Cornucopia?

2015-03-31 21:10

Dragoon Ride en propagandasuccé för NATO och USA

"Every bridge into this country, basically, was covered with supporters"
Operation Dragoon Ride med 3:e skvadronen "Wolfpack" från 2:a kavalleribrigaden i tyska Vilseck har blivit en massiv propagandasuccé för USA och NATO. Senast uppmanade Kremls officiella internationella propagandakanal tjeckerna att gå ut och protestera mot USA-trupperna, men resultatet blev att tiotusentals tjecker gick ut och hurrade istället.


Till skillnad mot Putin nyttiga idioter och psyopsoperatörer här i väst, samt femtekolonnen av (sd)-väljande putinister och deras stödtrupper inom Sverigedemokraterna, har tjecker, polacker och balter levt under den ryska stöveln i decennier. De vet vad Ryssland innebär, och det ser man nu tydligt i den massiva uppslutning och enorma stöd som Dragoon Ride fått.

Operationen handlar om att 3:e skvadronen "Wolfpack" (bataljon med svenska termer, för kavalleribrigaden kallas kompanier för troop) om 118 fordon omgrupperar landvägen hem till Tyskland efter att ha visat amerikanskt stöd för baltstaterna genom att närvara som grindvakt övandes i Baltikum. Man har nu omgrupperat i maklig takt och stoppat för att interagera med lokalbefolkningen på vägen och visa att USA inte övergivit NATO och Europa.

Att det handlar om en bataljon (am cav eng squadron) vet vi genom Reuters som rapporterar 118 fordon, vilket är vad en motoriserad bataljon utgörs av. Ungefär samma som 71:a bataljonen med sina patgb 360-fordon i Skåne.

Reuters skriver:
'"I am glad that the Americans will see our support ... and that we rely on them that they will not give us up to a Russian aggression," said Martin Fulin outside the barracks on Tuesday afternoon. Czech news website www.idnes.cz put attendance at that event at 15,000-20,000.'
Film från Tjeckien.
Några tweets.
USA:s Tjeckienambassadör, Andy Schapiro, lägger på sitt officiella och verifierade Twitterkonto ut ett foto från de massiva ryska protesterna utanför amerikanska ambassaden. Så mycket stöd hade Putin och Russia Today i Tjeckien.
Vore intressant att se svenskarna, åtminstone NATO-, eller EU-stödjande svenskar, gå man ur huse för att stödja nästa samövning med NATO här i Sverige. Ut med flaggor och välkomna. De enda som annars ger sig ut är vänsterextremister och Sverigedemokrater, som protesterar och drömmer om att Sverige ska ockuperas och styras av Ryssland.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

83 kommentarer:

 1. Synd att inte Georg S Patton fick intaga Prag.
  Han var ju inte direkt en stor vän av CCCP...

  SvaraRadera
 2. Mer om man vill läsa hur kul det är att vara ockuperad av Ryssland.

  Sofi Oksanen om bland annat historietvätten i Estland.

  http://www.sofioksanen.com/how-history-is-falsified-toronto-2015/

  SvaraRadera
 3. Du kan genast sluta försöka kleta ihop förvirrade Putin-anhängande vänsterextremister med SD.
  Att gilla Putin är ingen generell egenskap hos de som röstar på SD, tvärtemot så vill vi ha ett starkt försvar!
  I motsats till de som styr nuförtiden, som lämnat landet bakbundet med röven i vädret utan byxor...

  Jag kan visst vara IRONISK när jag säger (och det är jag inte ensam om att vara) att "Det skulle vara bra för vårt land om vi blev invaderade av Ryssen" Som ett hånfullt mått på hur jävla dåligt ställt det faktiskt är i det här landet!

  Men jag tycker verkligen inte det egentligen, det är ett skämt, Cornu, som vi SD anhängare brukar roa oss med

  Vänligen inse det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt - omm det är några som är försvarsvänner så är det väl rimligen SD väljarna.

   Vad jag inte förstår är varför SD inte stödjer Nato-medlemskap och fortsätter motsätta sig EU:s stöd för Östeuropa/Ukraina.

   Det är Fremskrittspartiet som bör vara SD:s ideal, inte Nationella fronten!

