Cornucopia?

2015-03-01 12:10

"[Alliansen] har förvandlat Sverige till ett paradis för entreprenörer i kriminalitet."

För den som var på gott humör och känner sig behöva komma ner på jorden igen, rekommenderas en läsning av en krönika författad Bonnier/Expressens Anna Dahlberg.


Det handlar om bidrags- och avdragskarusellen i form av både etableringslotsar, fusk med ROT och RUT, den fria arbetskraftsinvandringen och nystartsjobb. 
"Problemet är att man samtidigt har förvandlat Sverige till ett paradis för entreprenörer i kriminalitet. Alla myndigheter som jobbar med den grova organiserade brottsligheten vittnar för mig om samma utveckling: buset har skaffat sig slips. Alltfler multikriminella har insett var de stora pengarna finns att hämta - nämligen hos Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Skatteverket."
Man får väl se det positivt. Ett sätt att med miljarder i skattepengar hålla borta våldet från våra gator...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

23 kommentarer:

 1. Behövdes inte, var redan nere på jorden efter att ha last om kåkstäderna I Malmö och om hur man varit tvungen att stänga ytterligare en skola I Malmö.

  http://www.sydsvenskan.se/ingen-sektion/eu-migranterna-knivig-fraga/

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/skyddsombud-stanger-malmoskola

  SvaraRadera
 2. men vi kanske tar guld på 5-milen idag !

  SvaraRadera
 3. Det finns inga missförhållanden som inte kan döljas av att vända blicken mot "högre" esoteriska ting. Får det vara lite certifiering kanske? (tapperhetsmedaljer är så passé...).

  Ok, lite häxbränning av slöddret som inte förstår att snabbt nog förveda sina sinnen mot de högre tingen måste kanske också till. Lite mer om de inte tar reson, tills de tar reson.

  SvaraRadera
 4. Om vi bara kan ordna till ett VM i dumhet så ligger svenska politiker extremt bra till.

  SvaraRadera
 5. varför hänga upp sig på detaljer som att vårt "välfärdssamhälle" (skola vård omsorg mm), polisen militären och andra "särintressen" inte fungerar?
  det blir Mello nästa helg igen och snart är det vår

  SvaraRadera
 6. Varför inte forska i upprinnelsen till allt detta? Den svenska modellen började ju redan på 30-talet med socialdemokraternas allmänna omvandling av hela samhället. Redan där var bidragsmodellen ett grund-drag. Starka institutioner som drev medicinska teser, omvandling av landsbygd, urbanisering, indelning i olika fack-grupper med LO i toppen.

  Ett eldorado för den som ville styra lite över andras liv. Kanske finns det lite historik på sidan det opåverkade sinnet som kan bana väg för ytterligare studier i hur det blev som det blev.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det är sossarnas fel. Det är det ju alltid.

   Radera
 7. Den Svenska modellen bygger på att vi litar på att Samhället är gott och att vi bör göra det bättre.
  När alla gick till samma Kyrka på söndagen så var det inte så poppis att avvika eller göra något misshagligt. Eller när alla gick till samma skolor så var det ett gemensamt projekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker ibland du brukar skriva helt menlösa inlägg men den här gången summerade du problemet extremt kärnfullt i några meningar.

   +1, som man brukar säga.

   Radera
  2. Fast det här är ju iofs den logiska, liberala slutstationen. Allt ska gå att välja eller välja bort, och nu är samhället så högteknologiskt, välfärdsutrustat och diversifierat att det går. En helsvensk fotbollshuligan kan bli fullblodssomalier om han vill.

   Frågan är således - hur får man folk att välja rätt?

   Radera
 8. Bra analys förutom att som sosse som hon verkar vara så är allt alliansens fel. Detta är bara ännu ett tydligt exempel på vad som händer när man pumpar in pengar i ett projekt som inte får ifrågasättas. Det får kosta vad det kosta vill och problem har konsekvent sopats under mattan. Lotsar har kritiserats men politikerna har bara slagit ifrån sig. Som PK-hjälte och i kampen om att visa att man harv det största hjärtat har vilka vansinnigheter som helst kunnat fortgå utan att varken oppositionen eller media gjort sitt jobb och granskat samt kritiserat de styrande.

