Cornucopia?

Aktuellt

Anmäl dig till Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen . Om du mailar [email protected] och uppger CORNU eller anger CORNU i kontak...

2015-03-26 15:26

Statsminister Löfvén: Vallöften "spelar ingen roll"

"Det spelar ingen roll. [...] Det känns bra. [...] Det här är en seger för Sverige." - Stefan Löfvén om vallöftet om ROT-avdraget
Sveriges statsminister Stefan Löfvén säger nu till Public Service/SVT att vallöften inte spelar någon roll. Vilket kan förklara både att man river ROT-avdraget och att Miljöpartiet inte vill stoppa uranbrytning i Sverige.


Public Service nedan.
Stefan Löfvén säger också uttryckligen att "ungdomarna får möjlighet [att få en bostad]". 

Nu har Löfvén alltså lovat att ungdomar ska få en bostad. Så vet ni det - fick ungdomar inte en bostad, så är Löfvéns svikna vallöfte ännu ett sviket löfte.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

29 kommentarer:

 1. Men att ge 850 miljoner till Kiev går bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ger väl ungefär lika mkt i bistånd till Ryssland, så man kan ju inte anklaga oss för partiskhet i alla fall?

   Radera
  2. Glöm inte stödet till Nord Korea. 40 miljoner.
   http://www.sakerhetspolitik.se/Konflikter/Korea/Sverige-och-Korea/

   Radera
 2. Lika farsartat som vanligt. Otroligt låg kvalitet på en människa som vägrar svara på en fråga bara för att svaret skulle bli obekvämt att yttra. Men som vanligt med Ljugvén (och politiker i övrigt) är det meningslöst att lyssna på ljuden som kommer ur deras mun. Det enda faktiska som händer när de talar är att luften vibrerar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Episka intervjuer med politiker.
   Nr1 Nationalsången är rasistisk.
   https://www.youtube.com/watch?v=Im282BE-IKw
   Nr2 Motfrågor från reporter.
   https://www.youtube.com/watch?v=SAqJhlKDotg

   Radera
  2. "Lika farsartat som vanligt."
   Håller med helt. Vad är det för fel på folk?
   Eftersom det är uppenbart för alla att det är ett löftesbrott är det väl bättra att erkänna detta och sedan säga att vi har bytt åsikt. Ser otroligt illa och osympatiskt ut att slingra sig som en mask på en krok.

   Radera
 3. Det doftar för gott från maktens köttgrytor för att ministrarna ska visa ryggrad och stå för sina löften. Btw, Medeltidsmaggot har visst varit i Norge. Har de kallat hem sin ambassadör än??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Norge är inte ens framme vid medeltid ännu så postgången är nog lite för långsam för det... ;-)

   Radera
  2. Tillägg: Logiskt iofs att hon åker till Norge. Om Saudiarabien och övriga 46 länder som tagit avstånd från Sveriges utrikespolitik snart stryper sina oljeleveranser hit så kommer vi att vara tungt beroende av att broderlandet västerut kan skicka lite av sin nordsjöolja istället...

   Radera
 4. Demokratur , eller som vi får lära oss på det 9-åriga interneringslägret - demokrati, förklarat med en enda graf: Gilens Flatline

  SvaraRadera
 5. Generellt väcker det respekt att inte vara "sämre karl än att man kan ändra sig". Dessutom är ROT ett j-vla skit, även om det är bättre än bankstödet via ränteavdragen. RUT är dock klart bättre än båda.

  Lärdomen av detta är egentligen en annan, ett problem för det demokratiska systemt som illustreras av några rader av Allan Edwall:
  Av rädsla för att förlora rösten
  vart fjärde (tredje i original) år om hösten
  Finns en bacill som kan bekymmer vålla
  man måste lova mer än man kan hålla"

  Den som är ärlig i en valkampanj blir svårt bestraffad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Generellt väcker det respekt att inte vara "sämre karl än att man kan ändra sig"." Jag håller med, man måste kunna "roll with the punches". Problemet är ju bara att det också undergräver demokratin. Hur ska man veta vem man vill rösta rösta på? Man blir helt enkelt tvungen att strunta i deras debatter om div. sakfrågor och helt enkelt rösta på ideologier, och sen hoppas...

