Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2015-03-08 09:44

SR/P3 ägnar 25 minuter åt hat mot Alice Teodorescu

Public Service/SR:s radioprogram Tankesmedjan ägnade i fredags sig åt 25 minuters hat mot nya liberala ledarredaktören på Stampen/GP, Alice Teodorescu. Bland annat läste man upp sexuella trakasserier mot henne, skrivna på Flashback, kallade henne blatte och genomförde ett totalt karaktärsmord och omfattande förtal.


Inslaget kan man lyssna på här. Programmet Tankesmedjan är sk satir, så då får man tydligen göra på detta viset. Det är nämligen roligt. Och programledarna Johannes Finnlaugsson, Dilan Apak och Petrina Solange. skrattar flera gånger, och verkar trivas.

Bäddar även in inslaget nedan, vilket väl är passande på Internationella kvinnodagen, för att visa hur framgångsrika kvinnor behandlas av Public Service i Sverige.

Man förminskar även professionelle ledarskribenten Csaba Bene Perlenberg och kallar honom för praktikant och Teodorescus bitch. Värt att notera är att 100% av Stampen/GP:s ledarredaktion just nu har invandrarbakgrund, och har en helt jämn könsfördelning om 50%-50%.

Hela Hälsinglands ledarskribent Patrik Oksanen skriver lite mer om det hela i en ledare.
"I programmet sägs också att enklaste sättet att få jobb i Sverige är att vara en högeråsiktsmaskin, riktigt så är det inte. Enklaste sättet att få jobb på P3 är uppenbart att ha tydlig extrema vänsteråsikter man vill ge uttryck för."
Vill ni få en uppfattning om debattklimatet i Sverige idag, som alltså inte bara handlar om anonyma kommentarer på Internet, lyssna på inslaget ovan. Ha spypåse redo.

Taggar upp inlägget med satir. Då får man nämligen skriva eller säga precis vad som helst, tydligen (vilket jag redan visste, då mitt Twitterkonto varnar för förekomst av satir). Ni får dock inte skriva och säga vad ni vill i kommentarsfältet, trots förekomsten av denna tag. Andas, räkna till tio.

För att summera - om en kvinna eller invandrare på egna meriter och med eget hårt arbete kommer någonstans i Sverige, men uttrycker åsikter till höger om vänsterpartiet, så är individen fritt byte hos skattepengdiarna på Sveriges Radio. Hon ska förminskas på grund av hudfärg, etnicitet, utseende och för att hon är kvinna. Detta har nu Tankesmedjan slagit fast och kul hade man också när man ägnade sig åt detta mediahat. Jag har svårt att se att om Teodorescu varit man, så skulle Tankesmedjan kommenterat hennes utseende.

Utseende, kön, etnicitet spelar ingen som helst roll. En person ska bedömas utifrån sina handlingar. Även hos Sveriges Radio.

Det är också intressant att Flashback anses vara en vederhäftig källa och värd att citera i Sveriges Radio. Fast det är klart, då kan man alltid hävda att det var någon annan än Tankesmedjan som ägnade sig åt de sexuella trakasserierna, Tankesmedjan bara citerade uttalandena. Vi får iaf ta detta som ett kvitto på att allt på Flashback är sant och relevant, även näthatet där det förekommer. Tydligt är att Tankesmedjans programledare hänger på Flashback, och antagligen har tonen och anslaget där smittat av sig på dem. Kanske är de rent av till vardags även skribenter på sagda forum?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

20 kommentarer:

 1. Knäppa gaphalsar finns överallt, idag kanske överrepresenterade i vänster/feministträsket. Det jag tycker är läskigt är att någon betalar deras löner. Finns en ägare i bakgrunden med en agenda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högerextrema anarko-kapitalister behöver bara slänga åt vänsterextremisterna lite pengar så kommer de villigt gå anarkokapitalisternas ärenden, bara de kan låtsas att det är fråga om vänsterpolitik snarare än högerextremism.

   Radera
 2. Finns det större idioter än radiopratare? (formulerat som en fråga..)

  SvaraRadera
 3. Man skulle så klart kunna gå in på Flashback och räkna upp alla kreativa epitet som Petrina Svensson, Dilan Apak m fl beskrivits med pga sitt utländska ursprung, etc. Finns ju säkert mycket härliga formuleringar kring andra medarbetare som t ex Kakan Hermansson också, eller om radiojournalister i allmänhet.

  Men det vore ju ganska nedrigt.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Jag föreställer mig åsiktskorridoren som ett gunnebostängsel med en växande zombiehord på andra sidan. Det knakar och gungar...

  SvaraRadera
 6. Detta är inte "satir" - det är en obscen politisk inlaga - där den politiska parten består av själva Public Service själva. Nu är det inte längre som att SR P3 försöker dölja sin obskyra vänsterradikala agenda.

  68-vänsterns mer militanta arvtagare ser licensfinansierade Public Service som "sitt" - som att någon naturlag likställer statlig radio med att fritt få spy ut sin anarkosocialism. Jag tror inte ens denna sektliknande rörelse som tagit SR P3 som gisslan ens förstår att kritik riktas mot dem.

