du inte upp på principen om alla satirers lika värde Cornu?

  SvaraRadera
 11. Nu väntar vi bara på att regeringen visar att de menar allvar genom att utvisa alla saudier ur Sverige. Liksom lika bra att smida medan järnet är varmt. :-p.

  SvaraRadera
 12. Vi kan bara hoppas de inte skickar tjetjenska terrorister på oss som de hotade putin med.


  [Soudi intel chief] Prince Bandar [bin Sultan] pledged to safeguard Russia’s naval base in Syria if the Assad regime is toppled, but he also hinted at Chechen terrorist attacks on Russia’s Winter Olympics in Sochi if there is no accord. “I can give you a guarantee to protect the Winter Olympics next year. The Chechen groups that threaten the security of the games are controlled by us,” he allegedly said.

  Read more: http://www.businessinsider.com/saudis-russia-sochi-olympics-terrorism-syria-2013-8#ixzz3U0ZVwFSu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kunde man kanske tänkt på innan man sade upp avtalet.

   Radera
  2. Så vår utrikespolitik ska baseras på girighet och feghet?

   Radera
  3. Vår utrikespolitik ska baseras på vad som är bäst för Sverige. Själva konsten är att väga olika svenska behov och intressen mot varandra och att förhandla med utländska representanter för att uppnå detta.

   Radera
 13. "En utrikesminister ska väga sina ord på guldvåg."

  Nej! Jag tror faktiskt inte på det du säger här.

  Om man är tydlig och har en tydlig och rak linje så kommer det andra att ge sig med tiden och omgivningen anpassa sig. Det är det som kallas mod och ledarskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag tänker på vår nuvarande regering är det just tydlighet och raka linjer jag ser framför mig...

   Radera
 14. Enda positiva med regeringsskiftet är utrikespolitiken som nu förs. Förutom fadäsen med Ryssland.
  Varför ska man inte erkänna Palestina? Kom inte med "enda demokratin" och "Hamas" argumenten. De håller inte. Judarna har inte mera rätt till platsen. Palestinierna fanns där långt innan.
  Ska vi prostituera oss för 12 000 jobb? Vad är det? Sparka 12 000 byråkrater så är det löst.
  Idag är jag glad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt men det hade varit bättre om det kunde skett koordinerat med andra länder, utan att gräva ner sig i spelteoretiska resonemang...

   Radera
  2. Man borde inte erkänt Palestina eftersom det inte finns några Palestinier, det är helt enkelt ett hittepåfolk. Hittepåfolket befinner sig i konflikt med ett annat folk i en illegal statsbildning, Israel. Premisserna är falska och därför kan konflikten aldrig nå en lösning.

   Margot framstår som litet stollig men hon har 'guts'.

   .../sjodan

   Radera
  3. Det är inte 12.000 jobb om inte all export till Sudi upphör. Den stora mängden är annat. Bilar teleutrustning frysta gräddtårtor och mycket annat.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 15. USA är väl i flera avseenden Saudis bitch så...

  SvaraRadera
 16. Vad är motsatsen till "tyst diplomati"? --- Glappkäftsdiplomati?

  Måste ändå ge Margot en eloge för att hon åstadkommit något unikt - alla i hela arabförbundet är för en gångs skull överens om något, det kan ju vara ett första steg på vägen mot fred i regionen - sedan att det är att hon är en idiot som behöver lära sig att hålla käften de är överens om var väl lite mindre bra för HELA Sveriges del, men WTF - man kan inte få allt!

  SvaraRadera
 17. 1789 Marie Antoinette - Vadå, har folket inte råd med vanligt bröd? Då kan de väl äta bakelser istället!

  2015 Margot Wallström - Vadå, har folket inga vanliga lönearbeten längre? Då kan de väl jobba för globala mänskliga rättigheter istället!

