Cornucopia?

2015-03-27 15:24

Regeringen genomför SACO:s skattehöjningar

Regeringen gick ut med ytterligare skattehöjningar idag. Med en 100%-ig ökning av skatten på investeringssparkonto genomför man ytterligare en av SACO:s skattehöjningar, vilket även ROT-sänkningen var.


Det är knappast en slump att SACO presenterar sina omfattande skattehöjningar en vecka innan regeringen lägger skarpa utspel. Regeringen har fått råg i ryggen av att även akademikernas fackförbund nu står bakom Socialdemokaternas maffiagren LO:s stöld av medborgarnas skattade pengar. Regeringen känner därmed att de har stöd från både arbetare och tjänstemän, trots att endast en minoritet röstade  Vänsterpartiet i valet. Socialdemokraterna bryter nämligen vallöfte efter vallöfte och genomför Miljöpartiets och Vänsterpartiets politik.

Även bensinskatten höjs tvärt emot Magdalena Anderssons vallöfte,

Det hela visar akut hur farligt SACO:s utspel var, då det legitimerar skattehöjningarna. Och det har ba ta börjat. Enligt Finansdepartementet ska man avisera minst 18 miljarder i skattehöjningar. Men de sänkningar av inkomstskatterna som SACO ville detta delvis skulle finansiera (SACO:s höjningar var avsevärt större än sänkningarna), t ex slopande av värnskatten ser vi inte röken av.

Skatten på investeringssparkonto överstiger nu riskfria räntan på penningmarknaderna och likvider i ISK går därmed back.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

41 kommentarer:

 1. Här är en sammanställning (i SvD) av regeringens nya skatteförslag:
  Bensinskatten höjs med 44 öre

  Det är när man ser de konkreta förslagen som innebörden av decembersveket verkligen sjunker in. Det finns ju inte majoritet i riksdagen för någonting alls av det här! Svenska folket har inte röstat för det här. Men vi får det ändå, bara för att ett knippe borgerliga fegisar har beröringsskräck och hellre låter Sverige gå i putten än att kompromissa i Den Enda Frågan™.

  Det där med höjd skatt på ISK är intressant, förresten. Alldeles nyss fimpade man ju avdraget på pensionssparande, men då hette det att folk kunde spara till pensionen i ISK istället. Budskapet är väl att folk skall ge fan i att pensionsspara på egen hand överhuvudtaget, det är enbart staten som skall försörja oss på ålderns höst. "Vi ska nog ta hand om dig, lille vän."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och att ta hand om dig betyder att se till att du dör så fort som möjligt efter att du blivit pensionär.

   Radera
 2. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. DÖ måste rivas upp och stoppa detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen idé att gråta för man blir bara ledsen.
   Ingen idé att bli arg för man blir bara förbannad.
   Man ska skratta när man tittar på en cirkus.

   Radera
  2. Missnöje bör riktas åt ett håll där det hör hemma. Ett håll där de svikna och och övergivna kan samlas och vältra sig i sitt gemensamma missnöje. Det verkar vara det enda sättet då sveket nu är totalt. Och sedan ur askan vaknar fågel Fenix och lyfter oss till nya höjder, osv, etc,....blabla... typ religion .. bla bla...

   Instämmer förövrigt.

   Radera
 3. Finns det någon vits med att byta till kapitalförsäkring från ISK?

  SvaraRadera
 4. SACO är ingen akademiker-organisation. Det är en organisation som tagits över av löneglidarna. Göran Arrius med 140 papp i månaden. Vilket skämt ni fackpampar. Tillbaka till 30-talet där företag och organisationer bestals av rena gangsters.

  SvaraRadera
 5. Ligger DÖ kvar är det absolut ingen vits över huvud taget att rösta nästa val! Det var just detta som en del i en av riksdagsgrupperna varnade för utan att få gehör när DÖ informerade typ 5 min innan det presenterades i media.