  Tyvärr är ju hela galenskapen sanktionerad högt upp och brett inom hela Public Service.

  Morgonsoffor som dag efter dag diskuterar sin egenkonstruterade rasism, genusproblematik, palestina-kramande och ägnar sig åt allmänt skuldbeläggande av sina tittare/licensbetalare. Gravt regisserade vänsterpropagandiska P3-galor, programledare som gör karriär på att vara polishatare, manshatare, våldsförespråkare, upploppsivrare, förespråka civil olydnad m m gör mig spyfärdig.

  Kan jag reklamera min Tv- och radiolicens? Ser ingen anledning till att sponsra dessa demokratins mörkmän och kvinnor längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkelt, betala inte för skräpet...

   Radera
 7. Jag ställer upp på principen om alla karaktärsmord och förtals lika värde...

  SvaraRadera
 8. När kan man klassificera P3 som: "Hatradio"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu. Efter att ha hört detta. Tack Cornucopia.

   SR fattar tydligen inte att satir inte är samma sak som ren och skär smutskastning.

   Radera
  2. Rättning. Det här är värre än smutskastning. Det är trakasserier.

   Radera
 9. Jag har inte läst en rad av Alice ännu, men att hon orsakar upprepade hjärnsläpp hos mediavänstern är definitivt en kvalitetsstämpel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice T skriver helt begripligt och det är lätt att hålla med, se här:
   http://aliceteodorescu.blogspot.se/
   Om man nu vill hedra kvinnodagen så kan man ju tex läsa detta om aborträtten:
   http://m.gp.se/nyheter/goteborg/1.2547536-kronika-att-vara-barnmorska-ar-ingen-mansklig-rattighet
   Jag förstår inte hur man kan sätta stämpeln "konservativ" på Alice T. Artikeln om aborträtt kunde lika gärna skrivits (under) av Gudrun S. Men det klart, hon har väl aldrig lyckts skriva nåt begripligt..?

   Radera
  2. Konservativ, liberal, ateist, feminist spelar ingen roll.
   Vänsterns definition är mycket enkel: (& nödvändigt att förbli enkel för att vinna lydiga anhängare ).
   Är du inte med oss i vänstern är du emot oss och du ska då….

   Radera
  3. Jag tror hon failar på det "intersektionella" - att hon tänker utifrån egen skön och inte automatiskt ser allt som "samma kamp".

   För att få ett intersektionellt persoektiv på världen tror jag att den enda möjligheten är att tillsammans med andra förvirrade skandera "[förtryckt grupp 1], [förtryckt grupp 2], samma kamp!" tusen gånger tills behovet att förstå något alls är helt borta och bara den varma känslan finns kvar.

   Radera
 10. Väntar bara på att den nya regeringen ändrar lagstiftningen så att man skall bli tvungen att finansiera eländet om man har en modern mobiltelefon.

  Finns det någon som är så intresserad av ras som antirasister?

  De som anser sig så goda att de tycker sig ha rätt att var onda har förmodligen gjort mest ont på den här planeten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "De som anser sig så goda att de tycker sig ha rätt att var onda har förmodligen gjort mest ont på den här planeten." [like]

   Radera
 11. Vänster feministerna har gjort en äkta feministisk framgångssaga till en askungesaga där man själv är de elaka styvsystrarna, med utgångspunkt vid kvinnors rätt och förmåga att hävda sig i samhället har man skjutit sig själv i foten med hagelgevär och gjort ett ikoniskt självmål med alla Hamlet intriger finnes att uppbringa.

  SvaraRadera
 12. Utan att ta någon politisk ställning själv kan jag bara konstatera att de mediala måttstockarna tycks ha lite olika tolerans beroende på politisk riktning. Ett intressant öde att studera i sammanhanget är Marcus Birro. Så länge han uttryckte vänsteråsikter hyllades han för sin impulsivitet. Det gick bra att haspla ur sig både det ena och det andra på känslomässig basis, även om hans uttalanden inte var riktigt underbyggda. Han möttes sällan eller aldrig av kritiska frågor, utan snarare olika former av ryggdunkningar.

  Så gick karln och blev katolik och kristdemokrat.

  Misstaget han sedan gjorde var antagligen att tro att han var omtyckt som person, individ, sitt sätt att vara och inte för de åsikter han uttryckte. Han fick lära sig den hårda vägen att det helt enkelt inte fungerar i svensk media att vara impulsiv och känslostyrd om man är högerperson. Det är otänkbart och betraktas i bästa fall som synnerligen oseriöst, i sämsta fall som pur ondska.

  Nå, Birro i all ära. Jag lyssnade på inslaget ovan och blev förskräckt. Detta är inte satir, det är ren smutskastning och politisk hatpropaganda. Oavsett var man står politiskt borde man anse det vara ett problem om public service så uppenbart bedriver sådant. Jag är normalt sett inte en människa som är snar att kräva människors avgång, men det finns helt enkelt inga ursäkter för detta, och ansvariga borde pudla sig å det grövsta och/eller avgå snarast.

  SvaraRadera