Cornucopia?

2015-03-21 09:43

(S) och SACO vill återinföra dödsskatt och gåvoskatt

Fackförbundet LO, dvs regeringspartiet Socialdemokraterna1., och fackförbundet SACO vill återinföra den djupt orättvisa dödsskatten och den direkt destruktiva gåvoskatten. Detta enligt ett debattinlägg hos Bonnier/DN.


Att socialisterna i LO vill ta sina egna medlemmars pengar och försvåra för vanliga familjer och privatpersoner i sin djupa avundsjuka på dem som ger dem jobb är inget överraskande. Socialism är hatets och avundsjukans ideologi. Mer överraskande är att man får med sig Sveriges Akademikers Centralorganisation på dessa vansinnigheter. Antagligen är minnet kort och man saknar förståelse för vad arvsskatt och gåvoskatt innebar.

Dessa två skatter gav tillsammans med förmögenhetsskatten 7 promille av skatteintäkterna år 2004, sista året de alla fanns innan regimen Göran Persson började avskaffa dem. Men de krossade sörjande familjer och försvårade vanliga människors liv.

Arvsskatten har vi gått igenom tidigare. Svensk arvsskatt har inget med utländsk arvsskatt att göra, där taken är så höga att vanligt folk inte drabbas. Med dagens bostadspriser kommer tvärt om vanligt folk bli extremt lidande, där en barnfamilj kommer tvingas gå från hus och hem, barnen separeras från kompisar och sin skola på grund av tvångsflytt, om en av föräldrarna går och dör.

Gåvoskatten var också fullständigt sjuk, där gåvor på sammanlagt 10 000:- SEK under en tvåårsperiod beskattades, även inom familjer och mellan makar, sambos och partners. Man fick alltså bara överlåta 416:- SEK i månaden till den part i ett förhållande som tjänade mindre och barnsparande begränsades också till 416:- SEK i månaden, vilket på inget sätt kan bygga upp kapital till t ex en första handpenning för en bostad.

Idag kan gåvor mellan makar eller föräldrar och barn hanteras helt privat, utan att Skatteverket ska ha pengar man redan skattat för. Man kan dela sin ekonomi, jämna ut inkomstskillnader i ett hushåll etc. Med gåvoskatt ska i praktiken varje partner hålla på sina pengar och får inte överlåta någon köpkraft, ens köpta saker i någon större mån till den andre parten, eller betala partnerns halva på en hushållsräkning. Extra hårt slår detta mot kvinnor och mammor.

Inte ens den populära tanken att barnen efter en viss ålder disponerar barnbidraget fritt för egna klädinköp och annan diskretionär konsumtion är möjligt, då barnbidraget överstiger 416:- SEK i månaden. Överlåtelse av barnbidraget till barnet ska beskattas.

Faktum är att om man ger sina barn en månadspeng på 100:- SEK, så begränsas övrigt sparande till 316:- SEK i månaden. För att undvika stor gåvoskatt i framtiden måste även sparandet ske i barnens namn, vilket gör att de kan festa upp pengarna på ungdomligt oförstånd när de fyllt 18 och sparade pengar kan inte skyddas.

SACO saknar antagligen förståelse för gåvoskatten och arvsskatten och drömmer om att slopa värnskatten för de med allra högst inkomster. Istället ska makar inte få stödja varandra ekonomiskt och föräldrar ska inte få hjälpa sina barn. Inte utan att betala skatt en gång till på pengar man redan skattat för.

Kanske ser vi här ett utfall av bolånetorskar i SACO:s och LO:s tankesmedjor och ledningar? De sitter bara på skuldberg och enda tillgången är en bostadsbubblevärderad bostad. Att den blir föremål för arvsskatt och att makar inte får stödja varandra ekonomiskt ens i vardagen, t ex för att kunna köpa sagda bostad eller ha likartad levnadsstandard trots olika inkomster, missar man nog helt.

