Cornucopia?

2015-03-23 15:36

Stora téupproret

Nu får det vara nog! Vi tédrickare sponsrar genom överpriser på påsté och varmt vatten de drogberoende koffeinisternas färska handmalna bönor och avancerade apparater i 100 000-kronorsklassen.

På café kostar té lika mycket som kaffe, men oftast får man bara påsté, i värsta fall rent av standardpåsar, som kan köpas hos vilken ICA-butik som helst. Earl Grey, Lipton och annan skit. Finare caféer erbjuder åtminstone ett utbud specialblandade tésorter i lösvikt, tillsammans med det varma vattnet, men även där får man betala lika mycket för att dränka de torkade bladen i vatten från en vattenkokare, som de som får sina Javabönor handmalda och omsorgsfullt tillredda i det senaste trendiga namnet/receptet för kaffe eller kaffe med mjölk.

Koffein är en centralstimulerande drog. I själva verket sponsrar tédrickarna via caféernas överpriser på té koffeinisternas drogberoende och de dyra apparater som caféerna håller sig med för att tillreda drogerna enligt de senaste rönen. 

Det är dags för det stora téupproret! 
 • Kräv minst halva priset på té kontra kaffe, då té inte kräver dessa monsterapparater, eller att bönor handmals. 
 • Kräv ett rikt utbud té i lösvikter, inga standardpåsar från ICA 
 • Kräv rätt temperatur på tévattnet
 • Kräv dessutom att få en riktig tékopp och inte en fjuttig kaffekopp, som ditt varma vatten ska hällas upp i. Koppen ska vara så stor att det behövs två händer för att föra den till munnen.
 • Kräv om det nu absolut ska vara påsté också att det tillhandahålls ett alternativ för placering av den använda tépåsen (eller för den delen tésilen om det är riktigt té vi pratar om)
Låt koffeinisterna finansiera sin egen utrustning och sina egna omsorgsfullt tillredda droger. Vi tédrickare ska inte tvingas sponsra detta drogberoende och denna lättja!

Ett café som serverar tédrickarna påsté ska servera pulverkaffe till koffeinisterna! Allt annat är diskriminering, rasism och hets mot folkgrupp. Så det så!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

38 kommentarer:

 1. 50 spänn för en kopp kaffe är ju borderline knivrån i < valfri förort > det med.

  SvaraRadera
 2. Äsch, de flesta tedrickare verkar mer vara ute efter citrus, jordgubb eller andra frukters smak än just teets egen så då spelar det väl ingen större roll om det är i påse.

  Men om vi nu ska kräva något så tycker jag att den koppen gärna får värmas av en skvätt hett vatten först.

  SvaraRadera
 3. Kräv minst halva priset på té kontra kaffe

  Du menar väl högst halva priset?

  SvaraRadera
 4. Löfbergs snabbkaffe kan faktiskt rekommenderas!

  SvaraRadera
 5. Ja vi kaffedrickare styr tillvaron genom vår majoritet. Och koffeinet hjälper oss att förbli effektiva. Om jag förstått rätt dricker man allt mer kaffe också i Kina. Tedrickande är idag mest en gammal ide från det Brittiska imperiets dagar.

  Fast kommer du förbi ska jag bjuda på te i lösvikt och uppvärmt vatten för en ganska stor kopp. Önskas mjölk?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan säga att Tedrickande är otroligt stort i Ukraina (Vet inte hur det är i övriga forna sovjetstater).
   Jag tyckte det var ganska lyxigt att på tågen kunna köpa te för 3 hrivna (då, ca 2:50SEK, idag ca 1:50SEK) och få en stor kopp te serverat av vagnsvärden (en per vagn). Sedan att vagnarna i övrigt är som de är...
   Kaffe såg jag inte till.

   Radera
 6. inflation.....finns gott om det om man mäter i termer av vad folk vill ha och som produceras här, dvs tjänsten café(inte téet i sig). Men man vill ju inte att folk ska börja dricka té, eller hur! Folk är ute för att träffas i första hand när det gäller innerstaden och kaffe skulle förmodligen säljas mest även om te-priset sänktes betydligt. MEN, det finns klar risk att man börjar dricka mer té om priset sätts FÖR lågt relativt kaffet. Och eftersom kaffet är den absolut mest efterfrågade produkten är det också den som ska ge största vinsten både per kopp och total volym.En klassisk prissättningsstrategi av konkurrentvaran té som annars riskerar stjälpa hela affärsidén när lokalhyrorna samtidigt är så höga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. oops, menade inte att kaffet gav störst vinst per kopp. Det gör ju téet förstås. Kaffet ger största vinsten absolut.

