Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2015-03-09 08:27

Skolan klarar inte av flyktingströmmen

Public Service/SVT:s Västnytt rapporterar att skolorna i de invandrartäta områdena inte klarar av flyktingströmmarna. Det finns helt enkelt inte plats för fler elever och saknas specialresurser för kommunerna.


Situationen förväntas förvärras än mer, och barn riskerar att inte få lagstadgad undervisning då särskilt stöd i form av lärare, specialpedagoger och studiehandledning eller språkutveckling helt enkelt saknas.

Detta är ett konkret exempel på hur kommunerna blir sittande med ansvaret för flyktingströmmarna, men utan resurser. Och mer pengar räcker antagligen inte heller. Det går inte att trolla fram speciallärare med hjälp av pengar, om dessa lärare inte finns. I lärarbristens Sverige går det inte heller att tvångsförflytta lärare från andra skolor, och att utbildas till lärare tar åtminstone fem år idag.

Berörda grundskolor uppnår redan inte 50% gymnasiekompetens.

I sammanhanget över huruvida detta är relevant, så bör man titta på speciellt LO-fackens kollektivavtal, där man ofta har skrivit in gymnasiekompetens, rent av färdigt gymnasium som en förutsättning för att få ett nytt jobb. Detta gäller åtminstone mellan IF Metall och Teknikföretagen. Det finns alltså formella krav som gör att man blockeras även från enklare manuella jobb om man inte klarar av skolan, då facket (LO=Socialdemokraterna) inte vill ha konkurrens om jobben från invandrare och flyktingar.

Public Service/SVT:
"Effekten blir att vi får en del av befolkningen som saknar möjligheter att ta sig in på arbetsmarknaden. Trots alla löften kommer de ingen vart, säger Nihad Bunar, professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet."

Sveriges samhälleliga infrastruktur är helt enkelt inte redo för de volymer vi tar emot nu.

Skolan är ett exempel. Därtill belastas sjukvård, vårdcentraler, psykologmottagningar för traumatiserade krigsflyktingar, folktandvården, vatten, avlopp, mobiltelefonibasstationer mm och förstås bostäder. Infrastruktur för motsvarande 3 - 4 Linköping eller Västerås behöver trollas fram de kommande åren, där det normalt tar 4 - 5 år att bygga exempelvis en skola.

Öppna hjärtan räcker inte, om önskan från politiskt håll inte är att flyktingar ska vara tredje klassens boende i Sverige, i kommande Kaplanslum. Priset för öppna hjärtan är barn som inte klarar av skolan och hamnar utanför arbetsmarknaden.

Viktigt att påtala är att flyktingar inte gör något fel som flyr till Sverige - de följer flyktingsmugglarnas säljmaterial, och att låta barnen växa upp utan skolgång i Sverige är bättre än att begrava dem i en krigszon. Felet ligger i att det svenska samhället inte dimensioneras för att ta hand om flyktingarna på ett värdigt sätt, då det viktigaste är att vi släpper in dem, inte att vi också ger dem det vi alla förväntar att svenska samhället ska ge.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

49 kommentarer:

 1. Såvitt jag kan se måste nyckelordet framöver bli asylstopp. Man måste vara anarkokapitalist eller anarkosocialist för att tro på att den förda politiken går att fortsätta. Svensk flyktingmottagning är redan mycket hårt ansträngd och de som kommer hit kan räkna med att komma till en allt mer tilltagande och extrem bostadsbrist och arbetsbrist. Vi borde ha legat lite lägre så hade vi kunnat tagit emot en del flyktingar från exempelvis Ukraina, men nu har vi redan övertrasserat vår integrationsförmåga riktigt rejält. Av ekologiska och andra skäl är det rimligt att man tar emot flyktingar från sitt närområde, men inte från avlägsna länder, men våra politiker har sabbat våra förmågor att göra något genuint bra för världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis inser många flyktingar själva att Sverige är "fullt" (samhället är för stelt för att kunna anpassa sig till förändrade förutsättningar) och vänder sig till andra länder innan det blir för illa.

