Cornucopia?

2015-03-26 13:16

Amnesty: Hamas raketer dödade fler i Gaza än i Israel

En färsk rapport från Amnesty International visar att terrororganisationen Hamas raketer dödade fler inne i Gaza än i Israel. Genom svenskt erkännande av Palestina som stat ställer sig Sverige, regeringen och Margot Wallström bakom Hamas terrorbombning av palestinska flyktingläger.Hamas raketbeskjutning av Israel sker oriktat och mot slumpmässiga mål, och fyller inget som helst militärt syfte. Istället är det ett rent terrorvapen, avsett att tvinga Israel till motangrepp för att underblåsa och upprätthålla konflikten och störa alla försök till fred och försoning. Därtill vill man smutskasta Israel, vilket också gör att man i brott mot krigets lagar och folkrätten grupperar sina raketramper i civila bostadsområden och på skolor eller sjukhus, så att motanfall leder till civila överskottsförluster att visa upp för media.

Hamas siktar dock så dåligt att terrorgruppens raketer också landar i Gaza.

"Six civilians in Israel, including a four-year-old boy, were killed in such attacks during the 50-day conflict. In the deadliest incident believed to have been caused by a Palestinian attack, 11 children were among 13 Palestinian civilians killed when a projectile fired from within the Gaza Strip landed in the al-Shati refugee camp."
Amnestys chef för mänskliga rättigheter i Mellanöstern och Nordafrika, Philip Luther säger angående rapporten:
"Palestinska beväpnade grupper, inklusive Hamas beväpnade gren, utförde vid upprepade tillfällen olagliga attacker under konflikten, dödade och sårande civila. Genom att utföra dessa attacker bortsåg de uppenbart från internationell humanitär rätt och från konsekvenserna för deras brott mot civila i både Israel och på Gazaremsan."
Man uppmanar Israel och de palestinska myndigheterna att samarbeta för att få stopp på decennier av meningslöst dödande och lidande.

Hamas använder dock avsiktligt civila som bondeoffer i upprätthållandet av vålds- och dödsspiralen och Gazas civilbefolkning hålls alltså som gisslan av Hamas. Det är bara en tidsfråga till man provocerar fram nästa omfattande motangrepp från Israel. Dock har arabvärlden nu enats med Israel - Margot Wallström är en idiot och oönskad person. Möjligen finns där en väg till försoning när man nu upptäckt något man har gemensamt.

Annan rekommenderad läsning är om miljardärerna i Hamas ledning, som nu får ännu mer miljarder i "bistånd" från Sverige, medan Gazaborna lider.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

21 kommentarer:

 1. "En färsk rapport från Amnesty International visar att terrororganisationen Hamas raketer dödade fler inne i Gaza än i Israel. Genom svenskt erkännande av Palestina som stat ställer sig Sverige, regeringen och Margot Wallström bakom Hamas terrorbombning av palestinska flyktingläger."

  Moget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja? Det är ju precis så det är. Eller ska de omkomna i Gaza sorteras under svinn istället för terroroffer?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Undrar om någon som läste detta riktigt förstod vad det var för faktafel Linus såg i det som Cornu skrev ?
   /Ulf

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Hamas är inte, trots seger i senaste hållna parlamentsvalet, samma sak som staten Palestinas regering. Förstår man inte ens såna grundläggande saker så tycker jag inte man ska ägna sig åt att debattera Palestinafrågan.

   Radera
 2. Dessutom ökade Margot och flumregeringen det ekonomiska stödet till terroristerna till en och en halv miljard svenska kronor. Någon som har koll på i vilka fickor som stålarna hamnar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arafat lär ha haft en miljard USD i personlig förmögenhet innan han träffade Allah. Abbas lär vara blygsammare och har just nu bara ca 100 miljoner USD på sina personliga konton. Men han har ju några år på sig och Margot är säkert solidarisk om han frågar efter lite mer.

   Radera
  2. Hamasledarna är även de snuskigt rika.
   http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4543634,00.html
   Det finns ingen andra pengar i den palestinska ekonomin än de som betalas i bistånd.
   Fattar inte varför vi ska ge bort pengar till dessa människor. Det är ju inte så att direkt skulle ställa upp och hjälpa oss om vi behövde deras hjälp. Kolla t ex den Palestinska myndighetens ställningstagande mot Sverige i konflikten med Saudi.

   Sedan undrar jag om det finns något försvar för att arabländerna håller sina palestinska flyktingar inlåsta i läger, I Europa har massor av människor fördrivits de senaste 100 åren, från Karelen, Pressen och Sudetlandet fördrevs hela befolkningar. Ingen av dem hamnade i läger i tröstlös väntan.

