Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2015-03-19 14:22

Saudi-Arabien stoppar svenska affärsvisum

Saudi-Arabien slutar utfärda affärsvisum för svenska affärsmän, vilket i praktiken kan ses som en omfattande blockad mot svenska företag. Den feministiska utrikespolitiken fortsätter att fira triumfer, efter att nu hela tre ambassadörer blivit hemkallade från Sverige sedan Margot Wallström öppnat munnen.

"Vilken skada för svenska företag visumstoppet får beror på hur länge det varar. Det säger näringslivskällor till SVT Nyheter. Frågan är om detta är en politisk markering som varar ett par dagar eller om visumstoppet kommer att vara en längre tid."
Utfallet ser alltså ut att riskera bli fler svenska arbetslösa i exportföretagen, vilket alltså stärker väljarbasen för arbetslöshetsregeringen och dess stödparti vänsterpartiet.

Svensk export till Saudi-Arabien är ett netto på cirka 11 miljarder SEK, och kan förenklat sägas ge 11 000 svenska jobb. Antagligen är det dock flest män som jobbar i dessa exportföretag, vilket är en god feministisk grund för uppsägning och bidrar till ett bättre svenskt samhälle med fler arbetslösa män.

I nuvarande takt kommer det finnas uppåt 40 färre ambassadörer i Sverige när det är dags för val år 2018. För övrigt vägrar regeringen och Margot Wallström nu att erkänna Västsahara som eget land, eftersom diktaturen Marocco protesterar mot ett sådant erkännande. Att demokratin Israel protesterade mot Sveriges erkännande av Palestina ska vi inte låtsas om. Israel är en demokrati med lika rättigheter och skyldigheter för både kvinnor och män, vilket inte är feministiskt nog för feministisk utrikespolitik. Däremot böjer man sig för den kvinnoförtryckande diktaturen Marocco.

Bonnier/DN rapporterar att ett 30-tal muslimska länder nu anslutit sig till den kompakta kritiken mot Margot Wallström, i dennes grandiosa feministiska genialiska plan att fjäska in Sverige i FN:s säkerhetsråd. TT säger nu att 57 länder protesterar mot Wallström.

Det är något svårt att hitta någon konsekvens och rak linje i den feministiska utrikespolitiken. Den känns nyckfull, godtycklig, ogenomtänkt, inkonsekvent och oförutsägbar. Kanske är det vad feministisk innebär?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

72 kommentarer:

 1. Grattis Margot! Hur många kattliv har denna kvinna kvar efter alla katastrofer??? Hoppas noll!!

  Säkrast vore om vi inte hade någon utrikesminister alls, så risken att fucka upp minimeras. Om Ola Ullsten var urusel, vet jag inte vad detta är? Kvinnan och hennes sakkunniga apor är att betrakta som säkerhetsrisker.

  Skicka Wallström som ambassadör till Transnistrien eller Putlers Novorossiya där kan hon sitta och fucka upp 24/7!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte Löfvén fattar vinken snart och ger henne sparken så blir väl nästa steg att hon drabbas av en personlig Fatwa - inte av Saudiaraberna direkt kanske, men genom något av deras ombud.

   Vi snackar om ett land som just nu offrar hundratals miljarder i importintäckter via sänkta oljepriser för att bekämpa Ryssland! För de är Sverige bara en liten irriterande skitnation!

   Radera
 2. "Det är något svårt att hitta någon konsekvens och rak linje i den feministiska utrikespolitiken. Den känns nyckfull, godtycklig, ogenomtänkt, inkonsekvent och oförutsägbar. Kanske är det vad feministisk innebär?"
  Det där var en av dina bättre formuleringar! :D
  (Men det är nog bäst du duckar nu. Den kommer inte att tas lika väl emot på en del andra håll...)

  SvaraRadera
 3. Förtroendet dalar i alla läger

  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/direktorerna-nobbar-damberg-och-wallstrom_4419249.svd

  SvaraRadera
 4. Decembersveket känns värre och värre ju längre tiden går. Det fanns ju ett visst hopp när omval var på tal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, skiten stänker ju mer och mer på allianspartierna.

   Radera
 5. Så regimskiftet innebar alltså att arbetslinjen avskaffas helt och ersätts med arbetslöshetslinjen.

