Cornucopia?

2015-02-01 14:02

Sverige har ett födselöverskott

Det föds fler än det dör i Sverige, och Sveriges befolkning ökar alltså på egen hand organiskt. Endast under åren 1997 - 2001 hade vi fler döda än födda i landet och något problem med återväxten finns alltså inte.


Graf nedan. 2014 års siffror är inte ännu sammanställda i SCB:s databas.
Födda och döda i Sverige 1968 - 2013, samt tillhörande födselöverskott
Cyklerna av babyboom-generationer syns rätt tydligt och nuvarande födseltal lär fortsätta stiga när nu 90-talsbabyboomens kvinnor når förstföderskeåldern runt 28 - 30 års ålder. Samtidigt lever vi allt längre och allt färre dör, speciellt när man tar hänsyn till hur mycket större befolkningen blivit med åren. Dock är förstås dödstalen relaterade till tidigare babyboom-siffror. När t ex de stora kullarna av 40- och 50-talisterna når 85-årsåldern inledningsvis framåt 2025 och framåt kommer vi rimligtvis få se allt fler som dör per år och det sk köttberget kommer fasas ur 2025 - 2050.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

59 kommentarer:

 1. Problemet är att det är "fel" personer som får barn. Så vi har ett sjunkande medel-IQ i landet tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste se filmen Idiotrepubliken

   http://www.imdb.com/title/tt0387808/

   Radera
  2. Jaså, Martin? Har du några belägg för det eller är du bara en fördomsfull idiot med alldeles för lågt eget IQ?

   Notera att lägre IQ i vissa regioner och kontinenter beror på den hämmadde utveckling som infektionssjukdomar och undernäring innebär och inte på någon underlägsen DNA.

   Se

   http://cornucopia.cornubot.se/2015/01/vaccinerade-barn-har-10-hogre-iq.html

   Du är välkommen att visa forskning som pekar på fallande IQ i Sverige.

   Radera
  3. Problemet är inte relaterat till IQ, utan att folk idag inte använder sin hjärna tillräckligt. Många sitter hellre i soffan med sin i-pryl, än gör något konstruktivt. Detta gäller alla, både "dumma" och "smarta".

   Radera
  4. När det gäller IQ så finns det föga skäl att oroa sig för invandringen. Det är med allra största sannolikhet inte de dumma som kommer hit. Däremot är det lite bekymmersamt att kvinnor med hög IQ skaffar så få barn. Om man kunde tilltro våra politiker intelligens (vilket förstås är obefogat) så kunde man anta att det är just för att hålla svensk IQ uppe som de är så angelägna om hög invandring. Men skall man döma av våra politiker har det nog snarare redan gått åt helvete med den svenska förståndsförmågan.

   Radera
  5. Korrekt, Kuckeliku. Trots allt kostar det väl X antal 100 000:- SEK att betala flyktingsmugglare för att komma hit, och det innebär att man behöver varit högavlönad för att ha råd, ännu mer när man även har med sig familj och barn. IQ korrelerar starkt med inkomst, så det talar för ett positivt bidrag på IQ-sidan hos flyktingarna. När deras kommande barn sedan växer upp vaccinerade och med fullgott näringsintag så kommer även de få högre IQ än medel. Klart att sverigedemokraternas väljare känner sig hotade.

   Radera
  6. Man kan ju jämföra med att median-Svensson inte har en sparkapital nog för att själv betala flyktingsmugglare i motsvarande situation. Och då har vi skyhögt mycket högre BNP och löner än i t ex Syrien. Verkar inte så värst begåvat för svensk del.

   Radera
  7. Cornucopia?2015-02-01 14:48
   Har jag nåt belägg för att jorden är rund? Jag ödslar inte min tid på det. Det finns nåt som heter internet idag det börjar bli ganska enkelt att se vad som är fakta och bara politisk korrekthet i tiden :) Du kan även kolla näst senaste numret av illustrerad vetenskap tex gällande IQ. Tyvärr skulle många av de som kommer till Sverige från vissa regioner klassas som förståndshandikappade enligt tidigare normer och få specialundervisning i skolan osv. Men det har vi inte råd med nu och skolresultaten börjar bli därefter.


   Tango Smurf'en2015-02-01 14:42
   Haha jag vet jag har sett den :-) Bara att skrattet fastnar lite i halsen när man ser att det precis är åt detta håll som vi faktiskt är påväg.

   Radera
  8. Kort sagt hänvisar du till "nåt som heter Internet", men kan inte ge en enda länk. OBS: Att länka till rasistsajterna räknas inte.