Är du SACO-medlem, vilket jag gissar att en mycket stor del av bloggens läsare är baserat på läsardemografin (bla Sverige ingenjörer, Naturvetarförbundet, Civilekonomerna, Jusek, Lärarnas riksförbund, Sveriges läkarförbund, Officersförbundet mfl mfl), kontakta SACO och protestera mot detta vansinniga utspel. Du kan också maila [email protected].

1. Socialdemokraterna är  LO:s politiska gren, precis som Sinn Fein var IRA:s politiska gren. LO:s ordförande har en permanent plats, utan inval, i Socialdemokraternas verkställande utskott.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

76 kommentarer:

 1. Man kan konstatera att vara människa är att befinna sig på och utforska den kaotiska gränsen till rent vansinne. Och ibland trillar man över lite grann. Men det gör ju livet bara såå spännande och ibland upprörande. Den här gång orkar jag helt enkelt inte bli upprörd, bara trött och uppgiven...

  SvaraRadera
 2. Som du vet saknas det pengar till invandringen i Sverige. Detta är ett första steg i att leva efter "öppna ditt hjärta". Så det är inget anmärkningsvärt eller speciellt överraskande. För att ha råd med folkutbytet kommer en rad nödvändiga skattehöjningar att införas.

  500 000 nya svenskar, är på på väg, vi skall ju vara glada att Sverige är ett land som folk väljer att fly till har jag ju hört skolminister Frigolit basunera ut.

  Så, är man en 87 procentare så njuter man av att öppna sitt hjärta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 500 000 nya svenskar räcker knappast. Det är inbördeskrig på gång i Jemen enligt SR.

   Jemen har 24 milj invånare, 6 milj mer än Syrien.
   Smuggelvägarna ligger beredda, då många somalier förts via Jemen till Sverige.

   Det är väl troligt, att jemeniter ges PUT, om ett inbördeskrig utbryter.

   Så dessa två skatter är nog bara början.

   Radera
  2. 100 000 asylsökande per år, ca 75% får stanna. Enligt SKL tillkommer sedan X 2.1 i anhöriginvandring.

   MV har nu en budget på 170 miljarder fram till 2018, i dessa siffror ingår bara kostnader för mottagandet under invandrarens två första år, sen tar respektive kommun över. Självklart ingår inte heller de kostnader som krävs för att bygga en stad av Linköpings storlek VARJE ÅR under överskådlig framtid i dessa 170 miljarder.

   Radera
 3. Dom är inte kloka, de där sossarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. glöm inte att sossar och dom andra gör bara som 87 % av befolkningen tycker är bra
   vi får det vi vill ha eller ?

   Radera
  2. Ingen har gått till val på detta, utom möjligt Vänsterpartiet. Så nej, det är inte något som vare sig 87% eller ens 95% av befolkningen vill.

   Radera
  3. Fel Cornu 87 % har gett dem mandat att gör som dem vill och du Cornu tillhör väl dem 87% elr....Kan bara hoppas på att Dec uppgörelsen upplöses och att vi får en ny regering M/SD

   Radera
  4. 87% har röstat på dem, som jag ser det så har media manipulerat större delen av dessa att rösta så, eftersom de mörkat, ljugit och vinklat i sin rapportering.

   Om alla blivit korrekt informerade om konsekvenserna av den politik som förs, så hade de flesta av de 87% inte röstat på de där samhällsförstörande tomtarna!

   Radera
 4. Än är inte den siste idioten född...

  SvaraRadera
 5. Håller med. Det var faktiskt det här jag fruktade mest med en socialistregim. Jag tycker gåvo- och arvsskatten ur ett ekonomiskt perspektiv är den avundsjuka och förtryckande socialismens yttersta vidrighet. Jag blir så jävla förbannad, och i så fall blir det till att börja smussla med pengar igen då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I såna här lägen när vansinnet sticker ut sitt fula tryne finner jag att den enda möjligheten att inte själv smittas är att fokusera på något positivt. Artikeln nämner t.ex. avskaffande av värnskatten, vilket jag ser som oerhört positivt, att de ens tänker den tanken. Således, än finns det hopp för tillfrisknande.

