Cornucopia?

2015-03-11 07:51

Aftonbladet: Vänsterpartiet stöder ryska terrorister med pengar

Schibsted/Aftonbladet har ägnat sig åt lite riktig journalistisk (ja, jag vet...) och avslöjar nu att Vänsterpartiet gett pengar till ukrainska terrorister (sk ukrainska pro-ryssar).


Samarbetet stoppades först den 31:a december 2014. Även om det kommunicerades först efter årsskiftet, så kan Jonas Sjöstedts förtydliganden om att Ryssland är nationalistisk höger och på inget sätt vänster, ha påverkat internt inom partiet. Slänger in Sjöstedts citat igen:
"Putins styre är en klassisk nationalistisk högerregim. Krig och fiendebilder ska samla stödet på hemmaplan inför en yttre fiende, och avskräcka de egna oppositionella. Information och debatt ersätts av propaganda när fri media kvävs. Priset betalas av vanliga ukrainare och ryssar. Mitt hjärta finns bland de allt för få modiga ryssar som demonstrerar för fred med Ukraina och med de som sitter fängslade efter protesterna på Bolotnajatorget."
Det är Vänsterpartiets biståndsorganisation VIF som via SIDA skickat pengarna direkt till organisationsledarens flickväns personliga bankkonto.

Men det är nu iaf stopp för dessa påhitt sedan årsskiftet. Dock förblir väl stora delar av vänstern förblindade av sitt hat mot USA, och omfamnar ändå nationalistisk höger och Putin i Ryssland.

På tal om förstörda internationella relationer, så ska nu Barack Obamas särskilda sändebud mot antisemitism granska Malmö, som ju styrs av en antisemitisk (baserat på uttalanden) socialdemokratisk ledning. Antisemitismen och judehatet är som bekant en röd tråd hos den svenska vänstern, och är ett utmärkt sätt att förstöra relationerna även med USA, nu när man även sitter i regeringen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

36 kommentarer:

 1. Oh...! "...ledarens flickväns privata konto..." Är vi helt säkra på att detta verkligen handlar om politik? Ukraina har ju ett visst... eh... "rykte"... när det gäller privata tjänster som tillhandahålls främst av kvinnor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl där vi hittade den feministiska vinklingen.

   Radera
 2. Så statliga Sida betalar ut direkt till privata konton?
  Det har man ju förstått när det gäller socialistiska despoter i Afrika och sydamerika men ovanligt att man erkänner sådär.

  SvaraRadera
 3. Tänker AB även "avslöja" riksdagslademot Ali Esbatis insamlande av medel för PFLP som är klassade som terrorister av EU?

  "PFLP är inte mer terrororganisation än vad norska och danska motståndsmän var under andra världskriget."

  Esbati menar PFLP för en "legitim befrielsekamp mot förtryck och ockupation" och att EU:s sanktionslista bara är politiskt godtycke.

  En (av många?) riksdagsman stöder följaktligen PFLP som krigar för Assads regim i Syrien? Inte undra på att saudierna tröttnar på det naiva sverige....

  SvaraRadera
 4. För att få en annan "side of the story" rekommenderar jag Cornu och alla andra att lyssna till Paul Craig Roberts som var biträdande finansminister under Ronald Reagan. Hela intervjun är mycket intressant, men han kommer specifikt in på Ryssland och krig efter 50 minuter.
  Varför jag skriver detta är för jag tycker att det är ledsamt att Cornu som är icke-PK i flera avseenden har enorma skygglappar på sig just när det gäller Ryssland som gör att han låter som en utsänd från USA:s propagandamaskin. Jag anser inte att Ryssland är himmelriket och att Putin är St.Per, men jag anser att det finns en rysk utgångspunkt i denna konflikt som vi alla har nytta av känna till då det ger möjlighet att göra en verklighetsbaserad analys och dra vettiga slutsatser. Lyssna på intevjun - Paul CR är inte vem som helst:
  http://itsourmoney.podbean.com/e/the-whole-story-022515/  SvaraRadera
  Svar
  1. Anders Eriksson2015-03-11 09:00
   Paul Craig Roberts är, precis som du, en nyttig idiot och kuddbitare åt Putin. Ingen orkar lyssna på ditt fullständigt hjärndöda dravel om USA, CIA och Ryssland, det är kanske dags att du inser det?