  SvaraRadera
 18. Det är ju lite hårt att skylla Rysslands fientlighet på Wallström. Den har funnits där ett bra tag redan. De har bara fått ett gratis ben att hugga i av henne. Annars hade de hittat på något annat ändå. Putinligan har valt konflikt och krigshot som sin väg för framtiden. Sverige står geografisk i vägen för priset Baltikum så att hetsa mot Sverige är en nödvändighet för dem. Tuff luck för oss. Vår väg måste bli att bygga ett robust samhälle med ett starkt militärt försvar samt att knyta tät vänskap med dem som kan hjälpa oss. Wallström gör som konstaterat ett katatrofslt jobb med det. Jag har inte mycket hopp om att hon ska växa in i rollen heller, hon fuckar upp för grovt hela tiden. Vi behöver ett inslag av Robinson-demokrati. Vi röstar ut henne ur regeringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Victoria Nuland trodde hon kunde spela bort ryssaranas svarta havsflotta under tiden han var upptagen med en olympiad så det är knappast ryssarna som flyttar nåt sovjetblock till mexiko utan usa som flyttar Nato till ukraina.

   Sen ryssarna exporterar gas till europa och är inte så korkade att de startar nån invasion av nåt europeiskt land.

   Radera
  2. -Goddag!
   -Yxskaft!

   Kanske är det de Kremliska översättningsprogramen som felar, men det där svaret är ju helt galet på alla plan.

   Radera
  3. Det är kul att se dina solida faktabaserade argument.

   Radera
  4. "inte så korkade att de startar nån invasion av nåt europeiskt land" ...ja förrutom Georgien och Ukraina då.

   Radera
  5. Lärdomen är att inte försöka flytta NATO in i Ryssland för det orsakar krig.

   Radera
  6. Jag ska vara vänlig och hjälpa till på traven. Ditt svar har ingenting alls med inlägget du svarar på att göra. Du börjar babbla om något helt annat och ovidkommande. Antingen förstår du inte vad som skrivs eller så försöker du avleda diskussioner bort från obekväma frågor. Det du babblar om låter mest som något kremlskt hopkok.

   Radera
  7. "Fuck the EU" Kan du vara vänlig att googla varför Victoria Nuland sa detta och i vilket sammanhang så kanske du blir upplyst om ett och annat under tiden.

   Radera
  8. John d Doreen little... Orkar inte kommentera mer men maken till skit svammel har jag aldrig läst förr.

   Radera
  9. Äpplen smakar bäst. Men helst i lyxförpackning, som på den gamla goda tiden. Yxskaft.

   Radera
  10. Mer solida argument! Fortsätt ni med det för det är det enda ni tycks ha.

   Radera
  11. Och dina argument är mogna? Barnprostitution, Knark, kärnvapen var något som du lämnat i kommentarer. Irrelevant så det förslår!

   Radera
  12. Jag gav bara exempel på andra affärsområden förutom att beväpna diktaturer som Wallenberg och grabbarna skulle kunna ägna sig åt för att få klirr i kassan när nu moral inte har med affärer att göra.

   Radera
  13. Den inställningen gör ingen skillnad. Lika irrelevant och har inget med verklighet att göra. Visar bara att du hatar allt företagande och är kommunist ut i fingerspetsarna.

   Just Wallenberg som du tjatar om är omtyckta av ex fackföreningarna då de står för långsiktigt ägande och inte kvartals populism.

   Argumentera gärna utan Nordkorea retorik.

   Radera
 19. "Irrelevant dog with megalomaniac dog attitude"

  Margot kanske kan fördjupa realtonerna med Mugabe nu istället ? Han var ju varm anhängare av svensk socialdemokrati och dessutom personlig vän med familjen Palme.

  SvaraRadera
 20. Jag måste numera utgå från att det är (S) och (MP) strategi att ödelägga Svenska internationella relationer, lite som det var medveten nedläggning av försvaret och Sveriges självförsörjning av livsmedel. Härnäst kommer nedläggning av energisystemet och att vi skall förlita oss på vindkraft. Det finns inget slut på de vansinnigheter som denna regering ställer till med ! Jag vill ha omval nu innan det är försent !!

  För övrigt :

  "Efter tusentals år av oroligheter i Mellanöstern är judar och araber överens: Margot Wallström (S) är en idiot"

  "Nu återstår bara att Wallström ska krascha svenska relationer med USA . . . "

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så svårt, Sveriges undfallenhet mot den utbredda antisemitismen här i landet, till exempel.