   Radera
  2. Instämmer helt med "yttersta vidrighet"

   Dessutom har de bättre koll nuförtiden på transaktioner och kontanter försöker de nog helt bli av med.

   Radera
 6. Ekonomiskt övergrepp, stöld, rån är de saker som kommer upp.

  Minns att jag fick en värdefull sak och fick låna pengar till gåvoskatten, annars skulle jag varit tvungen att sälja direkt för att kunna betala.

  Kändes verkligen inte som rättvisa

  Men det ligger ju helt i linje med den politik som förs i landet just nu..

  SvaraRadera
 7. En statssyndikalists åttonde budord:

  8. Du skola icke stjäla, om inte stölden sker genom din "regering" för då är det helt okej, beundransvärt, hedervärt, önskvärt o.s.v.

  SvaraRadera
 8. Detta är bara början.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Början????

   Vi har ju minst 70% skatt på vanlig lön.
   30+% arbetsgivaravgift, 30+% löneskatt och 25% moms samt punktskatter och moms på dessa.

   Som en början...

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 9. Naturligtvis behövs skatter i olika former. Men det finns många parametrar att ta hänsyn till för att en skatt inte skall upplevas som orättfärdig, eller ren stöld. Psykologiskt kan en skatt som upplevs som orättfärdig skapa en mycket negativ inställning hos de drabbade. Kanske så illa att det får negativa ekonomiska konsekvenser som med råge upphäver den presumtiva inkomsten av skatten för samhället.

  Således, när man kontemplerar skatter så behöver man ta ett vidare perspektiv och ta med människans grundläggande psykologiska konstitution i sammanhanget. Om man vill att de drabbade inte skall börja ägna sig åt subversiv verksamhet för att negera verkningarna.

  Har man väl trätt in på ett sluttande plan som strider mot den mänskliga naturen kommer efterhand alltmer resurser att krävas för att se till att det hela efterlevs. Men de som vill komma undan har alltid större incitament och uppfinningsrikedom för att navigera runt alla hindren än de som hittar på hindren. En hopplös kamp mot den mänskliga naturen där fantasi och uppfinningsrikedom är grundläggande aspekter som bara tillfälligt kan tryckas ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Naturligtvis behövs skatter i olika former." Inte i ett Fritt samhälle (Laissez faire). Där var och en betalar för den skiten man själv vill ha, för egna pengar och inte med stulna pengar(skatt).

   Radera
  2. Om du lever själv ensam i skogen kanske det fungerar, men du man lever i en grupp blir det skatt på ett eller annat sätt för sånt som alla har nytta av. Sen kan man debattera vad det är och hur betalningen sker, frivilligt eller inte.

   Människan har en i grunden till viss del altruistisk konstitution och bygger på reciprocitetsprincipen. Om man bryter reciprocitetsprincipen med exempelvis orättfärdigt tvång (som orättfärdiga skatter) leder det till negativt beteende som våld och egoism.

   Vad som upplevs som orättvist och orättfärdigt är till viss del nedärvt. Till och med apor har en känsla för vad som är rättvist när det gäller att dela med sig, och blir väldigt upprörda om de blir orättvist behandlade, precis som människor.

   Personligen ser jag mig som en förtryckt minoritet som orättfärdigt mobbas och sugs ut av den stora massan, vilket förstås leder till en väldigt negativ och cynisk inställning till mina plågoandar och parasiter.

   Radera
  3. Neo, vilket i praktiken innebär att skatt är en söndra härska metod.

   Radera
  4. Neo

   De flesta samhällen är Laissez faire. Ett samhälle utgörs av en grupp av människor som förenas av ett nätverk av sociala relationer med viss varaktighet och kontinuitet. Ett samhälle fungerar enligt många regler bland annat Reciprocitetsprincipen som du nämnde. Många samhällen tar ut avgifter vilket inte går att likna vid en skatt eftersom de är frivilliga.

