Cornucopia?

2015-03-17 07:29

Dåliga nyheter i USA - uppåt på börserna i USA och Asien

USA-statistik igår kring byggande och industriproduktion var svag, vilket fick börserna att stiga. Detta eftersom en eventuell ränthöjning därmed bedöms som mindre sannolik. Uppgången fortsätter i Asien nu på morgonen.

OMXS30 gick starkt under gårdagen och stängde +1.47%. Husse, amerikanska S&P-500, gick +1.35% varav ca 0.35 procentenheter efter de europeiska börsernas stängning. Dock är terminen ner ca 0.80% sedan dess.

Det bryr man sig dock mindre om i Asien, där japanska Nikkei går +0.99%, Hang Seng -0.45%, SSE Comp +0.37% och All Ordinaries i Australien går +0.72%.

Jag gissar dock att de europeiska börserna öppnar nedåt, i linje med husseterminen. Att börserna stiger i Asien handlar mer om att köra ikapp gårdagens starka börsutveckling i Europa och USA, och är inte en ledande indikator på dagens utveckling eftersom husseterminen pekar åt andra hållet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

1 kommentar: