Cornucopia?

2015-02-07 16:41

Ukrainas president visar upp ryska soldaters pass i München

Ukrainas president Petro Porosjenko visade på Münich Security Conference (MSC) nyss (ca 20 minuter sedan) upp en bunt ryska pass från ryska soldater och operatörer som råkat "gå vilse" in på slagfälten i sydöstra Ukraina och där dödats eller tagits till fånga.

Josh Rogin är krönikör (eng columnist) åt Bloomberg och politisk kommentator (eng political analyst) på CNN och detta är från hans officiellt bekräftade Twitterkonto, dvs Twitter har kontaktat Rogin på riktigt och bekräftat att detta är hans Twitterkonto.

Här har vi det via Christopher Millers officiellt bekräftade Twitterkonto:

Christopher Miller är seniorkorrenspondent åt Mashable och har spenderat större delen av de senaste fem åren i Ukraina, varav de senaste tio månaderna i Donetsk.

Reuters rapporterar att Ryssland och de ryskstödda rebellerna håller på att bygger upp för en ny offensiv mot Debaltseve och Mariupol enligt regeringen i Kiev. Fem ukrainska soldater har dödats och 26 sårats det senaste dygnet.

Rysk psyops och nyttiga idioter följer i kommentarsfältet nedan:
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

101 kommentarer:

 1. Wow! Det måste tillhöra alla de vågor av ryska pansararmeer som invaderat Ukraina gång på gång på gång det senaste året. Enligt Kiev då alltså. Eller kanske de 200 superduperjätteelitspetsnazuberelitsoldater som dödades av "cyborgerna" under en enda dags strider vid flygplatsen? Så måste det vara, det har vi fått lära oss tidigare av Cornu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de hade så klart semester. Och tog med sig stridsvagnarna. Inte alls konstigt.

   Radera
  2. Steg 1, Ignorera fakta, och släng ur sig halvsanna/felaktiga saker som överhuvudtaget inte behöver överensstämma med verkligheten.

   Måste säga att Psyopsen var snabbt på banan idag.

   Eller vad säger du Martin? Hur kommer det sig att stupade soldater, i Ukraina, har Ryska pass och är ryska medborgare?

   Radera
  3. Och hur fan kommer det sig att en folkmilis har alla möjliga tekniskt avancerade vapensystem?

   Radera
  4. Än bättre. Hur kommer det sig, att i ett område jämförelsevis stort och befolkningsmässigt som Skåne och Halland med resten av Sverige kan ha soldater och utrustning som ett av världens största militära länder?

   Radera
  5. Allt är USAs fel. (och Isralels fel)
   Och skulle, mot förmodan, någon ryss hamnat i Ukraina så är det ett misstag av charterbolaget. Och dom svekfulla lömska ukrainarna har då stulit hederliga ryssars pass.
   Och pansarvagnarna dom kom mer är väl självklara för dom som har sett vägarna i Ryssland. Hur ska man annars komma fram?

   Radera
  6. För att inte tala om att ha utbildat, tränat och samövat dessa vapensystem i större formationer? System som inte ens exporterats till Ukraina till en början.

   Radera
  7. Man förstår att Putin blir sur när Ukraina dödar ryska militärer som går vilse med sina tanks långt in i Ukraina. Uppenbarligen har de inte google maps i det efterblivna ryssland utan får förlita sig på att ta ut kompassriktningen med solskiva och ögonmått, eller kanske kaffesump.

   Radera
  8. Ja, glonass verkar funka sådär. Nåt för Rogozin att ta tag i men han är ju för upptagen med att hota omvärlden.

   Radera
  9. Naturligtvis ingick boken "Sams Teach Yourself Soldiering in 24 Hours" när de köpte alla vapensystem.

   Radera
  10. Kan man verkligen utesluta möjligheten att ryssarna inte har hunnit byta ut alla de där defekta kompasserna ännu? Med dagens kraschade oljepris och allt annat som kräver resurser har Kreml kanske inte avsatt tillräckligt med pengar för detta ändamål. Bäst att få ordning på materielen innan en överförfriskad tropp med en dyngfull separatistledare i bagageluckan dyker upp någonstans i Mongoliet för att installera ett spontant uppror.

   Radera
  11. Poängen är att Cornu har en historia av att återupprepa Kievregimens propaganda rakt av. Min kommentar hånar det agerandet. Kiev har rapporterat stora ryska invasioner ett otal gånger. Men aldrig lyckats bevisa det och om RF hade invaderat så skulle hela Ukraina lyda under Moskva idag. Så ni kan babbla om Psyops hur mycket ni vill, er källa, kuppregimen i Kiev, är fortfarande vanelögnare.

