Cornucopia?

2015-03-12 11:14

Är Putin död - och vad händer om han dör? #putindead

Rysslands president Vladimir Putin har inte synts till på ett tag och enligt säkra källor (Carl Bildts officiella konto på Twitter) har många möten på toppnivåer ställts in den senaste tiden - bland annat FSB:s årsmöte, möte med Euroasiatiska unionen och med Kazakhstan. Rykten sprids att Putin skulle vara död, men snarare är han antagligen sjuk. Det kan dock vara på sin plats att fundera över vad som händer om den fascistiske Store Ledaren faller ifrån i det här läget.


Nyare foton på Putin visar inte den gayikon som tidigare blivit populär efter Putins förkärlek att visa sig med bar överkropp i maskulina situationer. Istället har Putin lagt sig an med övervikt och en distinkt kagge (finns ett icke officiellt foto från Minsk flygplats, där han inte är medveten att han fotograferas och inte håller in magen - det finns också en uppsjö med foton på en rejäl kagge, ölmage, dubbelhaka och halsfett - Putins hälsostatus har absolut ändrat sig på relativt kort tid).

Detta kan förstås vara ett resultat av behandling med läkemedel, vilket kan göra att man går upp i vikt. Inte helt ovanligt om det handlar om hormonstörningar eller psykofarmaka, men jag lämnar det hela öppet. Någon läkare kan antagligen bättre spekulera i vad för behandlingar som kan leda till snabb övervikt.

Vem Putins arvtagare bland tidigare KGB och FSB-agenter skulle vara återstår att se. Man kan tänka sig en maktkamp, rent av att det kan bli inbördeskrig i Ryssland. Och då blir det ännu viktigare att måla ut en extern fiende.

Med den rådande retoriken inom Ryssland kommer Putins död antagligen skyllas på väst, för att ena folket mot en yttre fiende och undvika turbulens vid Store Ledarens frånfälle.

Men med all sannolik är han inte död. Än. Bara svårt sjuk. Eller för den delen utbränd. Eller på fettsugning och en ny ansiktslyftning för att bibehålla gayikonstatuset.

#putindead trendar iaf på Twitter. Liksom #whereisputin.

Tillägg: Tecknandet av avtalet mellan Sydossetien och Ryssland, som de facto skulle införliva denna del av Georgien administrativt i Ryssland, med ryskt rättsväsende, ryska lagar och ryskt försvar, ska ha ställts in på grund av att Putin ska vara sjuk enligt Censor.net.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

34 kommentarer:

 1. Han håller på Abramovitjs Chelsea och åkte på hjärtinfarkt när laget åkte ut mot PSG igår?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om han har varit borta minst en hel vecka så var det nog snarare den enda sketna medaljen som ryssarna tog i Skid-VM i Falun som fick hans hälsa på glid...

   Radera
 2. Rogozin eller Shoigu. Bettar mina slantar på Shoigu då han har militären i ryggen.
  Putler sjuk? Nej han spelar in kompletterande scener till Game of thrones senaste säsong, där han gästspelar som Tyrions oäkta tvilling bror aka "the limping retard dwarf".

  SvaraRadera
 3. Har väl hänt förr, Andropov avled i njursvikt 1984, vilket banade väg för det halv- och sedermera heldemente Tjernenko, styrd bakom kulisserna av bl a militären. Den upprusttning och försök att matcha USA som följde bidrog starkt till Sovjetunionens fall, när ett konkursmässigt land lämnades över till Gorbatjov. Så om Putin faller ifrån kan vi nog räkna med att hökarna i Kreml kommer att driva en hård linje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var inte ordningen Breznew, Tjernenko, Andropov, Gorbatjof?

   Radera
  2. Nej. Tjernenko efterträdde Andropov 1984. Googla.