   Radera
  2. Björn Söder var f ö en stor beundrade av Front National förr om åren, hade en Le Pen-plansch på dörren till sin bostad på studentboendet Delphi i Lund. Har han bytt åsikt i den frågan de senaste 10 åren eller så? Inget jag hört talas om i alla fall.

   Radera
  3. Sen kan vi ju ta upp Erik Almqvist som visserligen titulerar sig f d medlem, men som twittrat ut en hel del pro-Putin t ex och som dessutom ska ha haft den praktiska kontrollen över tidningen "Samtiden".

   Är det troligt att hr Almqvist plötsligt blev pro-Putin efter att han lämnat partiet? Eller hade han de åsikterna hela tiden? Varför flyttade han till Ungern? Är inte Ungerns regering känd för att vara ganska pro-Putin?

   Mikael Valtersson ska ha kopplingar till den identitära rörelsen, som bl a inbjudit fascistdemagogen, folkmorsförespråkaren, tokstollen och professorn-vid-ryskt-statligt-universitet Aleksandr Dugin att tala i Sverige.

   Etc, etc. Det finns en hel del käcka kopplingar. SD borde nog vinnlägga sig om att tydligt ta ställning och sluta mumla om de ska ha någon som helst trovärdighet i Rysslandsfrågan.

   Radera
  4. Sedan har vi ungdomsförbundsordförande Kesselstrand, som hellre välkomnar Putin än Obama.

   Och någon ordförande i Stockholm var väl också Putinkramare?

   Andra partimedlemmar och funktionärer har skrivit insändare i SD:s egen tidning där de välkomnar och omfamnar Ryssland.

   Nog kryllar det av femtekolonnare i SD, och det vet SD:arna, så de försöker förneka detta då de försöker lura till sig Rysslandsfientliga försvarsvänner att rösta på deras helt orealistiska försvarspolitik, styrd av en massa drömmare och pensionerade militärer från 80-talet.

   Radera
  5. SD har infört nolltolerans mot rasism (uttalad rasism, så länge man inte uttrycker den digital och redovisningsbart, dvs muntligt intern, är det OK). Vore smakfullt att införa nolltolerans mot putinister också, om de menade allvar med försvarspolitiken.

   Radera
  6. Mattias Karlsson: säger här
   "- Sverigedemokraterna har varit väldigt tydliga här i riksdagen med att fördöma det ryska beteendet mot sina grannländer, ryska annekteringen mot Krim och många andra frågor. Därför är det djupt oseriöst att utmåla oss Putins lakejer. "

   Och det finns mer att läsa där det kom ifrån om man nu vill det, annars går det bra att som vanligt fortsätt försöka smutskasta SD för att på något sätt vinna poäng hos de andra döda fiskarna som också flyter medströms..

   Klart att det finns en och annan Putinanhängare där, precis som det finns rasister, men det finns det ju överallt.

   För att då inte glömma alla landsförrädare och 5-kolonnare som det fullkomligt kryllar av utanför SD, men dessa verkar man inte ens lägga märke till.

   Radera
  7. Ord är inte handlingar. SD har massivt stött Putin och Ryssland i EU-parlamentet.

   Bra att du påtalar att det finns rasister i partiet. SD hävdar dock att de har nolltolerans mot rasism, vilket visar på ord och inte handling. Inte bara kring Putin.

   Fakta är att Kesselstrand mfl hyllat Putin officiellt.

   Radera
  8. Länka gärna till "Massivt stött" så ska svara när jag kommer hem från jobb, min lunch är slut nu..

   Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  10. Och till "att Kesselstrand mfl hyllat Putin officiellt"

   Radera
  11. Massivt stöd i EU-parlamentet från SD för Rysslands agerande och för Putin, och mot Ukraina.

   http://cornucopia.cornubot.se/2015/01/sverigedemokraterna-putins-svenska.html

   Finns mer. T ex vad SD:are publicerat i husorganet SD-kuriren:

   http://cornucopia.cornubot.se/2014/09/sverigedemokraterna-saknar.html

   Sedan räcker det ju att läsa kommentarsfältet. De som hyllar Putin och Ryssland hyllar SD i andra kommentarer.

   Radera
  12. Därmed är debatten avslutad för min del. Övriga intresserade kan läsa länkarna ovan. Jag har fler blogginlägg i ämnet, en vi behöver inte sparka på Kalle7 mer än nödvändigt.

   Radera
  13. Jag kommer osökt att tänka på en gammal skämtteckning av Lars Hillersberg.

