Cornucopia?

2015-02-09 22:03

Ryska Duman hotar 800 miljoner européer med storkrig

Ryska statsduman, där 12% av mandaten hålls av rena fascister i LPDR och 53% av Putins nationalistsocialistiska Förenade Ryssland, skickade idag ut ett officiellt brev till parlamentariker Europa runt. I brevet hotar man 800 miljoner européer med "död och nöd, lidande och förstörda öden, hunger och förödelser" om man inte sluter upp bakom Ryssland och krossar Ukraina.Mer om utskicket kan man läsa hos EU-bloggen, där hela den officiella texten och krigshotet finns återpublicerat. Man understryker att Europas politiker "nu äventyrar själva möjligheten till ett fredligt liv för över åttahundramiljoner européer" om man inte gör som Ryssland vill.

Kort sagt är det ett uttryckligt krigshot, i praktiken hot om kärnvapenanfall. Brevet har även skickats till svenska parlamentariker, och Sverige står alltså på listan av de som hotas om att inte kunna få leva ett fredligt liv och drabbas av  "död och nöd, lidande och förstörda öden, hunger och förödelser".

Det var väl trevligt!

I Ukrainas parlament är högst 2% fascister, via 1.6% hos Svoboda och två mandat hos Högra sektorn. Nationalfascistiska LPDR har 12% i ryska duman och Putins nationalistsocialistiska Förenade Ryssland har 53%.

Jag hoppas på en fortsatt trevlig kväll, nu när tjälen har släppt och man kan gräva väldigt fort och väldigt djupt. Alla läsare ordinarie är förstås redan preppade för kärnvapenkriget, men jag hoppas att eventuella nya läsare tar och fettar in spaden ordentligt.

Svensk media kanske håller tyst om detta utskick, så det kommer inte gapa tomt på konserv- och torrvaruhyllorna framåt veckohandlingen torsdag - lördag, så det finns fortfarande en möjlighet att fylla på förråden. Glöm inte hygien- och sanitetsprodukterna!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

63 kommentarer:

 1. TV4 snackade om en partimedlem som utreds för ekobrott i 7 minuter samtalen om kriget i Ukraina nämndes efter 24 minuter.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Tänker på Reinfeldts kommentar för mindre än ett år sedan:
  -försvara, mot vem då?

  SvaraRadera
 4. Brevet är daterat till 23 januari.

  SvaraRadera
 5. Har preppat allt, mestadels snus och diesel. Är redo för det stora slagsmålet om det är på gång.

  SvaraRadera
 6. Men länka källan då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://eublogg.wordpress.com/2015/02/09/dumans-propagandabrev-hotar-hela-europa-med-krig/

   Radera
 7. Vill Ni, paranoida som Ni är, tro att sovjet aldrig föll sönder, bara gick under jorden för att förbereda slutstriden, och att allt fortfarande är en KGB komplott?

  Tror Ni att endast de paranoida överlever?

  Varsågoda:

  The Dark Side of the Moon
  Commentary for 9 June 2015
  http://www.jrnyquist.com/the-dark-side-of-the-moon.html

  . . .
  Here is our destination. We have traveled a long road, believing the Russian lies, and now we have arrived. We have helped the Russians attain a new supremacy. We have aided them every step of the way. We believed in perestroika and glasnost. We flattered ourselves by claiming victory in the Cold War. We took the bait of 9/11, fell for the Islamist diversionary attack, and here we are – unable to oppose the Russians and (as we will soon find out) the Chinese. This is the point which defector Anatoliy Golitsyn warned about in his 1984 book, New Lies for Old:

  The scissors strategy [of previous decades] would give way to the strategy of ‘one clenched fist.’ At that point the shift in the political and military balance would be plain for all to see. Convergence would not be between two equal parties, but would be on terms dictated by the communist bloc. The argument for accommodation with the overwhelming strength of communism would be virtually unanswerable.

  . . .

