Cornucopia?

2015-03-27 19:10

Öppet fredagsmys

Mer avancerat fredagsmys utgår för ikväll pga uppgradering av dator.


Så jag lämnar tråden öppen, så där extra fredagsmüsigt!

Tack för veckan som gått, och ett riktigt extra icke-ironiskt fredagsmys på er, så återkommer ordinarie sändningar i morgon lördag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

24 kommentarer:

 1. Ja men då tipsar jag väl om Light hour 2015. Mys på!

  https://www.facebook.com/events/402687349904063/

  SvaraRadera
 2. När Sverige var allmänt sett världsledande på stadsplanering, byggdes det geniala Slussen på 30-talet. Nu vill man riva Slussen till förmån för ett stolleprojekt i form av en galleria på dess plats, en 8-filig väg över vattnet samt förstöra det kärnvapenklassade Katarinaberget med en bussterminal.

  Rusta istället upp det nuvarande funktionella och genialt utformade Slussen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Världsberömd" och "unik" - myt i klass med råttan i pizzan. Slussen var ju inte precis det första klöverbladet i världshistorien. Att den sedan fungerade lika bra (eller dåligt beroende på vem man frågar) både i vänster och högertrafik är inget genidrag utan något som ligger i klöverbladets princip. Inte heller har utländska arkitekter och stadsplanerare vallfärdat dit vare sig när det begav sig eller senare.

   Suck... Just nu verkar det som om Stockholm och Göteborg tävlar om vem som är mest handlingsförlamade när det gäller slussar, älvbroar och västlänkar.

   Men på tal om fredagsmys - här är något att bita i om tv-utbudet känns tråkigt. Inte helt färsk men ganska intressant även för en göteborgare i all sin nördighet: http://www.yimby.se/2013/01/slussen-plan-b--en-analys_1397.html

   Radera
  2. Jag tror nog att vi lite till mans personifierar den ursvenska själen, den överlägsna Besserwisserattityden som så tydligt presenterats av våra mest självutplånande politik i form av Margot Utrikesminister som på rekordkort tid lyckats skaffa Sverige mer än 57 ovänner av samma skäl. Helt enkelt för att vi är och vet bäst. Gruelse, kan du ärligt säga att du inte är världsledande svensk?

   Radera
  3. @Johan 22:39
   Nuvarande Slussen är en mycket funktionell skapelse, säger jag baserat på genomfartserfarenheter med bil, buss, cykel, tunnelbana, båt och till fots. Funktion är vackert! Sedan att man har låtit området förfalla, är tjänstefel av berörda myndigheter skulle jag vilja säga.

   Jag är inte så insatt i Slussen plan B; desto mer mer insatt i Nya Slussen. Däremot är jag mycket insatt i nuvarande Slussen, via förstahandserfarenheter.
   Nya Slussen är en dysfunktionell skapelse. Den har inte tagit hänsyn till att bussar från Nacka och Värmdölandet behöver vända. Och busstrafiken från denna region förväntas öka pga en ökande befolkning.

   Johan, varför är nuvarande Slussen så dålig, och varför är "Nya Slussen" så bra. Sakligt svar emottages.

   Radera
  4. @Neo Cortex 23:31
   Det medges att vi inklusive mig har och har haft en besserwisserattityd åtminstone under en stor del av 1900-talet. Men är man en nation som har gått från att vara ett av världens fattigaste länder på 1870-talet till att bli ett av världens rikaste länder på 1970-talet, så får man en nationell självtillit. Den allmänna inställningen som genomsyrade samhället då, var att det vi gjorde, det skulle vi vara världsbäst på. Och vi blev det i många fall! T.ex. sjukvård, skola, utbildning, försvarsmateriel för subarktiska förhållanden.

   När nu flera länder har sprungit om oss därvidlag, greppar det politiska etablissemanget desperat efter ett område där det kan briljera med sin besserwisserattityd - Sverige ska bli en humanitär stormakt baserad bl.a. på massinvandring och genusvetenskap, kosta vad det kosta vill.

   Förr tänkte sig stadsplanerarna städerna, mycket schematiskt beskrivet, som cirklar i terrängen. Städerna, med sina ogästvänliga asfalterade ytor och betongkolosser, planerades så att det fanns mer eller mindre sammanhängande grönområden, där terrängens djur gavs möjlighet att passera genom städerna, så kallade "gröna kilar" - parker o.d. för oss människor. Detta tankesätt var relativt unikt, och gällde särskilt Stockholm före den rivningsvansinnige Hjalmar Mehr, måste med eftertryck tilläggas.

   Jag frågar dig också vad är det som är så bra med Nya Slussen jämfört med nuvarande Slussen?

   Radera
  5. Det är typiskt för Nya Slussen-anhängarna, Sten Nordin et consortes att förstöra det kärnvapenklassade Katarinaberget med en bussterminal, bara för att få en galleria mitt inne i Stockholm och en 8-filig dysfunktionell väg över vattnet samt med tre signalreglerade trevägskorsningar.

   Att ha ett stort skyddsrum i Stockholm är att tänka långsiktigt och krismedvetet, en egenskap som inte appellerar till kortsiktiga drömmare.

   Från Wikipedia:
   "Inne i berget byggdes på 1950-talet ett atombombssäkert skyddsrum i tre plan med en storlek av 15 900 m² som skulle ge plats för cirka 25 000 personer. Det var på sin tid världens största atombombssäkra skyddsrum och tog sex år att bygga. Anläggningen sträcker sig i Katarinaberget från Katarinavägen under Mosebacke torg ända till Björns trädgård. Det finns elva inrymningsvägar."

