Cornucopia?

2015-03-18 15:02

En påminnelse om alliansens nedrustning

Nu när moderaterna krävt 10 miljarder SEK till Försvarsmakten och Folkpartiet 18 miljarder, är det dags att påminna om den massiva avrustning som Alliansen genomförde under sina år vid makten. Att när man inte längre har makten föreslå mer pengar till försvaret saknar all form av trovärdighet och kan bara stavas populism och tomma ord.Folkpartiet har för övrigt anställt någon från major Björklunds skola, vilket också är ett tydligt utfall via PISA-resultaten av alliansens skolpolitik, som också helt saknar trovärdighet. Se bifogad skärmdump på en tweet från Folkpartiet.
Visserligen är det kanske så man uttalar det hela på Öjn (Gotland), men i svenskt skriftspråk heter det "möta".
Dock, alliansen har möjligheten att visa att de menar allvar med sina utspel om 10 - 18 miljarder SEK. Kräv att få dessa, annars river ni decembersveket. Blir resultatet av försvarsdiskussionerna att (s) förslag går igenom har man återigen bevisat att man är stödpartier till Socialdemokraterna och Miljöpartiet och att utspelen bara är ren och skär populism.

Annars startas förslagsvis ett riktigt borgerligt parti, som riktiga borgerliga väljare kan rösta på utan att behöva dras av den svekdebatt och totala brist på trovärdighet som allianspartierna nu dras med. Gissar att ett riktigt borgerligt parti snabbt skulle plocka röster.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

24 kommentarer:

 1. Det tycks finnas åtminstone ett nytt borgerligt parti, med en profil som kan vinna röster:

  http://ilansade.com/2015/02/22/borgerlig-framtid/

  Det förefaller seriöst, men nystartade partier har lång väg att vandra. Inte minst krävs hårda nypor för att hålla väck tokstollar och opportunister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom partiet bitvis har en hårdare migrationspolitik än Sverigedemokraterna, så är de inte ett borgerligt parti. Därtill kommer de därmed locka till sig just tokstollar och opportunister.

   Nej, det behövs att avhoppade erfarna namnkunniga politiker startar ett nytt politiskt parti.

   Radera
  2. Rimligtvis borde chanserna för ett nytt parti öka om redan etablerade namn ansluter. Frågan är vilka psykologiska och ekonomiska hållhakar som håller kvar partiaktiva i sitt befintliga parti.
   Tanken att starta upp något nytt måste ju finnas bland dem med. Att börja från noll med glada amatörer a la MP eller PP känns inte som rätt väg här.

   Radera
  3. Jag vet bara vad man kan utläsa från deras websida, och där framstår migrationspolitiken som tämligen lik SDs. Tänk dansk invandringspolitik.

   Dessutom finns inte invandringen med som en av partiets kärnfrågor, vilket jag tolkar som att man inte vill väcka haveristernas nyfikenhet. Andra kärnfrågor (jämställdhet, hållbarhet) lär skrämma bort SDs brunare svans. Det hela ser ut som en blandning av KD, SD, och gamla centerpartiet.

   Men du har rätt i att erfarna politiker nog krävs. Möjligen kan Ilan Sade kvala in där, om han nu engagerar sig i partiet.

   Radera
  4. Utan medborgarlön ens som "vision" har de inte en politik jag kan tro på. Bra dock att de är intresserade av hållbarhet. Själv föreslår jag som vanligt Livsflödespartiet EkoSoLiD/Medborgarlönspartiet. Med en ny ideologi för framtiden så som jag beskrivit i gästinlägg här hos Cornu. Jag återkommer troligen med en text om "Det goda livsflödets etik", om Cornu är intresserad.

   Radera
 2. Mer PISA-relaterat i SvD Näringsliv just nu, bredvid potträtt på Ingväs:

  "Vad händer med kornkursen efter räntebeskedet?"

  Angånde endast 50% intern matproduktion i Sverige?

  SvaraRadera
 3. 18 miljader, d v s 3,6 miljader per år, är fortfarande mindre än de fyra miljader som ÖB förklarade var minumumbeloppet för att fixa till problemen i den så kallade basplattan vilket alltså inte innebär en kapacitetshöjning.

  Folkpartiets utspel, om än välkommet, innebär alltså att avrustningen bromsas upp kraftigt men inte avstannar helt.

  SvaraRadera
 4. Inga inlägg om dagens räntesänkning. Rör oss ju på historisk mark nu...

  SvaraRadera
 5. https://www.youtube.com/watch?v=fuOsk6Ya67g
  Riksdagsdebatt. 3:11:25 in i filmen talar Reinfeldt om försvaret och om vilka som vill ge mer resurser till försvaret.
  Grundläggande för alla som diskuterar försvaret.

  SvaraRadera
 6. Att "möte försvarets behov" kan ju vara ett försök att använda gotländsk dialekt. Gotland är ju viktigt i försvaret har väl någon påpekat för den stackars folkpartisten.

  SvaraRadera
 7. Jag vill också ha ett bättre försvar. Därtill allmän värnplikt så en eventuell ockupant vet att folk kan hantera vapen. Men jag tycker alla som ropar på bättre försvar också skall tala om hur det ska betalas. Vad ska vi i så fall avstå ifrån eller ska vi höja skatten. Jag vill ha högre skatt för jag kommer inte på något jag vill skära i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "möte"
   Det är väl ett bevis på att Fp har rätt.
   Det behövs en bättre skola i Sverige...

   Radera
  2. Minska och på (lång) sikt ta helt bort ränteavdraget. Jag har aldrig förstått varför staten ska subventionera mina kreditkortsräkningar; det bidrar enbart till det massiva privata skuldberget och det kostar staten 10-12 miljader per år nu med rekordlåga räntor. När/om räntorna stiger 200 punkter så blir den siffran över 40 miljader om jag kommer ihåg rätt.

   Radera
  3. Uppdatering: En snabb googling visade att jag hade fel. Ränteavdraget kostar staten 32-35 miljader för närvarande.

   Radera
 8. Vilken tramsdebatt. Det finns inte pengar kvar till annat än det Löfven ger till Ukraina, och det är lånade pengar. Samt migration. Reinfeldt var tydlig med detta i sommartalet 2014.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan ju göra som Putin och skära ner skola, mödravården och annat onyttigt?

   Radera
  2. Det gör ni ju redan.

   Radera
  3. Vård, skola och omsorg är komunala och regionala åtaganden. Inte statliga.

   Radera
 9. Noll inflation då kan riksbanken trycka upp pengar och bara ge pengarna till staten som spenderar pengarna på försvaret.

  Putinagenter skriker att då blir det hyperinflation.

  SvaraRadera
 10. Vad kan man säga ? Låter mest som naiva, historielösa dårar som pratar om oviktiga saker och fokuserar på fel saker generellt. Vill man att såna skall styra ett land ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Styrningen inom många landsting faller inom ramen för den definitionen.

   Radera
  2. Och kommuner
   Och partistyrelser

   Radera
 11. Cornu-partiet skulle kunna få en hel del röster (inkl min). Se bara hur många som läser bloggen.

  SvaraRadera