   Nä hela systemet med representativ demokrati är föråldrad. Här är en bra början på en modernisering av demokratin:
   Direktdemokraterna

   Radera
 6. Bostadsbrist bland ungdomar. Svenska ungdomar flyttar ju hemifrån tidigare än ungdomar i de flesta andra länder

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns väl inga ungdomar som vill flytta in i Kaplanslummens modulhus. De vill ha en chic vindsvåning i Gamla Stan.

   Radera
 7. Nä, på Soooööööddder! Eller surdegsträsket som det också kallas.

  SvaraRadera
 8. Blir bra det här arbetslösa småföretagare får gå på soc och motivera skattehöjnader och Byggkartellerna gläds när LO innehar statsministerposten och får monopol till att bygga Kaplans flyktingläger.
  Även mellanösterns flyktingsmugglare anar guldålder när Baathpartiets kollegor tagit kontrollen över Rosenbad för att forsla socialistiskt valboskap över världshaven till MP-Utopia.

  SvaraRadera
 9. Jag önskar att politiska vallöften kunde lyda under lagen/lagarna om reklam. Då skulle det åtminstone vara något slags miniminivå på sanningshalten.

  Och valsedlarna borde typ komma med innehållsförteckning; 47 % brutna vallöften förra mandatperioden, 52 % valfläsk, 1 % miljövänlig trycksvärta...

  SvaraRadera
 10. Sila mygg och svälja kameler liksom (medveten double entendre)

  SvaraRadera
 11. "När kostnaderna skenar måste man våga ta tag i det". Gäller det invandringen och kostnaden för personliga assistenter också?

  SvaraRadera
 12. Vad gnäller ni 87% om ni har ju fått den DDR uppgörelse som ni bad om, öppna era hjärtan och bendover, synd att ni inte vågar stå för vad ni egentligen tycker.......
  Det kommer att bli mycket sämre innan det blir bättre.....
  Stackars jävla Sverige.

  SvaraRadera
 13. Här är lösningen

  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/ikea-borjar-leverera-flyktinglager-i-paket_4439277.svd

  SvaraRadera
 14. Finns en del "motpartsrisk" i DÖ...

  SvaraRadera
 15. Fler reportrar av denna kaliber tack!

  SvaraRadera
 16. Helt ärligt, hoppas någon kan svara, men vad har hänt med SVT? Dom jag ju börjat ifrågasätta politiken, både nyheterna och uppdrag granskning är på hugget. Vad har hänt egentligen? Jag är i princip chockad över att få höra detta i DDR tv. Fortsätter dom så, så kommer jag börja betala tv avgiften snart....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast är inte kritiken alltid från vänster, dvs att regeringen inte är tillräckligt vänster-inriktad?!

   Radera
  2. Regeringen är ju inte tillräckligt vänster eller miljöradikal för dom som jobbar på SVT.
   Det lär inte finnas många, om ens någon, på SVT som antyder att Alliansen var bättre?

   Radera
  3. Fast att "ta rotpengar" från de som faktiskt jobbar och subventionera bostäder åt de som inte jobbar låter så mycket vänster som det kan bli i mina öron, var ju inte direkt så att dom frågade varför han inte slopade hela rot och gav ut det i socialbidrag eller nåt.

   Radera
 17. Journalisterna är arga på regeringen för att dom inte kan renovera villorna som planerat.
  Dessutom har ju Miljöpartiet gått och blivit anti-Miljöpartiet.

  Jag tror helt enkelt journalistkåren känner sig sviken av regeringen för att den bara ljuger och dessutom är inkompetent. Det verkar ju inte finnas kvar någon regeringsduglighet och det ser mer ut som om Göran Persson borde ha nobelpriset i fysik för att partiet var regeringsdugligt till 2006 !

  SvaraRadera