   Radera
  2. Hur ska de inse att Sverige är fullt förrän de väl är på plats?

   Radera
  3. Genom att kolla på datorn eller iphonen så klart...

   Radera
 2. Hur bör man göra för att påtala problemen när beröringsskräcken är så stor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan väl försöka köpa annonsplats i våra dagstidningar mm. Nog borde det gå att få folk med både stora och små ekonomiska resurser att bidra till sådana. Om tidningarna anser sig för "fina" för att ta in annonser som säger det uppenbara så förtjänar de att konka.

   Radera
  2. Beröringsskräcken skall man nog tolka som resultatet av en kognitiv dissonans mellan vad man observerar och inser å ena sidan och vad som är den "rätta" slutsats man hela tiden stått för och som då förstärkts just därför att verkligheten talar emot den.

   Om det är så, kanske enda möjligheten att bryta ett cementerat felslut grundat i kognitiv dissonans är genom att skapa en motsatt, ännu starkare dissonans?

   AVVÄPNANDE/IRRATIONELLT BETEENDE: Gör något den andra sidan inte väntar sig, inte stämmer med dess fiendebild

   " if you are considered by the other side to be uncaring and cruel, make a small gesture that demonstrates that you care about the other sides' feelings or situation. This causes cognitive dissonance"

   Det räcker förstås inte med en gång, utan igen och igen.

   Humor skulle förstås vara den stora game changern. Därför är jag pessimistisk...

   Radera
 3. Från ett kollapsperspektiv är verksamheten sämsta tänkbara.

  SvaraRadera
 4. Sverige kan naturligtvis fortsätta att ta emot ytterligare stora mängder flyktingar av humanitära skäl.
  Men kombinationen PUT och dålig skolutbildning kan få konsekvenser på lång sikt, t ex ökade krav på bidrag och ett större antal brottslingar till följd av hög arbetslöshet bland de nya svenskarna.

  Det förfaller som att politikerna är beredda att acceptera dessa nackdelar, särskilt om de uppfattar att flyktingsituationen i välden stabiliseras.

  Tyvärr ser det dystert ut. Jemen bedöms vara på väg att bli ett nytt Syrien.
  I Afghanistan har Islamic State börjat rekrytera soldater i Helmand provinsen under ledning av en före detta Taliban-ledare.


  SvaraRadera
 5. En del är obetydliga problem. Basstationer med bättre kapacitet behöver inte ta lång tid. Om en operatör däremot behöver en ny mast kan givetvis riksdagen förkorta överklagningstiden.

  I grunden är det svenska som är viktigt för att klara annat. Med mer intensiv undervisning av de flyktingar som orkar med får vi mindre problem. Jag tror det bara är några timmar per dag om ens det nu. Menar att denna undervisning behövs både för vuxna och barn.

  Med mer pengar går det nog att få en del pensionerade lärare att fortsätta ett tag till och sådana som gått över till mer betalt som internutbildare informatörer servitriser mm att komma åter. Vi kan säkert åstadkomma en hel del med snabba investeringar i kraftigt högre löner till dugliga lärare och behöver inte vänta fem år på en ny generation.

  Ja det behövs pengar. En sakta återgång till riktig fastighetsskatt kan också påskynda punktering av bostadsbubblan.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tror du händer med köpkraften om vi ökar skatterna samtidigt som vi punkterar den enda ekonomiska säkerheten Svenska folket har? Tycker vi kan ta ett samhällsproblem i taget för att hantera dessa flyktingar och klara ut en kraftig lågkonjunktur samtidigt blir nog svårt med tanke på svamparna vid rodret...

   Radera
  2. Ja nu går det bra för industrin. Från SCB; "På årsbasis ökade orderingången i januari med 8,9 procent jämfört med motsvarande månad föregående år, i kalenderkorrigerade tal. Orderingången ökade med 4,9 procent på hemmamarknaden medan exportmarknaden ökade med 11,4 procent.

