Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2015-03-10 13:01

Gilla: Crazy Pictures does näthat

Alltid suveräna Crazy Pictures senaste film, Gilla, tar upp näthatet.

Som vanligt helt suveränt fångat, även om allegorin kanske går över huvudet på en del tittare, kanske rent av de som bäst av allt behöver se detta. Här lever man sina liv på nätet, bokstavligen talat.
Borde vara obligatorisk att se, eller för den delen visas i skolor och gymnasium trots ett hårt språk, så man åtminstone ges en chans att förstå. Filmen är bara tillgänglig till och med första maj.

Ännu bättre än att räkna till tio innan du alls överväger att bemöta någon eller något på Internet, kan vara att se ovanstående film först.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Vad fungerar?
   Inte video klippet i alla fall...

   Radera
  2. Strular på min Ipryl. Jag får besked om att klippet ej är tillgängligt.

   Radera
 2. Bra klipp... som vanligt.

  Tycker dock det är dags för bloggen att publicera ett inlägg om Black Mirror, en serie av Charlie Brooker. Här har Crazy Pictures en hel del inspiration att hämta (om man inte redan gjort..?.).

  SvaraRadera
 3. Ganska kul, men ligger rätt nära det Svelandska och Zolfagariska perspektivet på näthat, där hataren alltid är en vit manlig loser. Ett Strömskt och Birroskt perspektiv hade varit av värde, liksom en Trobergskt Flashbackofil analys.

  SvaraRadera
 4. @Cornu Den här tycker vi inte om. Filmen sammanblandar hat och hot. Hat är helt värdeneutralt, en känsla helt enkelt som i krig kan den vara väldigt användbar. Hot är däremot ett brott i alla civiliserade samhällen. Självklart skall allt tillåtas att yttras som inte innebär förtal (uppenbara lögner) hot eller röjande av sekretessbelagda uppgifter, allt annat är uppfostringsmotalism. Alla väljer fritt hur de ska reagera på olika kommenterar av värderande karaktär. Punkt. Cornu du håller väl inte på att bli kulturmarxist?

  SvaraRadera