   Under Palmemordet framkom det att en del poliser hade högerextrema sympatier men varje exempel avfärdades som "enskilda personer med dåligt omdöme" varvid Hillersberg ritade 100 poliser som samfällt gjorde Hitlerhälsning med bildtexten "100 enskilda poliser visar prov på dåligt omdöme".

   SD sitter lite grann i det läget nu också, det börjar bli ohållbart att avfärda varje enskilt exempel när de blir så många.

   Varför har ens Almqvist som f d medlem inflytande över partiets tidning?

   Radera
  14. @Cornu
   Inte för att jag har nån lust att försvara hans uttalande men "Jag välkomnar hellre Vladimir Putin än Barack Obama till Sveriges huvudstad." tolkar jag som att han verkligen inte gillar Obama och Putin nämns bara som för att beskriva hur mycket
   Och det är en klar överdrift att betrakta det som nån slags "Hyllning" till Putin
   (Se även mitt svar till Ben nedan ang lämplighet)

   Och ang "Massivt stöd" vilket jag inte kan hitta utom i det du själv skriver och det funkar inte, och du fick ett par länkar i kommentarsfältet, läste du inte dem?
   http://sdkuriren.se/julia-kronlid-om-utvecklingen-i-ukraina/
   http://sdkuriren.se/replik-nodvandigt-med-tydlighet-mot-ryssland/
   http://lantvarnet.se/2014/09/08/svar-till-cornucopia/

   Och sen fanns det även en kommentar som satte fingret på SD´s EU-politik:
   "Det kan inte vara så att SD är motståndare till att EU bedriver gemensam utrikespolitik för alla nationers räkning och därför röstar nej till sådant som skapar polarisering mellan EU och Ryssland? Att inte reta den ryska björnen, samtidigt som man bygger upp ett nationellt försvar och försöker bibehålla den lilla neutralitet som finns kvar kan ju faktiskt vara en strategi som vinner lite respekt hos Putin och minskar risken för att Sverige blir inblandat."

   Vilket jag håller helt med om, så nej, vi bli inte överens om det här ämnet. (Mitt sista inlägg i denna tråd)

   Radera
 4. @Kallle7 Det kanske är fler än Le Pen som fått pengar av Ryssland....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en lång lista med "Journalister" då, skulle förklara lite av deras uppförande

   Radera


  2. Klart lättare att namnge de som antagligen inte är med på den listan tex Marika Formgren, Janne Josefsson, och ett fåtal andra..

   Radera
  3. Kalle7, det är så att handling talar högre än ord och i handling, framför allt i EU, är SD ett Putinkramar-parti. If it walks like a duck, talks like a duck and looks like a duck, it's probably a duck.

   Dessutom är det välkänt att ett ganska stort antal ledande SD:are uttryckt beundran för Ryssland, Putin och allt han gör.

   Radera
  4. Så typ K-G Bergström eller Maria Persson Lövgren står på Putins lönelista, Kalle? Tillåt mig tvivla.

   Radera
  5. @Ben
   Nu har jag inte analyserat i detalj vad precis alla "journalister" presterat, MEN det stor flertalet ser ut att följa samma linje av någon anledning.

   Vissa av dem försöker bara så tvivel eller split genom att tex skriv (som K-G) "Nästa fråga är förstås vad som sker om Åkesson ändå vill fortsätta. Kommer Karlsson att finna sig i detta eller utmana honom?"

   Andra ljuger, döljer eller vinklar, mer eller mindre öppet.
   Eller medverkar till diverse samhällsnedbrytande processer tex med genusvetenskap, nedbrytande av kärnfamiljen och HBTQ uppmuntran.

   Och egentligen så säger det emot påståendet att SD skulle vara pro Putin, för varför skulle då journalister betalda av Putin attackera SD?
   Vi vet ju med säkerhet att en majoritet av journalisterna har vänster sympatier, (ja MP är också extrem-vänster) alltså verkar det mer troligt att Putin betalar dessa och absolut inte gillar SD pga deras vilja att upprusta försvaret, införa lag och ordning igen och återinföra landets gränser.

   Radera
  6. Hur skulle Putin gagnas av att man ställde en enkel och ganska relevant fråga om ledarskapet i SD? Är det ingen som ställt samma fråga om typ KD?