   Radera
 3. Pratades det inte om att Saudi Arabien eventuellt kunde dra tillbaka sina investeringar i Sverige för några dagar sedan?

  Saudi Arabien drabbas av den största kapitalflykten på 15 år:

  http://www.zerohedge.com/news/2015-03-26/did-saudi-arabia-just-suffer-its-largest-foreign-capital-flight-15-years

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, steroider kan vara lite nyckfulla.

   Radera
  2. Krigshot brukar väl ha den effekten? Nu när det är inbördeskrig i Jemen så måste Saudiarabien upprusta längs hela sin långa södra gräns mot det landet.

   Radera
  3. Det kan alltså ligga något annat bakom vår regerings agerande och utspel och i retur erhållna embargon? Tex att någon vill vissa den nye kungen vem som bestämmer och vår regering bara går i husses koppel?

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Vill bara uttrycka min tacksamhet för demokrati, fri media och oberoende bloggar, oavsett om man råkar samtycka med bloggförfattaren i alla avseenden eller inte. Tack för att du är en av dem som förmedlar ett, i många avseenden, sunt perspektiv på saker om ting.

  Helgvideotips för er som råkat missat den:

  Al Bartlets föreläsning om vår oförmåga att förstå exponentiella funktioner, eller som han uttrycker det, enkel aritmetik. Alltid sevärd: The most important video you'll ever see (part 1 of 8)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jesus, ibland undrar jag bara utan att veta bättre när folk slänger sig med floskler. Men vad exakt är demokrati?

   Radera
  2. Demokrati är enligt regelboken en religion som kräver att du lämnar över rätten att äga din egen kropp och arbetet som den producerar samt alla dina ägodelar till ett öde som bestäms av de årliga 4.6 miljoner besökarna till varuhuset Ullared. Folkstyret sker en gång vart fjärde år med massa fåniga ritualer och seder där en överkukku till slut bestäms. Rätten att få bestämma över ditt liv ges väljaren efter tillverkningsdatum och är så förlagt att suget på godis och sötsaker mestadels avtagit. Eftersom vi annars hade haft lagar om gratis godis till alla, alla dagar i veckan - nu har vi andra lagar för att tillfredsställa det vuxna barnet istället. Eftersom majoritetsattacker är ett problem i en demokrati så har den ekonomiska eliten garanterat sig mot dem genom att man, via media, förser massan med ett antal röstvärdiga kandidater som står under deras kontroll. Vilket bland annat gör att brustna vallöften är mer en regel än ett undantag. Lögnerna och sveken är dock inget hinder, för nästa val står folk i kö för att rösta bort nuvarande clown för att ersätta med nästa som lovar stjäla från dina grannar, nära och kära för att betala för skiten du vill ha. Och så upprepas skådespelet tills samhällets resurser helt är förbrukade.

   Själv har jag varit på Ullared vid ett par tillfällen, men jag röstar inte så du kan vara lugn.

   Radera
  3. @alag

   Hur skulle det göra mig lugnare? Att du inte röstar är ju synd då du verkar ha den grundförståelse som borde vara ett krav för rösträtt. Om fler med din typ av insikt röstade så skulle vi kanske kunna minska lite av skadeverkningarna i alla fall.

   Radera
  4. Asch, glaset kan väl få vara halvfullt någon gång emellanåt också.

   Radera
  5. @Richard Bandler
   Visst borde jag självförsvarsrösta för att döva smärtan. Men min personliga åsikt är att det finns en dygd i att inte försöka minska skadeverkningarna då det kommer göra det oundvikliga utbrytningsförloppet utdraget och livshotande för värdsamhället och dess avkomma. Jag ser det som en förlopp som inte är särskilt olikt den mänskliga födseln. När värkarbetet startar så kommer doktorn och erbjuder allsköns bedövning mot värkarna. Det logiska är att ta vad som erbjuds av doktorn eftersom det får smärtan att försvinna. Smärtans syfte är dock att driva ut barnet och att motarbeta smärtan är kontraproduktivt och leder till utdragna förlossningar vilket inte sällan skadar både barn och moder till en punkt där tillståndet blir livshotande för någon av parterna.

   Radera
  6. Inspirationsvideo på ämnet - vikten av utbrytning: https://www.youtube.com/watch?v=cOubCHLXT6A

   Radera
 7. Jag tycker att vi inleder våren med att knäböja för tyranner, Putin och familjen Saudi främst. Inte en krona får gå förlorad om vi så ska få bruna näsor på köpet.

  SvaraRadera
 8. Fredagsmys med Totta Näslund.
  En generationskamrat som legat utanför min radar-för långt ut på vänsterkanten!

  Han som flydde arbete på papparsbruket för att hylla arbete!
  Tokvänstern var inte heller då speciellt logiska!
  Men de gröna alternativen gav viss stimulans tydligen.
  Han sjöng bra blues i alla fall.
  Början till GBGs nedgångshistorik?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl värre med han i ICA reklamen. :-)

   Även för en del långt ut till höger har nationalteatern en hel del bra texter och musik tex rövarkungens ö. Publiken är det nog värre med, värre än Ullaredsbesökare. Inget fel på dem förresten, de är offer för den svenska flumskolan.

   Radera
  2. Totta hade ju krog på Linnégatn, Cefon eller nått hette den när jag bodde där.

   Musik är musik om man inte lägger några värderingar i den.
   Jag lyssnar gärna till råvänster alster från blå tåget, nationalteatern för det vara
   med i menyn när jag växte upp. Dom är ju högerspöken hela gänget nu för tiden i alla fall.

   ZIRP är ju döden för allt sparande.

   Radera