   "...negativt beteende som våld och egoism" Om man skiljer samhället och staten så får vi två olika bilder. Samhällen är bra då de minskar tendenser till våld och egoism och ökar samhörigheten individer emellan. Ett samhälle som är infekterat av en stat å andra sidan ökar våld och egoism och minskar samhörigheten individer emellan. Det blodiga 1900-talet är ett ypperligt exempel på det.

   Staten fyller ingen nyttig funktion i samhället, det är en parasit och den föder på samhället genom hot om våld om inte samhället lever upp till dess krav och förväntningar. Likt tungparasiten ersätter tungan på värdfisken så ersätter staten vissa vitala organ i samhället med sig själv, vilket i sin tur gör värdsamhället beroende av staten både fysiskt och psykiskt.

   Eftersom skatt är stöld så finns det inget som rättfärdigar skatter. Sen vad du tycker är rättfärdigat är inte samma sak som jag tycker är rättfärdigat så något brett konsensus om vad som är rättfärdigat kommer aldrig nås och borde i ett sunt samhälle inte eftersträvas.

   "Personligen ser jag mig som en förtryckt minoritet som orättfärdigt mobbas och sugs ut av den stora massan" Jag tror inte att du sugs ut av den stora massan utan av en lite elit som utger sig för att representera den stora massan. I övrigt tror jag att både du och jag känner samma sak.

   Radera
 10. Vad annat var att vänta sig från Socialistmuppregeringen? Tomt i ladorna men +18 miljarder till Migrationsverket, statens svarta hål. Nu gäller det att sopa i uthusen för att skramla ihop stålarna.
  Det är häftigt att betala skatt.

  SvaraRadera
 11. Tja, jag kan då upplysa om att skatteverket aldrig visste ett skit om vilka pengar som rörde sig inom vår familj. Inte direkt något som drabbar vanligt folk utan mer punktknullande paragrafryttare och förmögna som vill ge bort större summor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man nog mycket pengar kan man välja om man vill betala skatt eller inte. Skatter är i huvudsak riktade mot "vanligt" folk som har svårt att komma undan. Men även vanligt folk kan visa på en oanad kreativitet för att komma undan. Dock leder all den verksamheten inte till något produktivt för samhället, utan kan ses som ökning av entropi utan att generera något nyttigt arbete.

   Radera
 12. En ytterst märklig artikel. Redan inledningen utlovar något i hästväg, att vi inte har råd med "ett havererande skattesystem". What? Yes?
  Sedan står det en mening om miljön, nämligen att skattesystemet måste bevara Sveriges konkurrenskraft... Inget mer. Inget om skatt på råvaror eller miljöbelastande verksamhet, vilket ju är en skatteväxling som diskuteras i andra sammanhang. Istället lyckas de klämma till med en momshöjning och föreslå utredning av arvsskatten. Har aldrig sett en debattartikel i ett så torrt ämne som har varit så långt ifrån de aktuella diskussioner som finns. Kanske det är ombuden från "Övriga galaxer" som ligger bakom? Tyvärr har ämnet utvecklats lite sedan de sist var närvarande för 25 år sedan.

  SvaraRadera
 13. Men den stora frågan är ändå varför SACO gör detta? Ligger det i medlemmarnas intresse? Är SACO ett socialdemokratiskt organ?

  SvaraRadera
 14. Det förefaller förvisso tämligen hjärndött att återinföra dessa skatter. Helt naturligt för våra politiker alltså. Den skatt man bör återinföra är fastighetsskatten, men inte som den såg ut förut. Jag föreslår att man varje år betalar 1 procent (ungefär) skatt på fastighetens inköpspris. Tänkte den tanken bara för några dagar sedan och har inte tid att argumentera för den just nu. Jag tror att den kunde ha en rad positiva effekter. Vad tror Cornu och ni andra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som köper en fastighet för fem miljoner får då betala 50.000 kr i året i skatt. Så kan man sänka andra skatter. Och dämpa fastighetsbubblan.