  SvaraRadera
 8. Lägg ned det här skitsnacket nu... gå in och läs Paul Craig Roberts.. Washingtonblog, Chris Martenson eller vad som helst med vettiga människor istället för dessa rena propagandapåhitten. Om nån vill ha ett krig så är det Washington och militärindustriella komplexet det finns inga andra att oroa sig för, för tillfället. Men det räcker, tro mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha! Precis som att det bara fanns ett, du bor i ett om du inte kände till det och jag kan räkna till åtminstone 6 st till så du får nog vara mer precis..

   Radera
  2. @Martin:

   Du tror brevet är påhittat, eller? Litar du inte på medierna lär du ju kunna kontakta ryska ambassaden själv och ta reda på fakta.

   Radera
  3. Du pratar om vettiga människor och nämner Paul Craig Roberts först. Svårt att ta dig seriöst.

   Radera
 9. Verkar som att Putler har något på gång. Som vanligt hotar han med något mycket värre för att vi ska andas ut och säga, tja det blev ju inte så illa ändå. Det gamla bilhandlarknepet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp. Men när ska väst lära sig att när Putin sätter dig i en "fredsdiskussion" och därmed "förlamar" dem en stund, så sker en storoffensiv i Ö Ukraina exakt samtidigt.

   Det är som att ingen på allvar än fattat att Putin menar allvar med de galenskaper han under lång tid vräkt ur sig och vräker ur sig fortfarande. Han menar på allvar att den starke har rätt, och att det är rätt att Ryssland fortsätter att annektera landområden som Putin anser "borde" höra till Ryssland. Antingen för att folk där råkar prata ryska eller av annan anledning.

   Nej, kanske ska man blunda ett tag till. Lite jobbigt med all sand i ögonen och öronen bara, men hellre det är att dra upp huvudet och se vad som pågår för fullt.

   Baltikum, Arktis, X-stanländerna, det är väl de givna problemområdena inom "kort", dvs 1-20 år.

   Radera
  2. Jag tror politiker befinner sig i förnekelse/förhandlingsfasen fortfarande.

   Radera
 10. Ge dig nu Cornu. Vi har fått höra av våra insatta ansvarstagande politiker att Ryssland vänder sig österut och att Europa är säkrare än på länge. Brevet är helt klart ihopdiktat av imperialisterna på andra sidan Atlanten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nää nää, finska kommunister och Lapuan liike som gått samman.

   Radera
 11. EU- bloggen!? Tror man på nåt som skrivs på nåt som kallas EU-bloggen så får man fan skylla sig själv....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina inlägg är som lightprodukter fast istället för fettfria är de faktafria.

   Radera
 12. Detta är ju ren propaganda och avsändare är, helt öppet, ryska ambassaden i Stockholm. Vem är en så kallad nyttig idiot egentligen?

  Vilka rationella skäl talar för ett kärnvapenkrig? Inga alls.

  Vilka rationella skäl talar mot ett kärnvapenkrig? T.ex. har Ryssland har enorma interna problem i spåren av sjunkande råvarupriser, en kraschande rubel, avsaknad av ett välfungerande skattesystem, skenande matpriser, korruption o.s.v. Inte heller Ryssland är självförsörjande (förutom på energi).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, för att använd rationell så verkar du väldigt orationellt.

   Radera
  2. Krig startas aldrig av rationella skäl. De startar pga mäktiga ledares känslor och nycker. Läs historia. Världens styrs inte av datorer, den styrs av små människor med enorma egon.

   Radera
 13. Brevet är ett klassiskt exempel på sovjetisk propaganda. Syftet är att påverka. Det är som poker, kan man vinna något genom att bluffa så prover man. Vad de som är ansvariga för propagandan egentligen tycker är svårare att säga men man kan vara säker på att det är betydligt försiktigare än det som sägs i propagandan.

  SvaraRadera
 14. Relevant morgondikt
  http://www.larsandersjohansson.se/?p=4558

  SvaraRadera
 15. Snälla rara...