   Radera
  2. Varför jag skriver detta är för jag tycker att det är ledsamt att Cornu som är icke-PK i flera avseenden har enorma skygglappar på sig just när det gäller Ryssland som gör att han låter som en utsänd från USA:s propagandamaskin.

   Vad har PK och icke-PK att göra med ens åsikt om USA/Ryssland?

   Radera
  3. Rysk utgångspunkt...

   Radera
  4. Oerhört svag argumentation att påstå att nån inte har tagit del av någon information och därför har fel ståndpunkt.

   T ex kan ingen kritisera kommunismen utan att ha tragglat sig igenom Das Kapital eller kritisera nazister om de inte läst den skittråkiga Mein Kampf?

   Radera
  5. Nivån hos alla som kommenterat mig är ju oerhört låg. Inga argument över huvud taget.
   Ander E. kalla mig idiot, hjärndöda dravel..... faktiskt lite lustigt.

   Kommunltjänstemannen. Tycker själv det är självklart vad jag menar men för dig skall förklara ändå. Jag ser upp till personer som inte är PK eftersom de i alla fall har möjligheten att se verkligheten som den är. Att vara PK är att stänga ute motståndarens argumentation för att man låtit sig undertryckas av PK-politik och media. Svensk etablerad makt och media är ju fullständigt på USAs sida gentemot Ryssland som aldrig i etablerad media får komma till tals på ett seriöst sätt.

   Peppino. Om man vill förstå en konflikt är det nödvändigt att förstå alla sidors bevekelsegrunder. I krig måste du ha en god bild av fiendens målsättning, styrka och svagheter för att kunna fatta rätta beslut och kanske segra.

   Gamle Ben. Det har jag inte påstått. Eftersom så gott som alla information kommer från källor på den ena partens (USAs) sida, är det nyttigt höra andra argument. Jag vet inte vad du eller någon annan har för kunskap eller om du eller någon annan redan hört intervjun. Du kör på som vanligt och argumenterar inte, pratar om något annat istället.
   Jag tolkar det som att du inte tror dig ha starka argument eller god kunskap.
   Svagt och tråkigt tycker jag.

   Radera
  6. Mm, precis, det är jag som har svag argumentation här för att jag inte tagit del av eller för fram nån intervju som du rent godtyckligt bestämmer är bra.

   Vet du vad, då anser jag att Bonniers lexikon i 50 band samt Maos samlade skrifter är extremt relevanta, Läs dem och återkom inte förrän du gjort det, annars är du USA-hatare, grundlurad, PK och korkad.

   Radera
  7. Sen är det oerhört fattigt av dig att du gnäller för att du får epitet klistrade på dig när du inledde med "skygglappar" och PK-svammel. Kan du inte ta emot epitet kanske du inte ska dela ut dem?

   Radera
  8. RB visar här att Sverigedemokraternas väljare (han är Sverigedemokrat) och en hel del av deras medlemmar och partifunktionärer i själva verket är Putinister, Putinkramare och Putinkuddbitare. Deras fullständiga struntprat om att "försvarsvänner" måste rösta på (sd) är just struntprat, då (sd) alltså ser Putin som sin vän och något försvarsbehov finns alltså inte alls.

   Radera
  9. VI måste ju försvara oss mot gaynazisterna i Washington och Tel Aviv, dummer.

   Radera
  10. Man kan så klart se förintelsen från flera olika perspektiv också. T ex från ett vakttorn, eller från insidan av en förbränningsugn från firma Topf&Söhne.

   Det torde dock inte förändra den moraliska bedömningen.

   Samma sak med Ukraina. En har blivit invaderad, en invaderar. Olika synvinklar förändrar inte detta faktum.

   Radera
  11. Ja, vi förstår Putins bevekelsegrunder.

   Radera
  12. Ja, vi förstår Putins bevekelsegrunder.

   Radera
  13. RB:
   "Lyssna på intevjun - Paul CR är inte vem som helst"

   Nej, just det. Paul Craig Roberts inte vem som helst. Han är en en nolla, en vänsterextrem foliehatt och 9/11-förnekare. Enbart extremt svagt begåvade foliehattar utan någon som helst kunskap om naturvetenskap lyssnar på alla sinnessjuka konspirationsteorier om WTC som florerar i nätets pissränna.