  DÖ, det är precis vad demokratin i Sverige gjorde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns fortfarande ett riktigt oppositionsparti att rösta på. Om inget drastiskt inträffar innan nästa val kommer SD få min röst. Inte för att jag gillar deras politik, utan eftersom deras blotta existens är en pungspark till alla de andra partierna, som är helt besatta av sitt SD-hat.

   Radera
  2. När nu PP går sotdöden till mötes är det egentligen inget alternativ som återstår om man inte är nöjd med sofflocket.

   Men jag förstår att man röstar SD, om inte annat är det ju alltid roligt att se socialisterna få hjärnblödning. Minns fortfarande Bengt Westerbergs nära döden upplevelse när Ny Demokrati gjorde entré...

   Radera
  3. Nu får nog någon på högerkanten stiga fram om det inte ska bli SD för mig också i nästa val.
   Helt absurt att man ska behöva rösta på ett parti med inslag av rashygienister.

   Men rösten på Aktiv demokrati / Direktdemokraterna var ju rätt bortkastad i valet.
   DÖ, DÖ DÖ min älskling...

   Radera
 6. Det börjar bli dags att på allvar propagera för civil olydnad (läs skattefuskande) och förbereda bildandet att tungt beväpnad antisocialistisk milis, ty det kommer inte stoppa här. Regelrätt socialistisk konfiskering är att vänta när fastighetsbubblan spricker.
  Cornu kan du ordna med anmälningslistor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tror du de försöker minska antalet vapen för och ändrar inriktning på vad armén får göra?

   Här är något bra är läsa för den som behöver peppas i sitt självförtroende:

   http://runeberg.org/samlaren/1929/0024.html

   Tänk att det bara är ungefär nittio år sedan det skrevs, respektive sex hundra år sedan. Väldigt lik situation faktiskt.

   Radera
  2. Tror mer på en cybertaskforce, typ putins gossar fast med annan inriktning. Jag anmäler mig på sittande arsle ifall någon gör analys planering och pekar ut måltavlan.

   Radera
  3. Ja, propaganda är det bästa.
   Därav vikten att läsa Machiavelli (stavning?) och ovan länkad text.

   Radera
 7. Är ladorna tomma kan man ju alltid elda upp dem...

  Nåja, vi behöver krascha, "allt åt alla" behöver lära sig att det inte riktigt fungerar så enkelt.

  Nu när de strypt möjligheterna till privat pensionsparande, så återstår bara tjänstepensionen, som också kommer gå åt när de ändrar reglerna så att en viss andel måste vara statsobligationer.

  SvaraRadera
 8. ISK var ju kul så länge det varade i alla fall, och även med SLR+0,75% så borde nettot kunna bli lite bättre än traditionell depå. Det kan ju inte vara någon överraskning att avundsjuka socialister självklart skulle rikta ögonen mot en så förmånlig sparform.

  2012 betalade jag 12% skatt på utdelningarna, jämfört med 30% för vanlig depå. Det året steg börsen, så ingen skatt på uppgången. 2013 blev skattebelastningen 10%, 2014 14% och i år extremt låga 6%, samtidigt som samtliga aktier ligger långt över inköpskurserna... Vi får se om 2015 och 2016 blir åren då kapitalägare får bita i det sura äpplet och se både höjd skatt och lägre börskurser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "en så förmånlig sparform…"

   Tråkigt att vi har blivit så anpassade att högskattesamhället att våra ingångsvärden (för att tala Lövenska) måste inkludera skatt på skattade pengar. Om vi får betala lite mindre skatt så anses det vara en "subvention" på "någon annans bekostnad"…..?

   Radera
 9. Angående ISK. Enligt Lena Mellin i Aftonbladet har Finansminister sagt att skattehöjningen på ISK endast är 130 kr.