  Duman manar till att man skall samverka för fredliga metoder i lösandet av konflikten i Ukraina för att förhindra risken för ett storkrig i Europa. Problemet är att väst med USA i spetsen har invaggats i tron att om man hotar med krig och upprustning så ger motståndaren efter - fungerar med små stater och utvecklingsländer men kommer inte att fungera mot Ryssland - man kan inte behandla Ryssland som Somalia... Det är insikten som Duman har om sitt eget lands ställningstagande att inte ge efter för hot som får dem att mana till minskade hot om militära lösningar från USA med Europa som nyttig idiot och som framtida slagfält.
  Om Ryssland hade velat lösa Ukraina-krisen militärt så hade det inte tagit mer än max 72 timmar varav huvuddelen vore transporttiden för ett antal förband att med vägtransport ta sig till Kiev.

  Ryssofobin på denna site och inom svenska media framstår allt mer som sinnessjuk och utan koppling till verkligheten. Skärp er - ni framstår alltmer som idioter...

  Sten-Erik Björling

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sten-Erik,

   Du menar alltså att Duman hotar alla européer med eld och svärd eftersom USA brukar hota små stater med våld och Duman är enbart fredlig.

   Förlåt men ditt argument är irrationellt och ditt USA-hat lyser igenom på ett osammanhängande sätt.

   Radera
  2. Sten-Erik - du vet om att Ukraina är ett land med nästan 50 miljoner innevånare ? Och har en försvarsmakt på papperet på nästan 1 000 000 man (med reserver). Varje år når 200 000 unga män "militär ålder". Om Ryssland väljer att gå in konventionellt så måste de sätta in ALLA sina typ A förband för att nå målet, ca 250-300 000 man. Sen har de inga resurser kvar att "rotera" med, eller att möta olika former av assymetriskt motstånd. Eller möta ev NATO svar....de blir sittande i anfallsmålet i sin egen röra. Ingen situation som en erfaren rysk general ens kan tänka sig (De gjorde något liknande i Tjetjenien). Nej, då är det bättre att långsamt mala ned Ukraina med Donetsk-rebeller i media och värdelns största mobila haubitsar gömda bakom skogsridån....

   Radera
  3. @Sten-Erik Björling:

   Vänligen förklara följande formulering i brevet:

   Minnet av antihitlerkoalitionens soldaters gemensamma bedrift får inte mörklägga vårt stridsbroderskap och en för oss gemensam historia av kampen mot nazismen. Vi skall inte tillåta för arvtagarna till denna brottsliga ideologi och dem som numera står bakom deras rygg, att så split och alienation i de europeiska folkens familj. En sådan splittring har redan inte en gång i vår gemensamma historia resulterat i död och nöd, lidande och förstörda öden, hunger och förödelser.

   Vilka är nazisternas arvtagare som pekas ut i resonemanget? Min tolkning är att man, mot bättre vetande, fortfarande lallar om att Ukrainas regering är nazister och fascister vilket inte är med sanningen överensstämmande. Och att stöd till dessa kommer att resultera i ett storkrig i Europa. Ergo - stöd inte Ukraina för då blir det världskrig. Ett ultimatum i förtäckta ordalag helt enkelt.

   Att Ukraina, i det skick det befinner sig, skulle kunna agera modern Hitler och ockupera halva Europa är ju inte ens ett fylleskämt, det är bara tragiskt.

   Gör du en annan tolkning? Vänligen redogör för den.

   Radera
  4. Med vänlig hälsning från Wiki Ben Dover:

   http://en.wikipedia.org/wiki/Svoboda_(political_party)