   Föreslår att du håller dig til Zerohedge, vaken.se och andra sajter där du kan diskutera med likasinnade individer.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. För att vara försvarspolitisk analytiker verkar Hedenskog lite förvirrad. Blandar ihop separatister och irredentister och håller det som belastande att vilja "splittra Europa".

  SvaraRadera
  Svar
  1. När folk börjar klyva hår över ordval och terminologi så vet man att de inte har några egentliga argument att komma med i sak. Gott så.

   Radera
  2. Jag menar att Hedenskogs ordval tyder på att han tillhör dem som anser det moraliskt förkastligt med separatism i sig, och att "EU är ett fredsprojekt".

   Förutom att jag menar att han har fel i sak, lyckas han därmed också väl motsvara de storryskas fiendebild.

   Radera
  3. Ja, annars kan man ju lyssna på det han säger istället för att tolka in dolda budskap.

   Radera
  4. Att man vill splittra europa på ett mer generellt plan är för övrigt helt ostridigt. Hur uppnår man en "Multipolär värld" utan att splittra upp den i olika maktcentra?

   Radera
 7. Det är andra gången USA skickar ett sändebud för att granska antisemitism i Sverige på kort tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men inte till Danmark där det faktiskt skett dödliga attentat riktade mot judar? Märkligt... det kan väl inte vara så att granskningen är politiskt snarare än sakligt motiverad?

   Radera
  2. Men inte till Danmark där det faktiskt skett dödliga attentat riktade mot judar? Märkligt... det kan väl inte vara så att granskningen är politiskt snarare än sakligt motiverad?

   Radera
  3. Skillnaden är att gärningsmannen i Danmark attackerade Judar utan att ha stöd från staten samt att det var en rätt isolerad händelse medan i Malmö så ger våra socialister sitt tysta och ibland även sitt uttalade medgivande till de attacker som sker mot Judarna där. Det är antagligen därför som vi får besök av Ira Forman trots att vi inte har haft en attack med dödlig utgång än.

   Radera
 8. "avslöjande"?

  https://waltersson.wordpress.com/2015/03/11/uppforsbacke-bade-for-vansterpartiet-och-for-svensk-utrikesjournalistik/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det var alltså inte aftonbladets egna scoop. Vilken överraskning.

   Fast kul att du beskyllde "högerpressen" för att dölja detta.

   Hörru Cornucopia, ska du inte påpeka att Aftonbladet inte ens lyfte ett eget scoop, utan snodde det, sin vana trogen, från en bloggare...

   Radera
  2. Nja, de snodde det från Etc.

   Radera
 9. Fantastiskt. Svart på vitt på att banden mellan VPK och Sovjet aldrig upphört, det enda som ändrats är namnen...

  Fast det är klart, landsförräderi avskaffades väl samtidigt med tjänstemannaansvaret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Landsförräderi är definierat på ett sätt så det gäller bara i krigstid. Högförräderi/brott mot riketssäkerhet är vad som gäller i fredstid och det kapitlet reglerar bara vad som görs mot Sverige. Så om man vill åka till Ukraina och finansiera Ryssarnas invasion eller om man vill åka till Syrien och kriga med/mot IS så är det ej högförräderi.

   Om du däremot rekryterar åt IS i Sverige eller försöker övertala folk att bege sig ur landet för att kriga med IS då kan du dömmas för brott mot riketssäkerhet och få böter eller 6 mån fängelse. Om landet befinner sig i krig fängelse i upp till 2 år.

   Radera
 10. Men, men, judehatet är väl det GODA hatet?

  SvaraRadera
 11. Borybta är en utbrytning ur Ukrainas kommunistiska parti och V har sedan länge haft kontakt med dem. Deras ledning sitter i Berlin; man kan i dagens demokratiska Ukraina inte verka som politiker utan risk för liv och lem. Att tro att de har någon som helst sympati för Putin är otroligt. Att de som ukrainare har tagit sin ställning är deras beslut. Inte Putins. Indiciekedjan är mycket skruvad och tunn och brister här och var.

  SvaraRadera
 12. För er som föredrar fakta framför fantasier så kan nämnas att Borybta deltog i samma front som Nemnetsov i protesterna 2010-11 mot Putin.

  SvaraRadera