Cornucopia?

2015-03-16 07:49

Morgonens Putinwatch

Dags för en kort uppdatering kring Putins eventuella schema och förflyttningar under måndagen.


Ett av regeringsplanen, RA-64521 landade klockan 09:14 Moskvatid i Nyen (även känt som S:t Petersburg, tidigare Leningrad, men enklast är ju att använda ursprungliga namnet, då Ryssland ofta byter namn på städer...), efter att ha lämnat Moskva 08:10. Vem eller vilka som var ombord går förstås inte att avgöra. Tillägg: Statsflyg ska också flugit österut och söderut, så flygningen till Nyen kan vara ren rutin.

Enligt Kremls presstjänst ska Putin idag den 16:e mars träffa Kyrgystans president i just Nyen. Det finns uppgifter om att detta möte skulle tagits bort från den ryskspråkiga delen av presidentens officiella hemsida, men pressmeddelandet om mötet ligger kvar även på ryska.

Naturligtvis skulle man för fortsatt maskirovka skicka just ett plan Moskva - Nyen, och sedan lägga ut något foto på Putin i möte med Kyrgustans president. Men förhoppningsvis visar presidentparet sig live för journalister i någon form.

Uppgifter säger dock att Kreml dragit in ackrediteringarna för en lång rad journalister, vilket gör att dessa inte kan följa mötet, eller några presskonferenser alls, vilket gör att man kan styra bilden som ges om bara Kremltrogna journalister får närvara.

Av Kremls tidigare uttalande om att journalister skulle stanna kvar i Moskva över helgen då ett offentliggörande skulle ske blev det inget. Man ville väl bara ge stadens hotellverksamhet exportstöd, då frusna relationer och sanktioner minskat affärsresandet och gör att hotellbranschen har problem i huvudstaden.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

38 kommentarer:

 1. Kan vara så enkelt att Putin varit osynlig då han deltagit i svensexa som anstår en Tsar. Eller så är det som amerikanarna säger att han har Aspergers vilket han kompenserar med örnkoll på allt, och att han tillbringat tiden med att planera sitt bröllopp. Vems som skall sitta bredvid vem, vem som ska dödas, etc. Tillkännagivande och högtidlig installation av hans nya tsarinna vore väl pricken över i på festligheterna.

  SvaraRadera
 2. Eller så är det så enkelt som att han fått influensa. Inte ens med ryska/sovjet "dunderpiller" blir man alltid av med detta snabbt och enkelt. Han är ju trots allt över 60...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast hade han fått influensa kunde väl Kreml ha talat om det. Den sjukdomen är ju varken speciellt farlig eller skamlig.

   Radera
  2. Kan såklart vara så att han har en rejäl influensa. Jag var själv sängliggade i influensa i 10 dagar för något år sedan och jag är avsevärt yngre än Putin och i övrigt frisk som en nötkärna. Men varför isåfall detta ljugande och spel inför media? Även om det hade varit en rejäl influensa, eller nån annan normal åkomma som inte normalt leder till döden hade de kunnat sköta det mycket snyggare. Hittat på nån anledning och sedan förklarat att han kommer vara tillbaka inom två veckor eller så. Då hade man fått tyst på spekulationerna. Men nu är ovissheten total. Som Cornu skrivit tidigare är ryska regimen experter på information, men verkar nu ha tappat fattningen totalt. Det tyder på att de inte kan förutse utgången av vad det nu är som sker bakom kulisserna, eller åtminstone inte hur lång tid det kan väntas ta.

   Radera
  3. Har vi nånsin annonserat att typ Reinfeldt/Löfven varit indisponibel? Och då är ju inte de direkt "starka ledare" typen som poserar med bar överkropp.

   Radera
  4. Om man bekräftar att presidenten är sjuk så signalerar man något som kan uppfattas/tolkas som en svaghet. Putin vill uppfattas som allt annat än svag.

   Radera
  5. Är han förresten sjuk eller nåt så ska ju Medvedev stiga fram och ta över. Putin gjorde ju det med Jeltsin. Problemet är väl kanske att Medvedev är en tomte. Det sägs ju att Shaltai Boltai övervakade hans e-post i månadsvis men att det var så oerhört ointressant att de nöjde sig med att kapa hans Twitterkonto. Vilket iofs var ganska roligt, han förbjöd t ex elektricitet för att få slut på informationsläckaget.

   Radera
  6. Jeltsin är väl en ännu större tomte, och en vodkapimplande sådan, dessutom. En statskupp borde rimligtvis vara offentliggjord redan, så förmodligen är det av säkerhetsskäl, som båda herrarna verkar vara försvunna.

   Radera
  7. Jeltsin gör nog inte vidare mycket väsen av sig i dessa dagar....

   Radera
  8. Jeltsin är död. Det var inte riktigt det som var poängen dock.

   Radera
  9. Min poäng var inte heller om han är vid liv eller död.

   Radera
  10. x <----MIn poäng

   O <----Ditt huvud

   Radera
  11. x ‹--- Mitt anus

   O ‹--- Ditt anus

   Radera
  12. Spanar du in hur folks anus ser ut? Det låter lite gay.

   Radera
 3. Har inte följt detta i detalj men vill bara påpeka att om t ex "tillkännagivande i Moskva på måndag" var nån slags obekräftad ryktesuppgift, så är det ju inte någon stor sak om den visar sig osann. Annars hamnar verkligheten liksom i en slags självsvängning där den ena saker blåser upp den andra.

  SvaraRadera
 4. Undrar förresten vad Atambajev ska tycka om att man fejkar ett möte med honom och Putin bakom lyckta dörrar?