   Var så vänlig och förklara för de judiska intressenterna att de har fel, och varför.   "Allegations of neo-nazism and political extremism[edit]   Svoboda has been described as an anti-Semitic and sometimes a Neo-Nazi party by some journalists,[133][139][155] organizations that monitor hate speech,[156] Jewish organizations,[157][158] and political opponents.[56]   Svoboda advisor Yuriy Mykhalchyshyn started a blog called "‘Joseph Goebbels Political Research Centre" in 2005, later changing "Joseph Goebbels" to "Ernst Jünger."[2] Mykhalchyshyn wrote a book in 2010 citing works by Nazi theorists Ernst Röhm, Gregor Strasser and Goebbels.[54][139][159] Elsewhere Mykhalchyshyn referred to the Holocaust as a "period of Light in history".[160]   In December 2012, the European Parliament expressed concern regarding Svoboda's growing support, recalling "that racist, anti-Semitic and xenophobic views go against the EU's fundamental values and principles," and appealed "to pro-democratic parties in the Verkhovna Rada not to associate with, endorse or form coalitions with" Svoboda.[161] Party leader Oleh Tyahnybok stated in March 2013 that the EU warning against Svoboda's influence was the result of "Moscow agents working through a Bulgarian socialist MP".[162] Referencing a similar resolution made by the NATO Parliamentary Assembly, Tyahnybok claimed it to be a result of a mud-slinging campaign by political opponents, stating: "When we did not have a parliamentary faction or normal channels for contacting influential groups in the European Union, a very negative image of Svoboda was created and in an extremely crude fashion." However, after speaking to European MP's he stated they "admitted that they had received completely different information about us."[162] Tyahnybok furthermore stated that "spin doctors who are working against Svoboda" cover up the non-controversial points in the party's election programme "by promoting some clearly secondary issues through mass media outlets controlled by pro-government forces".[162]   During a Party of Regions rally in Kiev to counter the ongoing Euromaidan protests, MP Olena Bondarenko called Tyahnybok a "traitor" and one "who helps the Kremlin and Moscow." Her words were altered to read on her party's website that he was instead a "Nazi" and that "Nazis are not just disrespected, they are outlawed in Europe and throughout the civilized world".[163]   Svoboda members have denied the party is anti-Semitic.[164][165][166] Party leader Tyahnybok stated in November 2012 “Svoboda is not an anti-Semitic party, Svoboda is not a xenophobic party. Svoboda is not an anti-Russian party. Svoboda is not an anti-European party. Svoboda is simply and only a pro-Ukrainian party”.[81] In defense of these accusations, Tyahnybok has stated "I have repeatedly said that Svoboda is not an anti-Semitic organization. If you have any comments on our views, go to court. But nobody will, because everyone understands that even biased Ukrainian courts cannot pass any sentence against Svoboda because we do not violate Ukrainian laws."[81][167] Tyahnybok says a criminal case was opened against him for promoting racial rights, but he managed to win all the court cases and protect his name.[125]   Certain political experts write that the name of the party was an intentional reference to the Nazi Party in Germany, and that "Social National" is a reference to "National Socialism", the ideology claimed by the Nazi Party.[155][168]"

   Radera
  5. Så du menar att brevet avser det där ytterlighetspartiet som fick 2% i senaste valet?

   Konstigt, det är ju inte som om de styr Ukraina.

   Sen kan man ju säga att LDPR i den ryska duman har typ 5-6 gånger så stor representation (13%) så nazistlandet i det här fallet är ju Ryssland i så fall.

   Radera
 16. Såg den här: http://urplay.se/Produkter/186877-Roda-torgets-limousiner på tv i går kväll. Den handlar om att fabriken (ligger mitt i centrala Moskva) som blandannat byggde limousinerna till paraderna på Röda torget får en beställning på tre limousiner 20 år efter den sist tillverkade, bilarna byggs för hand. Filmen är från 2010 så jag gissar att Putin är beställaren.

  Filmen är underhållande, påminner inte så lite om en Roy Andersson film. Den är även intressant då den ger en bild av Ryssland anno 2010. Inte en dator förekommer någonstans, inte ens en skrivmaskin. Löner betalas kontant, bokföringen skrivs med penna för hand.

  Slutet på filmen är snöpligt och säger allt om hur det kan gå till när man bedriver affärsverksamhet i Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte bara tillägga att jag menar en bild, jag vet att det finns datorer, BMW-bilar och Guccibutiker på annat håll.