   Radera
 4. Om du kunde åka tillbaka i tiden och mörda Hitler innan WW2, skulle du då göra det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, kanske inte blir det resultat som du hoppades :) http://2.media.collegehumor.cvcdn.com/41/92/6dc7e030e6ac5ade057af4d7404fbb49-time-travels-most-wanted.jpg

   Radera
  2. Dock ett billigt pris att betala i detta fallet. :)

   Radera
 5. Han har säkert blivit utbränd av att fatta alla beslut själv – det är tungt att styra ett gigantiskt land i kris & krig när man vägrar delegera.

  SvaraRadera
 6. Helt seriöst Cornu, jag gillar inte heller Putin osv men jag gillar faktiskt att du och din blogg finns,
  även om jag inte håller med om allt du skriver.

  Försöker du hamna högt upp på listan över de som Putin inte gillar?

  Det måste väl ändå finnas nåt bättre du kan göra? :)

  SvaraRadera
 7. Kalle7, jag förstår att du helt enkelt vill säga att hat förblindar.

  SvaraRadera
 8. Han är ju , för Ryssar, rätt gammal!
  Men min källa tycker ryktet är falskt.
  http://rt.com/politics/240025-russia-peskov-putin-health/
  Na starovja

  SvaraRadera
 9. En liten varning om att Ukrainainvasionen r på väg in i en ny fas kan jag tro. Speciellt om man ser till vad Bildt skriver på twitter. Fullskalig rysk invasion av Ukraina? Har han inte sagt så om Usa ger Ukraina militärt stöd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt Stratfor saknar Ryssland resurser för att ockupera en stor del av Ukraina. Dom kan nå stora initiala framgångar men sedan få problem med att få fram de 100-200 000 man som behövs för att hålla Ukrainska armén i schack och samtidigt vakta ett område med miljoner ukrainare (upp till 8 miljoner i det större scenariet) mot partisaner.

   https://www.stratfor.com/analysis/gaming-russian-offensive

   Radera
  2. Skulle USA göra allvar av sina hot att hota Ryssland med USA-trupp i Ukraina så kanske Ryssland gör en Georgien i Ukraina. USA försöker på alla sätt att skapa en situation där Ryssland ser sig tvingat att gå in i Ukraina. Ryssland vill inte gå in i Ukraina utan istället skapa en situation där de östra delarna ingår i ett federalt Ukraina som inte går in i Nato.
   Om Ryssland skulle annektera de östra delarna såsom invånarna där antagligen önskar, förlorar man inflytandet i västra Ukraina som då kanske kan gå med i Nato och eller EU.
   Frågan är vad Ryssland tål. Man tålde inte risken att Krim skulle bli en Natobas. Tål man att västra Ukraina blir en Natobas? Tveksamt. Tror att Rysslands kort ligger i att skapa ekonomiska och kanske militära allianser österut som direkt eller indirekt försvagar USA och får USA på andra tankar. EU kommer troligtvis inte ställa upp den amerikanska krigshetsen länge till. Tänk om Marie Le Pen som är helt emot den antiryska västpolitiken, vinner nästa val. Tänk om Grekland gör default mot EU och går till Ryssland för hjälp.
   Kolla in RT nedan. Tror att det är nyttigt att lyssna på nazistrasisthomofobisk nyhetsförmedling ibland. Inte utan att jag kommer att tänka på Cornu när de intervjuade tycker västs media är ensidigt antirysk. Nej, jag tror inte varje stavelse som RT skickar ut...
   https://www.youtube.com/watch?v=DQcZ01PS2OE

   Radera
  3. Lite info, Ryssland har redan invaderat Ukraina!

   Radera
  4. @Peppino
   Argumentera istället för att som Ben Dover alltid försöka tala om något annat.
   Det är ingen skillnad på Cornus ensidighet och SvT:s. Det borde lända Cornu till viss eftertanke. Cornu behöver en slav på triumfvagnen när han skriftligen anfaller Ryssland.

   Radera
  5. Sanning är alltid plågsam.

   Radera
  6. Äh kan du inte stänga av RB Cornu. Varför ge fanskapet plats? Vi vet ju vad det är för sort.