   Radera
  7. Att fler än en följer samma linje behöver inte heller tyda på att man ljuger, mörkar eller driver nåt slags dold agenda. Det vore väl snarare helt märkligt om alla skrev om helt olika saker?

   T ex finns det fler bloggar än den här som skriver saker om Peak Oil, saker som det dessutom säkert går att hitta likheter emellan. Betyder det att de mörkar, ljuger eller driver en dold agenda? Eller är det för att de tycker det är relevant, intressant och betydelsefullt, helt enkelt?

   Radera
  8. Putin skulle såklart gagnas om det inte finns något enda parti som vill upprusta vårt försvar och istället fortsätter att befinna oss helt hjälplösa som vi gör idag. Den textsnutten var ju i sig harmlös men ändå en liten del i det som pågår mot just SD. Enligt mig så pågår en splittring av vårt samhälle och överdriven invandringen är ett av de vapen som används mest.

   Du ser ju själv hur alla SD anhängare stigmatiseras och att vi tvingas stå ut med diverse mer eller mindre lämpliga företrädare, då de flesta av de som är lämpliga inte vill förstöra sina liv för att företräda SD.
   Så blir det gott om tomma platser för alla som vill försöka och "lämplighet" blir mer en sekundär egenskap

   Och det blir lätt för våra meningsmotståndare att hitta fel på dessa företrädare, särskilt med hjälp av "Reserchgruppen" som obehindrat kan göra precis vad som faller dem in utan att riskera straff.

   Och appropå straff, t.o.m Polisen har också fått rätta sig i ledet och mörka det som händer tex genom att konsekvent utelämna korrekt beskrivning av gärningsmännen, eftersom media alltid gör det.
   Allt för att dölja konsekvenserna av deras invandringspolitik så att folket fortsätter rösta på något annat än SD.

   Främmande makt skulle definitivt gagnas av att vårt land inte fungerar, att vi inte kan bjuda nåt motstånd, att vi inte har några gränser eller kontroll på vilka som befinner sig i landet, eller inte har någon media som rapporterar viktiga händelser till medborgarna.

   Radera
 5. Den svenska "fredsrörelsen" skulle sannolikt mobilisera och även få fullt stöd av SVT och kultureliten. Säkert någon "civil olydnad" eller "anti-våldsmanifestation" skulle ingå för att hindra trafik eller skjutövning.

  Bara härom dagen hade en av grupperna ett möte med en föreläsare från Rysslands militärakademi i ABF huset.
  http://frednu.se/?p=527

  Gissar att dom kommer bli mer "aktiva" framöver. Kanske fått nya pengar i kassan från en anonym givare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det står var och en fritt att vara vänsterextremist när det gäller inhemsk politik. Det är landsförräderi att stödja fientliga utländska makter.

   Radera
 6. Det här är vad som får makthavare att darra på andra sidan Atlanten
  Euroasia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den skäggige är spot on med den stora bilden. Cornu är bara PK och då skall man hata Putin och SD.
   Det skulle förvåna mig oerhört om det blir ett avtal med Iran och lyfta sanktioner mot Iran. Vapenvilan i Ukraina kommer att brytas av Kiev för USA har inga som helst intentioner att häva sanktionerna mot Ryssland.
   USA låtsas attackera IS men är i verkligheten dess skapare och stöttare. Nu startar USA ett krig till i Jemen mot den sidan som bekämpar IS och Al Qaida. Man kämpar också på Al Qaidas och IS sida mot Assad i Syrien. Bara fullständiga pk vårtbitare som Cornu vägrar att tillstå verkligheten och kör titta en fågel istället. Hur det skall gå i slutändan vet inte jag. Lyckas USA inte slå en kil mellan Ryssland och Kina blir det svårt för USA. Tyskland och Frankrike blir kanske också en svår nöt. Brister finansbubblan i väst först vinner Ryssland första ronden.

   Radera
  2. Det sista imperiet håller på att rämna. På vägen utför blir det allt mer desperat. Härska genom söndring har varit dess politik några decennier nu. Att finansiera olika terrorgrupper som slåss mot stater och varandra är lättare än att skicka egen trupp.

   Inom landet byggs det upp en starkare polismakt med militär utrustning. Fler skjuts direkt på gatan av polisen. Raskravaller, skolskjutningar etc. är tecken på sammanbrottet som väntar. Gemene man blir allt mer frustrerad. Tilltron till politiker närmar sig nollpunkten.