   En till sak som är lyser igenom är att karaktärerna i filmen längtar tillbaka, det var bättre förr. Utryck som, "innan landet kastades över ända" och "då var det ordning och reda" förekommer. Det är väl det Putin jobbar efter. Det finns en stor opinion som tyckte det var bättre förr, och han lovar att återupprätta det som gått förlorat. Parader på rödatorget i ZiL-Limousiner blandannat.

   Radera
  2. Sannolikheten är större att Ryssland drabbas av brödköer och inbördeskrig än att Putlers fjärde rike skall gå i uppfyllelse.

   Tack för tipset.

   Radera
 17. Från Simpsons:
  Direktören för kärnkraftverket säljer självlysande prima plutonium till terrorister.
  Mycket nöjd och tacksam terrorist utbrister:
  Ni är sannerligen en heder för "Stora Satan" !!

  apropå vapenleveranser from the usa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du nu ska vara irrelevant och faktabefriad så kan du väl åtminstone försöka vara rolig?

   Radera
  2. Du vet att Simpsons inte är på riktigt va? De flesta amerikaner har inte fyra fingrar och gul hy. Montgomery Burns är en helt och hållet uppdiktad karaktär. Om en plutoniumstav skulle fara omkring som den gör i inledningen till Simpsons skulle alla i närheten omedelbums dö av strålskadorna.

   Tror du ska kolla med apoteket om ditt recept fortfarande gäller.

   Radera
  3. Men Simpsons är ju skapad av Fox!! Det säger ju allt om den egenliga agendan och alla som vill kan se konspirationen…eller hur!

   Nu väntar jag på att höra hur Family Guy underminerar Rysslands säkerhet och främjar global terrorism och IS?

   Radera
  4. Fattar väl alla, det är ju homosexpropaganda. Såväl Simpsons som Family Guy som American Dad har väl haft homosexuella karaktärer?

   Radera
  5. "Om en plutoniumstav skulle fara omkring som den gör i inledningen till Simpsons skulle alla i närheten omedelbums dö av strålskadorna."

   Inte alls, plutonium är en alfa-strålare så den är ofarlig vid enbart extern exponering. Nu är dock inte plutonium grönt och självlysande, och likaså finns det inga "plutoniumstavar" vid kärnkraftverken. Använt bränsle innehåller dock plutonium men i små mängder, strax under en procent. Aktiviteten hos använt bränsle utgörs däremot huvudsakligen av fissionsprodukterna vilket gör att de kräver strålskydd för att hanteras.

   Radera
  6. Dock är plutonium ett extremt giftigt ämne så om man kommer i kontakt med det, och dör, så är det med största sannolikhet ett resultat av förgiftning och inte av strålning.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 18. När väst blåögt lagt ned sina försvar under nästan 20 års tid så går det snabbt att bygga upp en konventionell kapacitet som kan användas som politiskt verktyg. Enligt principen - har man bara en hammare som verktyg, ja då ser man bara problem som kräver en hammare som lösning. Men, jag tror inte att det kommer att gå så långt. De få oljestenrika Ryska individerna vill inte bli inlåsta i sitt skitland, de vill ha kvar husen och båtarna på Rivieran/Smaragdkusten. De vill att deras barn skall studera i London eller på Harvard. Det kommer en lösning snart. Men tyvärr så rider Putin på tigerns rygg - låga oljepriser har satt stor press på honom och begränsat handlingsfriheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1
   Slå hårt och snabbt expropriera och svartlista även deras familjer. Uteslut Ryssland från SWIFT. Skulle säkerligen ge hus i helvete. Därför måste även Ukraina sötats ordentligt både militärt och ekonomiskt för att möta upp.

