Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2015-03-09 13:01

Den feministiska utrikespolitikens segertåg...

Margot Wallström (s) och Löfvénregeringen erkände Palestina som stat, och pumpar in miljardbelopp i den kvinnoförtryckande regimens fickor, sk feministisk utrikespolitik. För detta hyllades man förstås av Arabförbundet, men när den feministiska utrikespolitiken skulle hålla tal om mänskliga rättigheter har man nu stoppats.


Feministisk utrikespolitik är också att sälja vapen, eller för den delen alls handla med, en av världens hårdaste diktaturer och mest kvinnoförtryckande länder, Saudi-Arabien. Om Sveriges insats i Afghanistan kunde motiveras med att det var en kvinnosak, hur kan man alls se sig i spegeln med att stödja regimen av huset Saud?

Det handlar förstås om pengar och goa svenska arbetares jobb, där Saudi-Arabien stod för hela nettot för svensk export 2014, och Sverige skulle upphöra vara ett nettoexportland utan den handeln. Så det är klart vi fortsätter sälja vapen till denna regim, vapen som sedan kan hamna i IS händer och användas till folkmord och fruktansvärt kvinnoförtryck. Den svenska regeringen ville skicka med en genuskurs med vapenexporten, men saudiska armén var inte intresserade. Duh!

Hela den feministiska utrikespolitiken, vilket inkluderar att hjälpa hem IS:s våldtäktsmän, mördare, folkmördare och etniska rensare hem till Sverige igen, är förstås ett enormt misslyckande. Inte för att den är speciellt misslyckad - inte mer än väntat - utan för att den smutsar ner feminismen. Kalla den socialistisk utrikespolitik istället. Den har inget med feminism att göra, då den enbart gynnar vidriga kvinnoförtryckande regimer.

Kanske trodde utrikesminister Wallström att hon kunde köpa sig ett tal om mänskliga (och kvinnliga) rättigheter för de där 1.5 miljarderna Sverige stoppat i Hamas och Fatahs ledares fickor, men se det räckte inte. Arabförbundet låter henne inte tala. Kanske lika bra det, för hon hade väl tagit på sig åtminstone en niqab för att göra det, som den feminist hon är, vilket bara blivit ännu mer pinsamt.

Att Wallström gärna hyllas för att erkänna kvinnoförtryckande regimer och för att stoppa pengar i fickorna på de styrande i regimen är inte så överraskande. Att hon inte får tala om mänskliga rättigheter bekräftar bara vilka hon krupit ner under täcket med.

Allt som kallas feminism är det inte, och alla som kallar sig feminister är det inte. Det är handlingar som räknas och inte vad man kallar dem. I handling är Margot Wallströms utrikespolitik anti-feministisk.

Två saker har Wallström åtminstone uppnått. Dels att faktiskt kalla en hund för en hund och under radarn påtala att det är en rysk invasion av ryska reguljära trupper i Ukraina och inget inbördeskrig, samt att göra sig icke välkommen i Mellanösterns enda demokrati, Israel, det enda landet i regionen där kvinnor har samma rättigheter och skyldigheter som män. Det finns fler kvinnliga israeliska stridspiloter än kvinnor som kör bil i Saudi-Arabien...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

53 kommentarer:

 1. Självklart att vi är emot all förbindelse med denna diktatur som står för kvinnoförtryck och Islamsk sharialagar.
  Fast vi kan ju göra en del undantag eller ?
  Tex låta dem uppföra Moskeer i Sverige och bemanna dem med predikanter som förmedlar den syn som vi avskyr!
  Vi är ju ett öppet och tolerant samhälle!

  SvaraRadera
 2. Det är intressant att se när feminismen och islamismen, två av socialdemokratins grundpelare, kommer på direkt kollisionskurs. Vad väger tyngst? Vapen till kvinnoförtryckande islamister eller inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Islamismen har företräde. Alla muslimer är nämligen rasifierade till negrer.
   OK, de vet inte om det själva, men i Sverige har vi bestämt att alla som angriper eller bara tvivlar på profeten Mohammeds anspråk gör det för att de hatar negrer.

   Detta gäller även de som kanske skulle komma på tanken att klaga på kvinnoförtryck i muslimska länder. De är rasister. Annars skulle de inte klaga på muslimer.

