Cornucopia?

2015-03-21 15:47

Fredrik Federley: Fullständigt skitsnack från Wallström och regeringen om Saudi-Arabien

EU-parlamentarikern Fredrik Federley (c) skriver i klartext på sin blogg att regeringen ägnar sig åt skitsnack om att de skulle kritiserat Saudi-Arabien för bristande mänskliga rättigheter. Något sådant finns inte dokumenterat konstaterar han och regeringen pudlar nu totalt.


Fredrik Federley (c).
Foto: Frankie Fouganthin
Licens:Creative Commons Attribution-
Share Alike 3.0 Unported
Skitsnackcitatet hittar man nedan:
"De menar att allt detta är en konsekvens av att regeringen ”markerat” mot avskyvärda förhållanden i Saudiarabien och att de stått upp för mänskliga rättigheter.
Jag anar att detta är kvalificerat skitsnack. Om de markerat finns det på UD uppteckningar från mötet eller så finns brevet med markeringen mot Saudi. Jag vågar gissa att något sådant inte finns för en markering har aldrig gjorts."
Wallströms utspel i svensk media är alltså inrikespolitik riktad mot den svenska opinionen. Man försöker plocka poäng i Sverige för att markerat mot Saudi-Arabien, vilket man inte gjort.

Federley:
"Snarast har regeringen innan och i allra högsta grad nu efter visat att de är beredda till nära på vad som helst bara de tas till nåder igen. Utrikesministerns presstalesperson bedyrar i Aktuellt att Saudi med flera länder är viktiga, att vi har nära relationer och att vi vill att de ska fördjupas.
I går kväll hade utrikesministern som nu slår till full reträtt och hennes ministerkollega Mikael Damberg som nyligen varit i Saudi och bedyrat lojalitet och vänskap ett möte med en skral del av det svenska näringslivet (10 av 40 hörsammade kallelsen) för att försöka gjuta olja på vågorna. Också i samband med det mötet framstår det i klartext och med all tydlighet att regeringen inte har någon som helst ambition att ha försämrade relationer till Saudi med flera länder."
Till slut når han slutsatsen att hela Saudigate bara är svensk inrikespolitik:
"För att på hemmaplan kamma hem en vinst hävdar man att det är för att man ”stått upp för mänskliga rättigheter” men ingen vet hur detta skulle ha gjorts annat än att utrikesministern talat till riksdagen samt till media."
Hoppla.

För övrigt, vad är det för skillnad på IS och Saudi-Arabien, förutom knappt 100 år av utvecklade institutioner i det senare fallet? Plus en svordom massa olja och massivt amerikanskt stöd?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

9 kommentarer:

 1. Andra västliga demokratier dunkar i smyg Wallström i ryggen för att sedan glatt trallande gå hem
  och fila på export förslag till Saudi i Svensk frånvaro.

  SvaraRadera
 2. Snyggt Federlay att avslöja denna pajas
  Wallströmgate

  SvaraRadera
 3. Fast det var väl just uttalande i riksdagen som Saudiarabien anspelar på i sina protester?

  SvaraRadera
 4. Typiskt sossebeteende. Hon försöker nog fylla Palmes skor?

  Sossar har ju alltid stått upp för mänskliga rättigheter i länder långt borta....
  Här en fin bild med dåvarande statsministern tillsammans med familjen Palmes personliga vän som styr sitt land enligt "socialdemokratisk värdegrund".
  http://nyheter24.se/blogg/6mannen/2013/08/05/sosseriets-morkaste-stund/

  Det finns ju stolta traditioner att försvara!

  SvaraRadera
 5. "För övrigt, vad är det för skillnad på IS och Saudi-Arabien, förutom knappt 100 år av utvecklade institutioner i det senare fallet? Plus en svordom massa olja och massivt amerikanskt stöd?"

  Men IS har ju också massa olja och amerikanskt stöd? Skillnaden är väl då mängden hysch-hysch.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amerikanskt stöd...? Vet inte om att bomba någon kallas stöd.

   Radera
 6. Skillnaden mellan IS och Saudiarabien är enbart i tid. Deras versioner av islam är kvistar och inte grenar. Bägge har starka wahabistiska drag. Dessutom gick det till på precis samma vis när landet Saudi skapades; en flock slaktare som drog från stad till stad, tills deras ryktbarhet blev sådan att motståndet blev allt slakare. IS måste rimligen ha studerat detta innan deras kampanj startade.
  Det fullständigt paradoxala i ekvationen är ju att Saudis allians med Amerika gör att de väldigt effektivt nu kan sätta käppar i hjulet för sina moderna erövrarkusiner. Vad jag fattar börjar det gå seriöst dåligt för IS, de tappar konstant terräng och ökar inte längre sina trupper.
  Hade det inte varit för Saudis västallians skulle IS kunna nöja sig med att bosätta sig där, det är så nära man kan komma deras kalifat idag.

  SvaraRadera
 7. Lysande avslöjande att det hela handlar om urspårad inrikespolitik. Det ligger helt i linje med tidigare påtalanden om att alltid undersöka till vem propagandan är riktad. Tyvärr blev det ju lite oväntat fel den här gången. Vem kunde ha anat att Saudi skulle lyssna på Svensk inrikespropaganda...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ärendet har många bottnar.

   Dagen innan Wallströms inledningsanförande i Kairo inför The Arab League (dvs. 8 mars) var den tyske näringslivsministern Sigmar Gabriel i Riad på en audiens hos den nye saudiske kungen. Han hade då tagit upp mänskliga rättigheter med kungen och indirekt kritiserat saudisk lagstiftning ungefär på samma sätt som Wallström hade gjort.

   Förmodligen fick Wallström klä skott för den saudiske kungens ackumulerade vrede.

   "Eigentlich war Sigmar Gabriel (SPD) nach Saudi-Arabien gereist, um zusammen mit 90 Wirtschaftsvertretern für deutsche Produkte zu werben. Doch der Bundeswirtschaftsminister und Vizekanzler nutzte den Termin bei König Salman in Riad, um sich für den zu 1000 Stockhieben verurteilten Blogger Raif Badawi einzusetzen - und düpierte das Regime mit seinem Einsatz für Menschenrechte."
   http://www.spiegel.de/politik/ausland/gabriel-in-saudi-arabien-vizekanzler-wirbt-fuer-menschenrechte-a-1022417.html

   Radera