   Den närmast totala kontrollen över media i väst gör att få av oss ser och förstår vad som händer. Allt nytt och bättre har ju kommit västerifrån så länge vi minns. Att Världen nu förändras och fokus kommer att vara österut i stället verkar inte många förstå.

   Och Cornu fortsätter göra sitt jobb som "nyttig idiot"....

   Radera
  3. Jag undrar hur en så pass smart kille som Corny kan vara så totalt blind så att han inte ser vad som håller på att hända i Europa, i världen. Det är väl så att har man en gång valt sida så har det objektiva ögat slocknat.

   Radera
  4. Fast nu handlade det ju om hur amerikanska soldater välkomnades i rysslands närområde. Några teorier om varför det är så?

   Radera
  5. Ser att Putinisterna har jobbat hårt inatt!

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Ben hur var det nu som Jesus sa, " Min fader Gud förlåtem dem ty de skola icke veta vad de göra".

   Radera
  8. Måste vara jobbigt för putinister som wikstrom att se vilket massivt stöd USA och NATO har i Östeuropa, och vilket minimalt stöd Ryssland och Putin har.

   Radera
  9. Åh, bibelordsmaraton?

   Min egen lilla favvis:

   Ve dig som iskänker vin åt din nästa och blandar ditt gift däri och berusar honom,

   för att få skåda hans blygd! Med skam skall du få mätta dig i stället för med ära.

   Ja, du skall också själv få dricka, till dess du ligger där med blottad förhud.


   Bibelord är kanske inte världsbäst att använda som argument?

   Men jag antar att det du vill ha fram, Wikstrom, är att stora delar av befolkningen är grundlurad medan du sitter inne med sanningen. Frågan är ju varför det inte kan förhålla sig precis exakt tvärtom i så fall.

   Radera
  10. Så många fel/villfarelser hos putinisterna/nyfascisterna här ovan:

   RB:
   1. det är Ryssland som invaderat Ukraina och nu bryter vapenvilan
   2. ISIS är inte en amerikansk skapelse - det är en arabisk konspirationsteori
   3. brister finansbubblan är det svaga marknader som Ryssland som drabbas värst, inte USA/EU

   Pogust:
   4. US håller inte på att "rämna" - står just nu med världens starkaste ekonomi, samtidigt är Europas ekonomi svag, Kina bromsar in med stora obalanser och Ryssland... ja den ekonomin är ett ihåligt skal helt beroende av oljan
   5. Må tycka vad vi vill om mainstream media här i Sverige, men om det är någonstans den är fri så är det i väst.
   6. USA/väst fortsätter att dominera vad gäller ny teknologi/kulturella impulser. Ingen skillnad där jmf med tidigare under förkrigstiden. Kina må tillverka mobilerna, men det är USA/väst/Apple som står för innehållet
   7. Våld i USA är på historiskt låga/lägsta nivåer. Läs statistiken.

   Ben Dover:
   8. "amerikanska soldater välkomnades i rysslands närområde" - inser du inte att det finns en anledning att amerikanska soldater efterfrågas av befolkningen just i Rysslands närområde? Det är just Rysslands beteende mot sina grannländer som får dessa att välkomna USA

   Som sagt, ni lever i total villfarelse om världens tillstånd. Ryssland är en ekonomisk dvärg och även militärt är man inte ens större än UK och Frankrike tillsammans vad gäller försvarsutgifter. Kina är visserligen en stor ekonomi men fortsatt relativt fattigt och den militära kapaciteten i princip begränsad till närområdet. Den 'muslimska världen', ja den lär ju inte precis utmana USA/väst som det ser ut nu...

   Radera
  11. @oskar:

   Jo, jag inser naturligtvis varför amerikanska soldater välkomnas i länder som levt under Rysslands koloniala stövelklack tidigare. Men jag skulle gärna vilja höra någon av Putins egna stövelslickare komma med en dråplig bortförklaring, därav frågan.

   Radera
  12. Kan ju tillägga att Ryssland är ett mångkulturellt land som tillhör den muslimska världen. Det har Medvedev sagt, så det måste ju vara sant.