   Radera
  9. @Steffe
   Ja, många sitter med sin fördummande iPryl i soffan och ägnar sig åt fördummande saker som att kommentera på obskyra bloggar. Själv har jag gått ett steg längre och intagit ryggläge med paddan efter en särdeles blöt natt.

   Radera
  10. Intelligenen med den kognitiva förmågan är naturligtvis ett resultat av utvecklingen i stort och är därför ökande. Vissa folk ligger bara långt efter och det framgår skapligt av hudfärgen. Huvudets påverkan är så långsam att det blir rakt in i kaklet ändå när naturresurserna blir allt för dyra att utvinna. Processen i stort skulle vara längre om intelligenen hade varit lägre. Infödingar boende i hyddor och utan skor på fötterna klarar sig nog bäst.

   Radera
  11. Jag tror att många av dem som använder flyktingsmugglare skuldsätter sig. Åtminstone om man talar om trafficking rent generellt är det ett problem, då borgenärerna kan kräva att de smugglade ska ägna sig åt kriminalitet för att betala av skulderna. De som får permanent uppehållstillstånd behöver kanske inte bli kriminella, utan kan betala skulderna med de bidrag de får. Bara en hypotes från min sida, men å andra sidan finns det väl inga belägg för att asylsökarna skulle vara särskilt högavlönade med stort sparkapital?

   Radera
  12. Hur ofta har du hört talas om ingenjörer, läkare etc som inte får annat jobb än taxichaufför i Sverige?

   Radera
  13. Betänk också att lönespridningen mellan högavlönade och lågavlönade jobb är enorm i fattigare länder.

   Radera
  14. Jag hör ofta talas om läkare som kör taxi i Sverige men jag har aldrig sett fakta som styrker det. Sen föredrar jag också att läkare från de länder Sverige tar emot sina flyktingar ifrån kör taxi snarare än bemannar vårdcentraler och sjukhus. En sån importerad läkare höll på att kosta mig livet genom felbehandling för bara två år sedan. Numera går jag strikt på etnicitet och språkkunskaper när jag besöker vården och vänder hellre i dörren än utsätter mig för en djungeldoktor till.

   Radera
  15. Den ärftliga komponenten av IQ sägs vara ca 50% enligt statistiska analyser. Samtidigt är det även en träningsfråga. Om man växer upp i en dålig miljö där man aldrig får träna sin hjärna kommer man inte att realisera sin potential vad gäller IQ.

   Och jag håller nog med om det finns ett selektionstryck vad gäller invandrare som tillfälligt gynnar området Sverige.

   På lite längre sikt så kommer förmodligen naturliga utvecklingspumpar i form av krig, katastrofer, och allmänt elände att fortsätta att selektera för hög IQ. Som kuriosa kan nämnas att, har jag för mig, en procent av världens befolkning är släkt med den produktive rövaren Djingis Khan.

   Radera
  16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  17. Kan bara hålla med Gustav. Man bör vara försiktig även med vad svenska läkare hittar på. Det är bra att dom största idioterna inte släpps in i sjukvården utan får sitta i en taxibil.

   Radera
  18. Du är alltså rasist Gustav, baserat på ett stickprov på en (1) läkare. Wow. Tur att du inte kommer dragandes med din IQ.

   Radera
  19. Cornu: Du kan titta på Minnesota adoption study för att få mer klarhet i frågan som Martin talar om. Nu kan du varken skylla på rasistlänkar, brist på vaccinationer eller undernäring då den är utförd på amerikanska barn. Nå?

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6872626
   http://en.wikipedia.org/wiki/Minnesota_Transracial_Adoption_Study

   Det finns även tunga forskare som Rushton, Richard Lynn och en finländsk statsministers pappa vars forskning pekar i samma riktning.

   Radera
  20. Ett av problemen i sammanhanget är att de flesta asylsökare som kommer till Sverige inte har några legitimationshandlingar, så vi kan inte veta samhällsklass, kompetens och allra minst IQ. Om de inte har några sådana handlingar kan de ju inte heller jobba som ingenjörer eller läkare här i Sverige. Men eftersom de är här för att få asyl, är det också ointressant. Vi låter dem komma och stanna för att vi är en humanitär stormakt, inte för att vi behöver en större befolkning, arbetskraft eller högre IQ. Det är bara SD:are som använder ekonomiska argument.

   Radera
  21. För alla vaccineras och får fullgod kost i USA:s fattigaste områden, som oftast är svarta? Och du tror att det var de intelligentaste som blev tillfångatagna och förslavade? Skulle snarare påstå att det var ett starkt negativt selektionstryck på intelligens, både för att smartare flydde och även för att man inte ville ha intelligenta slavar, då dessa medför problem.