   Radera
  2. En sådan fastighetsskatt blir inte ett problem för pensionärer och skärgårdsboende. Knappt ens för de som driver upp bostadspriserna in absurdum. Men betala för det får de senare göra. Precis som de skall.

   Radera
 15. Fast din artikel och tyckande har ju lika lite koppling till DN artikeln som lingon till blåbär. Artikeln handlar ju om att Sverige bör återgå till principerna i skatteuppgörelsen (den liberala, liberalism är ju hatets och avundsjukans ideologi). Lika moms, staten ska inte gynna vissa sektorer framför andra. Aldrig högre än 50% marginalskatt.
  Vidare var tanken att det inte ska vara mer lönsamt att inte arbeta än att arbeta. Arbete skattas mycket högre än icke-arbete (gåvor, avkastningar, vinster, arv).
  Detta är som sagt en liberal reform, en totalt orealistisk vision tror jag. Men ändå inget med socialism att göra. De som inte anser att arbete ska löna sig mer än icke-arbete (ex sälja sitt hus) är svaret skyldig till vem som ska utföra arbetet när samhället belönar de inkomster som inte kommer från arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Arbete skattas mycket högre än icke-arbete (gåvor, avkastningar, vinster, arv). "

   Men för vanliga människor, om nu jag är en sådan, så kommer ju ALLA pengar från arbete. Ger jag pengar eller saker till mina barn är det ju pengar som jag arbetat ihop och betalat skatt på. Ger jag min dotter en ny dator är det ju skattade lönepengar som köper den, och dessutom är det 25% moms på den. Att staten dessutom ska ha ännu mer pengar utöver detta, är det rättvist? Den dagen jag trillar av pinn och det mot förmodan finns pengar i mitt dödsbo, så är det också pengar som innan de placerats på banken eller i tillhörigheter betalats skatt på.
   När jag läser ditt inlägg får jag intrycket av att man liksom får pengar gratis, och det är väl möjligt att vissa har det så, men inte jag. Jag får arbeta för varje krona som kommer in på bankkontot, och jag betalar skatt för varenda en av dem.

   Radera
  2. Anledningen att det inte är socialism är att det utgår från economic man, dvs att människor gör rationella val. De som gjorde reformen utgick från att en människa väljer mellan att antingen lönearbete mer, eller välja inkomster från kapitalavkastning. Då ska systemet inte gynna dem som inte väljer att lönearbeta.
   En sann socialist underkänner economic man teorin och menar att människan gör sina val utifrån sina innersta önskningar att bidra till kollektivet och sin egen personliga utveckling. det är så klart inte sant, men det är ändå det som ligger som grund för de socialistiska teorierna.

   Radera
 16. Det slår mig att varje gång cornu försöker sig på politik blir det lika galet som det skulle bli om ex jag skrev om programmering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill du veta varför? Det beror på att du som socialist inte håller med mig om en enda punkt jag skriver. Förstår ärligt talat inte varför du öht läser bloggen. Masochist?

   Radera
  2. Ha ha, nej jag är inte socialist, däremot har jag läst historia och retar mig lite på när man försöker vinna en argumentation genom att göra felaktiga påstående.
   Anledningen till att jag läser bloggen är de utmärkta inläggen i alla ämnen förutom politik, kanske beror det på att jag själv saknar kunskap om ex försvar och därför inte kan bedöma riktigheten av inläggen. Men de är intressanta och verkar vara korrekta utifrån vad en amatör kan bedöma.