   Men visst kan jag diskutera hur mycket hjälp Ryssland ger utbrytarrepublikerna. Troligtvis ganska mycket, framförallt vad gäller ledning och information. Sen, Donbass var ju Ukrainas centrum för tung industri och ett centrum för rysk vapenindustri, de kan troligtvis producera en hel del vapensystem själva, särskilt om de får hjälp med vad tekniska experter de saknar och de råvaror de saknar.

   Sen måste jag bara fråga, hur i hela fridens namn kan ni stödja att en kuppregim för krig mot sin egen befolkning? Bara för att vissa delar av den befolkningen inte vill lyda under kuppregimen? De hade ju för tusan till 80% röstat på den president som regimen i Kiev avsatte med en våldsam kupp? Ni är ju bara en skock fascister? Vad är problemet med att Donbass får bli självständigt/ryskt? Hur fan kan ni stödja det här hemska kriget?

   Radera
  12. Lille psyops.

   Både parlament, regering och president är helt lagliga och folkvalda i helt lagliga val. Endast 2% av parlamentet är fascister. Ett antal EU-länder har betydligt fler fascister än så, inklusive Sverige med 13%. Eller Ryssland med 12.4% nazister i parlamentet. http://cornucopia.cornubot.se/2015/01/hogerextremister-i-rysslands-och.html

   Anser du inte att folket får avsätta en korrumperad regim (presidenten - parlamentet satt hela tiden kvar helt lagligt), så anser du också att terroristerna i Donbass inte får göra motstånd mot Kiev.

   Radera
  13. Jag menar att Donbass gjorde precis samma sak som Kiev. De fick den president de röstat på avsatt med våld. Och gjorde då samma sak själva. Troligtvis för att de ansåg att kuppregimen saknade legitimitet.

   Och psyops kan du vara själv.

   Radera
  14. När jag kallade er fascister så menade jag inte i formell mening. Men jag tycker kriget och tanken bakom kriget är fascism, att tvinga människor att lyda under kiev trots att de inte vill det. Och kievs legitmitet är borta på grunda v hur maktskiftet gick till. Då blir stödjande av det här kriget "fascism". Eller något annat antidemokratiskt, självsvåldigt, makt-är-rätt-och-jag-tänker-döda-dig-om-du-protesterar-ism.

   Radera
  15. Baserat på de jag personligen pratat med så vill majoriteten styras från Kiev, inte från Moskva eller av gangstrarna i Donbass. Det samma gäller Krim, där hela folkomröstningen var fejkad.

   Radera
  16. Sen tycker jag rent allmänt om separatism, rent ideologiskt. Jag skulle helst se att möjlighet till separatism blev en naturlig del i alla konstitutioner. Om norrland ville bli självständigt, fine! Allt gott! Om Jämtland ville bli en bonderepublik igen, go for it! Om skåne ville bli en del av Danmark, toppen, ha det bra!
   Om Arboga ville bryta sig ut och bli en blandning av teokrati och direktdemokrati så kanske jag skulle bli något bekymrad å Arbogainnvånarnas vägnar men jag skulle för tusan inte stödja att man skickade dit militärer för att döda arbogaborna tills de underkastade sig Stockholm igen. Hela tanken är obscen. Stockholm är den plats i hela sverige jag tycker allra sämst om.

   Radera
  17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  18. Så skulle det kunna vara. Men det låter litet långsökt. Dels på grund av den rysk-ukrainska konfliktlinjen som är gammal. Dels på grund av resultatet i presidentvalet 2010. Dels på grund av att de stått pall rent militärt. Dels på grund av att befolkningen främst flytt till RF. Men jag håller med dig om att folkomröstningarna inte är mycket värda. Men då anser jag inte heller att Kievs presidentval är någonting värt.
   Eller kanske en hel del mindre värt än NSDAPs val efter att Hitler hade blivit rikskansler. Alltså, ledsen att besanna Godwins lag här men som historiskt exempel är det ändå ganska belysande. När du i en polariserad och smått laglös situation tar kontrollen över regeringsmakten så kan du bända fram rätt sneda valresultat på grund av att du har regeringsmakten. Särskilt som Kiev är etniskt Ukrainskt, där hade nog kuppregimen brett folkligt stöd.

   Radera
  19. Varför ljuger du? De flesta som flytt har flytt till Ukraina.

   Du är en avlönad psyops. Ingen idé att diskutera med dig.

   Radera
  20. Hehe, och elfte september var "an inside job" :D Eller? Alltså, det där med konspirationsteorier ska man ta det försiktigt med så man inte förlorar kontrollen.

