Cornucopia?

2015-03-24 16:44

Makten framför allt: Miljöpartiet röstar nej till stopp mot uranbrytning

Public Service/SR uppmärksammar att Miljöpartiet röstar nej till ett stopp mot uranbrytning. Partiet röstar därmed emot en politik man gick till val på och rent av hade i sitt valmanifest.


Helena Lindahl (c), som lade motionen om stopp för uranbrytning, säger till Ekot:
"Det jag kan konstatera det är att Miljöpartiet backar. De backar från det man lovade i valrörelsen. De backar från sitt valmanifest där de var tydliga med att man vill stoppa uranbrytning. Miljöpartiet sviker sina väljare."
Makten framför allt gäller alltså i en av Miljöpartiets profilfrågor. Åsa Romson (mp) försöker bortförklara det hela, men man ska inte lyssna på vad politiker säger, utan titta på vad de gör - Miljöpartiet röstar emot att stoppa uranbrytning, precis som Åsa Romson släpper ut övergödande bajsvatten i Östersjön från sin båt, målad med giftig förbjuden bottenfärg.

Tipstack via Henrik Alexandersson.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

12 kommentarer:

 1. Nu när Fridolin lyckats manövrera ut Romson och det bara är en tidsfråga innan hon ryker behöver hon förstås en reträttplats, vilket även gullgossen och hans lierade är intresserade av, så att hon inte ska ställa till med någon opassande hämndskandal. Då passar väl en styrelsepost i Lundin Mining som hand i handsken! Calle Bildt styr upp dealen, mot sedvanlig provision. Alla blir nöjda och uranet flödar. Grundvattnet får väl dom fattiga bry sig om, höjdarna dricker Pérignon.

  SvaraRadera
 2. Det är väl inget nytt- När man sitter närmast grytorna glömmer alla sin övertygelse. De, du, även jag. Sån är människan. När kommer den politikern som lever som han/hon lär ?

  SvaraRadera
 3. Ja säger då det.....Romson och Fridolin är sanna karriär-politiker med egen-intresset främst. Romson med sin giftfärg och Fridolin som gjorde ett otroligt personval 2010 men valde att ta time-out strax efter. Hoppas väljarna förstår.

  SvaraRadera
 4. Med DÖ så arbetsbefriande oppositionen sig själva och nu har regeringen blivit avundsjuka på deras lättjefulla tillvaro.

  Därför kommer man från och med nu inte bara rösta emot förslag som man är emot utan också rösta emot förslag som man egentligen är för. Romsons förklaring om att man vill undvika att "slå in öppna dörrar" är bara en rökridå.

  Egentligen vill man blockera sin egen politik så man slipper genomföra något alls resten av mandatperioden. Ska oppositionen har betald ledighet fram till nästa val så vill regeringen inte vara sämre.

  SvaraRadera
 5. Varför vill inte C bryta uran? De framstår ofta som mest kärnkraftsvänliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. NOT IN MY BACKYARD! Kanske?

   Radera
 6. Varför vill inte C bryta uran? De känns ofta som mest kärnkraftsvänliga.

  SvaraRadera
 7. Next: På fredag när Jimmie Åkesson kommer tillbaka som partiledare kommer han att meddela att SD numera är för fri invandring - sedan är väljarnas förvirring total, inget parti kommer då längre att driva den fråga de en gång huvudsakligen bildades och kom in i riksdagen första gången för...

  SvaraRadera
 8. Ska vi ha kärnkraft ska vi också vara självförsörjande på uran.
  Helst hade jag sluppit båda.

  SvaraRadera
 9. "I sin motion till Riksdagen skriver Helena Lindahl att kommunerna borde få rätt att säga nej även till att leta efter uran och att man bör utreda ett totalförbud mot uranbrytning"
  Men om man letar efter molybden och hittar uran så är det ok? Här har man inte tänkt till. Att förbjuda prospektering efter ett speciellt mineral är enormt korkat. På extremt många ställen i Sverige kommer du att hitta uran om du börjar borra, såklart i helt ointressanta halter men det gör det extremt svårt att stifta en sådan lag. Det här nog det första vettiga beslut miljöpartiet har tagit någonsin.

  SvaraRadera
 10. Uranbolagen har på sistone visat viss aktivitet i bl a Jämtland. Ett kanadensiskt bolag, Continental Precious Minerals, uppges förbereda brytningstillstånd. Ett australiskt, Aura Energy, har återupptagit borrningar om än i liten skala.
  Uranpriset har börjat röra sig uppåt men sakta. Det behövs en fördubbling av priset till uppåt 80 USD per pund uranoxid för att aktiviteterna ska komma igång på allvar.

  http://www.infomine.com/investment/metal-prices/uranium-oxide/1-year/

  SvaraRadera
 11. Från artikeln: "Skillnaden nu från förra mandatperioden är att alliansregeringen inte ville stoppa uranbrytning. Fredrik Reinfeldt sa till och med att han var öppen för att det kunde tillåtas. Men den här regeringen har redan en tydlig åsikt i frågan. Det vore därför att slå in öppna dörrar att rösta för Centerpartiets motion, säger Lise Nordin."

  Tillbaka till sandlådan alltså. Det var "fel" parti som la motionen och därmed måste man rösta nej... Jag HATAR blockpolitik.

  SvaraRadera