   Radera
  13. Nu tycker jag lite synd om dig Ben när du måste dras med sådana klantskallar som Oskar som själsfrände. Som sagt var, "Gud bevare mig för mina vänner, mina ovänner klarar jag av själv".

   Radera
  14. Du har Jan Myrdal på din sida, så jag tror jag kan stå ut med Oskar faktiskt.

   Radera
  15. Jag står inte ut med Myrdal men du står ur med Oskar, du har en öppen famn.

   Radera
 7. Problemet är att om man är satt i skuld är man inte fri och om man har någon annans armé på sin mark är man heller inte fri. Är vi i Sverige Europas och Natos militära övningsfält är vi definitivt inte fria. Kanske därför då många aktörer agerar som om ville avfolka den svenska provinsen.

  Frihet är det bästa ting, som sökas kan all världen kring!

  Länkar igen då fler behöver läsa: http://runeberg.org/samlaren/1929/0024.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frihet är relativt. Människan klarar inte av frihet utan stöd av statliga och gemensamt forskade/röstade beslut.
   Ingen är fri. Frihet är en illusion som kommer fördärva mer än göra nytta. Demokrati i sig är inte frihet den måste vila på starka och genomtänkta lagar och forskning. Mao friheten blir inte så stor inte ens med demokrati. Det hjälper inte hur pacifistisk man än är, när kriget kommer så skiter det anfallande landet i att man är pacifist. Plugga lite historia så inser du snart detta. Människan kommer aldrig bli smartare än den varit. Jag vill inte heller gå med i nato men jag vill ha en stark arme.

   Radera
  2. Frihet är dessutom ett tomt ord som man kan fylla med vad som helst. Nordkorea är jättefritt, fråga bara rätt personer med rätt definition av "frihet".

   Det blir en helt meningslös diskussion så länge man inte berättar hur och varför någon skulle vara ofri. Att man har "ett annat lands armé" på sitt territorium behöver inte göra en ofri. Fråga något av de länder som befriades av amerikanerna under andra världskriget - de sågs nog inte som ockupanter direkt?

   Radera
  3. Nato och ett starkt försvar skulle vara garanter för svensk frihet, inte belastningar. Titta bara hur 'bra' det gått för 'fria' Ukraina utan medlemskap i Nato eller EU. Små länder behöver vassa vapen och starka vänner.

   Radera
 8. NATO var ju här förra året och reaktionerna blev därefter:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=6008204
  Hur kan svenska lattesörplande trygghetsknarkande medelsvensson avgöra om en soldat uppträder "märkligt" eller ej?
  Kör inte upp i arslet på det utrikiska pansarfordonet som vore du en självmordsbombare så är allting lugnt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...bra svar. Överlag saknar många svenska känsla för potentiellt farliga situationer, ex. demonstranter som blir upprörda när polisen slår tillbaka mot stenkastare eller barnfamiljer som står och tittar på när piketstyrkan anländer. I andra länder har man vett nog att inse att bråkar folk med piketstyrkan/kravallpolisen bör man bege sid därifrån snabbast möjligt.

   Radera
 9. Kan man inte tänka sig att en amerikansk parad genom europa drar till sig en massa intesserade/ nyfikna också?
  F.ö så kan man alltid finna tiotusentals människor för allting, vi är tillräckligt många för det,
  och man kan alltid finna en person att intervjua med den åsikt man vill få fram
  Frågan kan vara huruvida man bryr sig om att rapportera något "obekvämt" evenemang,
  eller huruvida man bryr sig om att intervjua någon med "fel" åsikt.
  tex firades återföreningen med Krim i Ryssland av typ halv miljon människor,
  med parader, med stor musikfest mm.
  Ingen rapportering i väst,
  Man föredrar snacka om "ett skräckvälde" och någon lokal kör som tvingades "sjunga patriotiska sånger"
  kommer ihåg hur cornu häpet undrade här varför man byggde en scen på torget mm , var månne Putin avsatt?

  Man kan alltså få fram exakt vad man vill genom väldigt selektiv och rent felaktig rapportering.
  När man märker att stora saker totalt utelämnas, bör man bli lite misstänksam.