  "Men människor med gott om pengar får också finna sig i att avkastningen på kapital beskattas hårdare än i dag. Skatten på investeringssparkonton och kapitalförsäkringar höjs. Men skillnaden begränsar sig till omkring 130 kronor om året enligt finansministern."

  Har vi en Finansminister som inte kan räkna procent?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Nej, vi har en finansminister som ser ner på svenska folket, och tror att vi behöver en siffra i kronor och ören för att vi är för dumma för att förstå procenträkning.

   Radera
  3. Skattehöjningen på ISK är exakt 0,225 % av kapitalet, oavsett om du får avkastning eller förlorar pengar. Staten tar alltså in 0,225 % av allt sparande i ISK *extra*. Per miljon är detta 2250 kr/år = 187,50 kr per månad, icke avdragsgillt.

   Detta ger staten ca 2 Mdr per år, en spottstyver mot de 30+ Mdr man delar ut till folk som belånar sig! Så bakvänt så man baxnar...

   Radera
 10. Massinvandring kostar, 87% stödjer detta. Inget att ens reflektera över. Var glada över att svensken har öppet hjärta.

  SvaraRadera
 11. "Tomma Ladan" behöver en massa nya pengar för att kunna betala till Zigenare / Tiggare och Islamistiska favorit-kompisar...

  SvaraRadera
 12. Tja BNP har sjunkit svagt i runt 8 år (-0,2%) jämfört med +5,4% upp i Tyskland om jag minns rätt. Massinvandring kostar, så de tomma ladorna behöver fyllas på genom konfiskation. Men som sagt ca 100 miljoner invandrare kan lätt hysas i Sverige bara att tvångsexpropriera villor och bostäder. En familj per rum och Max 4000 i månaden att leva på för 99% av folket inkl nyanlända. Yay

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt
   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/BNP---internationellt/?from51=2006&to51=2013&columns51=,1,2,11,

   växte BNP i Sverige med 9,4 % 2006-14. Mellan 2006 och 2013 växte BNP i Sverige med 7,1 % och i Tyskland med 6,7 %. Tyskland har dock sundare statsfinanser då deras handelsnetto är rekordstort, vilket väcker ont blod hos Obama-administrationen.

   Radera
  2. Det som åsyftas är BNP/capita, vilket inte växer sedan snart ett decennium tillbaka p.g.a. hög befolkningsökning och låg BNP-tillväxt

   Radera
 13. Många vill ju se försvaret upprustat. Ni som gnäller över skatterna: Hur har Ni tänkte Er mer pengar till försvaret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Genom att effektivisera statsförvaltningen, minska slösaktiga politikerbeslut och spara på andra onödiga utgiftsposter.

   Om du vill ha ett konkret förslag: låt arbetsgivaravgifterna vara som dom är. Regeringen vill slopa lägre arb.givar avg. för unga vilket ÖKAR försvarets kostnader med ca 4 miljarder (som går in i statskassan!). Detta bara för att behålla som det är idag!
   Men politikerna lovar ju nu "ökade" anslag till försvaret och vi förväntas betala mer för att betala statens ökade arb givar avg. i försvarsbudgeten.
   Pengar rullar runt inom staten och det ger absolut ingenting för skattebetalaren annat än en högre nota för varje transferering!!!

   Radera
  2. Som sagts ovan: genom att effektivisera statsförvaltningen. Konkret förslag: lägg ner Tillväxtverket. De har en budget på 3700 miljoner per år. Någon som tror att de genererar 3700 miljoner i tillväxt per år? Vidare: varje år betalar staten ut 70 000 miljoner i företagsstöd, utan att man någonsin har kunnat visa på någon som helst positiv effekt av detta. Listan kan göras mycket längre, men där har du de första 73 000 miljonerna.