   Ger en viss indikation på att det inte ser ut som en kraftfull lågkonjunktur.

   Riksdagen bör kunna hantera flera frågor samtidigt.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. "Mer intensiv undervisning" låter hurtfriskt i en skola som befinner sig på ett sluttande plan.

   Det är nog så, att vi nu upplever folkhemmets undergång. Vi kommer sannolikt få ett klassamhälle igen, där underklassen får nöja sig med enkla lågbetalda sysslor som att städa, tvätta, gå och handla enligt lista, klippa gräs, skotta snö, räfsa löv och rensa rabatter.

   Radera
  4. Nano, ta inte ut glädje i förskott för det blir bara så trist för dig. Svensk industriproduktion är sedan 2007 stadigt på väg ner och det är ett strukturellt fenomen. Trenden kommer inte att vända. De unga svenskarna blir bara mer slut i huvudet, för att inte tala om statusen på de som kommer från utlandet. Hela skiten håller alltså på att klappa ihop. Enligt de obetydliga analyser som har gjorts på det tabubelagda området av några studenter toppar industriproduktionen globalt omkring 2016-2020 och det verkar stämma bra.

   Svensk industriproduktion beror mycket på dollarkursen. När den var 6 kr 2009 var produktionen som minst. Nu har dollarn gått upp under ett halvår och industriproduktionen har ökat med en viss eftersläpning. När pengarna och inte minst dollarn blir värda en bråkdel av inflation och världshandeln får sig en riktig knäck så behöver man inte vara ekonomiprofessor för att förstå vad som händer med det här landet.

   Riksdagen verkar inte kunna hantera en enda fråga på ett relevant sätt.

   https://www.google.se/search?q=romklu&biw=1304&bih=644&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=vWb9VIalH4GdygPxn4H4Bg&ved=0CAcQ_AUoAg#tbm=isch&tbs=rimg%3ACXZLPbp9FI-WIjjNaDkR05wYzPtWGhY7A2gbU3DcIgjwrUyEkreDgJaaK_1_1UZVwoD1CFc3Own5hs4LlY1t-ka1_1ROCoSCc1oORHTnBjMEWPeGsjuYJkIKhIJ-1YaFjsDaBsRI9ewHsBp5wgqEglTcNwiCPCtTBFNWQaPUoN6mCoSCYSSt4OAlporEXQuBns4-ngkKhIJ_19RlXCgPUIURcf2Yn8i_1avsqEglzc7CfmGzguREe2ySccmGGpSoSCVjW36RrX9E4EW14_1gcKjLVK&q=club%20of%20rome&imgdii=_

   http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Naringsverksamhet/Industriproduktionens-utveckling/Industriproduktionsindex-IPI/11307/11314/30571/

   Radera
  5. "Vi"? Jag känner inte "vi" med dig. Och inte med sverige heller längre, om jag ska vara noga.
   /m2

   Radera
  6. Massinvandringen med många flyktingar och andra inkompetenta leder dels till en tidigare kollaps och dels ett lägre välstånd fram tills kollapsen. Välståndet har redan påverkats, som artikeln tar upp. Efter kollapsen har nog invandringen ingen större betydelse. Några millioner fler invånare får den kanske att komma år 2040 istället för 2060. Detta är naturligtvis svårt att säga. Kanske blir den bara 5 år tidigare. Så länge världshandeln fungerar har befolkningen ingen större betydelse.

   När det lokala prioriteras och försörjningskedjorna bryts har nog antalet invånare mycket stor betydelse för samhällets fortlevnad i lokalsamhället. Kroppen behöver ju ett viss antal kalorier. Om det verkligen skulle behövas så kan många invånare avrättas av de egna. Men en sådan slakt sker nog inte förrän med själva kollapsen och då alltså på naturlig väg. Det bästa sättet att bli av med de svaga står naturen för och inte heller här behövs någon moralism och politisering.