   Nulli secundus

   Radera
  7. Vad RB är för sort?
   Nej, det vet jag inte kan du beskriva lite närmare, tack?

   Radera
  8. @Nulli secundus
   Vore det intressant att läsa en politisk blogg där alla tycker precis lika och i detta fall att Ryssland/Putin är roten till allt det onda? Eller är du bara utan argument och/eller förmåga att själv försvara din ståndpunkt eller argumentera mot min? Vad är jag för sort? Patriot är jag utan tvekan. Ja du "Nulli secundus"....

   Radera
  9. @ Anonymous "Quisling är sedan andra världskriget en vanlig internationell benämning på en landsförrädare"

   Aha du menar en sån som Reinfeldt, Mona, Fredrik.L och nästan alla journalister..

   För RB är väl ingen "landsförrädare", visst, jag håller heller inte med honom ang Ryssland, men han är ingen landsförrädare pga det.

   Radera
  10. Ar han inte? Hur menar du nu? Ormstunga kanske är ett bättre namn.

   Radera
 10. Cornus obscena observationer om Putlers kroppsliga deformation är rätt så komiska!

  SvaraRadera
 11. Putin tröttnade på alla trakasserier och har enligt säkra uppgifter suttit i förhandlingar med Vladimir Zhirinovsky de senaste dagarna för att få denne att ta över ledarskapet.
  Zhirinovsky uppges intresserad mot löftet att monarkin återinförs 2017, då till minnet av 100-årsdagen för dess avskaffande och kräver att han i så fall får titeln "Tsar Zhirinovsky I".

  SvaraRadera
 12. Cornu glömmer möjligheten till en palatskupp. Beria t ex somnade stilla med en kudde över huvudet eller nåt sånt.
  Däremot har jag också reagerat på det som cornu påpekar, att Putin genomgått en utseendeförändring, han har helt klart fetmat och ser plufsigare ut. Vad det kan bero på finns det ju många orsaker till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hans nya kvinna kanske helt enkelt är jävligt duktig på att laga god mat?

   En gång i tiden fanns det även i Sverige kvinnor som lagade mat åt sina män - är vi så avvanda från det att dog en halv dag innan någon ens här tänkte på den möjligheten? :-)

   Radera
 13. Lite fånigt med "tjockisbilder" som sekulationsunderlag kanske...
  Vår egen frodiga Stefan Löven ser då ut att ligga sämre till. T.o.m. jag får dubbelhaka o halsfett om jag krumbuktar så som han gör på vissa bilder. Och jag anses väl om inte som smal, men ta mig tusan inte som tjock eller ha viktproblem.
  Men hans frånvaro som sådan är trots det klart intressant. Det är ju "big stuff" han inte kommit till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte fråga om "originalutseende" utan förändring över kort tid. Putin har alltid ansträngt sig om en "macho"-image, men det syns inte på de senare bilderna. Förändringen har skett på ett par månader, och är nog snarare orsakad av sjukdom eller medicinering. Knappast av hans frus matlagning (frun till Rysslands president lagar knappast mat)

   Radera
 14. Gissningsvis har detta skett: En fraktion inom säkerhetstjänsten har försökt giftmörda Putin. Kuppmakarna hade tänkt föra fram Boris Nemtsov som ny 'stark man'. Han var dock själv inte medveten om planerna. Kretsen kring Putin valde då mordförsöket avvärjts och konspiratörerna avslöjats att undanröja Nemtsov för att det inte ska finnas ett känt namn som i framtiden kan fungera som portalfigur i ett maktskifte.

  SvaraRadera
 15. Putin sitter i den mindre avundsvärda situationen att han inte kan säga upp sig och dra sig tillbaka då en del starka krafter inom Ryssland har skulder att kräva in. Bara så länge han sitter i Kreml är han trygg.
  Han kan inte heller lämna landet då han inte är vidare välkommen någonstans och vet vet även hur det gick för Litvinenko.

  Putin kommer i likhet med många av sina föregångare att med eller emot sin vilja bäras ut ur Kreml.

  SvaraRadera