   Radera
  3. Som sagt så beror det helt på vad man vill ha för samhälle och vilken politik man är intresserad av. Jag tycker Birger Schlaug har en sund inställning till denna debatt. "Är det rimligt att barn till rika föräldrar skall ges ännu större fördelar framför barn till fattiga föräldrar? Vad menar man med ord som ”solidaritet” när man bygger system som ensidigt gynnar oss som redan har – och missgynnar dem som inte har"/http://schlaug.blogspot.se/

   Radera
  4. Cornu, skulle vara underhållande och intressant att se en debatt mellan dig o Schlaug då ni båda är skickliga debattörer Varför inte passa på o gå in o kommentera hans inlägg som gjordes idag då ni tar upp samma fråga samma dag och bemöta hans åsikter.

   Radera
  5. Fast svensk arvsskatt slog mot vanliga barnfamiljer. Svensk arvsskatt är inte som i USA där endast mångmiljondollarmiljonärer drabbas, och man dessutom inte drabbas make/maka och inte tvingas sälja allt för att betala skatten.

   Är du också mot att makar ska få jämna ut varandras inkomster? Att föräldrar ska betala skatt om de t ex köper en dator till sina barn?

   Radera
  6. Självklart är jag emot att det slår mot vanliga barnfamiljer. Någon slags nivå då man slipper arvsskatt är förstås rimligt precis som med arbetsinkomster.
   Jag är inte emot skattebefrielse upp till vissa nivåer. Men jag tycker det är helt befängt om inte de 1% allra rikaste i Sverige ska få dela med sig mer till samhället.

   Radera
  7. Men de allra flesta som är med i 1%-klubben vill förstås inte dela med sig.

   Radera
  8. Öh, va? Vet du hur många miljarder t ex Persson-familjen betalar i skatt varje år? Vet du hur många miljarder H&M betalar i skatt (inklusive löneskatterna) till svenska staten varje år?

   "Inte dela med sig". Tjena.

   Radera
  9. Jag håller med dig om att familjen Persson är en förebild när det gäller att dela med sig. Synd att inte Kamprad med sitt IKEA gör det på samma sätt.

   Radera
  10. Kamprad har bott i Schweiz, och ingenting man gör med svenska skatter skulle fått honom att dela med sig. Du kan införa 100% marginalskatt och det skulle inte ge ett öre från Kamprad.

   Nu har dock skatterna sänkts så mkt att han flyttat till Sverige och kommer börja betala skatt.

   Radera
  11. All ära till herr K
   Men han torde ha sina miljarder i stiftelser bl.a.
   Lätt taga ut lämpligt belopp i Sverige.
   Om sedan den svenska sjukvården kan matcha den i kantonernas land är ju en annan fråga.

   Radera
  12. Har Kamprad bott kvar i Sverige hade vi inte haft något IKEA, det hade redan som embryo skattats till döds. Ett öde många andra spirande verksamheter mött. Men han var smart och flydde.

   Hur mycket braindrain har Sverige tvingats uppleva sedan tex 1960?

   Radera
  13. Mejdner och LO's löntagarfonder och förmögenhets och arvskatterna drev i väg IKEA och Tetra Pak.
   Sossar är smarta
   Tror de...

   Radera
  14. Struntprat av Marcus. Skatten är en riktig fogdeskatt. Det är så att arvs och gåvoskatt är en härskarskatt som ska hålla undersåtarna på mattan och har så alltid varit.

   Så det är det enda socialisterna har rätt om: det är en klassfråga, ja!

   Det handlar om vidrig feodalism

   Radera
 17. Äntligen gör Saco det rätta. Saknade dock fastighetsskatten i inlägget. Men det kommer nog när man väl sätter igång.

  SvaraRadera
 18. Den som tror att värnskatten försvinner under nuvarande regim är minst sagt naiv.
  Det gäller sannolikt även nästa regim.
  "Skatteväxling" enligt miljöpartiet innebär att att skatteuttaget växlas till en högre nivå. Solidaritet måste få kosta, annars betyder det ju inget och det är ju tanken som räknas.