  En sak som gärna och totalt utelämnas är usa:s klart och tydligt utsagda planer i Europa.
  Läs denna filmtext noga:
  http://thesaker.is/stratfors-mr-freeman-describes-the-real-goals-of-the-us-empire/

  försök sen bortförklara om ni kan
  eller gör som vanligt, gasta om att "man skall inte nämna usa, för nu handlar det om "Rysslands aggrssion"

  Snarare handlar väl saken om usa:s tilltag och Rysslands REAKTION.
  Alltså reaktion på nutida händelser.
  Ryssland är inte Sovjetunionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, dom är inte Sovjetunionen, men dom försöker så gott dom kan att bli det igen. Det är liksom det som är grejen.

   Den där halva miljonen som firade återföreningen, det var knappast de berörda Krimborna va?

   Radera
  2. Vi har alltså levt under den amerikanska diktaturen de senaste 70 åren, hur har det gått för oss svenskar tycker du "Mimmi" ?

   Radera
  3. @Peppino

   Vi har blivit nästan världens mest skuldsatta folk. Förr kunde en person försörja en familj, idag måste båda jobba och har en hel del räntor att betala

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. @dopad:

   Det har alltså stått amerikaner inne på bankerna och pistolhotat folk till att ta lån? Konstigt att man aldrig lagt märke till det.

   Radera
  6. @Ben Dover

   Inte riktigt, varje land måste ha en riksbank som kan manipulera valutan. Om vi bestämt att vi skulle ha en fast total summa, att man inte fick trycka upp mer pengar så hade vi löpt stor risk att få en del sanktioner mot oss.
   Palmes död är förmodligen orsakad av samma grupp. Hans kamp för nedrustning gillades inte

   Radera
  7. "Idag måste båda jobba".

   Vilket kvalificerat skitsnack förresten.Förr bodde folk med tre barn i en tvårummare, ägde ingen bil, åkte inte på semester utomlands och vände inte spröda grönsaker på sin teppanyakihäll. Ungarna sysslade inte med materialsporter, de spelade möjligen spontanfotboll med barnen i kvarteret efter skolan.

   Går man tillbaka till den livsstilen så är det fullt möjligt att gå runt på en snickar- eller sjuksköterskelön, hela familjen. Man får det man betalar för. Är man så lurad att man tror att man "måste" ditten och datten så får man nog i första hand skylla på sig själv och inte på några amerikaner.

   Radera
  8. Konstigt, på Wikipedia står det att Ingves är från Åbo i Finland, inte framodlad i ett sadonazisionistiskt laboratorium på Capitol Hill och hitsänd som mörkerman och vanlutamanipulatör i Israels sold.

   Du får nog allt förklara det här med USA och Riksbanken lite närmare. Och varför det vore rimligare att penningmängden expanderade exakt i den takt men kan bryta guldmalm och utvinna den istället för t ex koksnötternas tillväxthastighet eller myrans benlängd, och vad USA egentligen har med det där att göra.

   Avrustning förresten, Palme var ju rena krigshetsaren jämfört med de senaste 20 årens regeringar eller så. Vi hade säkert 45 brigader på Palmes tid, nu har vi typ en halv. Kommer en alkis med Magnumrevolver att glida upp bakom Reinfeldt en sen kväll för den sakens skull?

   Radera
  9. @Ben Dover

   Utvecklingen har gått framåt men det har inte blivit mer fritid. Självklart har produkter fått bättre teknik. Förr kostade en TV en förmögenhet och hade inte ens färg. Snart kan man tapetsera väggarna med tunna tv apparater

   Radera
  10. Nu svamlar du ju bara från det ena till det andra.

   Klart det inte blir mer fritid om man väljer bort det för att jobba, jobb är per definition inte fritid. Vad det nu har med Palme och centralbanker att göra, vimmelpetter.

   Radera
  11. Tror du kärringarna hade mer fritid förr när de skulle handtvätta, handdiska, lappa strumpor, passa barn, lägga in grönsaker och mangla lakanen?

   Radera
  12. @Ben dover

   Ta och titta här, tror du behöver lite grund innan det klarnar

   Vad är pengar? - Andreas Cervenka

   Radera
  13. Det filmklippet besvarar inte en enda av de frågor jag har ställt.

   Nu kräver jag att du som motprestation tittar igenom den här, som radar upp alla argument jag tänker föra fram så att jag själv slipper tänka eller föra en sammanhängande argumentation:

   https://www.youtube.com/watch?v=_LnG5DwaBh8

   Alla fyra delarna, det är bara sex timmar eller så. Enjoy!

