Cornucopia?

2015-03-11 07:12

Ge Nobels fredspris till Margot Wallström!

Vad kan man säga? Margot Wallström har lyckats med något ingen annan lyckats med förut - hon har förenat Israel, Palestina och hela Arabförbundet, som nu tycker lika. Hon borde få Nobels fredspris!

Bild via Minlopsedel.se. Skapare: Okänd.
Bubbla var eventuellt först med själva texten
"Efter tusentals år av oroligheter i Mellanöstern är 
judar och araber överens: Margot Wallström (S) är en idiot"
Lex Tankesmedjan är åberopad, så detta inlägg är satir och vilka osmakligheter som helst är i sann Tankesmedjananda tillåtna och är roliga. Haha, liksom. Gäller dock inte kommentarsfältet. För er som undrar över tilltalet idiot, så lutar jag mig mot andras citat enligt ovan, och oavsett så är Margot Wallström i princip så högt upp i makten man kan komma och får ta det tilltalet. Dessutom är dettta som sagt satir och ... haha.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

28 kommentarer:

 1. Efter höstens alla debacle och nu Wallströms förvisso välmenande, men ack så från fingertoppskänsla befriade uttalanden, får man nog börja undra hur vi väljer våra politiker. Kanske dags att åtminstone införa minimiålder runt 30 år för vissa poster och krav på säg 10 års yrkeserfarenhet utanför den offentlig-politiska sfären.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror problemet ligger mycket i vårt system med partival, för att göra "karriär" som politiker gäller det i första hand att socialisera internt - inte att faktiskt vara duktig på och kunna någonting. Jämför nivån på riksdagen med motsvarande i valfritt annat (väst)land. Lösningen är mer av personval, samtidigt lär vi behöva åtminstone halvera antal riksdagsledamöter (samtidigt som mer resurser kan användas till de som behålls så de kan göra ett bättre arbete).

   Radera
 2. Faktiskt riktigt roligt. Helt i klass med upplevelsen när Marita Ulvskog skickades till invigningen av Mosken i Uppsala. Hon tvingades ha huvudduk och fick hålla sig bakom en vägg med de andra kvinnorna.

  Extra roligt när man tänker på vilka hycklare de är som kritiserar Saudi för "mänskliga rättigheter" men samtidigt har lagar om fängelse för eget bruk av narkotika. Och rutinmässigt låter sjukvården genomföra kroppsbesiktningar i strid mot Helsingforsdeklarationen. Allt för den Goda Saken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du utveckla det där med Helsingforsdeklarationen?

   Radera
  2. Inte bara Helsingfors utan i stort sett hela paketet:

   http://www.sls.se/Etik/Etiska-koder

   Vårdpersonal får inte använda tvång och får inte göra något mot patientens vilja. Punkt. Om de använder tvång är det "Brott mot mänskligheten" med allt vad det innebär. Enda undantaget är om det finns vårdintyg eller om det gäller att rädda liv och patienten är medvetslös.

   http://www.sls.se/Etik/Etiska-koder

   Radera
  3. Aha. Ja då är det solklart att vi bryter mot aktuell deklaration dagligen. Men med risk för att låta som dr Mengele så gör vi det för patientens eget bästa.

   Radera
  4. Jovisst, internationella konventioner är ju mest rekommendationer som inte behöver tas så allvarligt. Vår svenska unika lagstiftning är självklart viktigare. Sverige är unikt och kräver unika lagar, även när det gäller läkaretiken. [/ironi]

   Radera
 3. Allah är stor! Men jag är inte så liten jag heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, mig själv.

   F ö kan vi konstatera att Morgoth är ytterligare en vit pygmé från de nordliga kolonierna som bytt höftskynket mot kostym och tillåts skämma ut vårt land.

   Sverige borde styras från Skåne, helt klart.

   Radera
 4. Wahabister i Saudi fördöms av Wallström.
  Vi stoppar ett innehållslöst militäravtal.
  Bra rutet Wallström!
  Kanske dax att stoppa Wahabisters predikningar i egna moskeer i Sverige på fredagar oxå?
  Fast det är väl lite radikalt för feministregimen-det skulle irritera männen i Mosken!

  SvaraRadera
 5. Rimligen är man som svensk journalist nu mer försiktig när man rör sig i konfliktzoner.
  Vad är oddsen att Margot förhandlat loss Johan och Martin i Etiopien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riga, sånt får man ta om man vill ligga på spets.

   Radera
 6. Noterar att dom skickar fram "godhets Gustav" till media (TV4) för att kommentera. Talar han för utrikes, handels eller statsministern? Det är lite oklart? Är Stefan ute och reser på ngt viktigt nu igen?