  Klimatet med en doktrin som ej får ifrågasättas sätter sina spår..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör ont när knoppar brister...
   Varför skulle inte alliansen hållas redovisningsskyldig för konsekvenserna av de "reformer" de själva infört ?!
   I övrigt: Sällan har jag väl i en borgerlig tidning läst en sådan avrättning av borgerlig politik som i den aktuella krönikan.
   Man frågar sig: När skall vi äntligen börja kräva "accountability" av våra politiker?

   Radera
  2. Naturligtvis är inte alliansen utan skuld. Men det är inte alliansens politik som varit huvudproblemet utan det har varit att invandringspolitiken ej får kritiseras eftersom då är man rasist eller spelar SD i händerna. Huvuden borde rulla och de ansvariga borde såklart ställas mot väggen. Jag tror dock det aldrig kommer hända. Så länga man har ljugit, mörkat och medvetet tillåtit kriminell verksamhet frodas samt oskyldiga människor lidit för "den goda sakens skull" så är man såklart oantastbar.

   Radera
 9. Det enda som förvånar mig är hur Dahlberg lyckas få sina artiklar publicerade i en tidning som annars håller sig till desinformation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Expressen har gjort en märkbar förändring. Se även Marteus senaste två krönikor. Dessa hade varit en total omöjlighet att publicera för bara ett halv år sedan.

   http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/folks-oro-kan-inte-avfardas-som-rasism/

   Radera
  2. "Expressen har gjort en märkbar förändring."

   Tack för det, ser man på - världen förändras!

   Det var länge, faktiskt decennier sedan jag ens tänkte på att kolla på Expressen.

   En snabb titt på ledarsidan ger några fynd, bl.a.:


   "Stoppa IS-folk från att trakassera förortsbor"
   http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/stoppa-is-folk-fran-att-trakassera-forortsbor/


   Radikala islamister har länge flyttat fram positionerna i bostadsområden och föreningar. Genom mitt eget nätverk får jag snabbt tag i personer som berättar om hur de och deras närstående blivit utsatta.

   Bilden de ger av Sverige är mörk. Den som går i en t-shirt med texten peshmerga – kurdiska styrkor som bekämpar Islamiska staten – riskerar att bli spottad på, eller att bli avvisad från moskén.

   Radera
 10. AF har länge varit genomrutten, även om förstås enskilda handläggare har gjort bra insatser emellanåt.
  Bara att slavhandeln inom Fas 3 har fått fortgå så länge säger allt.

  Jag förstod att borgarna var köpta på något sätt när de inte lade ner AF direkt efter maktövertagandet som de faktiskt hade lovat.

  SvaraRadera
 11. Arbetsförmedlingen har övergett sin verksamhet att förmedla jobb efter Internets intåg. Inga jobb inom min bransch förmedlas via arbetsförmedlingen bortsett från sådant som gränsar till rent kriminella verksamhet, där arbetsförmedlingen utnyttjas av oseriösa företagare.

  Ett namnbyte vore lämpligt för att bättre spegla denna underliga verksamhet. Kriminellas handräcknings- och bidragsförmedlingen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knappt några jobb förmedlas överhuvudtaget via AF. För några år sedan var genomsnittet under tio förmedlade jobb per år och AF anställd. För detta får dom 2015 anslag och andra tillgängliga medel totalt till cirka 73,9 miljarder. Nästan 2x försvaret...
   Och politiker ger dom gärna ännu mer för att upprätthålla illusionen om "insatser mot arbetslösheten".

   Radera
  2. Oj! Tänk vad mycket bättre om man höjde ersättningsnivåerna (a-kassan kostar bara 16-20 miljarder) så att folk kunde använda tid och pengar på ett vettigt sätt. Exvis stödja svensk spelutveckling genom att sitta hemma och spela dataspel.

   Radera
 12. Inte särskilt förvånande faktiskt, snarare helt i linje med förväntningarna, ja alltså med mina förväntningar då, inte med politikernas.

  De finns mer som kommer att hända med de instanser som redan börjat misstända.


  SvaraRadera
 13. Jag förstår inte AD:s logik. Vi har fått höra att allt, som går med vinst är bra. Eller är set bara att IS knaprat åt sig en liten del av våra skattepengar, som är avsedda att gå till skatteparadis?

  SvaraRadera
 14. Jag trodde att det var själva syftet med att vara borgare: att skapa vinning på andras bekostnad.

  SvaraRadera