   Radera
  3. Ett sätt att öka försvarsförmågan utan att det behöver kosta pengar är att fokusera på territorialförsvaret och skrota Långtbortistandoktrinen, Natoanpassningen, ökenanpassningen av svensk försvarsmateriel, Nordic Battle Group etc. Det hade också varit önskvärt om den kostnadseffektiva värnplikten hade varit kvar. Förr uppgick värnpliktsförmånerna till ca 5 % av försvarsbudgeten.

   Radera
  4. Lägg ner landstingen. Det är bara en byråkratisk koloss som kostar mängder med pengar för att administrera sin egna byråkrati. Det de sen åstadkommer är mängder med elände och regleringar inom sjukvården som gör även den dyr och dålig. Lägg ner och låt byråkraterna lära sig vett och söka nya jobb.

   Radera
 14. Att kommunister och socialister ser lögnandet och stöld som naturligt har varit känt i ca 100 år. Att Moderaterna nu genomför sådan politik kommer förhoppningsvis de moderata väljarna snart till insikt om. Sluta sparka på kommunister och sossar. Det gör ju som de alltid gjort. Moderaterna är de skyldiga.

  SvaraRadera
 15. Att också tjänstemännen vill ha högre skatter på rätt saker tyder på att detta är rätt.
  Efter alliansens utblottning av Sverige med galna skattesänkningar och utförsäljningar av våra gemensamma tillgångar finns det knappt pengar kvar till viktiga saker som försvaret.

  SvaraRadera
 16. Bara en total jubelidiot tror att detta är slutet på skattehöjningarna. Det är inte ens slutet på början av dem. Migrationsverket fick i höstas 48 miljarder i tilläggsanslag och nu begär man 18 mdkr till. Till sommaren lär kraven ha ökat med många sköna nya miljarder. Sedan tillkommer skola, sjukvård och socialbidrag för alla hundratusentals analfabeter. Sjuklövern ser hellre Sverige gå under än erkänna att de hade fel om massinvandringen.

  SvaraRadera
 17. Kommer ihåg när Magdalena innan valet blev tillfrågad om hon skulle ändra på något eller höja skatten X. Hon log dolskt och sade att det finns gott om möjligheter utan att höja skatten X för att få in de pengar som "behövs". Man kan bara konstatera att hennes ord liksom hennes kreativitet når helt astronomiska höjder. Det är väl tur för hennes väljare att de bara lyssnar på hennes ord och inte vad hon levererar.

  Att leva i en fantasi är faktiskt vad vi alla gör, varje dag, regisserad av Magda. Dock skall man inte underskatta den gamle svetsaren Löfven som ibland kommer emellan med skojiga stickrepliker, mellan Magda och Margot, och förmodligen av ren upphetsing pinkar i brallan.

  Nu har vi fått vad vi förtjänat. Bit ihop och gilla läget. Personligen så kommer jag att missnöjesrösta nästa gång. Kanske till och med på SD. Ja, så jävla missnöjd är jag. På nåt sätt måste det gå att skaka liv i de gamla partierna. Nu får det faktiskt vara nog!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjärtligt välkommen till SD neo cortex min vän.

   Radera
  2. Inte riktigt där än, men snart...

   Radera
  3. Hoppas på den där nya fjollan i KD att steppa upp. Annars, all bets are off. Kicking and screaming.

   Radera
  4. Alla ni som inte röstade på SD har ju indirekt godkänt den här politiken. Att ha den här stora invandringspolitiken kosta massor med pengar. 50-60 miljarder/år och dessa måste ju tas någonstans ifrån. Vill man ha sådan stor invandring säger man ok till dålig skola, sjukvård, äldrevård, polis mm. Det finns inte extra allt! 87% röstade på det här.

   Radera
  5. Snyggt jobbat Stefan. Äntligen börjar städningen av Borgs aguriastall. SD-pajasarna, dom som uppträder i maskeraddräkter vid riksdagens öppnande och annars i för små kostymer för att se lite kralligare ut och deras politiska inkompetens, som ledde till decemberöverenskommelsen har gjort det möjligt att börja sanera Sverige.

   Radera