Cornucopia?

2015-03-07 16:29

Ny utgåva av Stjärnklart (inbunden)

Andra tryckningen på Stjärnklart är på väg att ta slut och förlaget har tryckt upp en ny utgåva som nu finns att köpa i åtminstone onlinehandeln. Av den gamla utgåvan finns det endast 19 stycken kvar i centralt lager, även om välsorterade bokhandlare har kvar den i butik.

Nya utgåvan skiljer sig på att omslaget är marginellt annorlunda, med citat från Lotta Olssons recension i DN på framsidan och Johanne Hildebrandt på baksidan. Även citat på inviket har ändrats, liksom beskrivningen online. Författarbeskrivningen har ändrats något.

Annars är det samma bok. 3-4 stycken redigerings- och korrekturmissar har åtgärdats, så Filip vaknar inte som Magnus längre.
Nya omslaget, med subtila förändringar för den uppmärksamme.
Boken kostar 183:- SEK hos Adlibris, som ännu inte upptäckt att detta är Stjärnklart i sina automatiserade system och inte höjt priset till gamla utgåvans 198:- SEK. På Bokus kostar den 173:- SEK och inte som gamla utgåvan 199:- SEK, då inte heller Bokus har upptäckt att det är en ny tredje utgåva av Stjärnklart, om än med nytt ISBN-nummer. I takt med att försäljningen har stuckit iväg har bokhandeln höjt priset när de sett efterfrågan.

Ni har antagligen chansen att köpa nyutgåvan av Stjärnklart relativt billigt just nu, men sedan gissar jag att handeln justerar upp priserna.

Nytt ISBN-nummer beror alltså på minimala ändringar i texten, vilket medför att den måste läggas upp som en ny bok - ny utgåva istället för tredje tryckning. Jag har inte sett nyutgåvan ute i bokhandeln än, men den finns alltså online.

Stjärnklart finns även som fysisk ljudbok, E-bok och nedladdningsbar ljudbok, samt via Storytel.

Pocketboken kommer den 16:e juni och uppföljaren den 4:e augusti. Sista delen i trilogin kommer i augusti 2016. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

8 kommentarer:

 1. Grattis! Hur många har sålts nu på ett ungefär?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Äntligen närmar sig pocketutgivningen. Skulle gärna köpa den inbundna men av någon anledning så tycker jag att apokalyptiska undergångsböcker skall läsas i pocketformat och då gärna i en hängmatta :-)

  SvaraRadera
 3. Har även sett att den finns på digitala biblotek. Hur funkar det, får du betalt per utlåning?

  SvaraRadera
 4. Hehe, köpte den precis på Akademibokhandeln för 239 kr!

  Böckerna man vill ha är ju aldrig på rea ;P

  SvaraRadera
 5. Käpte den på paddan när den kom ut. Nu väntar jag otåligt på fortsättingnen. Cliffhanger är det värsta jag vet.

  SvaraRadera
 6. På vilken sida är det där namnfelet? ( tänkte jag ändrar själv i utgåvan jag har ;) )

  SvaraRadera