   Radera
  21. Men vart folk flytt, tja, det beror väl på vem man lyssnar på. Konflikten är så sönderpropagandad så du och jag lär ju knappast hitta källor vi båda tror på. Mitt förtroende för västmedia är mycket lågt. På grund av hur de har drivit mångkulturen och ljugit om dess effekter i alla år. Jag är ju främst en invandringskritiker. Men jag blir förbannad på hur hämningslöst och hycklande västmedia försöker elda på rysshatet och nato-medlemskap.

   Radera
  22. Har ni blivit instruerade att lite opåkallat blanda in några anti invandringsbudskap för att få något gemensamt med andra folkliga deltagare på forum som detta?

   Radera
  23. @Kingedward24
   Jag kan säga dig och andra konspirationsteoretiker att "psyops" är samma retoriska knep som att kalla en invandringskritiker "rasist", någon som ifrågasätter islam för "islamofob", någon som kritiserar media för "näthatare". Det används av människor som inte har några bra argument, som vill stänga ner diskussionen med en effektiv ad hominem attack. Klassisk metod i kritisk teori och politisk korrekthet. Och fegt, andefattigt och intellektuellt ohederligt. Men effektivt om det trummas in tillräckligt ofta. Som ju cornu gör och dn med flera. DET är en psyops om något. Men men, fortsätt papegoja propagandan hos de om vill dig illa. Vi svenskar förtjänar fan att utrotas så jävla dumma och enfaldiga och fega som vi är.

   Radera
  24. Nej.
   Ditt sätt att kalla rysk annektering för separatism är totalt omöjligt för en svensk. Ditt exempel på skånsk "separatism" som skulle innebära danskt styre i Skåne likaså. Jag tror inte att du är svensk överhuvud taget, så din sista mening är ju otrevligare än man man tro först.

   Radera
  25. @Kingedward24
   Visst, för du är en så jävla fin människa så du vill slå ihjäl tiotusentals människor för att kuppregimen i Kiev ska få styra över människor som inte vill bli styrda av den. Gränserna och strecken på kartan är värt litet massmord, hurra? Hur var det nu, när Kadafi försökte slå ner jihadistuppror så "bombade han sitt eget folk" och fick hjälp av NATO (och nu är Libyen ett blodigt kaos), när Assad försökte slå ner ett ännu läskigare jihadistuppror så "förde han krig mot sitt eget folk". Men när kuppregimen i Kiev för krig mot sitt eget folk och bombar storstäder så är det terroristbekämpning eller vad är det ni gammelmediapapejojor brukar kalla det? Du ser inte den gemensamma nämnaren? Den har rätt på vars sida USA befinner sig, allt annat är oväsentligt.

   Och jag tror inte du bryr dig ett smack om svenskarnas väl och ve. Det vore ju "rasism" gubevars. Enligt såna som dig så har politikerna rätt att precis bestämma vad folk ska ha för identitet genom att dela ut papperslappar, om människor har någon egen identeitet så är de rasister och bör förföljas och övervakas av statligt finansierade underrätelseorganisationer och helst slås sönder och samman av statens goda vänner vänsterextremisterna och avskedas från jobbet.

   Och att sitta och fantisera om "det ryska hotet" när förutsättningarna för hemska inbördeskrig är fullständigt och plågsamt uppenbara för den som kliver utanför dörren är faktiskt, tja, tragiskt? Det är skrattretande hur samma personer kan sitta och säga att "sverige är för alla" och släpper hundratusentals människor med hårda och skoningslösa och våldsamma klankulturer samtidigt som de sitter och vimsar om "ryssar". Men vad kan man förvänta sig när gammelmedia är så uppåt väggarna som den är? Men tragiskt är det. Nåja, du lär väl bli varse du också någon dag. Till sist så rår verklighetsflykt och fantiserande inte på verkligheten när den väl kommer och knackar på dörren.

   Radera
  26. Hur förklarar "Martin" alla ryska stridsvagnar, och andra avancerade vapensystem, även sådana som aldrig exporterats, som dyker upp i östra Ukraina? Hävdade "Martin" måhända att "de små gröna männen" inte alls var ryska soldater? Vad sa "Martin" när så visade sig vara fallet?

   Ryssarna nekade att det var deras soldater på Krim, fast varenda jävel förstod det. Samma vis om igen. Det här är pinsamt.

   Radera
  27. Strålande Martin!

   Du har i den här tråden, lugnt och sakligt, ensam dragit ner brallorna till fotknölarna på samtliga heltidspsyopskommentatorer som huserar på det här kommentarsfältet. Och inte minst på psyopsbloggaren själv.

   Radera
  28. Ja, verkligen. Det är det man gör genom att skriva faktabefriade hopfantiserade inlägg. Eller så gör man sig till åtlöje. Har glömt vilket.