  Det kan man nog säga var en 180 graders vändning, och detta med passivt stöd från allianspartierna.

  SvaraRadera
 6. Vilka diktaturer ska vi krypa för och vilka ska vi inte krypa för?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyskland sa upp ett samarbetsavtal utan att skada sina relationer med Saudierna.

   Diplomati är inte att skaffa ovänner, och det gäller att vara pragmatisk, och försöka påverka bakom stängda dörrar där motparten kan prata relativt öppet och utan att kritiken får honom att tappa ansiktet inför befolkningen.

   Tvärtom innebär sannolikt Margots feministiska utrikespolitik att vi kommer tvingas krypa för att rädda relationen... I realiteten är vi faktiskt mer beroende av dem än de är av oss, vi har inget "unikt" att erbjuda som ingen annan kan leverera.

   Radera
 7. Tycker att det är helt OK att kritisera Saudi. Vill de inte handla av oss (oss=västvärlden i detta fall) kan de och resten av arabförbundet+ islamska världsförbundet ju producera sina vapen, livsmedel och lyxkonsumtionsprodukter själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det gör dem inte de köper dem bara av någon annan.

   Radera
  2. @Los puddas
   Ja, så länge någon vill sälja.

   Saudi-Arabiens utfall mot Sverige har förstås lite med just Sverige att göra. Det Saudi-Arabien är grymt nervösa för just nu är att andra ska följa efter, och att de kan behöva ändra på vissa delar av sitt samhälle (tex de delar som IS applåderar, och som till viss del även kan återfinnas i SD:s retorik).

   Om andra följer efter kan de faktiskt bli så att Saudierna får göra mycket av jobbet själva.

   Radera
  3. @Fredrik
   Du har nog missuppfattat sveriges ställning i västvärlden. Det finns inget "oss" i detta fall, utan bakom ryggen garvar de övriga åt Margots inkomptens och flyttar fram sina positioner gentemot arab-länderna och skrattar hela vägen till banken.

   Medans vi kan räkna med högre arbetslöshet.

   Radera
  4. Här Fredrik är vapenexport solidariteten i ett nötskal.

   http://www.svd.se/nyheter/utrikes/eu-lander-saljer-tunga-vapen-till-saudiarabien_4410993.svd

   Radera
  5. Ännu en +1 på Greenious.

   Som diplomatiskt ansvarig måste man vara mer pragmatisk och klok än vad tokan Wallström visar upp. I slutändan är det bara matematik, pengar in, pengar ut och Sverige är en lilleputt i den stora vida världen oavsett hur mycket vi än vill slå oss för bröstet och påskina att vi minsann inte är.

   Sveriges tid som ett land med en väsentlig talan är sedan länge förbi, det verkar ha gått Sveriges regering helt över huvudet dock av någon märklig orsak.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 8. Bra Margot.
  Men eftersom Sverige har kommit längst i världen i feminism, genus trams och mänskliga rättigheter så betyder väl det att alla andra länder i världen är sämre. Så varför inte säga upp alla handels och samarbetets avtal och bojkotta alla länder. Ska det vara feministisk utrikes politik så varför inte löpa linan helt ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Osökt tänker jag på det gamla talesättet "världsberömd i hela sverige", i det här fallet så vill jag nog säga: "Sveriges status som moralisk stormakt är ju världskänt i hela sverige"

   Radera
  2. Ja när vi ändå håller på så kan vi ju sälja lite vapen till Saudis ideologiska bröder i ISIS också. Ger fint klirr i kassan!
   Om inte annat för att ge feministerna en knäpp på näsan!
   ;-)

   Radera
 9. Nämen, jag tycker vi ska piska bloggare varje fredag även i Sverige.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker också det här inlägget är väldigt trist.
  Ska Saudi­arabien ha veto över svensk utrikespolitik?
  Ska vår UtMin inte få stå i riksdagen och kalla Saudiarabien diktatur, för då kan de kalla hem sin ambassadör?
  Ett land där kvinnor har färre rättig­heter än vad de svarta hade under apartheidregimens Sydafrika.
  Gudskelov verkar det spela stor roll internationellt vad hon säger, annars hade hon ju knappast blivit stoppad från att hålla tal på Arabförbundets utrikesmöte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så varför fjäskar Sverige för Palestina och Marocco? Kvinnor förtrycks där med.