   Radera
 7. Kränkt?

  Inte mer än rätt då du är vit medelålders man. Drick och tig din översittare!

  SvaraRadera
 8. Jag anser att det bör kvoteras (individualiseras). Hälften te och hälften kaffe i muggen ska det vara! Det går väl inte att överlåta till populasen att själva avgöra om de ska ha te eller kaffe?

  SvaraRadera
 9. Dessutom är mjölk både kränkande (den är vit) och ett utryck för exploatering av "kvinnorna" inom djurvärlden.

  SvaraRadera
 10. Du glömde en viktig sak! När jag - som är en fanatisk kaffedrickare - köper kaffe så ingår oftast påtår. Men min flickvän får nöja sig med att i bästa fall doppa samma använda tepåse i nytt halvhett vatten. Påtår med ny tepåse borde ingå om påtår ingår i kaffet! Och då är jag som sagt kaffedrickare. :-)
  /Mikael

  SvaraRadera
 11. Alltså, te innehåller ungefär hälften så mycket koffein per enhet dryck jämfört med bryggkaffe varför en tedrickare sitter i samma drogbåt med kaffedrickarna. Eftersom tedrickare ofta bälgar i sig jättekoppar får många säkert i sig mer koffein än en måttlig kaffedrickare. Att framställa te är dock otvivelaktigt förknippat med lägre kostnader i jämförelse med kaffe och kan därför prissättas lägre om man tillämpar någon uråldrig cost plus modell. Men det gör väl ingen i någon bransch längre?


  SvaraRadera
 12. Kaffe är lite mörkare än te

  SvaraRadera
 13. Förlåt om det är språkfascistiskt, men det stavas "te" inte "té".

  SvaraRadera
 14. Te kanske är billigt men nuförtiden ska det ju vara polonium i och det kan ju inte vara billigt.

  SvaraRadera
 15. W00t? Te innehåller ju för bövelen 50-100 mg koffein per kopp!

  Källa: http://www.omte.se/faq/

  SvaraRadera
 16. Bra att detta uppmärksammas
  Annan rasism kan ni läsa om Här
  http://everythingisracism.com/

  SvaraRadera
 17. Te gör sig ändå bäst i sallad - seriously - klipp upp en påse grönt te och låt det dra i lite olja tillsammans med det du brukar ha i vanliga fall när du skall göra grönsakssallad!

  SvaraRadera
 18. Tacka vet jag Storbritannien! Beställer man te där får man in en liten kanna med te för (minst) två-tre koppar. Beställer man däremot kaffe får man bara en vanlig kopp. Priset är ungefär detsamma. I vissa avseenden är GB fortfarande ett civiliserat land!

  Strategin är för övrigt inte alls dum, om man nu inte vill sänka priset på te jämfört med kaffe men ändå ge tedrickaren lite valuta för pengarna, när nu själva produkten är så mycket billigare än kaffet. Men tyvärr vet jag bara ett fåtal ställen här i landet där man får en liten kanna när man beställer te. Uteserveringen på havssidan av Varbergs fästning är ett sånt ställe. Kanonfint med en kvällsfika där om somrarna!

  SvaraRadera
 19. Te är för tjejer och hen.


  Ärå. Te är bra. Men jag tycker att om du ska göra uppror mot något i Sverige där service är centralt så är det faktiskt själva personliga servicen du ska sura över först. Den är ett större problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå service - ett tips: På ställen där de inte känner igen dig skall du alltid låtsas vara engelskspråkig turist - det spelar ingen roll om du själv är knackig på engelska - får du bara personalen i butiken att känna att DE är tillräckligt bra (svenskar älskar att känna att de pratar bra engelska) så får du hur bra service som helst! :-)

   Radera
 20. Hur kan vi nazistrasister vända vartendaste ämne till att handla om De som icke få nämnas?

  Prova att klaga på kaffet eller thé:et när du besöker ett café nästa gång. Det enda det leder till är att den dryga svartarbetande 18-åriga brorsdottern till den syrianska nye ägaren (som får hyra lokalen billigt efter stenar mystiskt trillat in genom fönsterrutorna varje natt i en månad när lokalen var i den förra ägarens vård) spottar lite extra i din kopp.