   Radera
  29. @Ben
   Får jag fråga, var gjorde du Lumpen?

   Radera
  30. @Cornucopia: Varför kallar du Martin psyop?. Han skriver på klanderfri svenska.

   Radera
 2. Hur kommer det sig att de har passen med sig? Soldatböcker/legitimation förstår jag, men det är väl inte så att de måste passera en passkontroll innan de släpps in i Ukraina. Den har väl liksom lagt ner arbetet för länge sedan..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Råder det legitimationstvång i Ryssland? Får man röra sig mellan ryska delrepubliker utan att ha pass med sig? Pga tjetjensk terrorism gissar jag att man har interna gränskontroller inom Ryska federationen och även soldater kommer därmed behöva pass med sig, särskilt som förbanden transporterats långa sträckor.

   Annars är pass mkt lämpligt att ha med sig när man drar ut i krig, som identifikationshandling när man tas till fånga - den anger inte militärt förband, men styrker din identitet för hantering av Röda Korsets krigsfångeregister. Soldathandlingar etc ska man ju förstöra om risk för fångenskap föreligger för att inte röja uppgifter om förband.

   Därtill, hamnar du bakom fiendens linjer kan ett pass vara användbart för att ta sig till ett annat land och hem igen.

   Radera
  2. För rätt många är det den enda id som de har. Kör korten är skit lätta att förfalska och gäller inte som id, om det inte ändrats de senaste åren.

   Radera
  3. Glöm inte att dom har två pass i Ryssland; inrikerpass för att röra sig och legitimera sig inom landet, och utrikespass om man ska resa utrikes.

   Det framgår inte vilken typ av pass som visades upp.

   Radera
  4. Ok. Det var en ärligt menad fråga och jag fick bra svar. Tackar.

   Radera
  5. Utan pass skulle denna ryska soldat genast skickas till Sverige som flykting även om han stenhårt vägrat.

   Radera
 3. Kanske denna rötmånadshistoria blivit mer trolig om man kunde visa upp dem, som passen hör till. Det kunde man ha gjort i Ukraina vid en presskonferens. Nu är det ju en enda stor fars, som utspelar sig. Tack Cornu för ett gott skratt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är krigsbrott och brott mot folkrätten och Genevékonventionen att visa upp krigsfångar. Något som man dock skiter i i Ryssland och Donetsk, där man visat upp ukrainska krigsfångar.

   Radera
  2. Bra idé att ha med de stympade och halvruttna liken på presskonferensen. Blir lite mer IS-feeling då.

   Radera
  3. Om dom har biometriska pass räcker det ju med händerna. Kanske en fin rad med formalinburkar?

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Förhören med Kirsanov är annars ganska upplysande. Han är vad jag förstår anklagad som spion och då gäller inte Genevekonventionen på samma sätt.

   Radera
  6. Det är väl, som du säger angående brott mot folkrätten och krigslagarna men är det så förbjudet att inte internationella organisationer, typ Röda Korset , OSSE m fl inte heller får träffa dem. Eller tar man inga fångar? Det är ju också ett sätt, som tidvis tillämpades av alla parter under andra världskriget.
   Vad tjänar denna pajasuppvisning annat till än, som tröst för de djupt troende?

   Radera
  7. Det finns ju fortfarande djupt troende människor, berövade all värdighet, som fortsätter hävda att "separatisterna" har handlat sitt utomordentliga artilleri på ICA. Det är nog för de stackars idioternas skull som passen visas upp.

   Radera
  8. Röda Korsets trovärdighet handlar om att inte glappa käft om krigsfångar, utan bara rapportera dem hem till sitt hemland. OSSE är en annan sak, men krigsfångarna kanske inte är intresserade att prata med OSSE? Finns inga skyldigheter eller rättigheter för utomstående parter att förhöra krigsfångar. Dessutom har man ju utväxlat fångar vid några tillfällen. Fast nu har ryssarna lagt ut på Youtube att man avrättar sina krigsfångar och därmed erkänt krigsbrott.

   Radera
  9. Delge oss för all del din version av händelserna, Bylund. Om inte annat blir det nog lite lyteskomik. Är det månne gamla mjölkerskor från kolchoserna som flinkt fattar alla kolonner som korsar gränsen?

   Radera
  10. Men Ukraina tycker jag skulle kunna ha ett intresse av att rapportera till OSSE och att de ska undersöka saken, det är ju inte en utomstående part. Vi vet från överallt annars att rapporter om tillfångatagna. Och detta klipp på Youtube du nu refererar till verkar annars vara typ, Goebbels och Katyn. I ett krig demoniserar man motståndaren, och för inte en bedömning efter vedertagna västerländska rättsprinciper. På denna sajt gäller som din tvillingsjäl Bendover tidigare förklarat inkvisitionens, i en vulgärform.