   Radera
  2. Cornucopia?
   Saudi-Arabien är en erkänd stat. Om man skulle behandla dem som övriga EU behandlar Palestina skulle man inte erkänna Saudi-Arabien som stat, vilket förstås är helt absurt, precis som det är när det gäller Palestina.

   Radera
  3. ... och när det gäller Västsahara står följande i Wikipedia:

   "I december 2012 togs ett beslut i riksdagen om att Sverige ska erkänna den västsahariska staten SADR[12]. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna stod bakom förslaget. Den svenska regeringen [Min anmärkning: Tidigare Alliansregeringen] är dock emot ett erkännande, hänvisar till kriterierna för erkännande av stater och har därmed gått emot riksdagens beslut."

   Vem vet, det kanske är sant, och det kanske finns en regering som kan följa riksdagsbeslut numera.

   Att kalla en regering som i mindre utsträckning bedömer stater med dubbla standarder som annars är brukligt för "nyckfull, godtycklig, ogenomtänkt, inkonsekvent och oförutsägbar" känns bara fel. Bli inte förvånad om nästa punkt på svensk utrikespolitiks agenda blir just ett erkännande av Västsahara. Om inte annat så vore det konsekvent och förutsägbart.

   Radera
  4. Visst? Om vi är emot Palestina-erkännandet så är det ju logiskt att i detta fall applådera ställningstagandet. Eller var du egentligen inte emot Palestina-erkännandet? Jag känner kvinnor i flera muslimska länder (inklusive P o M o UAE) som kör bil och promenerar omkring i korta kjolar och jobbar i blandade miljöer utan något som helst ögonbrynshöjande. Gör du det i Saudi Arabien blir det piskning.

   Radera
  5. Anna, kalla hem sin ambassadör är en för Sverige väldigt lindrig konsekvens av det Wallström har ställt till med. Det här kommer troligen att kosta oss en hel massa jobb i slutändan. Vi är ju en del av världen, en väldigt liten sådan och det är vansinne att gå runt och peta varenda björn i ögat som vi råkar få syn på. Jag säger inte att vi måste vara bästa polare med Saudi men nu har vi istället fått våra relationer med en stor del av mellanöstern totalhavererade för väldigt lång tid framöver. Vad ser du som positivt i det? Vi får ju totalt mindre möjligheter att påverka till det bättre överlag dvs vi går totalt sett bara minus på denna idioti. Allt för att Wallström ska få uppvisa lite prestige? Säg det sen till de som blir arbetslösa när vi tappar export och hör om de tycker det var värt det?

   Man måste för tusan ha sunt förnuft om man ska prata med andra nationer. Det är inte en enskild ministers lilla sandlåda att härja fritt i, då blir ministern utslängd ur sandlådan av de större barnen och det förstår ju vem som helst.

   Radera
  6. I slutändan handlar det om vad man har råd med. Som en exportekonomi där 50% av inkomsterna är export så är Sverige väldigt känsligt. Man kan notera att vi under WW2 såg oss nödgade att sälja malm och järn till bägge sidor. I efterhand kan man anfäkta moraliska resonemang med säkerhet, men man kan ju fundera på vad som hade hänt om dåtidens politiker hade varit lika flagrant klantiga som Margot.

   Att Saudi nu ger Sverige en knäpp på näsan visar bara hur uppblåst vårt ego är, hur beroende vi är och lite vi har att säga till om. Det är dags att tagga ner och agera långsiktigt istället för att gå all in i en huvudlös konfrontation som vi inte kan vinna.

   Det enda sättet att komma ur det här är att sparka Margot, "be om ursäkt", och ersätta hen med något neutrum liknande Carl Bildt, om de nu kan skaka fram en sån ur de feministsocialistiska mysbyxorna.

   Radera
  7. Och Margots taktik kanske fungerar bra i Bryssel på tu man hand, men när det gäller att få en patriarkal struktur att tappa ansiktet globalt så gäller helt andra regler än på tu man hand. Margot är förbrukad helt enkelt. Dags att ta fram nästa man till rakning.

   Vill man vara elak så kan man förmoda att Margot försöker använda sin plattform för att bli den nya tidens Olof Palme som kunde förolämpa alla utan några större konsekvenser. Men det var innan världen blev global. Idag har alla varandras kulor i handen och kan när som helst klämma till. Och Saudi har har både större kulor och starkare grepp om påsen än Margot.