   Radera
  14. @Ben Dover

   Vill man tjäna bra med pengar skall man inte jobba, då bör man sitta på tillgångar. Riksbanker ser till att det är den mest lönsamma tillvaron

   Radera
  15. Seså bevisa nu att du kan formulera ett enda sammanhängande argument på egen hand. Varsågod:

   Radera
  16. Vill man tjäna bra med pengar skall man inte jobba, då bör man sitta på tillgångar. Riksbanker ser till att det är den mest lönsamma tillvaron

   Så var det på medeltiden också, adeln ägde land och levde gott. Då existerade inte USA såvitt jag vet. Var det ändå deras fel på den tiden?

   Radera
  17. Riksbanker, eller åtminstone den svenska, grundades inte förrän 1668 så det där med äga tillgångar och leva gott verkar varken vara centralbankens eller USA:s fel faktiskt eftersom det gick till så långt innan det.

   Radera
  18. Kollat igenom Syberbergs sextimmarsprojekt förresten? Yttra dig inte förrän du har det, Mr film-som-argumentation.

   Radera
  19. Nu för du fram osanningar igen Ben Dover och skyller på Wikipedia. Ingves är uppfödd i Närpes Österbotten i Finland och ingen annanstans. Du som är så noga med fakta borde ha bättre reda på dig.

   Radera
  20. Ja och fakta är som sagt att på (svenska) Wikipedia står det Åbo.

   Radera
  21. Uppfödd och född behöver ju inte heller vara samma sak.

   Radera
  22. @Ben Dover

   Fråga dig det här: "varför låter man inte bank att gå i konkurs" och vilka konsekvenser det innebär. En sektor som i princip har helt egna regler jämfört med andra företag där marknaden fungerar. Och vad pysslar de med? jo mäkla nytryckta pengar som riksbanker förser dem med.

   I Sverige gör den här sektorn vinster på över 100 miljarder varje år, snart gör banker mer i vinst om man jämför banksektorn med alla andra bolag. En sektor som nästan kan bytas ut med en dator där personer kan mata in vad de tjänar, lite tillgångar så räknas det ut vad personen får låna och sedan matar datorn ut räkningar med räntebetalningar.

   Den som styr valutan är också den som har makten, gissa hur mycket USA kommer försvara dollarn?

   Radera
  23. Nytt svammel, inga svar.

   Radera
  24. Ben, Ingves är född och uppvuxen i Närpes. Hustruns lillebror var lekkompis med honom. Svenska Wikipedia har alltså fel. Det kan vara så att han sedemera studerade i Åbo och då var boende där men född och uppvuxen i Närpes är han alltså.

   Radera
 10. 118 fordon, det måste vara ganska mycket tross, eller hur? 3 manöverkompanier borde inte ta mer än ca 60-70 fordon, inte sant?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fyra manöverkompanier plus högkvarters-trosskompani, för fem totalt. Men ja, trossen brukar bli rätt många fordon. Min gamla erfarenhet av svensk tross är 1-2 personer per fordon i trossen.

   Headquarters Troop "Hammer" – (Stryker headquarters troop)
   Iron Troop – (Stryker infantry troop)
   Killer Troop – (Stryker infantry troop)
   Lightning Troop – (Stryker infantry troop)
   Fury Troop - (Forward Support Troop)- Högkvarter
   - Fyra manöverkompanier

   Radera
  2. Ett svenskt manöverkompani är åtminstone 20 stycken fordon. Fyra plutoner x 4 fordon, plus kompanichef och ställföreträdande KC för totalt 18 stridsfordon. Tillkommer stridsledningsfordon, driftstödsgruppen, eldledningsfordon och ambulans. 22 fordon. 22*4=88. Kvar blir 30 fordon för trossen och bataljonsledningen om summan är 118. Fullt rimligt. Enbart TOLO bör vara minst fyra fordon. Spaningspluton fyra fordon. Artilleriplutin (grk) fyra fordon. På svenska bataljoner en pluton lvkv 9040 fyra fordon. Då har ledningsfunktioner och tross inte listats än.

   Radera
 11. Aha, det är fyra manöverkompanier, då verkar det rimligt. Wikipedias artikel om brigade combat team säger 3st, men wikipedia har väl inte alltid rätt. Är detgenomgåndeså,eller kan bataljonen i fråga vara förstärkt tror du?

  SvaraRadera