   Radera
  11. @ Bendover: Ja några ryska pass har visats upp. Vad har hänt innan? Säg det. Jag vet inte mer och tycker att det är svagsint handlat i ett officiellt sammanhang. Det är ju Porosjenko, som står för lyteskomiken. Men Jatsenjuk nyliga pinsamma framträdande i Berlin är ytterligare ett exempel på att lyteskomik är en ukrainsk specialité.

   Radera
  12. Bylund, TV-framträdanden inte är vetenskapliga bevis, utan snarare en politisk show menad att påverka för en viss sak. Därmed inte sagt att passen är fejkade. Snarare verkar den mest sannolika förklaringen att det är sant, och att dessa inhämtats från döda vilsegångna ryska militärer iklädda tanks i fel land.

   Radera
  13. Vi är överens; det är en politisk show och passen säger ingenting.

   Radera
  14. Så du har helt enkelt ingen aning men hävdar ändå att andra har fel? Inte trovärdigt.

   Radera
  15. Detta är ju inte första gången Poroshenko visar upp ryska pass. Det som jag la märke till denna gång var dock lite speciellt. De pass jag såg var redan makulerade dvs ett sk cuts-out fanns, dvs ett klipp som visar att det är redan förbrukat. Jag själv har 5 sådana svenska pass dvs utgångna pass som är klippta i.

   Dessutom är det väl allmänt känt att ryska medborgare strider på separatisternas sida. Frågan är ju istället om det är ryska statliga armén som är inblandad eller om det är andra ryska förband som kanske inte styrs i så stor utsträckning från staten Ryssland dvs sk kosacktrupper. Aftonbladet skrev i våras en väl beskrivande och lite lustig artikel om dessa trupper och läget då i separatistkontrollerade områden, se länk:
   https://www.aftonbladet.se/kultur/article18848870.ab

   Radera
 4. Media har dock sig själva att skylla vad gäller deras trovärdighet, inte för att jag vill misstro dom i detta fallet men dom har gång på gång bevisats ljuga/dölja om allt de bara kan. Vill man komma närmare sanningen ska man alltid leta efter de som tjänar mest på "händelsen".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vilka är det då i det här fallet?

   Själv misstänker jag att DN och SvD ligger bakom invasionen för att få mer att skriva om. Ja, kanske till och med SVT är inblandat i komplotten.

   Radera
  2. Kan ju vara att det var "Ryssar" som SD brukar uttrycka sig gällande svenska medborgare.

   Radera
  3. Men om man verkligen vill gå till botten med vem som tror sig tjäna på det här kan man ju försöka analyser fram vad roten till det onda, Putin, har att vinna, istället för att satsa på handel och utbyte med omvärlden. Verkar helt koko. Maffiabossen Putin har antingen blivit helt galen, eller också går han på droger. Lika illa vilket som.

   Radera
  4. Eller så tänker han längre än till nästa kvartalsrapport. Det kanske kostar lite just nu, att bråka, men på lång sikt har han säkrat Krim och man kan väl anta att det är det som är det strategiska målet här.
   Att förneka närvaron av ryska trupper in absurdum bakbinder ju västvärlden, och det vet Putin. När västvärlden står inför fullbordat faktum finns det inget västvärlden kan göra. Sanktioner biter ju åt bägge hållen, och Putin har starkare hud än väst, så risken är att väst ger upp innan det svider rejält i öst.
   Putin har inte samma referensramar som vi i Sverige, så vi kan inte använda våra referensramar för att förstå Putin eller Ryssland, eller för den delen, resten av världen. Dock är det ett misstag vi, och framför allt våra politiker gör om och om igen. Därför har vi en utrikespolitik som egentligen är inrikespolitisk och som totalt spelar motståndaren i händerna.

   Radera
  5. Personligen tjänar han väl rätt mycket på att ha jobbet kvar.

   Radera
  6. Vad jag menar är att om han satsat pengarna på att bygga upp samhället istället för att lägga alla pengar på krig kunde han gått till historien som den störste och välvilligaste och mest hyllade tsaren i Rysslands historia. Nu går han till historien på samma nivå som kapten Smith som sänkte Titanic, eller kapten ynkrygg som gjorde en drive-by i Italien medan han lapade drinkar i baren. Fartblind och vilseledd av sina egna drogade drömsyner.