   Radera
  8. @Neo Cortex
   Du har så rätt. Palme var en helt annan dimension av politiker som Margot inte är i närheten av. Hon kanske tror det.
   Det hela är ju så fruktansvärt inkompetent gjort och det sjuka nu är ju att som både Mikael Damberg och statsministern nämnt i kväll att Sverige skickar en massa diplomater och företrädare för att försöka reparera utrikesministerns tillkortakommande.
   Ska det behöva vara så? Margot öppnar munnen och sen får diplomaterna reparera det hon sagt. Naturligtvis måste Margot avgå vilket jag tror till slut är ända chansen att ställa allt till rätta.

   Radera
  9. Att vara utrikesminister är väl att vara diplomat? Sist jag kollade var utrikesministern chef för UD, som har ambassadörerna i sin tjänst. Jag ser ingen diplomati i ministerns agerande.

   Radera
  10. Det borde väl vara så. Hon kommer väl närmast från en tjänst på Postkodlotteriet. Innan dess FN och EU. Diplomati verkar inte vara hennes bästa ådra.

   Radera
  11. Så som ni herrar resonerar har det alltid varit i västvärlden. Så länge regimen köper prylar av oss blundar vi för orättvisor men om någon regim vänder sig bort mot tex Ryssland blir mänskliga rättigheter plötsligt något som är föremål för sanktioner och till och med krig.

   Dubbelmoralen i väst måste bort. Margot Wallström har startat den resan, kanske.

   Vår industris nedmontering har mycket lite med Saudiarabien att göra. Från näringslivets sida är detta dock praktiskt att peka på för att rikta uppmärksamheten i fel riktning, och de lyckas tydligen.

   Radera
  12. @iblandekonomi jag tror inte riktigt du tänkt igenom det där, för du blandar ihop dubbelmoral med hyckleri och ja, ren rasism, och inte minst ser du inte vänsterns egna dubbelmoral och hyckleri.

   Tycker förvisso det är ironiskt, men en följd av "åsiktskorridoren" eller det man benämner som PK i sverige idag, är ju att man även ser sig som moraliskt överlägsna "de andra", vilket är rasistiskt (se twittervänsterns wikipediaartikel om kulturrasism), och när man nu ska pådyvla andra länder sin moral, så är man heller inte ett dugg bättre än kolonialmakterna...

   Visst finns det massor med dubbelmoral i världen, och twittervänstern är minst lika skyldiga, inte minst eftersom de använder dubbla måttstockar, en för infödda svenskar, och en för invandrare. Jag vill tom gå så långt att fastslå att de antagligen är de värsta rasisterna i det här landet, med deras lätt överseende attityd "de vet inte bättre" och ovilja att ställa krav, så är ju deras implicita åsikt att invandrare är sämre människor. Och nu har samma twittervänster tagit över UD och skaffat 57 ovänner på 6 månader...

   Radera
 11. Det är ju bara bra! Det är ju ändå bara vita medelålders mäns som gör affärsresor. Nu slipper äntligen kvinnorna i Sudan få sina skördar förstörda.
  Dessutom borde inte män ha dessa positioner i näringslivet.

  SvaraRadera
 12. Den feministiska utrikespolitiken är som nidbilden av en satkärring: snarstucken, grälsjuk och lättkränkt.

  Dessutom verkar inte ansvariga fatta att även saudiska toppolitiker har en inrikespublik. En saudisk prins kan inte ta hur mycket skit som helst från utlandet och dessutom sitta kvar. De måste visa att de är starka inåt och kommer piska dubbelt så många bloggare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idologiskt orubbliga och opragmatiska. Ungefär som de konservativa muslimer som Margot kritiserat.

   Och folk undrar hur i h-vete krig startar.

   Radera
 13. Någon sa en gång att "Diplomati är konsten att be någon dra åt helvete på så sätt att denna faktiskt ser fram emot resan".

  Nå, Margot erbjöd vad hon ansåg var vägen till himmelriket, och inte en jävel blev glad.

  SvaraRadera
 14. Oavsett så är det krut i Margot, mer krut än något annat i statlig tjänst.

