Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2015-03-22 15:31

Idag skulle det varit nyval - istället fick vi en fingerdockeopposition

Idag, söndagen den 22:e mars, skulle det varit nyval i Sverige på grund av att (s)va(mp)regeringen inte fick igenom sin budget. Men istället fick vi decembersveket och har numera en fingerdockeopposition, som gör rörelserna och ljuden men egentligen inte menar något med dem, eftersom de via decembersveket lovat att stödja Miljöpartiet och Socialdemokraternas politik.

Inga som helst utspel från "oppositionen" är värda att ta på allvar, då oppositionen vet att de skulle tvingas bryta mot decembersveket för att sätta handling bakom orden.

Nu hade antagligen inte det parlamentariska läget ändrats speciellt mycket av ett nyval, men det är inte frånvaron av nyval som är problemet. Det är frånvaron av opposition som är problemet.

Regeringen fick 37.9% av rösterna. Allianspartierna fick 39.43% av rösterna och valde därmed att skriva på att passivt stödja regeringens politik i upp till åtta år.

Sedan dess har flera allianspartier gjort migrationspolitiska uttalanden, som hade gett dem Sverigedemokraternas passiva politiska regerings- och budgetstöd om man verkligen menade dem. Men man menar inget med utspelen, hade man gjort det behövde man inte ingå decembersveket, utan kunde bildat regering

Det är bara fingerdockspolitik, den rör på sig och någon låter, men är inte på riktigt utan bara teater.

Sverige saknar idag opposition. Vi har däremot ett antal högavlönade skådespelare som låtsas vara opposition, sk riksdagspolitiker. Sveriges största kulturstöd till skådespelare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Tja men Cornu du måste väl änndå vara nöjd... dina folkvalda har bara gjort vad du och dina gett dem mandat att göra så vad faen gnäller du om....

  SvaraRadera
 2. Fö anser jag att FRA-signalspningsFPL bör målas med HBTQ färger på buken och användas i skarpt läge mor SU37'or....

  SvaraRadera
 3. Asylstopp och en snabbarbetande global kommission för införande av intelligenta medborgarlöner i alla länder är mina rekommendationer. Det senare kan eventuellt vara ogenomförbart av ett eller annat skäl, men då befinner vi oss i riktigt djup skit med ett tredje världskrig som troligt slut och då får vi förbereda oss på det istället. Värderingsmässigt tror jag att situationen är hanterbar med ett nytt tänkande, men våra politiker sitter fast i en dysfunktionell värdegrund och förmår inte ta sig upp ur den.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle vilja säga att Decemberöverenskommelsen cementerade blockpolitiken i Riksdagen. Sjuklöverblocket med 87 % har makten. SD-blocket med 13 % är i opposition.

  Det är läge att slimma riksdagsorganisationen. Andra branscher har fått göra det.

  Då ca 80 % av besluteten som fattas i Riksdagen redan är fattade av EU i och med Lissabonfördraget, borde skådespelarkollektivet ... f'låt ledamotantalet kunna reduceras med ca 2/3, så att vi hamnar kring ca 100 riksdagledamöter.

  Då Sverige årligen betalar drygt 40 miljarder för att EU ska fatta besluten åt oss, sticker det i den skattebetalande svenskens ögon att vederbörande därutöver ska bekosta 349 knapptryckares lyxiga taskspelartillvaro.

  Ska Riksdagen återfå sin respekt och auktoritet måste Sverige till att börja med gå ur det destruktiva EU-samarbetet.

  SvaraRadera
 5. DÖ var droppen som fick mig att börja avveckla mitt politiska engagemang men jag ger det en chans att rivas upp innan jag promenerar ut i den politiska tomheten. Det vore fint om det fanns ett konservativt parti med en stark liberal falang så den interna debatten får fram den bästa politiken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är många som saknar ett tydligt borgerligt konservativt parti i dagens Sverige. Hade Alliansen haft ett sådant parti så hade inte SD lockat 13% i valet och Alliansen hade blivit större än de rödgröna. Nu har Alliansen en social/nyliberal slagsida och detta innebar att man tappade regeringsmakten.

   Radera
  2. Dvs ett parti som betonar de personliga friheten/ansvaret gentemot staten, satsar på försvaret och polisen, och för en hanterbar asylpolitik.

   Radera
  3. En asylpolitik som är uthålligt asylvänlig över generationer i stället för att hårdhänt öka antalet nästa år, kosta vad det kosta vill även om det sabbar för nästnästa år.

   Radera
 6. Ledaren i senaste nr av Grönköpings Veckoblad lyder: Behövs oppositionen?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Nu börja Cornu komma upp i smöret - Hela artikeln på Fria Tider!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suck. De är jävligt otrevliga när jag påtalar stöld och upphovsrättsbrott. Ordrikes säger jag bara.

   Radera
  2. Om någon är jurist kan de få hela ersättningen.

   Radera
 9. Invandringen är en bisak...

  SvaraRadera
 10. Men... det finns väl en opposition? Kruxet är att den är som Lord Voldemort - onämnbar. Att nämna den vid namn innebär både risk för smitta av dess dåliga rykte och utfrysning av arbetskamrater, vänner och familjemedlemmar.

  Det skall mycket till för en ateist att rösta på KD men den nya partiledaren är inte helt ointressant. Hon kan ta många röster från Voldemort om hon spelar sina kort rätt.

  SvaraRadera