   Radera
 5. Till en början "beundrade" jag nästan Ryssland med sina "troll" och smarta dessinformation... men de verkar inte förstå att vi är hyfsat begåvade i det här landet, och tack vare vår fria demokrati har vi sådana fantastiska bloggare som Skipper, Wiseman, Cornucopia, KKVA, Cecila, mfl. värdefulla personer som är ett bevis på vilket fint land vi har, hela tiden informerar de oss och dessutom har de nått respekt ända in i riksdagen och regeringen (och nu har vi en RIKTIG försvarsminister), det visar vi har en levande demokrati som är värd att försvara...Nu får vi hoppas att vår försvarsmakt och vårt civilförsvar för de resurser som behövs att vi kan visa Putin att här väntar död och förödelse för honom om han försöker styra över ett folk som står för frihet och jämlikhet och kan försvara det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså, ännu mer psyops som påstår att vi lever i en demokrati.

   Radera
  2. Opps, nu måste jag be alla om ursäkt! Jag nämnde en Cecilia som viktig bloggare och viktig för vår frihet….förlåt…helt plötsligt råkade hennes namn dyka upp i mitt huvud när jag tänkte på hur jag ”beundrade” den Ryska desinformationen.. och då var det den Moderata ordföranden Sverige hade i försvarsberedningen.. den oerhört så viktiga samling människor som representerar Sveriges riksdag över partigränserna för att bedöma omvärldsläget och vilket försvar vi behöver. Hon blev Sveriges Chamberlain… ni vet den där Brittiske premiärministern… som efter ett möte med Hitler sa att Europa inte behövde frukta Nazisterna. Cecilia Widegren (M) åkte till Ryssland och frågade dess Generaler om vi skulle vara oroliga…” nä, flicka lilla..vi är oroliga för våra östra delar, ta det lugnt…he he he!”… Men den jag vill hylla är Annika Nordgren Christensen, suverän…
   Och du Alex…troll… min son kallas för det..och han är allt vad du inte är

   Radera
  3. "..om han försöker styra över ett folk som står för frihet och jämlikhet.."
   Får jag fråga, vilket folk då?

   Radera
 6. Gott, nu finns det bevis! 1, 2, 3...jag räknar till 6 st pass på bilden, sålunda är det bevisat bortom rimligt tvivel att Ryssland invaderat Ukraina med pansarbrigader, lufvärnsförband, attackflyg och spetsnaz, Allt som Cornu och andra psyops - tviselsutan avlönande av CIA och George Soros - fantasifullt har beskrivit med hjälp av idotmediet Twitter och youtube är alltså sant...

  Är passen stämplade av ukrainsk gränspolis också?

  Ett veritabelt apspel! CIA borde kunna ge lite råd till Kievjuntan i propagandakrigföring.

  SvaraRadera
 7. CIA nöjer sig med psyops som Cornu. Men sådana som han, som beklagar att inte Tredje riket vann andra världskriget så ut bara med vilket strunt som helst.

  SvaraRadera
 8. "zokrates76" och "H Bylund", jag är intresserad av ett extraknäck. Hur mycket betalar man er för varje kommentar? Eller får ni kanske någon form av månadslön för besväret? Kan man jobba hemifrån, eller måste jag veckopendla till Leningrad? Finns det kollektivavtal och tjänstepensionsavtal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill du ha ett extraknäck så fråga hellre Cornu. Men även han kanske ställer upp utan ersättning. Förhoppningsvis Förhoppningsvis en dusör. Artikeln är intressant men säger bara att Ukraina är i desparat situation. Man behöver inte få betalt för att inte gå ut i ett korståg. För trovärdigheten avslutar jag med att instämma i de flesta slutsater som framförs på denna saj:. PUTIN ÄR ELAK. PUTIN ÄR ELAK. PUTIN ÄR ELAK.. PUTIN ÄR TOKIG. PUTIN ÄR TOKIG. PUTIN ÄR TOKIG. PUTIN ÄR TOKIG. PUTIN ÄR STALIN. PUTIN ÄR STALIN PUTIN ÄR STALIN PUTIN ÄR STALIN

   Radera
  2. Tack, Bylund, för att du medger att Putin är elakt, tokig och Stalin.

   Radera
  3. Varsågod.
   Tror du att Porosjenko uppnår något med sin uppvisning, konkret? Är det inte ett spel för galleriet, om han nu inte står främmande för västeuropeisk kultur och rättstradition?

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Ergo; man behöver inte älska Putin bara för att man hävdar att Ukraina våldtagits av en ohemul samling neocons.

   Radera
  6. Zokrates, är du antisemit?

   Radera
 9. Jo, termen neocoms brukar användas av antisemiter som inte riktigt vågar vara öppna med det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Dumheter, neocons är en vedertagen term i USA. Till exempel anses Bush regering vara utpräglat "Neoconservative". Alltså, det är helt jämförbart med att försöka diskutera svensk politisk närhistoria utan att få nämna "Nya Moderaterna". Hur okunnig är du egentligen? Och lär dig stava!

