Cornucopia?

2015-03-14 09:26

Något är på gång i Moskva

Något är på gång i Moskva. Vad som egentligen händer bör man få reda på idag, alternativt senast i morgon.
 1. Vladimir Putin är försvunnen.
 2. Journalister har uppmanats av Kremls presstjänst att stanna kvar i Moskva i helgen.
 3. Det byggs läktare på Röda Torget utanför Kreml.
Någon form av parad är alltså på gång - en parad som inte utannonserats.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

32 kommentarer:

 1. Businessinsider kör en artikel om att Putin redan idag (på TV) har konstaterats vara på intervju nånstans på Måndag. Det är imponerande, även för att vara Putin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört att det skall bli en folklig parad där Putin kommer att göra en spektakulär fly-by ridande på en nukleärt bestyckad kryssningsmissil, iförd Ray-Ban och bar överkropp!

   Radera
 2. I tysk nyhetskanal visades Putin igår em i vad som såg utsom högönsklig välmåga. Här en länk till en bra artikel hos Fria Tider om DNs rapportering om mordet på Nemtsov.
  För att få lite perspektiv rekommenderar jag alla som stöder ok-medias rysslandsbild att läsa den.
  http://www.friatider.se/blogg/dn-bluffen-om-ryska-mordet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fria Tider är alltså inte helt oväntat Putinkramare.

   Radera
  2. RB:
   Skulle inte du kunna berätta för oss om hur det gick till när du fick sparken från den ryska trollfabriken i St Petersburg eftersom du var så hopplöst usel på ditt jobb? Om hur det är att misslyckas så kapitalt med en såpass enkel arbetsuppgift och nu tvingas spendera dagarna med att vara obetald "nyttig" idiot?

   Radera
  3. Noe och Anders. Är ni inte väl barnsliga nu? Vad tyckte ni om det jag skrev? Var är era välgrundade argument för att jag har fel, för att Fria Tiders artikel är fel?
   Jag förstår inte varför Cornu får så många Ben Dovertyper att skriva som bara håller på med "titta en fågel"-argumentation eller personangrepp för att slippa gå i svaromål i frågor där de antagligen inte har något att komma med men ända Ben-hårt valt sida.
   Ja ja, jag hoppas ända att någon läst artikeln som var både intressant och rolig.

   Radera
  4. RB du gör en oförlåtlig dödssynd på denna sajt. Du ställer Cornus uppgifter om Putin mot verkligheten. Då är du automatiskt ett psyops enligt honom, överinkvisitor Bendover och deras groupies.

   Radera
  5. Hej RB

   Så snart någon försöker att balansera på insändarsidan här så blir man av en hel del onyttiga idioter påhoppat och får titeln "Putinkramare" mm.
   Samma onyttiga idioter skulle vara i Ryssland inget annat än "Putinkramare".

   Och än av de största onyttiga idioter här på kommentarsidan är än så länge utan tvekan i mina ögon Mr "Bend Over".
   Det är nästan så att jag skulle kunna tro att han är en avlönad "psyops"...fast vid närmare eftertanke..nej, hans inlägg är inte värd ett öre ens.

   Perspektiv kräver inte bara två ögon, utan även att an öppnar de.

   Radera
 3. @RB: OK media var det ja...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt stavningsprogram spela mig spratt hela tiden... Men de flesta på denna site tycker ju att PK-media är OK-media när det gäller Ryssland så det passade ju ganska bra.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Gissar att de tänker fira årsdagen av återbördandet av Krim till moderlandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju bara några dagar bort så det verkar rimligt.

   Radera
 6. Putin återfinns vid god vigör på bild på http://eng.kremlin.ru. Möte igår ned högsta domstolen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Mötet hölls redan den 6e enligt ryska Svoboda.org

   Radera
  3. Enligt samma källa ska allt material som publicerats med Putin efter den 6e producerats den 5e. Putin genomfört planerad operation?

   Radera
  4. För mer än 24 timmar sedan visade flera tyska nyhetsprogram en välmående Putin och dementerade Cornus ryktespridning..
   Hur f-bt dålig och förljugen/långsam är svensk media egentligen - rena Nordkorea?

   Radera
 7. Putin finns mycket riktigt med på tre olika "toppnyheter" bilder på http://eng.Kremlin.ru , fast vill en vara konspiratoriskt lagd kan en påpeka att alla tre bilderna egentligen kan vara tagna vid tidigare tillfällen eller rent av på samma dag. Vidare är de tagna i oerhört Photoshop-vänlig miljö och respektive personer kan därmed vara inklippta.

  SvaraRadera
 8. Glöm inte att han är nära kompis med Nordkoreas ledare, som har för vana att "försvinna" långa stunder. I hans fall tror jag dock att det brukar bero på att han blivit avrättad av någon regeringsfientlig konstellation och sedan utbytt mot en plastikopererad lookalike, precis som Fredrik Reinfeldt blivit..

  Kanske det tar ett par veckor att få fram en ny Putin?

  SvaraRadera
 9. Detta är en maskirovka. De fixar fram en ny ledare som charmar byxorna av väst som slappnar av och slutar motrusta. Precis då slår ryssen till. Never, ever trust a russian...

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.n-tv.de/suche/?a=search&at=all&q=Putin&submit=Suche+starten
   Kolla in n-tv ni som vågar - jag varnar er för ni får se Putin livs levande - kanske nybliven far?

   Radera
 10. http://www.gum.ru/en/projects/rink/

  SvaraRadera
 11. Ev är byggnationen bara nedmonteringen av skridskobanan utanför GUM. Dock står det på GUMs hemsida att banan stänger för säsongen 9 mars så om det ska stämma så har man hållit banan öppem ett par dagar extra.
  http://www.gum.ru/en/projects/rink/
  Läktarna som syns på bilden är jag osäker på - ev är det fasta installationer.

  SvaraRadera
 12. Här ser man bilder från när skridskobanan byggdes. Högarna av plank liknar de på twitter-bilden ovan, så det är sannolikt just nedpackning på gång. 9 mars som sista skridskodag kan stämma också, det lär ta ett par dagar att smälta och få bort vatten/is.
  http://www.gum.ru/en/news/id/150/

  SvaraRadera
 13. Här kan ni alla se gårdagens tyska inslag om Putin. Några seriösa spekulationen om orsaken till han frånvaro kommer också. Cornu borde hålla sig informerad genom tyska nyheter som är ljusår från svensk nordkoreamedia.
  http://www.n-tv.de/suche/?a=search&at=all&q=Putin&submit=Suche+starten

  SvaraRadera
 14. Skulle kunna vara en unge, gifter han sig med kanske det är bra för den Ryska sammanhållningen.

  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/vladimir-putins-girlfriend-given-birth-5329008

  SvaraRadera
 15. Också Mirror var ljusår före svensk media som ju hellre håller käften en bekräftar att dess önskedrömmar inte gått i lås.
  Har Putin återigen visat att han är en riktig man?

  SvaraRadera
 16. Enligt rumänska medier (http://adevarul.ro/international/rusia/ce-s-ar-intampla-putin-muriu-1_55036b80448e03c0fd8872c4/index.html) är skulle premiärminister Medvedev träda in som president i max 90 dagar vid presidentens frånfälle. Det spekuleras också om intern kupp av Putins närmaste som efter Nemtsovs avrättning skulle känna sig hotade. Who's next?

  SvaraRadera