   Bara genom information skulle man alltså kunna minska invandringen. För vem vill komma till ett land och få sig själv och hela din familj utplånad. I många fattiga länder utan ett importberoende och med mindre centraliseringen är förutsättningarna bättre. De som bor i Afrika i hyddor och saknar skor på fötterna klarar sig mycket bättre. Så om du är mörk i skinnet och klarar solen och är på flykt, välj ett bättre land. Migrationsverket och Socialstyrelsen bara informerar.

   Radera
 6. Men eftersom det fortfarande inte dykt upp en enda flykting på någon skola på Södermalm, så är detta inget problem...

  Väntar med spänning på att Kaplanbaracker ställs upp på Mariatorget och Medborgarplatsen för att ta emot 100.000 flyktingar. För det bor väl inga rasister där som vill begränsa invandringen?

  I byn jag växte upp har klasserna nu mer än hälften flyktingar, varav de flesta inte pratar ett ord svenska, men dd och resten av klassen förväntas fungera som vilken klass som helst, och inga extra resurser för skolan.

  SvaraRadera
 7. Detta är väl elefanten i rummet!
  Pisa är en indikation på detta.
  När nu allt fler vågar se och tala om Elefanten så bör vi förvänta oss förändringar.
  Vad kan vi göra?
  För de haverier vi ser drabbar främst de som kommer hit.
  Som tur är har vi ett segregerat samhälle!

  SvaraRadera
 8. Vänta nu! Kommunerna får ju massor av bidrag när de tar emot flyktingar och det är ju därför massor av småkommuner är så kåta på att ta emot flyktingar.

  Inledningen om skolorna må vara sann men summan av detta borde väl snarare vara att inkompetenta/korrupta/väljsjälv politiker slösar bort dessa pengar på annat än skolor? Annat verkar på flertalet kommuner vara att öka skuldsättningen och bygga sporthallar, shoppingcenter, och andra skrytbyggnader. Ofta även konkurrerar dessa byggnader dessutom ut lokala företagare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar inte citera dessa forum men i det här fallet passar det ganska bra eftersom både exponerat och Corny här har samma slutsats men med hjälp av helt olika motsägelsefulla ingångsdata. http://www.exponerat.net/detta-far-vetlanda-kommun-i-bidrag-for-flyktingarna/

   Corny, har du gått och blivit en nyttig idiot eller har du fått SD som huvudsponsor för sajten?

   Radera
  2. Hur tror du pengar hjälper i dessa sammanhang?
   Vi har resurser så det räcker, det är annat som saknas.
   Förmåga!

   Radera
  3. Bara så jag vet vilken nivå du vill ta ner diskussionen till på så undrar jag vems förmåga anser du brista? Elevernas eller lärarnas? Och utveckla gärna svaret.

   Radera
  4. Bägges förmåga!
   Vi är usla på integration.
   Men den krock som uppkommer när vår slappa skola möter elever från helt auktoritära skolor är omtalad. Det är få som klarar det och de som inte gör det är högljudda och dominanta(pojkar).
   Kolla vem som klarar skolan och vem som inte gör det!
   Är pojkar dummare?

   Radera
  5. Här kan du hämta inspiration till ett svar:
   http://www.sydsvenskan.se/malmo/lite-uppat-for-niorna-i-malmo/

   Värner Rydens rektor sade nyligen -vi har alla de resurser vi behöver!
   (Kanske glömde han elevunderlagets resurser?)

   Radera
  6. Kanske har de missat att utbilda sina lärare? Resurser?
   Finns väl många avdankade militärer som kan utbilda lärarna i hur man håller disciplin i en klass? Jag är så gammal att jag fick göra lumpen och jag har aldrig stött på ett befäl som inte klarat av att hålla disciplin i sina klasser men de lärare jag träffat med den förmågan kan jag räkna på mina tummar.

   Så ja, det finns bristande förmåga men jag tror nog den kan avhjälpas med resurser.

   Låga löner till lärare gynnar ju inte heller underlaget till lärarhögskolan.

