Cornucopia?

2015-03-20 13:47

Film: Den kommande börskraschen - så skyddar du dig

Nedanstående film kan vara lite småmysig så här på fredag eftermiddag.


Från beskrivningen:
"[E]n utbildningsfilm som visar hur proffsen agerar till sin fördel och låter småsparare och orutinerade betala kalaset. Om ni har fler aktieintresserade i er omgivning så skicka gärna filmen vidare så de får lära sig hur de ska skydda sig mot den kommande börskraschen. Och inte behöva sitta med Svarte Petter som 2009. Dessa instruktioner får du inte av bankrådgivare hos din privatbanking tjänst utan är tips om hur professionella traders faktiskt agerar som tradat marknaden i många år."
Håll till godo: 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

6 kommentarer:

 1. Harry Flam om bostadsbubbla:
  http://ekonomistas.se/2015/03/19/marknadshyra-och-bostadsbubbla-i-stockholms-innerstad/

  SvaraRadera
 2. Två saker som är annorlunda denna gång jämfört med år 2000. För det första deltar inte småspararna alls på samma sätt utan det är "professionella traders" säljer till varandra vilket gör att det riskerar att bli extremt trångt i utgången när alla reagerar på samma säljsignal. För det andra är jag mycket tveksam till att det finns speciellt många "professionella traders" som är beredda att initialt vid en nedgång korta marknaden mht dagens risk för centralbanksinterventioner som fullständigt mördar en blankare.

  Däremot håller jag med om att börsen ska upp på kort sikt. ECBs QE-program är för tillfället dubbelt så stort som värdet av nyutfärdade statsobligationer inom Euro-området vilket innebär att befintliga statsobligationer måste köpas från marknaden. Vad gör marknaden och dess investerare med pengarna de får in? Så länge börstrenden fortsätter uppåt är svaret givet, in med pengarna på börsen som fortsätter upp, Upp, UPP.

  SvaraRadera
 3. Sen är det ju det där med försvagningen av kronan. Bara genom att investera i någon lämplig fond som i sig inte stiger i sin valuta kommer man att få fler kronor när man säljer. Dock ska man vara medveten om att just den effekten kan maskera en begynnande krasch så att det ser ut som det man har investerat i fortfarande klarar sig bra, trots att det är på väg utför med stormsteg.

  SvaraRadera
 4. Nyckelnivån, håll koll på nyckelnivån, förr eller senare toppar det ur och rullar över. Nämnde jag nyckelnivån? Gör som professionella traders, sälj innan index bryter igenom nyckelnivån och toppar ur. Och rullar över...

  SvaraRadera
 5. Ett betydligt bättre skydd skulle nog vara att inte trada eller försöka tajma marknaden alls 😏

  SvaraRadera
 6. Här ställer han småsparare och tradingproffs mot varandra. Men hur är fördelningen av kapital mellan dessa? Kan verkligen småsparares affärer påverka aktierna på Large Cap?

  SvaraRadera