   Radera
 10. Goggla neocom antisemitism och du får 329 000 träffar. Är du en idiot?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och om jag googlar "Lars är en idiot" så får jag 521 000 träffar!

   Radera
 11. Förresten. Jag ska gå och lägga mig nu. I vilken tidszon finns du?

  SvaraRadera
 12. Att USA och NATO varit och petat i Ukraina i eget intresse tar jag personligen nästan för givet. Det gör det å andra sidan inte okej för Ryssland att invadera ett grannland. Och nej, det är inte realistiskt att tro att om Jämtland ville bryta sig loss från Sverige skulle de från ingenstans skaka loss både en välutrustad armé på 100 000 man och ett flygvapen. Som Cornucopia? påpekar är det inget man köper på ICA. Varken i Östersund eller Donbass.

  SvaraRadera
 13. Cornu fokuserar sedan länge på fånigheter som en president som viftar med pass istället för att skriva om något han inte kan - strategisk analys av situationen i Ukraina. Eller är han bara en av Bildts soldater?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länka gärna till din egen blogg där du skriver om dessa mer intressanta . För du har väl en sån? .

   Radera
  2. Klassisk pysops enligt regelboken.

   http://cornucopia.cornubot.se/2014/12/sa-hanterar-du-psyops-diskutera-enbart.html

   Genom att försöka blabba om "strategisk analys" vill man förflytta bort fokus från Rysslands massiva brott mot folkrätten, internationell rätt och påskrivna avtal som Budapestöverenskommelsen.

   Radera
 14. Hmmm,

  Eftersom det finns många Ukrainare som har dubbla pass - både Ukrainskt och Ryskt - så kan man fråga sig vari bevisföringen baserar sig på. Det vore väl bättre om de visade upp Ryska militära ID-handlingar och tags än civila pass? Eller förutsätter de att åskådarna är helt bakom flötet - såsom många debatterande på detta forum. Man kan dessutom fråga sig var inläggsskrivare såsom Ben Dover får all sin tid ifrån för att sitta och skriva alla dessa kommentarer.

  Sten-Erik Björling

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan fråga sig en hel del andra saker också, t ex varför du intresserar dig för min person. Jag är lyckligt gift med familj, så du har inga vidare chanser. Fokusera på sakfrågorna istället. Hur fan kan en enkel folkmilis använda avancerade vapen på ett effektivt sätt? För några månader sen var de ju gruvarbetare, eller?

   Radera
  2. " Hur fan kan en enkel folkmilis använda avancerade vapen på ett effektivt sätt? För några månader sen var de ju gruvarbetare, eller? "
   De har väl gjort lumpen ? Hur kan Cornu veta så mycket om vapen , trodde han var en fd IT-konsult som lever bondigt nu ? Trodde fö att du fortfarande lekte snuskfarbror på film.

   Radera
  3. " Hur fan kan en enkel folkmilis använda avancerade vapen på ett effektivt sätt? För några månader sen var de ju gruvarbetare, eller? "
   De har väl gjort lumpen ? Hur kan Cornu veta så mycket om vapen , trodde han var en fd IT-konsult som lever bondigt nu ? Trodde fö att du fortfarande lekte snuskfarbror på film.

   Radera
  4. Ja, men en hel del av den utrustningen utbildar man inte på i ukrainska armén. Då kvittar det hur mycket man gjort lumpen.

   Radera
 15. Hur troligt är det att ryska soldater skulle bära sina pass?

  SvaraRadera
 16. Jag fattar inte vad ni debatterar om, det är väl solklart att Ryssland bistår de östra regionerna där det bor en majoritet av ryssar med allt man kan förutom en fullskalig militär intervention.
  Egentligen handlar detta om Krim, då man vill säkra upp tillträdet via land till deras flottbaser på Krim. Krim tillhörde ju faktiskt Ryssland innan man "gav bort" det till Ukraina på 50-talet då Ukraina ingick i Sovjetunionen och det egentligen bara var en teknikalitet vem som på pappret administrerade området.
  Och ytterst handlar detta om Syrien. Efter Rysslands beslut om att stötta Assad så satsade USA (som kontrolleras av sionister) 5 Miljarder USD på "demokratiskapande processer" i Ukraina=störta den demokratiskt valda ryssvänlige presidenten, för att försvaga Ryssland.
  Nu tvingar USA (via sionister) bl a Saudiarabien att öppna sina kranar och krascha oljepriset för att försvaga Ryssland. Varför sälja en ändlig resurs som alla behöver till ett rabbaterat pris??
  Backar Ryssland från Syrien kommer hela "Ukrainakrisen" att lösa sig momentant.