   Radera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. Yes, ingen rolig läsning och visst ska man ta det som ett hot och inte bara propaganda. Däremot driver USA i första hand på en tilltagande nazifiering av Ryssland. Det är inte någon lösning. Utgången kan bli att Putin motas in i ett hörn men han kommer aldrig att backa vad det än kostar landet. Ukraina borde ha delats eller i varje fall getts en autonomisk styre i samband med att krisen uppblossade. En sådan utveckling borde väst ha hjälpt till att finansiera istället för att medverka till att ytterligare ruinera landet med t.ex IMF. Kostnaden för pågående krig hade t.ex kunnat användas bättre. Att sända vapen till Ukraina kommer ytterligare sprida död och förintelse. I värsta fall kommer taktiska kärnvapen att användas av Ryssland.

  Cornu´s verksamhet att sprida info om pågående verksamhet på marken etc är ok men att medverka till att t.ex stoppa ryssen(inkl driva på hat och rädsla) utan diplomatiska initiativ vore att ifrågasätta hans medlemskap i Mensa. Det finns många andra sätt att definiera intelligens!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst. Vi borde snällt ha lovat att dela upp Ukraina och betala för det. Bra där.

   Radera
  2. Vem är det förresten som prekluderat diplomatiska avtal genom att pissa på varenda diplomatisk överenskommelse från 1990 till idag? Är det USA eller är det Ryssland?

   Radera
  3. Att sitta och gnälla över historien leder nog ingenvart. Mellanstatliga avtal brukar brytas när egna viktiga intressen stor på spel. Men det innebär inte att nya förhandlingar inleds. Ganska ovuxet om man vill förbättra relationerna istället för att straffa.

   Vad tror du lånen till Ukraina skulle användas till? Klart att Ryssland skulle vara med att betala en uppdelning eller dylikt. Nuvarande eko-depression i Ukraina fördjupas och inte kommer EU att investera eller låna ut pengar utan håprda åtstramningar(det enda de klarar av).


   Ja USA har bidragit till den del. Fråga t.ex Polens egen strategiska rådgivare herr Brzezinski. (not. hur kan man bryta mot avtal om man från början förhindrat att avtal kommer till stånd?)

   Radera
  4. Rätten till självförsvar är absolut och en av hörnstenarna i FN. Om nu Ukraina väljer att försvara sitt territorium från militär aggresion av en granne vad har vi för moralisk rätt att stoppa det? Och om andra stater vill hjälpa Ukraina i sin helt lagliga kamp, vilket FN-stadgan uppmuntrar till, vad har vi för rätt, laglig eller moralisk, att stoppa det?

   Radera
  5. @Kristian; Har jag påstått det? Men att underblåsa kriget, dvs medverka till ett utökat och eskalerande krig, vart tror du det leder? Är du krigshetsare? Väntar på att fler(stammisar) här på bloggen tydligt skall uttrycka att de är för aggression/krigsinblandning! Kalla det gärna medhjälp till självförsvar men vad är ditt(ert) mål med det sett till Rysslands förväntade reaktioner isf? Tror du att Ryssland då kommer att backa? NATO etc kommer aldrig att sätta ner "boots on the ground" varför vapenhjälp bara kommer att öka lidandet för Ukraina m.fl!

   Jag står fast med min tes(det självklara) att det omvända, dvs att USA vid försvar av sina gränsintressen(som supermakten) skulle förneka t.ex EU(eller annan diplomatisk (stor)-makt/organ) att i realiteten påverka USA som supermakt att INTE förhindra en utländsk (f.d) supermakt, med motstridiga intressen, att etablera ett utökat intresse-område vid USA´s gräns.

   I internationella relationer styrs parterna(supermakten(erna)) bara av egenintresset. Inte allmänintresset(bara i retoriken). Och det får kosta vare sig omvärlden(eller numera medborgarna) gillar det eller inte. Därför måste man för fredens skulle ändå försöka driva diplomatiska förhandlingar. Det finns ett pris för allting och det tvingas den svaga parten oftast betala mest för.

   Radera
  6. Är det att underblåsa kriget när man vill hjälpa det svaga offret mot den starka angriparen? Du förespråkar att vi ska vända Ukraina ryggen av humanitära skäl - det är bättre för Ukraina om dom förlorar snabbt.