   Radera
  2. Jo, någon delade precis en löpsedel på detta tema,

   http://minlopsedel.se/BrvnpBBf

   Radera
  3. Nedläggning av energisystemet är en prioriterad del av Naturskyddsföreningens verksamhet och därmed även miljöpartiets.
   Vattenkraft, kärnkraft och fosilkraft skall bort.
   Dessutom skall skog ej få brukas vilket indirekt innebär att biobränslebaserad kraft ryker.
   Då blir det bara vindkraft och solkraft kvar, dock är det tveksamt om byggnation baserad på cement kommer kunna fortgå då cement kräver enorma mängder fosilgas/olja för att produceras så antagligen måste allt byggas i icke-trä icke cement. Kanske kanske obränt tegel är ok eller ler och långhalm med lite tegel för bärighet...

   Dock får man ju komma ihåg att MP faktiskt gått ut och sagt att vi skall ha det sämre så det här passar perfekt för dem.

   Radera
 21. Ot,
  Nu är Fridolin i farten igen
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/fridolin-vill-ha-snabb-kartlaggning

  – Kartläggningen måste göras snabbt så att man kommer in i en grupp som har samma kunskaper som en själv. Då måste det finnas resurser till det, det tillskjuter vi nu, och det måste finnas en lagstiftning som garanterar att det arbetet görs i alla kommuner och en sån lagstiftning ligger nu på riksdagens bord att hantera, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får nog anstå till Fåniga Fredag med Fridolin. Jag vet inte om jag orkar mer tokigheter idag.

   Radera
  2. En hel regering med Juholtare, vad kan gå fel?

   Radera
 22. En annan av Margots diplomatiska höjdare.
  https://www.youtube.com/watch?v=EUZVBQ8zI7g

  SvaraRadera
 23. Samtidigt behöver Sveriges försvar upprustas så det är alldeles utmärkt att det blir ledig kapacitet inom försvarsindustrin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...?
   Du förväntar dig att denna regering kommer beställa något åt det svenska försvaret?

   Nog för att det finns behov, men vi gav ju hellre 1,5 miljarder till Hamas än att ens fundera på att skaffa luftvärn åt oss själva.

   Radera
  2. Det måste ordnas, allt som gör det lättare att ordna är en god nyhet. Regeringsbyte förefaller nödvändigt...

   Radera
  3. Det var ett i det närmaste infantilt inlägg Magnus Redin. Ditt parti har drivit en linje som gjort svensk försvarsindustri helt beroende sv exportaffärer för sin existens (Gripen och Ubåtar undantagna. Det här kan fullborda Borg-Reinfeldt-pakten: inget försvar och ingen försvarsindustri. Inte ett enda särintresse för Vladimir att beakta. Fy fan!

   Radera
  4. Jag har motarbetat det så gott jag har kunnat och jag fortsätter försöka fixa det. Hjälp gärna till med att propagera för ett starkare försvar.

   Radera
  5. Jag propagerar för den svenska tjänstemannakårens totala krossande. Tjänstemän och regleringar gör att att småpåvar får makt. Du kan sitta med ditt gäng och driva grupptalan, jag föredrar en princip där en man bär ansvar, om den inte klarar detta, avgå, om ingen klarar detta, så förblir platsen obesatt.

   Radera
 24. Har inget till övers för arabländernas diktatur, mänskliga rättigheter, kvinnosyn mm. Hur skulle det hjälpa att inte handla med dessa länder? Vi straffar bara oss själva. Vi kommer ändå att exportera ett stort antal IS kräk till dessa områden. Ska vi kanske för att visa oss ännu mer världsbäst avbryta handeln med Kina som är en diktatur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Alla har förträngt att mångdubbelt fler avrättas i Kina än i saudi.
   Men dom kanske har kvinnliga bödlar i Kina? Då är det ju en helt annan sak.

   Radera
 25. Kan någon förklara om det finns ett värde i att sitta i säkerhetsrådet ellr är det bara en kostnad?

  SvaraRadera
 26. Svårt att veta om det är guts eller oförstånd eller order från övriga i regeringen.

  En fullständig felbedömning av den egna styrkepositionen är det under alla omständigheter.

  Bygger upp för en dolkstöts-konspirationsteori. NÅN måste vara skyldig till den ökade arbetslösheten, för politiken var bona fide Bechdel-testad och efter due diligence solitt politkorrektnóst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen så kan det faktiskt ha betydelse för de berörda, att någon säger ifrån. Så Wallströms kamikaze-politik kan faktiskt både ha sått frön och gett råg i ryggen. I arabvärlden och annorstädes.

