Cornucopia?

2015-02-17 19:30

USA-börserna upp efter Europas stängning

Det är inte ovanligt att de manodepressiva europeerna tillåts dra ner börsen under eftermiddagen, men när Europa har stängt handeln drar USA iväg.


En sådan kväll ser vi än så länge, även om det är mycket blygsamt.

Exempelvis stängde OMXS30 på -0.81%, på "grekskräck" och amerikanska breda indexet S&P-500 var negativt större delen av den europeiska eftermiddagen. Mot europeisk stängning gick dock index upp och blev positivt och ligger nu på marginellt positiva +0.20%.

Återstår att se om det slutar postivt och Europa får bråttom att hinna ifatt "husse" i morgon, men kvällen är förstås fortfarande ung. Amerikanarna verkar åtminstone inte ha drabbats av grekiska sjukan mer än vanligt idag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

2 kommentarer:

  1. Kanske finns mindre att vara manodepressiv över och bara har något med detta att göra...

    http://www.cnbc.com/id/102413712

    SvaraRadera
  2. Det har väl dragit iväg rätt så måttligt i år. Stockholm plus 11,8 och Dow Jones upp 1,3% (di.se). Så vem som är husse egentligen...

    SvaraRadera