   En bra lärare kan hantera alla sorters elevunderlag.

   Radera
  7. Din tilltro till de militära styrkorna är hedervärd!
   Kanske krockar det med viljan och verkligheten!
   Skall vi anpassa systemet till värstingarna så är det något som offras.
   Är vi beredda på det?

   Radera
  8. Viljan saknas, det enda som finns är curlande och flummentalitet.
   På matten frågar läraren "vad tycker du att 2+2 ska bli" när hon undervisar i ett ämne som inte har utrymme för personligt tyckande.

   Jag skriver hon för det är vanligen en hon, emellanåt kan det även vara en hon av manligt kön.

   Ja, vi ska anpassa oss så att även värstingarna sitter still i klassen. Tycker du det är konstigt så är du antagligen så ung att du också gått i den svenska flumskolan.

   Radera
  9. Anpassa oss innebär inte bara sitta still. Det är militär disciplin som förtrycker spontanitet.
   Ung? Nja -jag gick i en av de nu bästa skolorna i Malmö när den inte var bäst trots min närvaro ;-).

   Radera
  10. När jag gick lärarutbildningen för snart 10 år sen bestod den till 99% av genusvetenskap, mångfaldsevangelier och miljötänk. Något utrymme för disciplin fanns inte - tvärtom verkade det som att disciplin var ett fult ord. Något mer vänsterindoktrinerat har jag aldrig varit med om.

   Radera
 9. Tack för flera bra artiklar i ämnen som socialism och invandring. Också denna artikel är bra förutom den avslutande PK-floskeln att felet är att samhället (svenskarna) inte dimensionerad för denna invandring. Nej, felet är den kulturmarxistiska politiska och mediala eliten som tvingar på svenskarna en invandring de varken önskat eller bett om. Man kan visserligen påstå att 87% av väljarna röstat för nuvarande invandringspolitik, men jag betvivlar inte en sekund att siffrorna varit de omvända om staten och media varit patriotisk och ärlig istället för motsatsen som idag.
  Om problemet bara är dimensionering av skolor bostäder m.m är det väl bara att sätta igång och bygg och utbilda? Eller vad tror du? Skall invandringen stoppas plötsligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde precis samma reflektion
   "Felet ligger i att det svenska samhället inte dimensioneras för att ta hand om flyktingarna på ett värdigt sätt"
   Som om det skulle gå

   Radera
  2. Jag tror emellertid inte att 87 % har röstat för denna invandringspolitik. De flesta är sig själv närmast, när de röstar, och de flesta drabbas inte av asylhaveriet - ännu

   Radera
  3. Samhället är inte dimensionerat för denna invandring. Alternativet är då att ändra på invandringen. Vi måste bereda plats för mycket fattiga människor. Skapa billiga bostäder (Kaplanslum), lågbetalda jobb och lågbudgetskolor för flyktingarna.

   Något alternativ finns inte

   Radera
 10. Det är inte bara offentlig service som påverkas av de invandringsnivåer vi har just nu. Jag gjorde lite snabba överslag på energianvändningen baserat på den lägre siffran 400 000 nya invånare de kommande åren. Beräkningar jag gjort sedan tidigare har gett att vi förbrukar ca: 16 000 kWh/år och invånare i Sverige. Det ger en ökad årlig förbrukning på 6,4 TWh, eller motsvarande ett nytt kärnkraftverk. Även drivmedelssidan kommer att påverkas. Om man räknar på att var 4:e av de nyanlända skaffar sig en bil, så kommer drivmedelsförbrukningen öka med ytterligare ca: 100 000 m3. Att vår självförsörjningsgrad av livsmedel kommer att sjunka med ytterligare 5-10% är ännu en påverkan på samhället.