   Övriga kan ju läsa om kritiken mot Minnesotastudien under "interpretations" på Wikipedia-artikeln och se att den ingalunda är speciellt tillförlitlig pga "confounding" av studien. Men sådant bryr sig inte rasister om.

   Radera
  22. Ja Lars, jag skulle aldrig mer komma på tanken att behandla mig själv eller mina närstående hos icke kompetent vårdpersonal och du får gärna kalla mig rasist för det. Jag antar att du tycker det är viktigare att inte diskriminera läkaren än att dina barn får bra vård?

   Radera
  23. Spelar ingen roll, du har utifrån ett exempel stämplat en hel befolkningsgrupp som inkompetenta. Det är rasistiskt, sedan får du ha vilka krystade motiveringar som helst kring det. Normalt kräver man en second opinion om man inte litar på den första läkaren. Du väljer dock att vända i dörren, eftersom du är rasist. Ja, du bidrar säkert jätte-jätte mycket till den integration som du säger dig vilja ska ske.

   Svin.

   Radera
  24. Att adoptera uppfattar jag som risky business. Många barn har övergivits för att deras föräldrar inte klarar av dem. Vill det sig riktigt illa adopterar man en unge som Katarina Sandström.

   Sistnämnda är förstås avsett som ett skämt...

   Radera
  25. Nu tyckte du rimligtvis att jag både är otrevlig och en idiot. Har du nu stämplat alla svenskar som otrevliga och idioter?

   Nej, just det.

   För du är en rasist. Du stämplar bara "utlänningar".

   Radera
  26. Wilderäng - du verkar vara en fullblodsnarcissistisk. Du påstår att du har högt IQ, jämfört med vem?, men du klarar inte av den enkla att förstå att muslimer har ett födelsetal som överstigers svenskars med hästlängder. Åk ner till Tensta Rinkeby på ett studiebesök i verkligheten så kanske även du klarar av att navigera i detta livet...

   Radera
  27. Nej, jag har aldrig påstått att jag har högt IQ. Jag påstår att jag är normalbegåvad.

   Radera
  28. Cornucopia?2015-02-01 15:30
   Det är ju precis det jag menar. Du vill ju inte ta in fakta. Och den hittar du tyvärr inte längre i vanliga media. Inte annat än manipulerad sådan. Gäller även de flesta andra områden.. bränsleförbrukning.. BNP.. ekonomi överhuvudtaget. Du ser inget mönster eller? Så det är meningslöst att diskutera detta jag får inte ut nåt ur det. Du vill bara ha länkar till vinklad statistik som ligger i enlighet med elitens intressen. Men få tag på näst senaste numret av illustrerad vetenskap som jag sa.. Den kanske ändå är tillräckligt mainstream för dig.. O jag ska inte behöva scanna skiten åt dig.

   Radera
  29. En narcissist lägger ut sitt privatliv.

   Du är däremot uppenbarligen en rasist som fick detta ämne att handla om invandring.

   Radera
  30. Martin, det var du som skrev "Internet", men inte kan ge någon referens.

   Radera
  31. Det är bedrövligt att ta del av den kulturmaxistiska debatteknik som cornu presterar även om jag håller med om att påståenden om iq bör beläggas. Har många läkare i bekantskapskretsen. Min sammanfattning av deras och egen erfarenhet är att kvaliteten skiftar mycket. Ryssarna, polacker och tyskar är kompetenta för svenska patienter. Från mellanöstern är förmågan sämre. Och ja, jag generaliserar och det finns dåliga svenska läkare.

   Radera
  32. Hej Cornucopia. Du skrev:

   "Hur ofta har du hört talas om ingenjörer, läkare etc som inte får annat jobb än taxichaufför i Sverige?"

   Hört talas om??? Jo, vi har nog alla "hört talas om" det, det ska trummas i oss flera gånger varje dag på P1 och i DN och SvD, men vi har aldrig sett någon källa till huruvida detta är sant. Därför är det för många av oss inte en sanning, även om P1 sänder 24h radio där olika journalister och poeter säger att det är så.

   Inte heller du ger någon källa till stöd för detta. Man kan fråga sig varför. Svaret som ligger närmast till hands är att det inte finns något som helst stöd för detta.

   Samtidigt anklagar du hånfullt andra för att de inte anger källor. Bör du inte leva som du lär och inte ta sådant för sanning som du blott "hört talas om" men inte har ngn källa till?

   Radera
 2. Befolkningsutbyte kallas det.

  De enda som föder och ser till att inte Sveriges siffror går på minus är kolonisatörerna.

  SvaraRadera
 3. Våra politiker ljuger som grisar för att de till varje pris vill ha befolkningsökning. De har köpt mentalsjuk dårskap från idioter som Julian Simon att ju fler vi är tillsammans desto gladare vi blir. I själva verket är det giriga affärsmän mm som skiter i allt utom ökad kortsiktig profit, hur långsiktigt ohållbart det än är.