  Det beror visserligen till viss del på var man bor, men inte länge till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid närmare eftertanke ångrar jag min troligen olagligt kverulanta formulering. Jag bryr mig inte särskilt mycket om var banditerna har sin etniska tillhörighet. Det som retar mig är det faktum att maffiadominansen i cafébranschen har lett till att uselt påsthé är förhärskande i utbudet. Att nämnda folkgrupp med nyursprung i Södertälje för tillfället verkar vara de som ockuperar just den stegpinnen i maffiahierarkin i Sverige är egentligen inte så relevant; för något decennium sedan var det istället krigshärjade europeer som förstörde théutbudet och ökade omsättningen på skyltfönster och brandförsäkringar såväl som på caféer. Sedan gick de tydligen vidare uppåt i maktkretsarna och södertäljeborna tog över "jobbet". I dagarna verkar ju nya grupper knacka på cafédörren (med automatkarbinkolven) och det är trevligt för mångkulturen, men mindre så för thékulturen.

   Maffian sätter konkurrensen ur spel och intäkterna beror inte precis på kundens théupplevelse eller personalens serviceinriktade bemötande, förutom när bemötandet sker med 7,62 mm bly förstås.

   Radera
 21. Fniss

  Cornu tror att caféerna tar betalt efter vad det kostar att producera något.

  Det är ju ungefär lika dumt som att bli upprörd över att krogen tar 50 spänn för en Norrlands Guld som kostar 10 kr på Systemet och 60 kr för en annan öl som kostar 20 kronor på Systemet

  SvaraRadera
 22. Dags att ta fram Jägareté kanske...

  SvaraRadera
 23. Nu är du väl ute och cyklar rejält. Odlarna? Du vurmar ju för alla möjliga och omöjliga bönder i Sverige, men inte ett ord om slaveriet på ofta engelskägda eller åtminstone kontrollerade odlingar.
  Du kan väl odla ditt thé själv på plantagen?

  SvaraRadera
 24. Tedrickare får väl också i sig koffein?

  SvaraRadera
 25. Jag trodde i min enfald att subvention innebar att en produkts vinst gjorde en annan produkts förlust marknadsekonomiskt uthärdlig. Ingen tror väl ändå att en kopp cafékaffe för 30-50 spänn går med förlust?

  SvaraRadera
 26. Eh? Te är ungefär lika dyrt som kaffe oavsett så har lite svårt att förstå poängen. Sen är det väl upp til ldig själv om du vill subventionera kaffedrickarna? Om det nu kan kallas så i och med att båda varorna är så billiga att priset snarare bör ses som en serveringsavgift.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kapitalkostnaden. Te kräver bara en vattenkokare, medan kaffemaskinerna kan kosta sexsiffriga belopp.

   Arbetskostnaden. Bara koka upp vatten och slänga fram en påse med te. Inget handmalande och sjuttioelva moment som ska genomföras.

   Du tänker grovt förenklat när du bara tittar på råvarukostnaden.

   Radera
 27. Eh? Te är ungefär lika dyrt som kaffe oavsett så har lite svårt att förstå poängen. Sen är det väl upp til ldig själv om du vill subventionera kaffedrickarna? Om det nu kan kallas så i och med att båda varorna är så billiga att priset snarare bör ses som en serveringsavgift.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kapitalkostnaden. Te kräver bara en vattenkokare, medan kaffemaskinerna kan kosta sexsiffriga belopp.

   Arbetskostnaden. Bara koka upp vatten och slänga fram en påse med te. Inget handmalande och sjuttioelva moment som ska genomföras.

   Du tänker grovt förenklat när du bara tittar på råvarukostnaden.

   Radera
 28. Kanske dags för ett théparty i göteborgs hamn?

  SvaraRadera
 29. Makalöst roligt! Men jag önskar att du förde striden mot de verkliga banditerna! Vi kaffedrickare önskar inget annat än lite kokkaffe ur en gammal odiskad panna. Gruppen att förtrycka på riktigt är de prettoinnerstadsborna som tror att kaffet blir bättre för att man först bränner det i rosten, sedan kokar ihop det till en mjölkdrink i en åbäkig steampunkmaskin. Och då kostar det förstås en slant att göra dem till viljes.

  SvaraRadera