  SvaraRadera
 19. Det finns ett sätt att komma undan: Överför större delen av er förmögenhet till fysiskt guld och silver.
  Staten = socialistbödlarna kommer aldrig kunna kontrollera folks innehav av fysisk ädelmetall.
  Dessutom finns det stor chans att din förmögenhet kommer öka över tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är inte att komma undan. Det är att skattefuska och bryta mot lagen. Åker du på en granskning kommer det upptäckas och du kommer åka dit som utav bara helvete, med skattetillägg och avsiktligt skattefusk, som inte osannolikt ger fängelse.

   Radera
  2. Utnyttjar alltför många dylika kryphål så kommer de garanterat att försvinna. Man kan t ex ta bort momsbefrielsen och införa 25% på investeringsguld eller på andra sätt förhindra och försvåra handeln. Då får man helt enkelt sätta sig på planet till London.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Jag snackar inte om att följa lagen, jag uppmanar till civil olydnad, det enda som någonsin leder till en riktig förbättring för hederligt folk i ett socialistiskt helvete.

   Radera
  5. Förresten, hur skulle du kunna åka dit utav bara helvete, du kan alltid hävda att du har sålt guldet med förlust och supit upp pengarna. Eller ännu bättre, köp guldet från privatperson utan registrering, ingen vet att du har guld. Har du bara ett par hjärnceller fixar du det. Ett tips bara, lär dig först vad guld är innan du gör affärer och undvik guld från "resandefolket".

   Radera
 20. Har MSB svåra problem? Deras krisinformation ligger nere.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fungerar direkt men inte via andra hemsidor.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 21. Det finns tydligen ingen i Sverige som har koll på vilken förmögenhet svenska folket har på individnivå. Detta gäller således även de som har bolån. Så någon nettoförmögenhet eller nettoskuld en individ har, har vi ingen koll på.

  Vissa bolånetagare har en stor förmögenhet, medan andra har mycket ringa förmögenhet. Således är det mycket svårt att sia om hur en imploderade bostadsbubbla med sjunkande bopriser slår.

  Det kunde kanske vara läge att föra statistik över svenska folkets förmögenheter, så att statsmakterna kan göra en bättre hotbildsanalys?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet torde vara att bestämma vad som skall räknas in i en person/hushålls förmögenhet.
   Bara fast egendom?
   Guld?
   Även i form av smycken?
   Konstsamling?
   Hur många tavlor är tillåtet.
   Etc.
   Härligt läge för byråkrater i sanning.

   Var ju givetvis bråk om det på den tiden det var aktuellt.

   Radera
  2. Har inte individen ett eget ansvar för sin ekonomi och belåningsgrad?
   Eller ska "någon annan" sköta det också? Och "någon annan" rycka in och rädda situationen om det blir kris?
   Vem betalar då för "någon annan" och hur ska dom ansvarsfulla planera sin ekonomi för denna händelse?

   Radera
  3. Skeppar,

   Ja vad är egendomen, tavlorna och smyckerna värda. Vem avgör det?

   Det var ju som med fastighetskatten. Skatteverket avgör värdet och har du inte råd, flytta. Men kom ihåg att betala vinstskatt eftersom du är en rik knös!

   Radera
  4. @skepparn 12:56

   En återgång till forna dagars självdeklaration (där någon form av förmögenhet redovisades) vore önskvärd, som underlag för hotbildsanalysen i samband med bostadsbubblan, .

   Radera
  5. ankdammsboende: banker är ju privata företag men de löses ju ut med skattemedel. det är skillnad på folk och folk.

   Radera
  6. Nilsson,
   Japp, och så går det när dom ger krediter till dom som inte kan betala tillbaka…"någon annan" betalar den gången också!

   Radera
 22. Många här som verkar besvikna på socialistregimen? Men inte många som ställer sig frågan varför staten skall öka inkomsterna. Ökade inkomster krävs ju för att ha råd med ökade utgifter. Där är massinvandringen igen.

  Överraskade av verkligheten?