   Radera
  3. +1 till Tango Smurfen

   Radera
 3. Utmärkt genomgång av Amnestys too late-too little-too biased-report: http://elderofziyon.blogspot.se/2015/03/new-amnesty-report-minimizes-hamas-war.html#.VRQCgrql2Tk

  SvaraRadera
 4. Att regeringen stödjer terror- och apartheidstaten Israel är betydligt mer oroande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Israel var en terror och rasiststat skulle de inte finnas några problem för Israel.
   De kunde då annektera Västbanken och utnyttja palestinerna som "Untermennschen" på samma sätt som man utnyttjade svarta i Sydafrika. Men det går inte för Israel är en demokrati.Araberna i Israel har fulla medborgerliga rättigheter och får rösta i val. Däremot slipper de, helt ologiskt, den 3 år långa militärtjänsten.

   Om Israel var en terrorstat på samma sätt som Ryssland skulle de ha jämnat Gaza med marken och härskat på samma sätt som Ryssland härskar i Tjetjenien. Vad tror du skulle hända om något skjöt raketer mot Ryssland? Har du några begrepp om hur Ryssarna agerade i Tjetjenien?
   Men det är tydligen inte något problem för den Putinälskande vänstern.

   Israels brott är att de är demokratiska och försöker agera på ett rättfärdigt sätt.
   Skulle de agera som Ryssland skulle ni inte klaga på dem. Varför klagar ni inte annars på Ryssland?

   Radera
 5. Ett militärt samarbetsavtal runt missilguidningsystem vore väl en lämplig åtgärd för att runda av mellanösterns genusstyrda utrikespolitik med?

  SvaraRadera
 6. Israel har så mycket kontroll över Palestina att de kan styra och ställa lite hur de vill, man kan ifrågasätta vem som egentligen styr Hamas

  Netanyahu har äntligen erkänt det många räknat ut, han vill sopa undan hela Palestina. Den senaste konflikten mellan Israel och Palestina hade två syften, att få motiv för att bomba sönder Gaza och visa omvärlden vapensystemet Iron Dome. Netanyahu slog liksom två flugor en smäll

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gång. för inte så länge sedan, var Gaza under Israelisk kontroll,
   Israel övertalades då att ge upp kontrollen av Gaza enligt konceptet: Land för Fred.
   De fick ingen Fred. Kan någon anklaga dem för att de inte tror på att mer Land skall ge Fred. Tvärt om. Varje eftergift från Israels sida har mötts med ökande krav och hat från palestiniernas sida.

   Tänk dig in i situationen. Någon kommer på att Syrianerna borde ha ett eget hemland och att Sverige borde överlämna Södertälje till den Syrianska myndigheten.
   Vi går med på detta och då startar Syrianerna i Södertälje att skjuta raketer mot Stockholm och kräver att Sverige skall utplånas.

   Radera
 7. Jag tycker att vi alla bör ställa upp för Israel som försvarar mänskliga rättigheter och civilisationen. Ex: Metodiskt skjuter Israel ned de raketer som Hamas skickar mot de kraftverk som förser Gaza med ström, så att människorna där kan fortsätta att få elektricitet. Tror någon att något arabland skulle göra samma sak för Israel.

  Om Israel faller så kommer muslimerna att gå vidare med nya krav på "Lebensraum"
  Kanske kommer vi att bli nästa offer. Vill minnas att en skämtteckning var nog för att uppbåda mordiska folkmassor.

  Nej- Ta ett djupt tag i plånboken och bjud en israelisk soldat på pizza
  http://pizzaidf.org/

  SvaraRadera
 8. Man blir ju stolt över att vara svensk i det här läget. Ett stycke mark, för tillfället inte inom något lands gränser, som används till att beskjuta Israel från, erkänns som ett land. Ett land som är under terroristernas kontroll. Och talangerna i regeringen undrar varför Israel reagerar aggressivt när vi legitimerar en organisation som vill förgöra Israel, och förstår inte varför vi inte "kan vara vän med båda". Härligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige klarar inte längre att vara vän med någon

   Radera
  2. Vi med våra 5000 kvadratmeter i Stockholms skärgård klarar av det galant.
   Igenkända i Comercy p.g.a IKEA katalogen!
   Faktiskt sant.
   Även i Tyskland i detta nu bara positiva personer.
   Kanske skall jag taga hand om UD?

   Radera
 9. Då kanske Vänersborgs socialdemokratiska kommunalråd är rätt ute.(UG)
  Flyktingarna kan behöva utveckla sina raketkunskaper!

  SvaraRadera