  Klart är dock att enligt Gustav kommer hela världen följa sverige och miljöpartiets exempel gällande all handel och utrikes relationer med onda människor och stater som inte delar värdeskapsgrunderna i miljöpartiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderade också på vad skolministern hade att göra i sammanhanget.
   Kanske skickade de fram sitt "ess" i denna komplicerade fråga.

   Är inte traineeperioden för regeringen över snart? Det blir ju bara värre hur det nu är möjligt.
   Sambon ville skicka mig till psykakuten igår när jag igår fick ett litet utbrott då Hultqvist i aktuellt uttryckte sin förvåning över att saudierna inte var intresserade av genderskolning.

   Radera
  2. Ny mediataktik? Kanske kan skicka fram Margot när det ställs jobbiga frågor om skolan?

   Sade Hultkvist verkligen detta???
   I ett normalt land skulle jag skrattat åt skämtet, men med denna regeringen är verkligheten den stora farsmakaren och samtidigt den stora tragedin.

   Radera
  3. Så länge han inte ska rädda sveriges internationella anseende på 100 dagar via youtubefilmer så...

   Radera
  4. Många av Sveriges grundskolor har numera mer än 50 % arabiska elever - känns ganska självklart att skicka fram skolministern att kommentera mellanösternproblematik i det läget...

   Radera
 7. Ny rubrik: "Wallström hjälte, räddar de rödgröna"
  Om man nu skall vara konspiratorisk;
  Avtalet med Saudi hotar spräcka regeringen. Den rödgröna regeringen skaffar sig en ny spelplan genom att erkänna Palestina. Det är alltför trångt i dörren till Tel Aviv. Sverige måste naturligtvis uppmärksammas för gesten mot Palestina av Arabförbundet. För att få det att se ut som Saudi säger upp avtalet startar UD en massmediakampanj om förhållandena i oljelandet. Margot räddar sin rödgröna regering från Saudiavtalet genom att antyda nåt om demokrati som ingen bryr sig om. Löfven åker till Kiev för att ändra massmedias agenda, mörkläggning...

  SvaraRadera
 8. Det enda som skulle kunna förvärra situationen är om det stämmer det som står i tidningarna om att detta skulle varit klart en längre tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, om detta inte varit klart en "längre tid" framstår ju regeringen i allmänhet, men Wallström i synnerhet, som helt inkompetenta.

   Men å andra sidan så om detta varit klart en längre tid och övriga skriverier stämmer, så undrar man ju om Löfven verkligen är herre på täppan.

   Vad är värst? Inkompetent regering, eller socialdemokraterna kapad av miljövänstern? Det beror ju på om man är sosse eller inte.

   Radera
  2. Som mellanmjölks konsensus påbjuder ser jag då ett mellanting.
   Avtalet var klart en längre tid, så i ett infall av aggressiv feministisk utrikespolitik tyckte regimen Löfven att de skulle ge miljarderna till Hamas för att få köpa en session hos Arabförbundet och därefter blåsa Saudierna på affären men ändå fått igenom sin politik.

   Så regeringen var inkompetent från början men gjorde det hela än värre genom att bli offentligt blåst på hela kalaset.

   Radera
  3. Kapad av miljövänstern OCH inkompetenta är naturligtvis värst...

   Du har rätt!

   Radera
 9. Hehe, jag tror ingen kan tolka "löpet" som nåt annat än satir och ironi. Men den den var samtidigt jävligt träffande och förbannat rolig. :D

  Till skillnad från Tankesmedjan så är ju detta faktiskt humor...

  SvaraRadera
 10. F.ö. kan man konstatera att kronan faller snabbt, dollarn kostade 8,33 i fredags tror jag, men 8,61 idag. Får ge det några dagar till, men misstänker att vår regering inte inger förtroende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kompenserar exportbortfallet...

   Radera
  2. Kompenserar exportbortfallet...

   Radera
 11. Kudos Margot Wallström, för att Sverige i och med ditt ställningstagande reducerar risken för att Billrobotar indirekt hamnar hos den syriska opposition, vars mål är dödande av icke-sunniter och Bashar al-Assad. Kriget i Syrien öser man inte med mer vapen efter 4 år.

  Det är bra att du har näpst de salafi-wahabbistiska saudierna genom att peka på avarterna med Sharia. Det behövs att någon gör det. Även från västvärlden.

  Bry dig inte om vad den geopolitiska pucktvåan Carl Bildt tycker. Han har en New World Order-agenda, och hyllar den syriska oppositionen, som icke är till gagn för fosterlandet.

  SvaraRadera