   Här är det viktigt att ha två tankar i huvudet samtidigt: Feminism och Kulturrelativism. Om någon har en negativ syn på t ex IS eller Saudi så måste denne person tillrättavisas. Det handlar om två olika kulturer: Deras och våran. Vi har ingen rätt att säga att deras kultur är sämre än våran. Vi blir upprörda när de halshugger ett hembiträde som klagat på att hon blivit våldtagen. De blir upprörda på oss när vi låter kvinnor köra bil. Vi har alltså inte rätt att klaga på dem då vi inte är bättre än dem utan bara annorlunda.

   Har du förstått?
   Bra. Annars hade du varit rasist

   Radera
  2. Go intersectional och skandera högt med andra förvirrade likasinnade: "kvinnor, muslimer, samma kamp!" ett tusen gånger, så är behovet att integrera verklighetsbilden, ja att förstå något alls, som bortblåst.

   Radera
 3. ordspråk från toppen av united states of amerika:

  "Ju mera lojal regimen i ett land är med Våra Intressen,
  desto större är dess legitimitet"

  Det är fullständigt ok för ett legitimt land, som tex Sverige, att handla med andra legitima länder.
  Även vapen givetvis, mycket vapen är bra hos lojala allierade!
  Det mesta av fagert tal om mänskliga rättigheter fungerar som kosmetika.
  Men det är ju ändå ganska feminint.

  Däremot bör vi inställa alla normala förbindelser med illojala stater tex. Ryssland.  läsning för cornucopia??:

  http://jinge.se/bloggosfaren/usas-mediadominans-maste-brytas.htm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kör vi USA spåret all over again...

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. USA har mycket gamla och mycket vänskapliga och nära förbindelser med SaudiArabien.
   Var och en måste förstå att det har stor betydelse i utrikespolitiken.
   Även för det legitima landet Sverige.

   Radera
  4. Du menar alltså att det är USA som har sagt till Saudiarabien att stoppa MW att hålla ett tal i Kairo?

   Radera
  5. Hahaha... Är du här och spyr om USA nu...Och fortsatt inga ryssar på Krim?

   Radera
  6. Saudiarabien har en "legitim regim" och gör därför som man behagar.
   Modell som "frihet under ansvar" där ansvaret ligger i lojaliteten till (de onämnbaras)
   "Våra intressen".
   Det gäller också Sveriges legitima regim.

   http://www.counterpunch.org/2015/03/06/the-enemy-is-not-russia-or-putin/?utm_source=rss&utm_medi

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  8. Här är åsikter från Tyskland som befarar "legitim regim" hamnar farligt fel i Europa.

   http://www.spiegel.de/international/world/germany-concerned-about-aggressive-nato-stance-on-ukraine-a-1022193.html

   Radera
 4. "Så det är klart vi fortsätter sälja vapen till denna regim, vapen som sedan kan hamna i IS händer och användas till folkmord och fruktansvärt kvinnoförtryck."

  Där har du fel, dessa vapen går inte till ISIS eller till att förtrycka det saudiska folket (eller dess kvinnor) utan till att skydda landet och regimen från främst Iran och, om så skulle behövas, från just ISIS. ISIS vapen kommer främst från Kina, Ryssland eller erövrade amerikanska vapen.

  Sen kan man tycka illa om att vi exporterar vapen till Saudiarabien, men då ska man göra det på rätt grunder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med till dels där, IS (Fd) Saddam invaderade Kuwait och Saudi behövde Amerikanskt skydd, så att dra en parallell mellan saudi och Is är jag inte så pigg på även om de delar Shari tramset.

   Sen tror jag inte man lämnar över avancerade system till terror grupper och gör så att man aldrig kan komma över sådana igen medans Iran håller på att försöka förbättra sin diplomatiska situation med väst och potentiellt öka chanserna på sikt att få tillgång till bra grejjer.

   Radera
  2. För det första använder Lars ordet "kan", vilket inte är detsamma som "kommer att". För det andra finns det ju redan filmer på internet som visar IS poserande med bland annat svenska vapen - det enda man kan vara säker på angående s.k säkra mottagare är att de inte är så säkra...

   Radera
  3. Nu skrev jag ju avancerade vapen och de poserar man sällan med, i detta fallet är det bunkrar för hantering av robotar och explosivt materiel vapenfabriker det kräver nationalstatsorganisation till att börja med, om inte annat för den ekonomiska biten, Ett par hundra miljoner på bordet räcker det inte med att du hostar upp.

   Annars kan man ju argumentera imot försäljningarna till Pakistan, vilket är isåfall Saudi fast utan pengar och med kärnvapen.