  SvaraRadera
 15. Jag tycker egentligen att detta är av godo, vi behöver fler ovänner för att inte tappa greppet om verkligheten. Jag litar personligen inte på människor som inte har ovänner. Återigen, om Israel lyckas klara sig trots att fyrtiotals länder (fler? färre?) vägrar handel, visum, ambassader o.s.v. så ska vi nog verkligen ta oss en funderare om ett par diktaturer börjar få oss att fundera på massarbetslöshet och undra över hur det ska gå för oss.

  I längden är den här typen av volatilitet precis vad som stärker en nations förmåga att anpassa sig till nya ekonomiska/politiska lägen. Ta komedin med lite ro, det finns betydligt större systemrisker där ute som borde vara i fokus.

  SvaraRadera
 16. 57 länder är nu sura enligt TT. Beroende på källa finns mellan 189 till 196 länder i världen idag.

  Margot har alltså lyckats skada våra relationer till drygt 30% av omvärlden. Och detta på mindre än ett halvår.

  SvaraRadera
 17. Svensk utrikespolitik är alltid först och främst inrikespolitik - i alla fall utrikespolitik modell S. Det enda nya nu jämfört med sextiotalet och sjuttiotalet är att nu finns det internet - den s.k "dementimaskinen" som sossarna hade förr när de gjorde bort sig är överspelad - alla tabbar kommer ut i offentligheten.

  SvaraRadera
 18. Löfven sa, upprepade gånger, i en intervju i SR att de jobbar med detta seriöst och systematiskt. Några gånger sa han att de jobbar systematiskt och seriöst med frågan, också.

  Fint att han valde just dessa ord som ju givetvis är den perfekta motsatsen mot hur de gjort hittills. Jag kan inte tolka det på annat sätt än att han antingen ljuger eller att han tänker byta ut Wallström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill påstå att de systematiskt jobbat på att seriöst skada sveriges relationer med omvärlden, så jag kan inte påstå att han ljuger, eller att han tänker sparka Wallström.

   Radera
  2. Det pågår förhoppningsvis intensivt arbete bakom kulisserna för att konstruera något slags komplicerad familjesituation/sjukdom som hon kan skylla på för att rädda ansiktet när hon får sparken... hoppar av frivilligt menar jag förstås.

   Skall vi gissa på att man, barn eller barnbarn snart annonseras ha (infoga valfri svår sjukdom här) och att hon vill "tillbringa mer tid med hen" innan det är för sent. Finns det något spelbolag som tar odds på sånt?

   Radera
 19. Det är bråttom nu. Löfven måste sparka Margot NU.

  Vi kommer annars antagligen att tappa ett börsår.
  Med de börsintroduktioner som ligger i pipen ett år framöver så behövs det kapital att suga upp dessa bolag. Med den kapitalflykt som vi nu kan räkna med så tror jag att det finns risk för att luften går ur stockholmsbörsen långt tidigare än vad jag räknat med.

  Personligen så räknar jag med att det kan kosta mig upp till 7 siffror närmsta 12 månader om inte skadebegränsning införs snarast.

  SvaraRadera
 20. Tror inte att det är panik riktigt än, i praktiken.

  "Svenska" företag som bara finns i Sverige får kanske lite problem. Däremot de som är globala eller i varje fall har kontor i ett annat land kan ju alltid delegera ansvaret till något dotterbolag att göra affärer. I bästa fall har man redan kontor i Saudi, och då kan ju affärerna skötas av lokalavdelningen under benäget överinseende av moderbolaget. Och de företag som bara finns i Sverige kan ju alltid outsourca till en tillfälligt inhyrd underhuggare av rang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tänker på exporten. Jag pratar om investeringar i svenskt näringsliv vilket är värre på lång sikt.

   Radera
  2. Ja, på lång sikt är det panik. Frågan är om Margot är kvar på "lång" sikt. Jag tror hon har rätt kort sikt kvar. Den gamle industrimannen Lövfen har säkert redan pinkat i byxorna flera gånger av pur förskräckelse, men får förmodligen nu ta Margot vid hornen och föra hen till en säker landshövdingspost ute i obygden.

   Radera
 21. Nu är väl nästa logiska steg att Wallström erkänner Taiwan och tar upp striden med Kina på riktigt. Vi kan väl inte bara stå och se på när tusentals kineser avrättas varje år. Hon får väl kalla Kinas ledning för idioter i CNN så att budskapet går hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske har hon vett att inse att det vore dumt mot Kina. Kanske... jag vet faktiskt inte om hon tänker så långt eller hon bara tycker landet verkar större och närmare på kartbilden?
   Dock misstog hon sig gravt på det klantigaste sättet med Saudi vilket visar på total avsaknad av omdöme.