  SvaraRadera
 11. Tack för bra artikel, och alla vettiga kommentarer. Jag läste ett annat vettigt inlägg i debatten som påpekade det orimliga i att försämra tillståndet på arbetsmarknaden för småföretagare när det är en sån uppenbar möjlighet för invandrare att skaffa försörjning. Jag tror ändå att med en stärkt svensk ekonomi så bör skolan kunna få de resurser som behövs för att skapa möjligheter för alla i skolan. Troligen rör det dig om 30-50% ökat antal lärare och 10-20 % ökade lokaler.
  Ironi är förresten att politiker är väldet enda jobb man kan få som inte kräver utbildning så det lär blomnings politiker framöver i Sverige om folk inte klarar skolan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menade såklart "bli många" och inte "blomning" iPhone fel

   Radera
 12. Hur kan du påstå något sådant när vi vet att Reinfeldt har flugit över Sverige och VET att det finns plats för alla flyktingar...

  SvaraRadera
 13. Det finns egentligen bara ett val mellan två alternativ:
  1. Svenskarna vaknar kollektivt upp från mardrömmen med marxistisk antinationalism och inser att grunden för ett väl fungerande samhälle är samhörighet på nationell, kulturell, språklig, moralisk bas. Invandringen minakas radikalt och en aktiv politik för återvandring införs.
  2. Nuvarande politik fortsätter till dess förhållandena i Sverige utjämnats med förhållandena i andra stater som kan tjäna som mottagarland, typ Turkiet, Iran, Egypten, Tunisien etc. Ett nytt jämviktsläge har uppnåtts. Svenskarna blir succesivt en etnisk grupp bland andra, utan eget land eller förmåga att styra över sitt eget öde.

  SvaraRadera
 14. Den svenska slavmentaliteten har kommit att nå samma proportioner som man kan finna i domedagssekter där medlemmarna hjärntvättas till att begå kollektivt självmord för att nå den eviga lyckan på andra sidan. Svenska skattebetalares självklara uppgift här i livet är alltså att betjäna väsensfrämmande folkslag som beslutat sig för att starta krig i sina länder för att dom retar sig på varandras levnadssätt och sen när kriget inte går som de vill beslutar sig för att flytta till Sverige, ett land i alla avseenden så främmande för dessa folk att de aldrig någonsin skulle kommit på tanken bosätta sig här om det inte vore för svenska politikers rundhänthet med svenskarnas skattekronor.

  Det enda möjliga giltiga skälet för att minska invandringen är otillräckliga "resurser". Finns bara resurserna så ska dom givetvis spenderas på "flyktingarnas väl och ve, allt annat är osolidariskt. Men solidaritet kan inte vara en enkelriktad väg. Det är väl ingen tänkande människa som tror att svenskar skulle välkomnas med gratis bostäder, vård skola omsorg och rätt att praktisera våra seder och bruk i mellanöstern för den händelse vi skulle behöva fly.

  Men "The white man's burden" är så så inpräntad i svenskarnas att ingen ens reflekterar över den längre. Vi är skyldiga hela världen allting för att... tja, bara för att vi är svenskar.

  Cornu oroar sig ständigt och jämnt för att de primitiva och bestialiska ryssarna ska invadera och begå etnisk rensning i Sverige men tycker att den invasion som redan pågår är helt i sin ordning bara vi lyckas betjäna inkräktarna med den infrastruktur som behövs. Ack ja...

  SvaraRadera
 15. Jag anser att hela "öppna våra hjärtan"-politiken är ett stort hyckleri. En "öppna våra hjärtan"-politik utan integration består inte av några öppna hjärtan. Svensken fattar inte att den enda riktiga "öppna våra hjärtan"-politiken även innebär att svensken måste öppna sina dörrar, låta flyktingar bo i oanvända rum och i sommarhus och dylikt och nära umgås med svensken. Aktivt hjälpa flyktingar, lämpligen de man inhyst i sina oanvända rum, lära sig svenska och hur saker funkar här. Hjälpa flyktingbarn med skolan och språket. Detta kommer inte att ske istället förväntar sig den bortskämde svensken att staten ska klara biffen, som vanligt. Denna stat kan säkert uppbåda en del monetära resurser, på bekostnad av annat naturligtvis, men i slutändan kommer staten bara åstadkomma segregation och klassamhälle med misstro, kriminalitet, otrygghet och kanske slutligen statshaveri som följd.