  SvaraRadera
 4. Ökad fattigdom och ökat födelsetal brukar väl också hänga ihop.

  SvaraRadera
 5. Låg IQ på de flesta idag tycks det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du brukar ju inte ha någon intelligens att bidra med.

   Radera
 6. Jag är smart, du är korkad och SD:are, hur svårt är det att förstå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du klarar inte ens av att placera en kommentar på rätt ställe. Och dina kommentarer är som alltid totalt befriade från annat informationsvärde än den om dina begränsade intellektuella förmågor och din låga, tarvliga personlighet.

   Radera
  2. Du hittade svaret, duktig idiot.

   Radera
 7. Innan tråden blir helt etno-centrerad kan man sammanfatta demografiska frågor så som att det enda som är sämre än att ha en stor befolkning man måste föda är att inte ha tillräckligt med människor att föda dessa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det synd att dom la ner Rasbiologiska i Uppsala? Professor Lundborg hade kunnat gästblogga lite och reda upp ett och annat kring den svenska folkstockens tillstånd. Men nu får vi nöja oss med ett gäng amatörer som spekulerar.

   Radera
  2. Har inte Lundborg precis samma ondskefulla blick som Hitler på den här bilden i DN? Han ser ruggig ut tycker jag!

   http://www.dn.se/kultur-noje/rasbiologin-banade-vag-for-norrlandsk-kolonisering/

   Radera
  3. Lundborgs klassificeringsmetoder användes flitigt av tyskarna. Man kan se det som Sveriges bidrag till tyskarnas människosyn på den tiden.

   Radera
 8. Intressant att pucklarna syns komma med 20 års mellanrum. 70, 90, 2010 samtidigt som åldern på förstföderskorna stiger och är uppe nära 30 numera. Check "Snittåldern för förstföderskor i Sverige är idag 29,5 år "
  Vad säger man om detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Effekten av 29.5 år syns nog inte än. Rimligt att pucklarna blir glesare framöver.

   Radera
  2. @Oppti
   Det finns ingen Svennebrud som kan flytta hemifrån innan de fyllt 28 för det finns inga jobb och inga bostäder?

   Radera
  3. Struntprat. Jag har upprepade gånger visat att svenskarna flyttar hemifrån bland de första i Sverige, något i stil vid 21 års ålder. Så nog finns det bostäder.

   Radera
  4. @Cornu
   Tydligen så var det (delvis) struntprat, men det kändes som en roligt logisk förklaring med tanke på hur läget är i Sverige.

   Och med egna barn som fått bo otryggt i andra hand i några år, med en inte självklar anställning, så förstår jag om det inte känns som rätt tillfället att skaffa barn.
   Men det är ju inte statistiskt vederlagt, precis som mina egna dåliga erfarenheter av att inte förstå vad utländska läkaren säger och inte bli förstådd eller väl behandlad.

   Och nu minskar antalet anmälda brott i Malmö också, tror du Cornu, att det beror på att brottsligheten minskat?

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasistisk kommentar som pekade ut folkgrupper raderad. Skärp dig.

   Radera
  2. Ha ha ha - jag lade ut fakta från SCB, eftersom Herr Wilderäng efterfrågade det, samt förklarade vad begreppet HDI betydde och då tar Herr Wilderäng bort det för att hans stolligheter inte ska bli alltför uppenbara. Lycka till, Lars!

   Radera
 10. Vissa saker kan man inte förklara för någon. de måste upplevas. Tex att försöka förklara skillnaden mellan bakterier och virus för ett par hundra analfabeter så inser man hur omöjlig integrationen av dem kommer att bli.

  Lars är enligt ryktet ökänd i Sätila för sin besserwisserattityd... Om nu någon här blev förvånad över det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortfarande lika fint i Ryssland, elrond?

   Radera
 11. Intressant hur ett inlägg om födelseöverskott lockar fram så många rasister.

  När jag för några år sedan låg länge på sjukhus konstaterade jag rent anekdotiskt att det var många sköterskor med invandrarbakgrund som jobbade hårt och var mycket empatiska. Den dugligaste läkaren kom från Indien och den sämsta från Sverige.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 12. Har som sska träffat många läkare från många länder och kulturer. Det är sällan det är kompetensen utsätter patienten för fara. Nästan alltid handlar det om språkförbistring. Jag skulle kunna tänka mig språktester för praktiserande läkare. Det är tyvärr ofta som sskan får gå runt till patienterna i efterhand och förklara vad läkaren egentligen sa och menade.

  SvaraRadera