   Jag är nyfiken på poseringarna har du länk?

   Radera
  4. Nåväl, Peter Oborne har skrivit så här om Syrien: "A great deal of the intelligence and analysis that has shaped official policy on Syria has come from Qatar, Saudi Arabia and the UAE. These are all suspect sources, each with reasons of their own to emphasise Assad’s vulnerability.
   Very few officials in today’s FCO have the intellectual confidence to place the latest intelligence from Riyadh in its proper context, especially when to do so might irritate Washington." (Läs hela den ledaren: den är giltig även för svenska departement där politisk korrekthet och "mångfald" leder till enfald i tanken: http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/peter-oborne/10525639/How-many-more-times-can-the-Foreign-Office-get-it-so-wrong.html"

   (Oborne slutade ju som ledarskribent på Telegraph för ett par veckor sedan för att de hade låtit sig mutas av HSBC och Telegraph inte rapporterade korrekt om den skandalen.)

   Radera
 5. Får vi köpa olja från Saudiarabien eller Ryssland när vi samtidigt skall sitta på våra höga hästar?

  Personligen skulle jag nog hellre ha saudisk olja i den svenska bensinen är rysk. Saudierna hotar oss inte med kärnvapen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man bör bara bojkotta länder som man själv är beredd att bli bojkottad av

   Radera
  2. Vi skulle ju bara köpt olja från Norge
   Och inte exporterat vapen öht
   Och självklart sett till att vara helt självförsörjande på tex mat och el, gärna exporterat av dessa produkter istället.

   Men så långt sträcker sig inte visionerna nuförtiden

   Radera
  3. Vi kan exportera högfärd. Den enda egenskapen denna regering har ett överskott av.

   Radera
  4. Vi skulle även kunna exportera naiva feminister, till allas stora glädje

   Radera
  5. @Kalle7k: Så fort vi talar om kvinnor och samhälle är det en någon sorts feminism vi talar om. Jag tror att du är en typisk livmodersfeminist och lever i den tro att den enda formen av annan feminism är cyberfeminismen, den, som Lisbeth Salander ur millenietrilogin är en typisk exponent för.

   Radera
 6. Hur skall det nu gå med stödet från Saudi och andra som Sverige behöver för att bli invalt i FNs säkerhetsråd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här föreligger förmodligen ett missförstånd som spridits av vänstermedia - Sossarna jobbar uppenbarligen inte för att ge Sverige en plats i FN:s säkerhetsråd - de jobbar snarare hårt för att förhindra att Fredrik Reinfeldt blir FN:s nästa generalsekreterare...

   Radera
  2. @Peter Andersson: Det kanske du har rätt i! Själv har jag som sagt trott att det hela handlar om Wallströms personliga karriärplan.

   Radera
 7. Svensk utrikespolitik gaar ut paa att vara knaehund aat USA. Foerut hade vi knaehunden Bildt, nu Wallstroem. Sverige deltar i "The long War". Shia ska besegras av Sunni! Daerav Sveriges haallning gentemot Syrien och vaart deltagande i Afghanistan och Libyen.

  Vaart flygvapen aer anpassat foer Natooperationer. Hemlandet laemnas foer faefot. Billrobotarna kommer med stor sannolikhet understaellas ISIS i deras kamp foer att doeda Bashar al-Assad.

  Detta foerklarar ocksaa det officiella Sveriges sinnesjuka instaellning i Ukraina. Ukrainaren i gemen vill inte vara EU-medlem. Daeremot vill korrumperade parlamentariker det!

  USA aer ondskans imperium, ty vad som sker i Arabvaerlden med flyktingstroemmar och folkmord haerstammmar fraan USA. Inse realiteter Cornu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet att USA halvofficiellt samarbetar med Iran om IS va? och att de diplomatiska förbindelserna med Saudi är lite sådär.

   Radera
  2. Men du var nöjd med Bildt va, gruelse?

   Radera
  3. Frihandelsavtal för fan. Inte EU medlemskap.

   Radera
 8. Saudis hjälp behövs i Eskilstuna.
  Där brann en fritös upp och förstörde en källarlokal som användes som Moske.
  Kan de inte uppföra en rejäl moske med köksutrustning där. Saudis pengar tar vi gärna emot!
  De får gärna predika lite kvinnofientligt oxå!

  SvaraRadera
 9. Hela den feministisk präglade politiken som ska genomsyra alla områden nu är ju ett fiasko redan innan de vet vad den innebär. Bara ren idioti som allt annat. Vad är exempelvis en feministisk utrikespolitik eller försvarspolitik.