   Sharia lagar verkar ju var OK i Palestina och i synnerhet i Gaza. Margots vän Abbas har ju personligen skrivit under dödsdomar. Men det kanske var befogat i just det fallet?


   Man kan undra vad media skulle sagt om någon SDare eller Bildt hade talat om saudi som "Medetida"? Gissar att "islamofobi" hade varit det mildaste uttrycket?
   Tycker media ägnar mycket tid med att förklara hur "oväsentlig sveriges export till saudi är", hur "utländsk media hyllar Margot", "Margot har folket bakom sig" och "EU tycker Margot är modig"

   Radera
 22. Jag har inte hört Margots tal, som upprörde Saudiarabien. Men det jag har hört, att hon tycker illa om att Saudiarabien piskade folk som använde sin yttradefrihet, samt att hon kallade landet för en diktatur, det länder henne till heder i mina ögon.

  Förre utrikesministern Carl Bildt och förre försvarsministern Karin Enström ville inte beskriva Saudiarabien som en diktatur. Däremot gjorde förre statsministern Fredrik Reinfeldt det i en intervju. Så jag förstår inte att Saudiarabien blir upprörd över att en kvinnlig utrikesminister kallar landet för en diktatur, medan Saudiarabien inte blir upprörd över att en manlig statsminister kallar landet för en diktatur.

  Ah! Det något annat i bakgrunden!

  Saudiarabien kallade hem sin ambassadör pga. diktaturanspelningarna. Vi får väl hoppas att detta eskalerar, så att de även upphör med den salafi-wahhabistiska missionen i Sverige, och drar tillbaka pengarna till eventuella moskébyggen i Sverige. Detta kan då få till resultat att den muslimska radikaliseringen minskar i Sverige, samt att nyrekryteringen från Sverige till Isis i deras kamp att förstöra icke-muslimska kulturer i Arabvärlden blir lidande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moskébyggena går väl an. Bidragen till suspekta koranskolor är betydligt värre.

   Saudiarabien är ett av få länder som jag enbart har negativa bilder av. Allt från dess historia, med beduinstammen ledd av familjen Saud, den tidens IS, som slaktade sig fram till makten, till dagens översittare som beslutar allt och vägrar befatta sig med arbete. Och använder sina miljarder till att finansiera hjärntvätt av idioter i andra länder som kan användas till terrorism.
   Den uppfattningen delar jag nog med en del personer inom UD. Men de agerar som de är betalda att göra av pliktkänsla, de har inte betalt för att uttrycka en massa personliga åsikter. Här någonstans har Wallström missuppfattat sitt uppdrag.

   Lite ironiskt då att detta eländiga land hjälper till att avsätta en undermålig svensk minister, det var inte riktigt väntat som flickan sa.

   Radera
 23. Återigen, det är krut i Margot. Fast nu börjar jag vackla lite angående henne, hon bör nog ersättas av någon mer exportvänlig minister. Kanske bör vi rent av se möjligheter till en utökad export till Saudierna, utöver vapen nya områden såsom avrättningsindustrin. Saudierna avrättar ju minst sagt många, oftast med sabel och ofta jävligt klumpigt - man hugger i skallen och axlar osv. Här kunde våra ingenjörer konstruera en slags giljotin ( med sabel givetvis, sabeln är helig). Giljotinen kunde finnas i två versioner eftersom man även avrättar barn, en för dom stora och en för dom små. Tror det kunde bli en smärre exportsucce.

  Tycker man att det avrättas många människor i Saudiernas land så är det inget emot hur många som stympas. Fattiga som stjäl givetvis, även barn till personer som anses vara av vikt. Man hugger handen av barnet om pappa sagt något dumt, twittrar pappa något om att "rösträtt vore inte så dumt" så hugger man även av andra handen. Detta öppnar affärsmöjligheter för oss, svensk protesteknik är minst sagt framstående och barnen växer ju hela tiden så en ide är att få dom att teckna en protesprenumeration. Rent av kunde man kombinera amputation och protesteknik. Beslutet ligger ju hos våra vänner Saudierna, vi har skrivit under barnkonventionen och hjälper ju bara till.