  Alla stödjer massinvandring förutom SD, så var nöjda med att ha öppnat hjärtat!

  SvaraRadera
 23. Får lust att gå ur SACO..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skicka ett mail nu och ring och klaga på måndag morgon! Ingen bryr sig om vad du sitter hemma och har lust till.

   Radera
  2. Enkelt
   Om du fortfarande vill vara med i en fackförening rekommenderar jag Ledarna
   De är inte en fackförening som alla andra
   De är inte med i varken SACO eller TCO
   Dvs de vill inte pådyvla dig den "Röda Rätta Läran"
   Du kan behålla akassemedlemskap och inkomstförsäkring om du vill

   Bara fyll i här
   http://www.ledarna.se/sv/Om-medlemskapet/Bli-medlem/
   De hjälper dig att byta från ditt gamla fack
   Enkelt!

   Radera
  3. Har nyligen gått ur transport (sosseklubben) och slipper därmed att pröjsa LO. Gissa om jag numera sover gott. Allt mindre arbetsmyror ska försörja en stor ökning av invandrare och EU migranter. Enda möjligheten är att tvinga dessa myror ner på knä med mera skatter. Det har t om gått så långt att våra nyanlända har förtur i bostadskön, arbetsmarknaden, mm. De tiggande romerna kan bara söka asyl så ar vi tvingade att ge dem socialbidrag. Jag betalar gärna skatt men inte till ren idioti. Sjuklövern och alla fackförbund kan för min del i all framtid fara åt &@/!!!

   Radera
 24. Man bör begrunda hur statsskicket i sin helhet bidrar till situationen.
  https://www.youtube.com/watch?v=DioQooFIcgE#t=451

  Samt begrunda RF 9:14 och vad sidan positiva pengar talar om

  SvaraRadera
 25. Visserligen växte man upp på socialismens bakgård 70-talet.
  Men politik diskuterades i termer av "samhällsekonomi" alltså nyttan av något beslut, ideologi eller dylikt för hela samhället.

  Naivt jag vet men då trodde jag även på fria marknader i form av en minimalistiskt reglerad spelplan
  där alla fick konkurrera på lika villkor. Och inte den sörja vi nu verkar ha.

  Synd att vi nu ska gå igenom samma misstag igen med yngre förmågor som känner sig rättfärdigade av sin egen ofelbarhet.

  SvaraRadera
 26. Dessa herrar med sin artikel i DN verkar vara tvåa på bollen.
  Hittade en artikel från TT, vilken SvD Nyheter publicerade den 13 februari i år.
  "Gåvoavdrag tas bort 2016".
  Promemoria från finansdepartementet sänt ut på remiss.
  Skarpt läge med andra ord!

  SvaraRadera
 27. Tack Cornu, för att du gjorde beslutet så väldigt enkelt:

  >>>
  Hej,
  jag är medlem i Sveriges Ingenjörer (medlems# ...) som jag hittills uppfattade som en opolitisk fackförbund.

  I gårdagens DN (http://www.dn.se/debatt/slopa-varnskatten-och-infor-arvs-och-gavoskatten-pa-nytt) läste jag en debattartikel författad av SACO och LO.

  I Artikeln debatteras olika förslag för skattehöjningar. Förslagen innehåller framförallt skattehöjningar på kapital, fastigheter, företag och konsumtion och skulle förmodligen slå hårt mot svensk ekonomi. Förslagen andas en ideologi som jag som medlem i Sveriges Ingenjörer har svårt att identifiera mig med.

  Därför har jag bestämt mig för att säga upp mitt medlemskap i Sveriges Ingenjörer.

  För att undvika framtida avhopp ur fackförbunden anslutna till SACO rekommenderar jag att fackförbunden och deras takorganisation i bör undvika politiskt lobbyarbete och låta den demokratisk valda riksdagen sköta skattepolitiken.

  Vänligen,
  ...
  >>>

  SvaraRadera