   Det kan mycket väl vara så. Men är inte det Ukrainas val att göra? Om dom vill kämpa trots dåliga odds ska vi verkligen stå vid sidan om och skrika "ge upp!"?

   Radera
  7. Re Ben Dover.

   Vi borde inte göra ett smack.
   Ukraina har röstat och oavsett vad du tycker om resultatet så borde det vara deras angelägenhet. Varför du vill sätta dig med brödkniven och dela upp saker som tillhör andra förstår jag inte.

   Radera
  8. Det inte "vi" utan Ukraina och Ryssland som tillsammans kunde förändrat maktbasen i landet(uppdelning eller inte). Europa kunde varit med som stöd vid förhandlingarna(medlare!)!

   Vad det handlar om var från början att inte splittra genom krig(som nu blev resultatet)men makthavare ser sällan så långt. För att ha förhindrat det som nu sker borde man tagit initiativ före det att krisen eskalerade Att tillsammans med (EU/)Ryssland förhandlat fram en bättre lösning. Risken är förstås att en uppgörelse sprider sig till andra f.d Sovjet-republiker(likt Greklands-krisen!). Men också en sådan risk borde omfattas av förhandling på en högre nivå. Men att tro att Ryssland, lika lite som USA, skulle avstå att i framtiden inte "säkra" rysk befolkning i annat land vore löjligt att tro.

   Ukraina-krisen handlar delvis också om landets stora skulder till Ryssland inkl gas. Ukraina var konkursmässiga redan före kriget. Ukrainska ekonomin står och faller med rysslands-handeln. Att tro att EU-handel snart skulle få landet på fötter igen kan vi glömma. Gasskulden måste också betalas men kan användas som förhandlingsinstrument vid en uppgörelse. Transit-ledningarna för gas genom landet är en strategisk tillgång för Ryssland. Att tro att Ryssland kan tänka sig att släppa kontrollen över dessa genom att t.ex låta Ukraina bli medlem i NATO eller ens EU är/var inte sannolikt. Ett stort HOT m.a.o.

   Internationell politik har till slut inget med rättvisa göra. Glöm inte det.

   Radera
 22. Fast ska Ukraina splittras borde en väldig massa stater splittras. Baltikum, Ryssland självt, alla, -stan-stater som föll ur sovjetimperiet osv.
  Landet klarade sig något sånär bra tills "folkupproret" i Krim där deltagarna efteråt medaljerades, i marininfanteriuniformer...
  Nej, delningstrycket kommer nog från Moskva som vill ha en del, snarare än internt.
  Propagandan har dock säkerligen skapat ett internt tryck också vid detta lag, men den vinden blåser också från Moskva.

  SvaraRadera
 23. Enligt Eu-upplysningen finns det 507,4 miljoner människor i Eu.
  Varifrån kommer de andra?
  Lite diskrepans här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju de 300 miljonerna NATO-zombies som lurar i Moskvas kloaker och som på en given signal från sionist-kabbalan ska storma upp och tvinga alla ryssarna att böga med varandra.

   Radera
  2. På flyktingförläggningen i Bälinge...

   Radera
  3. Den politiska enheten EU är inte samma sak som den geografiska regionen Europa.

   Diskrepans borta.

   Radera
  4. @Kristian; Vi har inte längre ngn politisk enhet inom EU. Splittringen är total där EU-topparna förstört Europas ekonomi. Därför har inte heller EU någon realistisk möjlighet att hjälpa Ukraina eller sätta sig emot Ryssland. Plain and simple. Återstår USA(om också de är insolventa).

   Radera
  5. Jag syftade så klart på att EU är en sammanslutning. Inte att EU har politisk enighet.

   Radera
  6. @Kristian, sorry, jag missförstod dig här. Vii har dock ingen egentlig politisk enhet, bara en union som bluffmakarna i toppen bakom skynket(odemokratiskt) nu försöker göra om till en politisk och fiskal union.

   Radera