  Känner att jag blir pro-shia, som resten av er. Kompisar.

  Riktigt synd är det att gulfstaterna kallar hem ambassadpersonal. Muslimer i skynken kan vi inte få nog av.

  .../Mujashodan.

  SvaraRadera
 24. Äntligen kan man räta på ryggen med en utrikesminister som inte faller undan för en av världens värsta skurkstater och terrorfinansiärer.
  Vissa verkar tro att diplomati handlar om att hålla alla på gott humör?
  Patetiskt att höra högern orera om demokrati men sen inte stå upp när det gäller.
  Sverige vinner respekt i omvärlden (utanför ankdammen).

  Vad gäller storföretagen är de sedan länge moraliskt bankrutta. Tänk Sydafrika under apartheid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arbetslösa svenskar känner sig mycket bättre till mods efter att ha läst dina visdomsord. Ska man vara världens samvete så får man räkna med att knäcka några ägg. Och vem behöver egentligen ett jobb i exportindustrin? Vi har det ju så bra. Vi klarar oss ändå.

   Radera
  2. Uhuu, jag får inte sälja vapen till Saudi. .. Uhuu. Mina barn kommer svälta, uhuu.
   Skaffa ett riktigt jobb. Försörj dig som alla andra.

   Radera
  3. Tror du, på fullt allvar, att det enda Sverige exporterar till Saudiarabien är vapen? Så fenomenalt inskränkt att enda slutsatsen är att du måste vara en av Margots rådgivare. DET är ett riktigt jobb det.

   Radera
  4. Otroligt så inskränka kommentarer - är ni riktiga eller jobbar ni på call-center och fått i uppdrag att skriva i dessa bloggkommentarer ?

   Radera
 25. Vad jag tycker år bra är:
  *Margot erkände Palestina
  *Margot fördömde piskrapp på bloggare
  *Margot försvarar mänskliga/kvinnors rättigheter Hon är i paritet med Hilary Clinton

  SvaraRadera
 26. Man kan tycka olika utan att förnedra. Avgå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan avstå att kalla ett annat land medeltida t.ex.

   Prygel förekom i Sverige så sent som 1938 (under sossarnas tid) vilket ju faktiskt inte är medeltid.

   Radera
  2. Snygg relativisering där Björn, Saudi ungefär=Sverige 1938, då spöstraff avskaffades i fängelser (1855 avskaffades kroppsbestraffning utanför fängelser). Lite som Jan Myrdals 70tals reportage från Albanien och Kina.

   Radera
  3. Snygg generalisering där, men det var inte det jag sa.

   Radera
 27. "Det är något svårt att hitta någon konsekvens och rak linje i den feministiska utrikespolitiken. Den känns nyckfull, godtycklig, ogenomtänkt, inkonsekvent och oförutsägbar. Kanske är det vad feministisk innebär?"

  Exakt. Islamkramande feminister är motsägelsefullt då islam och feminism är varandras motpoler. Likaså mångfalden som det vurmas för hela tiden vilket i förlängningen kommer leda till enfald.

  SvaraRadera
 28. Frånvaron av empati hos MW och alla hennes påhejare här visar ju på ett större problem hos de dumma svenskarna.

  Enligt Saudi så har hon ju förolämpat GUD inte landet. Landet tillämpar ju guds lag. Som agnostiker tycker självklart jag det är nonsens. Men som tänkande människa som respekterar religonsfrihet och att människor tycker olika så måste jag ha respekt för hur de tänker.

  MW handlande påminner mer om ett fascistiskt/kommunistiskt tänkande.

  SvaraRadera
 29. Twittervänstern hyllar Wallström. Twittervänstern fryser ut Wilks. Åhhå jaja.

  SvaraRadera
 30. Det enda man kan säga nu är att det är dårar som styr landet, men det är tack och lov inte enbart dårar som sitter i riksdagen. De kan närsomhelst avsluta dumheterna och be världen om ursäkt.

  SvaraRadera
 31. Jag undrar hur många här är anställda för att skriva positiva bloggkommentarer för sossarna. Borde inte (S) tagit efter Putin och ha lite folk som jobbar professionellt med att försöka förklara och släta över Wallströms dumheter ?

  SvaraRadera