Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2015-03-10 13:01

Gilla: Crazy Pictures does näthat

Alltid suveräna Crazy Pictures senaste film, Gilla, tar upp näthatet.

Som vanligt helt suveränt fångat, även om allegorin kanske går över huvudet på en del tittare, kanske rent av de som bäst av allt behöver se detta. Här lever man sina liv på nätet, bokstavligen talat.
Borde vara obligatorisk att se, eller för den delen visas i skolor och gymnasium trots ett hårt språk, så man åtminstone ges en chans att förstå. Filmen är bara tillgänglig till och med första maj.

Ännu bättre än att räkna till tio innan du alls överväger att bemöta någon eller något på Internet, kan vara att se ovanstående film först.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Vad fungerar?
   Inte video klippet i alla fall...

   Radera
  2. Strular på min Ipryl. Jag får besked om att klippet ej är tillgängligt.

   Radera
 2. Bra klipp... som vanligt.

  Tycker dock det är dags för bloggen att publicera ett inlägg om Black Mirror, en serie av Charlie Brooker. Här har Crazy Pictures en hel del inspiration att hämta (om man inte redan gjort..?.).

  SvaraRadera
 3. Ganska kul, men ligger rätt nära det Svelandska och Zolfagariska perspektivet på näthat, där hataren alltid är en vit manlig loser. Ett Strömskt och Birroskt perspektiv hade varit av värde, liksom en Trobergskt Flashbackofil analys.

  SvaraRadera
 4. @Cornu Den här tycker vi inte om. Filmen sammanblandar hat och hot. Hat är helt värdeneutralt, en känsla helt enkelt som i krig kan den vara väldigt användbar. Hot är däremot ett brott i alla civiliserade samhällen. Självklart skall allt tillåtas att yttras som inte innebär förtal (uppenbara lögner) hot eller röjande av sekretessbelagda uppgifter, allt annat är uppfostringsmotalism. Alla väljer fritt hur de ska reagera på olika kommenterar av värderande karaktär. Punkt. Cornu du håller väl inte på att bli kulturmarxist?

  SvaraRadera