Cornucopia?

2015-03-13 07:07

Regeringen: Omfattande kriminellt fusk med skattepengar

Regeringen och justitieminister Morgan Johansson (s) konstaterar att det förekommer ett omfattande och kriminellt fusk med skattepengar. Detta via Skatteverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Socialdemokraterna avser nu börja jaga invandrare och de mest utsatta i samhället.


Till Bonnier/DN säger Morgan Johansson:
"Vi ser en storskalig, ofta organiserad brottslighet, där kriminella med företag utnyttjar bristande kontroll i de offentliga systemen för att berika sig på skattebetalarnas bekostnad. Därför tillsätter vi så snart vi kan en särskild utredare som ska gå igenom de utsatta systemen och återkomma med konkreta förslag, bland annat måste informationsutbytet mellan myndigheterna öka."
Lustigt, när socialdemokraterna var i opposition hörde man bara att alliansen jagade de som var mest utsatta i samhället när man stramade åt regelverk och kontroller hos Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

Morgan Johansson listar bland annat Arbetsförmedlingens anställningsstöd, samt arbetskraftsinvandringen, dvs man ska börja förfölja utsatta invandrare. Verkar rasistiskt att låta rättsväsendet sätta efter invandrare och även arbetslösa, som ju ofta är invandrare. Speciellt som man också listar etableringslotsarna, som specifikt endast hanterar marginaliserade invandrare utan jobb. Eller de mest utsatta i samhället.

REVA, någon?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

19 kommentarer:

 1. Dom invandrarna här väl blivit svenskar i samband med att dom utnyttjar olika trygghetsförsäkringar? Eller för att använda Åsas definition; dom har åkt tunnelbana i Stockholm.

  Lite OT…eller inte
  För övrigt kan väl sverige söka medlemskap till arabförbundet så löser vi Margot konflikten och visar samtidigt att vi inte är rasister?

  SvaraRadera
 2. Skattepengar kommer väl från storskalig organiserad brottslighet? Skönt att se att det finns lite entreprenörsanda à la Robin Hood.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det en slutsats a priori eller a posteriori, tro?

   Radera
  2. Är det en slutsats a priori eller a posteriori, tro?

   Radera
  3. Tackar som frågar. A priori.

   Radera
  4. Sen är det ingen slutsats utan formulerat som en fråga. Så det är öppet för dig att göra deduktion på satsen - Skatt är stöld. Så kan vi jämföra resultat sedan.

   Radera
 3. Arbetsförmedlingen har ju en black budget på 73 miljarder som ingen får insyn i så vad förväntar man sig?

  Ingen insyn = korruption och kriminalitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 73 miljarder? Oj. Lägg ner AF direkt, och skicka de 73 miljarderna till försvaret, så löser vi två problem på en gång.

   Radera
  2. Arbetsförmedlingens budget 2014 var 9.2 miljarder. Försvarsbudgeten 2013 42 miljarder. Allt enligt Wikipedia.

   Radera
  3. Jag har aldrig fattat vad arbetsförmedlingen skall vara bra för, har nog haft ett 15- tal anställningar genom åren om man räknar feriejobb. Det enda Arbetsförmedligen varit behjälplig med är att tillhandahålla platsjournalen, den finns väl på det där internet nuförtiden. Man läste patsjournalen, såg ett jobb man kunde tänkas klara av, ringde och frågade om det fortfarande var ledigt och med lite tur fick man tid för ett tete-a-tete.

   Radera
  4. 11 olika jobb, när jag räknar efter mer noggrant.

   Radera
  5. "Arbetsförmedlingen finansieras genom anslag från riksdagen och regeringen. År 2015 uppgår anslag och andra tillgängliga medel totalt till cirka 73,9 miljarder kronor."

   Den som skrev på Wikipedia kan inte ens ha läst sin egen källhänvisning.

   Radera
 4. Att utveckla kontrollerna är inget som enbart invandrare tjänar på!
  För ingen tror väl annat att de kommer hit för att få tillgång till ett fungerande samhälle.
  De flesta reser väldigt långt för egna pengar för att få komma hit och söka asyl.
  De reser väl också inte sällan tillbaka till de länder de flytt från tillfälligt på semester på alla udda tider.
  Att flytta tillbaka finns sällan på kartan, även om freden återvänder. Trots att de utsätts för sämre behandling här. Något måste locka! Klimatet?

  SvaraRadera
 5. Nu har du fel igen cornu. Att alla inte läst historia kan man ju förstå, men de sista åren bör man väl komma ihåg?
  Eller var det inte så att:
  S var emot nuvarande arbetskraftsinvandring och ville behålla den gamla?
  S var emot etableringslotsar, jobbcoacher, mm
  S var i stort sett mot privatisering av hemtjänst, "pengsystem", fritt val av läkare mm, hela den samhällsomvandlingen som gör det möjligt för utomstående att lura systemet på stora belopp.

  Att man nu vill sätta stopp för detta är bara ett tecken på att man anser sig haft rätt hela tiden. Lotsar och coacher var fel, fri arbetskraftsinvandring fel osv.

  Cornu verkar ha tagit fram storsläggan och slår åt alla håll, men inte särskilt träffsäkert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anders Lago vill hellre se bemanningsföretag än fas 3 jobb. Bemanningsföretag-statliga som erbjuder företag arbetskraft på försök.
   Vi har ett problem-och det är bristande lust att vara arbetsgivare-speciellt åt viss del av befolkningen. Unga och utländska. Bristande tillit kanske?

   Radera
 6. Missförstånd
  Icke socialister är alltid ute efter att försämra för de fattiga. Det är deras core value
  Källa: godtycklig socialist

  Socialister däremot kan aldrig göra fel.
  Partiet har alltid rätt:
  Källa: https://m.youtube.com/watch?v=865Sn8JrMvY

  SvaraRadera
 7. Äh...det blir plusminus noll. Dessa bidrag är till för att täcka skatterna för arbete. Arbetsgivarens lön går skattefritt ner i fickan hos arbetstagaren. Inga skattepengar går förlorade då dessa löner ej hade betalats ut utan dessa bidrag.
  Bättre att arbetsgivaren ger skattefri lön från sitt företag än att de arbetslösa sitter hemma och lever på socialbidrag.

  SvaraRadera
 8. @Cornucopia?
  Konstig hårdvinkling på det Morgan Johansson säger. Tillför inte ett dyft. Luktar bara negativ kampanj, tråkigt (gäsp).

  SvaraRadera
 9. Det är ju utmärkt att regeringen skärper kontrollen av hur våra gemensamma pengar används. Sådant brukar ju inte sossarna direkt vara bäst i klassen på.

  TÄNK ATT DET SKA BEHÖVAS ÅTTA ÅR AV BORGERLIG POLITIK INNAN SOSSARNA FATTAR ATT MAN MÅSTE MÄTA VAD MAN FÅR UT, ÄVEN I OFFENTLIG VERKSAMHET.

  Ursäkta utbrottet, men sossarnas blinda fläck är ju att offentlig verksamhet alltid sköts effektivt och billigt. Tjena.

  Allianspartiernas blinda fläck är att marknadsekonomin a priori är god, och därför behöver man inte kontrollera och ställa krav när man låter privat företagande härja fritt med skattebetalarnas pengar. Tjena, tjena.

  Sedan skulle man i och för sig önska att det är fler kontroller som skärps i samhället. Jag var på väg att ge en massa exempel, såsom att skärpa passkontrollerna så vi vet vilka de nya svenskarna verkligen är, men jag är övertygad om att de flesta av bloggens skärpta läsare har en sån lista själva klar för sig.

  SvaraRadera