Cornucopia?

2015-03-18 09:56

Stor uppgradering av HBO Nordic - riktig AirPlay och Chromecast

HBO Nordic släppte igår en omfattande uppgradering av sin app till Apple iOS. Gränssnittet här helt omarbetat och man stöder nu riktig AirPlay, samt Googles Chromecast. Även hemsidan har arbetats om på motsvarande sätt.

Nya looken på appen på en iPad. Här senaste avsnitten.

Nyligen sedda på iPhone.
Gränssnittet har fått sig ett avsevärt lyft och ser inte längre ut som hemsidan, utan är mer anpassad till iPad och iPhone, betydligt rappare och mer ändamålsenligt. Nya (?) funktioner som egen lista, eller senast sedda fungerar utmärkt, även om det finns strul med hur långt man sett på en del TV-serier längre tillbaka i tiden. Se t ex skärdump där avsnitt 4 - 6 av Banshee inte finns med bland senast sedda, och inte heller avsnitt 1 - 2 av Generation Kill mfl. Survivors-avsnittet i skärmdumpen tror jag att jag såg för ett år sedan, rent av mer, och det finns andra mycket stora luckor i listan av nyligen sedda. Såg t ex om Band of Brothers i höstas, vilket inte finns med. Förhoppningsvis bättras "minnet" på framöver på HBO Nordics serversida.

Förbättrade och förtydligade bläddringsmöjligheter, med senaste avsnitten, rekommenderade avsnitt eller populäraste gör det också enklare att hitta bland TV-serierna hos HBO.

En trevlig detalj är att när man öppnar appen påminns man om var man var i det senaste man tittade på, vilket även fungerar mellan enheter som en iPhone eller iPad.

Mest värdefullt är dock riktig AirPlay, för de som använder Apple TV. 
Generation Kill spelas upp via Apple TV från en iPad.
"Hemsidan" för en TV-serie på iPad. Notera dock att HBO Nordic glömt bort att avsnitt 01 och 02 tittats på nyligen.
Samma avsnitt spelas upp
via AirPlay på en iPhone.
Till skillnad mot tidigare lösning innebär riktig AirPlay att video kan spelas upp i bakgrunden, samt styras med den vanliga fjärrkontrollen. En iPad eller iPhone kan därmed användas till något annat samtidigt som den spelar upp video via Apple TV, och behöver inte heller vara tillgänglig för tittaren för att kunna pausas. Istället räcker det med den vanliga fjärrkontrollen, medan telefonen eller paddan kan ligga på laddning i ett annat rum.

Sympatitittar man som artig respektive på Girls eller Sex and the city, kan man numera alltså läsa sin post, Twittra eller Facebooka samtidigt som iPrylen håller respektive upptagen framför TV:n. 
Påminnelse längs ner
om var man var senast.
Här på en iPhone.

Någon riktig app till Apple TV finns inte än, men då min bedömning är att hela iOS-appen är ombyggd kan detta vara ett första steg, då även Apple TV kör iOS. Att version 3.0 av HBO Nordics iOS-app  handlar om en helt ny app kan man misstänka då man var tvungen att skriva in namn och lösenord från början igen.

Uppgraderingen är ett stort lyft, och en massiv förbättring av HBO Nordics tidigare användarlösningar och gränssnitt, som i mycket förstörde ett annars fantastiskt utbud.

Som Apple TV-användare kommer motståndet mot att faktiskt dra igång HBO Nordic nu minska betydligt, men så länge man inte har en riktig Apple TV-app, som Netflix, SVT och rent av TV4 har, kommer HBO Nordic ändå bli ett omständligt sistahandsval.

Att uppgraderingen sker nu, en månad innan nästa säsong av Game of Thrones, är knappast att betrakta som en slump.

För MÖP:en kan åtminstone ett abbonnemang för 79:- SEK i månaden fungera vid t ex sjukdom, då man kan bulktitta Generation Kill, Band of Brothers, The Pacific eller Strike Back från sjuksängen. Preppern kan välja mellan Survivors, Jericho eller Walking Dead, även om Netflix har fler säsonger av den senare. Tittar man dessutom på amerikanska Netflix finns minst ytterligare en säsong. Hur man lämpligen gör det återkommer jag till i ett senare inlägg.

Oavsett, för 79:- SEK kan nästa mancold nu vara dräglig med nya gränssnittet för HBO Nordic.

HBO Nordic blöder dock pengar ur alla kroppsöppningar, men förhoppningsvis gör den uppfräschade tjänsten att man kan få tillbaka några tidigare kunder som gett upp.

Ingen form av ersättning har utgått för detta inlägg, som inte är reklam för HBO Nordic. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

4 kommentarer:

 1. Yes, då ska jag seriöst överväga att bli HBO-kund.

  /E

  SvaraRadera
 2. Jag tror att abonnemang och ytterligare är Sverige mest felstavade ord; även bland journalister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teknik är det mest felstavade då det helt plötsligt stavas "teknologi" av även utbildat folk...

   Radera