  Lyssna här på Jämställdhetsminister Åsa Regnér i ekots lördags intervju så blir ju allt glasklart
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/511297?programid=3071

  SvaraRadera
 10. Margot är en katastrof som utrikesminister. Hon kan inte öppna munnen utan att det blir fel.

  På sex månader har hon lyckats med följande:

  1. Talat för om oss och bekräftat att vi är rädda för Ryssland. http://www.dn.se/nyheter/sverige/wallstrom-svenskar-ar-radda-for-ryssland/
  Så fick Moskva bekräftat att deras metoder funkar bra och det är bara att köra vidare på samma linje För det lär ju inte ta stopp om det inte gäller en genusfråga?

  2. Hon vet inte "vad vi ska tro" om Rysslands utveckling och säger så öppet i media.
  http://www.svt.se/nyheter/sverige/wallstrom-ingen-ska-tveka-om-att-vi-forsvarar-oss
  Ryssland tackar igen enligt punkt 1.

  2. Hävdat att svenska flygvapnet flyger utan påslagen transponder vilket inte är sant under "normal" flygning. Det ger dock Ryssland ett OK att fortsätta flyga i trafiklederna utan påslagen transponder. Tidsfråga innan det smäller och man kan undra vad hon då tänker säga?
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6046134
  Hon talar även för NATO i denna fråga? Vad vet hon om deras SOP?

  3. Gjort sig ovän med Israel
  4. Och även lyckats med bedriften att göra sig ovän med Israels fiender.
  5. Lyckades även reta upp USA under samma process.
  Så här lär inte "Sveriges erkännande är att bidra..." hjälpa "det sexåriga barn i Gaza som redan upplevt tre krig " till någon förändring.
  http://www.dn.se/debatt/darfor-erkanner-sverige-i-dag-staten-palestina/

  6. Stänger dörren för all diskussion om NATO. Det är ett icke ämne och skapar bara "onödig säkerhet" ???? (kan någon förklara ?)
  http://omni.se/topic/9d036818-d77c-465f-bd4a-b6cdfa6e0110/e591693f-9789-4107-a2c4-06aeea6fec03

  7. Men byter sedan fot igen och "vill ha öppnare Natodebatt" ???
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/wallstrom-vill-ha-oppnare-natodebatt_4387923.svd

  Sverige har alltså en tydlig och förutsägbar utrikespolitik?
  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt....

   Det här blir rena katastrofen för Sverige och jag tror inte näringslivet är nöjda.
   Tron att vara en supermakt i mänskliga rättigheter kommer att kosta.

   Idag utkastade från arabförbundet där hon skulle hållit tal.
   http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1637

   Radera
  2. Inkompetens är bara förnamnet. Det här är nog nåt slags bottenrekord i regering, svag, inkompetent och med en opposition som lämnat walk over.

   Radera
  3. Ja näringslivet.
   Dom flesta vet inte om att sverige exporterar oljeprodukter för ca 50 miljarder SEK. Det svensk registrerade i fråga bolaget ägs av…en saudier.

   Dock nästan bara män i styrelsen så det kanske är lika bra att dom lämnar landet så allting blir bättre här hemma?

   Radera
 11. Mitt i prick! (Fast är inte detta inlägg emot din (sedan i fredags?) snäll-policy?)

  Fast jag tror att du missförstår "feministisk utrikespolitik". Jag tror att det handlar om att Margot Wallström vill sitta i FN's säkerhetsråd. Och hon är ju kvinna. Och därför är det feminism.

  SvaraRadera
 12. En utrikesminister borde väl vara lite smidig, gå på middagar, dricka drinkar och bli kompis med alla, ta några glas vodka till, och förhandla fram lite bra avtal för svensk industri ?? Speciellt om man kommer ifrån ett litet obetydligt exportinriktat land utan försvarsmakt.

  Inte på kort tid bli osams med en massa viktiga länder, utkastad från möten, osv. Hon hinner nog starta bråk med ett gäng länder till under dom närmaste 3 åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utrikespolitik handlar även om att ha relationer med länder och politiska system man ogillar. Svensk utrikespolitik syftar till att värna svenska intressen och trygga sverige som självständig nation.

