Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2015-03-07 09:34

Stampen/GP spränger åsiktskorridoren

Muteborgs lokalblaska Stampen/GP, en del av den sk Göteborgsandan, har rekryterat unga högerkvinnan Alice Teodorescu till chef över ledarredaktionen. Hon utlovar att spränga åsiktskorridoren, vilket fått ledarskribenter hos Stampen/GP som inte tycker att man får ha bredare åsikter att sjukskriva sig i protest. Vänsterdominerade mediasverige rasar.


Det hela är dock föga dramatiskt om man ska läsa Teodorescus programförklaring, där hon citerar GP:s bolagsordning.
”verka för marknadsekonomi, fri konkurrens och en samhällsutveckling i reformvänlig anda. Vi värnar människors frihet, deras möjligheter att välja själva och att få utvecklas i enlighet med sina drömmar och förutsättningar. Vi står upp för tryck- och yttrandefriheten, respekten för demokratin och alla människors lika värde”
GP titulerar sig oberoende liberal, men är i själva verket ett partiorgan åt det socialistiskt styrda Göteborgs kommun, med bihanget av stöd från de borgerliga partierna, den sk Göteborgsandan. Den innebär också att man enat över blockgränserna skiter i folkomröstningen om trängselskatten, och sopar korruption, maktmissbruk och mutor under mattan. Vid köttgrytan stöder man varandra.

Att vänstermedia rasar över att en högerliberal som Teodorescu får ta över ledarredaktionen säger något om hur infiltrerat media är av avundsjukans ideologi. Det är också att betrakta som ett utfall av mediakrisen, då en GP med snabbt fallande läsarsiffror inser att de måste göra något för att alls vara relevanta. Medan Schibsted/SvD i Hufvudstaden har breddat sin åsiktskorridor på ledarplats med viss framgång (Ivar Arpi, Sanna Rayman mfl), så ser GP att det finns ett utrymme för det samma även på Sveriges framsida.

Inte för att jag tror det räddar Stampen/GP. Men man kanske på köpet kan få alla vänsterjournalister att sjukskriva sig i protest, rent av säga upp sig. Vilket i sig skulle vara både en vinst och välgärning.

Som invandrare från bakom järnridåns socialistiska diktatur har Teodorescu en del insikter kring åsikter och yttrandefrihet.
"Som född i ett kommunistiskt land, utan fri åsiktsbildning och yttrandefrihet, har jag alltid fascinerats av ordets makt över tanken. [...] Trots vår grundlagsstadgade yttrandefrihet räds vi den fria tanken - den som på ett ögonblick kan försätta oss i det absoluta utanförskapet. Personligen är jag mer rädd för vad som händer med en människa när hon bär på tankar som hon inte vågar sätta ord på, liksom vad som händer i ett samhälle där orden inte längre är bärare av tankar."
You go, girl, säger jag. Låt 64-åriga bittra journalister ingen någonsin hört talas om säga upp sig eller sjukskriva sig i protest mot att åsikter ska få formuleras i ord. Det bekräftar bara åsiktskorridoren och hur vänstern satt upp dess väggar. 

Kvar på ledarredaktionen på GP är nu "bara" Alice Teodorescu och Landskronas oerhört sympatiske kulturnämndsordförande Csaba Bene Perlenberg, som också är tydligt högerinriktad liberal. Det kan bara bli helt fantastiskt. Perlenberg vikarierar förvisso "bara", men detta kan bara bli läsvärt.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

51 kommentarer:

 1. Ursäkta lite off topic men som knegare reagerar jag även lite mot själva sjukskrivningen. Hur hittar man en läkare som sjukskriver en med motivering att man inte delar chefens åsikt. Är det ok?
  Personligen är det ofta fallet men man får kämpa på ändå.
  Men förstås, han tillhör en minoritet, journalistminoriteten, och då är det ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra fråga! Låter som om det är läge för Försäkringskassan att göra ett hembesök där!

   Radera
  2. Sjukskriver sig? De saboterar och missbrukat alltså en fin försäkring som ska skydda människor från ofrivillig sjukdom och se till att man, även om man blir sjuk, klarar av att betala sina räkningar.

   Lika stolt som jag är över att leva i ett samhälle där vi har ett gott socialt skyddsnät, lika förbannad blir jag när en välmående åsikts-elit missbrukar försäkringssystemet för att uttrycka missnöje med en i grunden politisk åsikt.

   Radera
  3. Vänsterjournalisterna som sjukskrivit sig, mår säkert genuint dåligt, vilket de har all anledning att göra, men inte av den anledning de sjukskrivit sig.