  Btw nu verkar det som att Libyen håller på att gå i konkurs, landet är i totalt kaos och snart kan vi förvänta oss massiva flyktingströmmar till Europa. Rätt intressant att med den hemska diktatorn Kadaffi så var Libyen ett av Afrikas rikaste länder, fri sjukvård till hela befolkningen, staten bekostade utbildningar utomlands och man fick ett hus av staten när man gifte sig.
  Vi måste ju älska sionistisk(amerikansk) demokrati.

  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du psyops eller nyttig idiot? Eller hänger bara för mycket på konspirationsnötsajter?

   5 miljarder till demokrati i Ukraina var anslaget sedan Sovjetunionens upplösning och fungerar precis som svenskt bistånd. Det var inte en reaktion på något eller pengar till någon statskupp, utan pengar till partier, valsystem, valmyndighet, offentliga öppna fria val, fri press etc. U-landsbistånd helt enkelt.

   Ryssland skrev på Budapestöverenskommelsen 1994 som garanterade Ukrainas territoriella integritet, att Krim tillhör Ukraina och att Ryssland skulle få ha sin flottbas i fred.

   Som jag skrivit tidigare innebär inte att man talar ryska att man är ryss. Majoriteten i området ser sig som ukrainare, även om ryska är deras modersmål - jmf svensktalande i Finland. De flesta som flyr, flyr till Ukraina, inte Ryssland. I just nu aktuella Debaltseve flydde just 600 till Ukraina, 30 till Ryssland...

   Du vet om att det var libyska folket som störtade Kadaffi? Samma som du tycker är motiverat i sydöstra Ukraina. NATO:s flyginsats ändrade inte utfallet.

   Radera
  2. Jag är antagligen Psyops.
   Men hur kan du som ändå följer samhällsutvecklingen inte se vad som egentligen pågår.
   Libyen är ett bra exempel, där man har en väl fungerande nation som de senaste åren frekvent fått besök av västerländska ledare och blivit respekterat.
   När man sedan tar beslut om att sälja olja i gulddinarer och inte ansluta sig till BIS så, bombas man till stenåldern, där bl a svenska spaningsplan valde ut mål där bl a kvinnor och barn mördades....(det är ju sant)
   Sen finns det ju alltid en opposition i alla länder, som med nog mycket uppbackning kan ta makten, det gäller ju även Sverige i teorin? Så att säga att det Libyska folket tog över makten är nog rätt långt ifrån hela sanningen vilket vi nu ser.

   Jag tycker mycket av det skriver är bra, men ibland känns det som att du inte ser hela bilden. Sen är jag ingen rysskramare, men i det här fallet är min fiendes fiende min vän. Alternativet om Ryssland knäcks är så mycket värre än det som sker idag. Läs på om vilka det var som tog makten i Ryssland 1917 och sen vad som skedde med intellektuella, monarkin och övr samhällsbärande funktioner (även kyrkan). 30miljoner människor varav många Ukrainare (ironiskt nog) fick svälta ihjäl.
   Vänder du på nog många stenar kommer du till slut att se mönstret och vilka som nästan hela tiden drar i trådarna.

   .

   Radera
  3. Var det Libyska folket som störtade Khadaffi? :)
   Libyen hade en värnpliktsarme som hela tiden var lojal mot Khadaffi, det säger en hel del.

   Radera
  4. " Du vet om att det var libyska folket som störtade Kadaffi? "
   Cornu är desperat.

   Radera
  5. " Du vet om att det var libyska folket som störtade Kadaffi? "
   Cornu är desperat.

   Radera
  6. @Phil
   Du måste tänka på att cornu måste försörja sig på sitt bloggande. Då är det väl inte så konstigt att han springer washington (et als) intressen, annars skulle han inte få reklamintäkter och han skulle inte några föredrag etcetera. Vill man vara snäll så kan man ju tänka sig att den enormt överdrivna tonen i rysslandsinläggen är ett sätt att så att säga göra parodi av det som cornu ändå måste göra för att kunna finnas till som "intellektuell entreprenör" eller vad man ska säga?

   Radera
  7. @Bra inlägg förresten, jag gör en liknande analys, även om jag inte bryr mig om att prata om sionism. Jag använder samlingsbegreppet Washington eftersom det får större gehör. Att hålla på och dissikera längre än så kostar mer än det smakar.

   Radera
 17. http://youtu.be/2v033nO-51I - Ukrainas premiärminister 2010-2014.

  SvaraRadera
 18. I nästan alla länder måste kunna legitimera sig. Ordet för pass och leg är identiskt på tyska. Och till skillnad från Sverige kan man få böter i Tyskland och Österrike om jan inte kan.

  SvaraRadera