   Fast det har människorna "i det här landet" ingen glädje av.

   Radera
  2. ..OPch man är ävl om politiker bara ansvarig för SITT land och folk och dess rikedomar, att DE inte ska behöva jobba. Inte f-n står saudier och skitjobbar!

   Radera
 27. Många menar att de inte ser den röda tråden i utrikespolitiken. Jag tycker den är glasklar. Fler och fler av de tänkande icke bidrags- eller skattepengförsörjda börjar fundera på vart Sverige är på väg. Kanske börjar emigrationsfröet gro hos de som skall betala för vansinnet.
  Bot, se till att det inte finns någonstans där svenskar är välkomna förutom möjligen Palestina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar på Finland med bastu och koskenkorva. Kan nog lära mig att heja på deras hockeylag.

   Radera
  2. Jag med men vad får dig att tro att vi är välkomna där?
   Hjälper ju inte dem med försvaret av Östersjön tex.
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6110611

   Radera
  3. För min del räcker det med att vara gift med en flicka därifrån.
   Det är tydligt att alla, trots en av världens bästa skolor och utan tvekan tappraste soldater, inte fattade sitt bästa...
   Själv har jag bara bidragit som ett rim på en skörderest.

   Radera
 28. Även en åsna kan gå genom livet utan att trampa någon på tårna.

  Vi har råd att klara oss utan några hundra miljoner från ett land vars främsta framgång är att sprida och stödja extremism i alla dess former världen över. Det är skamligt att som nation behöva vara tyst ("diplomatisk": Carl Bildt och rövslickande näringstoppar) och att alla våra ställningstagande ska utgå ifrån att vi är ett säljföretag som ska maxa nästa budget. Ena sidan vill du Cornu att Sverige ska vara robust, stå på egna ben och vissa sisu attityd och samtidigt ska vi hora oss på världsmarknaden för att annars förlorar vi si och så mycket. Nej, avtalet och många andra avtal kan dra åt helvete, om Israel kan klara sig trots massiv bojkott så är det fy skam om vi inte ska kunna klara att förlora en slant p.g.a att vi trampar några på tårna.

  SvaraRadera
 29. Är det inte lika bra att säga upp handeln med alla andra länder. Enligt migrationsverkets GD Anders Danielsson, har ju alla andra länder fel?

  ”När jag träffar utländska kolleger säger de att Sverige är ett udda land i asylfrågor. Nej, säger jag då, det är ni som är udda. Ni alla."

  SvaraRadera
 30. Arabisk ordspråk. Kvinnor är mycket lika åsnor. Båda behöver smisk för att gå i rätt riktning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige är en femintiskt land ända sen vi var no1. Fundera på det. Vi hade tech, Nukes, allt. Sen kom tanten.

   Radera
 31. "En utrikesminister ska väga sina ord på guldvåg."

  Jo, för det gjorde ju alltid jubelåsnan Calle Bildt när han fylletwittrade om att ryssarna skjutit ner trafikflygplan och invaderat Ukraina lite nu och då. Tror inte att ens Margot kan göra våra relationer till Ryssland så mycket sämre än de redan var faktiskt.

  SvaraRadera
 32. Arabförbundet har läst Margots tal och förvånats över att någon kan tro, att en stat som styrs med sharialagar kan påverkas i riktning ökad jämlikhet.

  Saudiarabien har inte förändrat sina rättsregler sedan 850-talet. Att dess regering avvisar behovet av svensk genderutbildning är självklart för envar som bott i ett muslimskt land några år.

  SvaraRadera
 33. Jaja som man bäddar får man ligga, ni 87% vad gnäller ni om...
  DET KOMMER ATT BLI MYCKET VÄRRE INNAN DET BLIR BÄTTRE...........
  Stackars jävla Sverige......

  SvaraRadera
 34. Det är verkligen förfärligt vad Margot ställt till med. Sverige har fått en sur reaktion från Saudiarabien. Jag kan föreställa mig att fru wilderäng går klädd i burka när hon lämnar hemmet. Gående ej körandes bil eller cyklandes. Eller kanske är saken så krass att Cornu ser möjligheten av att vissa aktier sjunker?

  SvaraRadera