   Radera
  4. Det är lite sent nu med att byta ut kommunisterna men hoppas stampen förstår vad dom har ställt till med i GBG men nu har dom fått sitt mångkulturella samhälle i Göteborg så hoppas dom jävlarna är nöjda!!!
   Personligen avskyr jag det!
   mvh
   stefan

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Journalister har ju ett egenintresse. Ser man det ifrån den utgångspunkten så är nog allt som skrivs om journalister helt enkelt egenintresse.Något som helt enkelt måste ignoreras. Annars håller jag med journalister om att det är synd om journalister som har svårt med copy paste och så. Själv har jag likaledes svårt med det.

   Radera
  7. Det låter som hon rätt tydligt företräder denna ideologi:

   http://cornucopia.cornubot.se/2012/09/den-nyliberala-politikens-avgrund.html

   Radera
 2. Skribenterna som vill sluta har missförstått en sak. När man har naveskådat sig fram till den perfekt socialliberala ledarsidan har man inga läsare kvar. En ledarsida som inte provocerar någon enda människa blir irrelevant. Som Expressens "liberala" ledarsida förr, som alltid tog någon slags mittenposition och i övrigt höll på med populistiska utspel av typen att visst ska vi kunna kräva bättre väder.
  Kort sagt skulle jag nog hellre ha Reagan som skribent på en ledarsida idag än Bengt Westerberg.
  Om det går att stå ut med lukten.

  SvaraRadera
 3. Kvotering kvotering-Vita män med Svenskt ursprung saknas gissar jag.(trams!)

  Härlig programförklaring-öppna åsiktskorridoren.
  Vi vet att media har en avgörande roll för vad som är legitimt tycka eller säga-samtidigt som medias förtroende är i avtagande. Detta riskerar splittra samhället ännu mer i vi som tycker rätt och dom som tycker fel.

  SvaraRadera
 4. Kul, hon skrev riktigt bra i SvD i somras. Tydlig ideologisk kompass. Den som vill läsa det hon skrivit tidigare kan hitta länkar här: http://aliceteodorescu.blogspot.se/

  SvaraRadera
 5. Wov, vilken giraffhona!

  "Man ska aldrig lita på media, oftast är det mycket värre och mycket bättre på samma gång, säger Alice Teodorescu."

  Det låter bra, bortsett från att man kan känna viss oro inför folk som har låtit sig indoktrineras av Timbro. De har ju inte gjort mycket för att stävja Alliansens vansinnigheter, såvitt jag vet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm inte bort Axess magasin, en tidskrift som i flera år varnat för dåliga/vansinniga förslag som lagts fram av Alliansen. Förvisso ägs inte Axess av Timbro, (även om det finns tydliga kopplingar, t.ex. reklamplatser och gästskribenter) utan av Nordstjernan Kultur/Ax:son Johnson.

   Problemet är inte att det saknas vettiga opinionsbildare på högerkanten. Problemet är istället att Alliansen köpt en stor del av vänsterns tankegods, där det mest tydliga exemplet torde vara jämställdhetsdiskursen/genustramset.

   On topic: Kan bara stämma in i Teodorescus (jag har nyss lärt mig stava det :)) hyllningskör; måtte hon vända skutan rätt!

   Radera
  2. Tja du, vad skall man säga när Moderatledaren på allvar säger att människan har inget eget ansvar? Man är bara offer för omgivningen (samhället kanske?). Låter det som något annat än en socialistisk världsåskådning?

   Radera
 6. Det hade varit bättre om tidningens ägare hade lagt ner ledarsidan och bara haft en speciell kollapshörna för det mest känsliga. Bra i varje fall att jag inte får konkurrens.

  SvaraRadera
 7. Det är inte särskilt rättvist att raljera över att GP:s ledarreaktion slutar för att de måste göra som den nya chefen säger. De mediauppgifter som anger det som den huvudsakliga anledningen kommer från chefredaktören, vars omdöme som chef man starkt kan ifrågasätta då hon genom att förenkla medarbetarnas motiv till uppsägning och sjukskrivning offentligt hänger ut dem att förlöjligas av den delen av media som håller på Teodorescu (Vilket många verkar göra lika ryggmärgsaktigt som de som håller emot).

  Om man följt GP ett längre tag framstår konflikten som helt skapad av inkompetens i GP:s ledning. Från där jag står (i Göteborg men helt utanför mediabranchen) så verkar GP ha anställt Teodorescu utan att diskutera detta med de som skall ha henne till chef. Detta är har det såklart rätt att göra, men den förmodligen rätt självständiga redaktionen har naturligtvis känt sig totalt överkörda. Dålig stämning. Dessutom har delar av redaktionen debatterat med Teodorescu på ett sådant sätt att det urartat och sjunkit till personangreppsnivån, vilket naturligtvis skapade en ännu större känsla av misstro när ledningen överraskade redaktionen med sitt val av ny chef ("kolla här, minns ni Alice som idiotförklarade en av er häromsistens? Hon är er chef nu"). Chefredaktören som anger den utlösande faktorn som att redaktören (helt rimligt) vill se ledarsidan innan den går i tryck vet naturligtvis att det är snarare hennes eget och GP:s lednings agerande som är orsaken till att folk slutar och går in i väggen. Vilket i mina ögon gör henne till en skitstövel.