   Vi tar oss friheten att moralisera mer förväntar oss naturligtvis att andra oreserverat ställer upp för oss i praktisk handling när det behövs!
   För vi är ju så moraliskt överlägsna alla andra vilket vi inte tvekar visa i offentliga handlingar. Minst sagt naivt att tro att motparten inte reagerar när man kastar skit på dom.
   Med hennes kriterium finns det knappt något land som vi inte kan klandra och ge pekpinnar.

   Nu kör hon dessutom offerrollen i TV4 för att vinna personlig sympati och skyller allt på onda elaka Saudi. Patetiskt. Mera bensin på brasan...

   Radera
  2. OK, nu låtsas jag att jag är Putin eller Obama eller en Sheik i Mellanösten, med miljardermiljarder på kontot.
   Jag ser några små fjant-politiker i Swe som jag inte har respekt för, i ett litet konstigt land, med märkliga och provocerande åsikter, som kritiserar my way of life, why should I bother with them ???

   Radera
  3. Ungefär så. Då skadar det inte att vara lite ö d m j u k i relationen. Och vill man vara kritisk så är man det diskret.
   Detta liknar bara ett spel för hemmapubliken.

   Få se hur det låter när orderingången minskar hos svenska företag? Vi får väl skylla på att det finns för många män i styrelsen vilket måste bli orsaken till uteblivna orders.

   Radera
 13. Det var ju ett sjuhelvetes liv om Carl Bildt tidigare från Putins stövelslickarfalang, jag antar att ni är nöjda med Wallström och att hälsan tiger still?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde dom ju vara när allting går enligt husbondens planer. Inget att anmärka på då.

   Radera
  2. The medium-sized dog Carl-B skällde bara på Ryssland, men Margot har lyckats krypa fram och skälla på Israel, Saudi, och Nato också. Varför inte bli kompisar med alla istället ?

   Radera
  3. Det är faktiskt möjligt att ogilla BÅDE Bildt och Wallström. Jag ogillade starkt när Bildt skällde som en bandhund på ryssen - SÄRSKILT eftersom vi inte har ett försvar att backa upp en så aggressiv linje med. If you can't do the walk DON'T do the talk. Och det är idioter som slåss i svenska uniformer i Ukraina. Det är TUR att det är Putin som är president och inte någon som är riktigt bindgalen.

   (Men jag kan hålla med om att det faktiskt - hur otroligt det än kan tyckas! - verkar som om Wallström är ännu SÄMRE. Jeez! Hur är det möjligt? Under den absoluta noll-strecket?)

   Radera
 14. Vi behöver alla exportintäkter vi kan få, så enkelt är det.

  SvaraRadera
 15. Den feministiska utrikespolitiken har nått fler positiva resultat på 6 månader än vad som gjorts de åtta åren innan; men om man anser att svensk utrikespolitik ska bedrivas så att ingen ska bli förargad så kan väl utrikesdepartementet skrotas och vi gör som Vita Huset tycker. Margot har i alla fall trampat cornus husse på tårna och som snäll bandhund skäller han av harm.

  SvaraRadera
 16. Den intelligenta oppositionen gick ut och krävde mer eller mindre att avtalet skulle sägas upp innan helgen, bara moderaterna mumlade sina vana trogen. Karin Enström bet sig själv bara i svansen.

  SvaraRadera
 17. Håller i sort sett med dig, frånsett att du verkar ha missat att feminismen är en socialistisk uppfinning. Svensk partiborgerlighet har glömt att plugga ideologi/idéhistoria, vilket är mycket beklagligt.

  Feminismen kan inte skiljas från socialismen (släng er i väggen, FP), liksom nazismen inte kan skiljas från nationalismen och socialismen (Och nej, Goodwins lag är inte relevant i sammanhanget).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja feminism i vid bemärkelse är strävan efter likaberättigande men och har haft en historia som börjar med den franska revolutionen. Dina kunskaper i idéhistoria verkar minst sagt skrala. Det är skillnad på nazism, nationalism och för att inte tala om den diametralt motsatta ideologin, socialismen. Vem har upplyst dig att liberalismen är skyldig till cirka 1000 miljoner människors död.

   Radera
 18. Är det ingen som tänker på att de länder vi nu ställer som "motpoler" till vår "feministiska" livsstil är de länder som sitter på en avsevärd andel olja på världsmarknaden. Vi har tex 40% av vår energiförsörjning från Ryssland. Finns det några riskanalyser eller känslighetsanalyser bakom de tagna besluten, eller händer det bara av en slump ? Eller är det en medveten politik som syfter till att minska vårt oljeanvändande.

  SvaraRadera