  I verkligheten skyr den svenska medelklassen dessa mångkulturområden dit flyktingarna förpassas. Svensken med sitt öppna hjärta lägger istället ner sin tid på melodifestival, thailandsresor, inredning och på att bjuda över varandra på bostäder i svenska medelklassområden. Kort och gott: Svensken tror att det räcker med rätt åsikt för att vara god. Detta kallar jag hyckleri.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk röstade väl egentligen inte på "öppna våra hjärtan" i första hand utan på "sänk era skatter". Det är inte hyckleri.

   Radera
 16. Felet är att det svenska samhället inte dimensioneras för att ta emot flyktingar på ett värdigt sätt, skriver Cornucopia. Det läser jag som att han tror att detta är möjligt och att volymen i sig inte är problemet. Watergateavslöjaren Bernstein sa i förra veckan: "Faktabaserade debatter blir allt mer sällsynta. Jag säger inte att människor som står till höger eller vänster i politiken skall
  överge sina ideologiska ståndpunkter. Men diskussioner skall byggas på fakta.
  Inte bara på åsikter.” Förhoppningsvis har jag tolkat Cornucopia fel och att han inte sällat sig till de åsiktsdebattörer som inte är mottagliga för fakta.

  SvaraRadera
 17. Skolan måste ha kvalitetsgarantier.
  Vi måste ställa krav på dem som börjar skolan: Har man inte förkunskaper så att man tillgodogöra sig utbildningen så ska man inte få någon utbildning.
  Om man missköter sig under utbildningen ska man avvisas.
  När man är klar med en utbildning ska man kontrollera att man tillgodogjort sig utbildningen

  Alternativet med skolan som förvaring tjänar ingen på.

  Problemet med stora mängder okvalificerad arbetskraft måste lösas av arbetsmarkanden

  SvaraRadera
 18. Med dagen förda politik så finns det ingen annan framtid (enligt mig) än:
  1. Ökade klyftor. Skillnaden mellan de som "har" och "inte har" blir större. Sverige kan börja producera billiga tjänster och produkter in house. Detta pga: lägre utbildning nivå på delar av befolkningen->mer lågavlönade jobb->lägre löner för en del. Innan detta sker kommer Sverige att behöva gå genom kris(er) för att sedan komma ut i andra ändan som US and A (inte menat som en bra sak).

  eller,

  2. Alla skall dras ner till samma nivå. Här kör man jantelagen rakt genom. Du ska inte tro att du är nån. Sverige ökar skatterna på all som "har" utan att inse att de är dom som skapar alla jobben. Dessa kommer naturligtvis fly landet och kvar är alla "inte har". Politikerna är glada, alla har det jämnjävligt och Sverige står sig lika ekonomiskt stark som Somalia.

  SvaraRadera
 19. Svenska politiker och journalister kör hårt på devisen att blundar man riktigt hårt ser det inte lika mörkt ut. Vilket säkert stämmer i det här fallet.

  SvaraRadera
 20. Ingen har nämnt brandvärnet, svårigheten med att rekrytera till frivilliga brandkårer, och hur den anställda delen centraliserats till centralorten, kombinerat med stora flyktingförläggningar på småorter.

  Brandskyddet i Ekshärad (där lokalbefolkningen som inte är multisjuk redan prioriterats bort från den lokala vårdcentralen

  http://www.vf.se/nyheter/hagfors/ilskan-och-oron-sprider-sig-i-eksharad

  SvaraRadera
 21. Det är en betydande del av folket som bör knipa käft och sära på skinkorna.

  SvaraRadera
 22. Vad jag hört så ska dom bo i skogen så det behövs ingen ny infrastruktur.

  SvaraRadera
 23. Keep em coming, 100 kr här gör ju mindre nytta än en krona där, men vem bryr sig eller hur?

  SvaraRadera