  Jag är övertygad om att givet ett rimligt bra arbete från GP:s sida så skulle Gert Gelotte och Alice Teodorescu kunna arbeta tillsammans, eller i alla fall skiljas som vänner. Nu kan man bara beklaga att samtliga inblandade verkar ha försatts i en jävligt jobbig situation.

  Kort sagt: Grattis GP till att ha rekryterat en intressant chef för ledarredaktionen, synd bara att förmågan att leda ett företag verkar vara på nivå motsvarande kommunal beställare av multiarena.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den gamla ledarredaktionen var väl inte de vassaste knivarna i lådan. Genom att röra om i lådan hoppades man kanske att det skulle bli plats för nya.

   Radera
  2. Gillar man inte chefens beslut får man väl bita ihop eller gå, men jag skulle allt bra gärna vilja veta hur man kan sjukskriva sig av den anledningen. Det låter lika giltligt som: äh, det är måndag och jag är fortfarande inte återställd, stannar hemma idag.

   Om de nu rensar bort hopen vänsterpräster på kultursidorna kan jag tänka mig prenumerera igen. (Det var de som fick mig säga upp prenumerationen för några år sedan. Med snack som att de ville se den blodiga feminismen)

   I övrigt är det väl de som äger andra lokalblaskor, som tassar i lokala korruptionens fotspår och gör sig onödiga, typ kungälvsposten. Mer att styra upp...

   Radera
  3. Det var väl det den 64-åriga medarbetaren gjorde också, gå alltså, dessutom utan att kasta skit på någon till skillnad från sin f.d. chefredaktör.

   Radera
 8. "Dessutom har delar av redaktionen debatterat med Teodorescu på ett sådant sätt att det urartat och sjunkit till personangreppsnivån"

  Men har man ju isåfall visat prov på riktigt chefsarbete, För om medarbetarna som ska granska makten och väccka opinionen inte klarar av att diskutera utan att gå i personangrepp och vid förlust sjukskriva sig, så får man ju se tillträdet av fröken Teodorescu som ett utslag av medie- Darwinism.
  Man kan ju inte ge presstöd och lön till barn som blir ledsna i ögat vid lite motstånd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle postas som svar till jspr.

   Radera
  2. Nja, alltså, det är väl knappast ett bra chefsarbete att tillsätta en chef som tagit till personangrepp i en debatt med de blivande medarbetarna utan att försöka lösa konflikten innan. Detta oavsett vem som började sänkningen av nivån på argumentationen.

   Radera
 9. Vänsterjournalisterna har knappast infiltrerat media, eftersom se inte anställt sig själva. Ledarredaktionerna är ju anställda av ägarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar nog inte om något så sinstert som infiltration, utan mer om att de som känner en stark drivkraft att påverka samhället söker sig till det yrket. Och det ser vi med dagens journalister som har en skraftig slagsida åt vänster. 70% snett är det visst om jag minns rätt. Knappast en representabel fördelning om man vill ha en demokratisk demokrati.

   Radera
  2. Det finns inga andra journalister att anställa, eftersom journalisthögskolorna är rena rama marxism- och feminism-indoktrineringslägren.

   Radera
  3. @Neo Cortex

   Det är ännu värre på SVT. 83% vänster.
   http://politikfakta.se/2013/03/svts-partisympatier-ett-demokratiskt-problem/

   Radera
  4. Ja, ännu värre än jag minns. I fantasin kan man tänka sig en journalist som är helt neutral, även om det går emot varje fiber i den sköra journalistkroppen. Det är dock en omöjlig ekvation. Faktiskt så måste måltavlan, folket, anpassa sin tolkning av journalistens tolkning av verkligheten för att kunna göra en riktig tolkning. Men journalisten har alltid trumf på hand i det att hen alltid kan utelämna information som inte passar syftet.

   Radera
 10. Alice har alltid haft kloka åsikter och varit modig nog att stå för dom.
  Eftersom hon är kvinna och inte etnisk svensk kan hon säga vissa självklara saker. Ironiskt nog så får det hennes "antirasistiska" och "solidariska" meningsmotståndare på vänsterkanten att kalla henne för "husneger", "rasist", "s..yna", "kan någon sätta ett lås på den där Alice Teodorescu snart? "

  En höjdare var när PK -Pascalido kvinnan skulle förminska Alice i public service radion.
  Alexandra Pascalidou: ”Jag ska också berätta för våra lyssnare runt om i landet att du står här, du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europé och då kanske man också har en världsbild där rasismen inte är en vardaglig upplevelse. Eller ett sår eller ett trauma som man bär med sig.”