  "Tjena, Putin kommer inte, ta en kopp kaffe och sitt i tre timmar innan du åker hem och säg för fan inte vad som hände här"?

  Måste säga att jag är skeptisk, även om de ibland verkar ha de där forna satelliterna i ett strypgrepp.

  SvaraRadera
 5. Visst är det märkligt? Jag brukar alltid ha en misstanke eller vart fall en åsikt om det mesta.... men det här? Kremlologi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alls märkligt. De som till varje pris vill ha bort Putin, har miljarder och åter miljarder dollar att slanta upp. Det har nog inte funnits någon skalp i världshistorien med högre prislapp än Putins just nu.

   Radera
 6. What's he building in there? - https://www.youtube.com/watch?v=JaLjwSpZ6Cs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 7. Min bedömning är att han varit i Schweitz med sin unga flickvän inför en planerad förlossning och nu kommer dom hem idag för att utropa arvtagaren till Putins tron....(visst är han Kejsare eller nåt sånt, Tsar ? )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast en förlossning tar sällan 10 dagar och Putin är väl inte riktigt den typen som tar pappaledigt?

   Radera
  2. Det verkar möjligt, att han välkomnat sitt tredje barn med Alina Kabaeva i Schweiz och kanske tagit ut några semesterdagar...

   http://www.rsi.ch/news/ticino-e-grigioni-e-insubria/La-compagna-di-Putin-in-Ticino-4044551.html

   http://www.nzz.ch/schweiz/geruechte-um-putin-nachwuchs-1.18501421

   http://www.blick.ch/news/schweiz/tessin/putins-tessiner-baby-es-ist-ein-maedchen-id3564953.html

   Radera
  3. Putin har gått sensitivitetsträning i Sverige och har numera svart bälte i feminism.

   Radera
  4. om du gör ett planerat kejsarsnitt och sen får indikation på en infektion, alternativt att barnet fötts lite för tidigt och behöver kuvös kan det ta allt från en vecka till tre veckor.

   Radera
 8. Putin dyker troligtvis upp i dag, men jag skulle inte bli förvånad om han inte gör det på ytterligare ett par dagar. Senaste två veckornas frånvaro har nog tjänat som syfte att locka upprorsmakare och orosstiftare till aktivitet, så att Putins säkerhetstjänst kan knyta ihop vissa lösa trådar. Bättre att stämma i bäcken än i ån. Om före detta KGB-mannen Putin blivit avsatt eller mördad, så skulle det bli minus i kanten för hans omdöme. Lustigt förresten att inte USA vet och meddelar något om detta? De borde väl ha satellitbilder på Putin var han än befinner sig? Han kanske har suttit och bajsat i två veckor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så full av skit som han är hjälper nog inte ens två veckor på holken, dock.

   Radera
  2. Ben, är ditt skitinlägg baserat på egna erfarenheter?

   Radera
  3. Nä, din mamma vet att förtälja att du fick stå förlaga för Ignatius J Reilly och hans ständiga magmuns-problem. Tvåveckorssessionerna på porslinstronen torde dig därför vara bekanta.

   Radera
 9. Är inte intresset för vad Rysslands president lite överdrivet? Eller funderar plötsligt Herr Bloggare på vem som annars skulle styra? Och varför? Precis som man med geopoliik får full förståelse för Rysslands agerande i östukraina, glöm annat i denna värld än ditt vapen och dina pengar och dina intressen, avtal, löften etc ska tjäna det, inte motverka ens makt, de är för f-n inte svenskar som tolkar konventioner på ett för dem kostsamt sätt. US och Sverige, samt Sverigs gamle HUsse Tyskland, är absurda länder, var på sitt sätt. Tyskland kan och vågar nada och Merkel är ett fiasko idag. Låter US sitta på Tysk jord. Må detta sluta så Sverige kan räddas, det är fanemig tyskens fel.
  Kan man hetsa mot tyskar? Det är väl en språk och ingen folkgrupp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som man med geopoliik får full förståelse för Rysslands agerande i östukraina,

   Nej. Bara nej. Nej. Nej nej nej. Nej. Skräddarn säger Nej.

   Radera
  2. Hej troll! (...och ett fett +1 på Skräddarn. Äntligen någon mer än mig som använder det uttrycket.)

   Radera
  3. Eurasianism = Sovjet + skägg.

   Radera
 10. http://www.dn.se/ekonomi/putin-pa-tv-igen-efter-rykten-i-veckan/

  "På presidentens officiella sajt rapporteras ett möte med Kareliens guvernör den 11 mars. Men honom träffade Putin i själva verket den 4 mars, dagen innan han ”försvann”."

  Skall man lite på tidningar som inte ens kan stava till Karelen?

  Kanske är det de västliga övningarna i Norr i anslutning till Karelen som har uppmärksamheten?
  http://newsvoice.se/2015/03/14/varldens-storsta-internationella-militara-flygovning-2015-utspelas-i-sverige-ryssland-ar-fienden/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske var min tanke/aning inte så fel?
   http://sputniknews.com/military/20150316/1019541658.html

   Radera
 11. Enligt denna artikel på DI: http://www.di.se/artiklar/2015/3/16/mysteriet-tatnar-var-ar-putin är ett rykte "att han i hemlighet ska ha fått barn med den ryska gymnasisten Alina Kabayeva". Nu hopar sig frågorna...

  Är hon verkligen en gymnasieelev? Är Putin P*d*f*l? Eller är den enkla förklaring att hon är gymnast (eller f d gymnast)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är troligen en högerextrem bodybuildare, alltså en gym-nazist.

   Radera
  2. Alina är väl fd gymnasieelev och fd gymnast med inriktning på Tantra. Numera duma-ledamot och 31 år gammal.

   Radera