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller som en offerkofta, eller ett vapen att använd mot alla som rätteligen kritisera ens felsteg?
   Skulle inte den där Pascalido sluta svamla en massa dynga och flytta från landet?

   Radera
 11. Flash/Breaking news:

  AT kallas husblatte i en pod från Sveriges Radio, 19 min in i inslaget.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/523473?programid=4777

  SvaraRadera
  Svar
  1. 19:38

   "husblatte, förlåt"

   Hade denna pod gjorts om Alexandra Pascalidou hade det tagit hus i helvete.

   Radera
  2. Lite intressant att flickorna på radion gärna lyfte sexism mot henne utan att säga det själv då de tog upp flashback tråden.
   Lite som att säga N ordet och låta lyssnaren fylla i själv, fult.

   Radera
  3. Tja, SR borde väl om någon veta vad en "husblatte" är, även om jag inte riktigt själv förstår termen, så misstänker jag att det är en variant på "Onkel Tom", en klassförrädare, mer specifikt en invandrare som inte är socialist som de övriga i mångfaldens enfald.

   Radera
  4. Hela podden var ett enda gigantiskt feministiskt självmål.

   Radera
  5. Ordet "bla**e" är förbjudet att använda på den här bloggen. Blir bloggaren av med sin klassificering som barntillåten så ryker en del av hans annonsinkomster. Det är också därför han självcensurerar sig och stavar fel till "terro*ism".

   Radera
  6. Malcolm X myntade ordet först, eller åtminstone gjorde det världskänd. http://ccnmtl.columbia.edu/projects/mmt/mxp/speeches/mxa17.html

   Ironiskt, enligt mig att de säger just det ordet i P3.
   P3 är definitivt ett ställe där "husbondens röst" gäller.

   Radera
  7. Hanif Bali (m) har tidigare blivit kallad vid liknande nedsättande ord från de fina vänstermänniskorna med sin fina människosyn. Hat och hot kan aldrig ske från vänster till höger. Aldrig. Det är ett av åsiktskorridorens axiom.

   Radera
  8. @Baron von Keff

   gäller det även inläggen? Hursomhelst så var det väl olämpligt att skriva ut det i klartext antar jag.

   Radera
  9. Förklara gärna vad blatte betyder, och varför man skulle vilja använda den benämningen om en medmänniska. Jag undrar, tack för ordet?

   Radera
  10. @Neo

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Blatte

   Och för mig är "Blatte" benämning på en (invandrad, mörkhyad person), som uppför sig illa. Uppför de sig ordentligt så är de inga "blattar" enl mig, utan förtjänar all respekt.

   Radera
  11. Bra där att länka till wikipedia, som i första meningen tar upp den nedsättande betydelsen, klassificerad som pejorativ. Man behöver tydligen inte vara ett geni för att inse att benämningen är rasistisk.

   Radera
  12. Kalle7, förklara gärna mer, jag har fortfarande inte förstått hela problemet.

   Radera
  13. Problemet?
   Det finns väl inget problem egentligen, det är bara ett nedsättande ord

   Problemet kanske kan vara att de där "antirasisterna" tydligen använder det mot folk som inte uppför sig som de tycker.
   Och då är det minsann inte rasistiskt eller kränkande att använda det uttrycket
   Radera
  14. Neo, du ber tämligen konsekvent om förklaringar, tror inte någon kan vara så obildad och samtidigt kunna skriva koherenta meningar. Dvs, det är stor trollvarning på din argumentationsteknik.

   Naturligtvis är det ett problem om en statlig verksamhet vars uppdarag är att vara opartiska ägnar sig åt personangrepp och nedvärderande tillmälen åt någon med andra åsikter än "journalisterna" på SR.

   Radera
  15. @Greenious
   Neo´s nedsatta prestanda är sannolikt alkoholrelaterad, brukar märkas på helgerna

   Radera
 12. Jag ser fram emot den dagen samma sak sker på SVT/SR. Jävlar vilket liv det skulle bli bland vänster journalisterna om vi fick en socialkonservativ VD för public service. Det skulle bli en trevligt popcorn stund :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre att lägga ner skräpet.
   Borde vara det första en ny borgerlig regering gör tycker jag. Finns ingen grundlag om att public service ska/bör finnas.

   Radera
 13. Man spränger inga åsiktskorridorer om man låter en sorts PK-idiot ersättas av en annan sorts PK-idiot.

  SvaraRadera
 14. !!! Alltså typ tre st kan försörja sig på att var 3:e dag gör en liten stänkare!!
  'På min tid' så måste man montera 1 ton om dan eller om det var 300kg i timmen

  SvaraRadera