Aktuellt

Medianlönerna ökade med 2.2% till 32 400:- SEK i månaden år 2020

Medianlönerna steg med 2.2% under 2020 och Mediansvensson hade därmed en månadslön på 32 400:- SEK. En sjuksköterska hade 36 400:-, en polis...

2015-02-23 14:30

Polisen har direktiv på att inte utreda vardagsbrottslighet

Bensinstationernas branschorganisation Svensk Bensinhandels VD Robert Dimmlich har skrivit en mycket intressant debattartikel hos Schibsted/SvD. Visserligen handlar den främst om brottsligheten bensinhandlarna utsätts för, men ger insikt i varför polisen inte utreder vardagsbrottslighet alls längre.Sammanfattningsvis ska polisen avskriva alla brott som kommer resultera i mindre än 3 månaders fängelse, eller som är kostsamma (=tar tid) att utreda, oavsett bevisläget. Samma bevis, som bensinmackarnas övervakningskameror, duger dock utmärkt när polisen ska utreda grova brott.

I princip alla smitningar på bensinstationerna är filmade med övervakningskameror och kan både spåras till en specifik bil, och därtill visa vem som tankade och körde vid tillfället. Rimligtvis är det mycket ofta ägaren eller någon i ägarens hushåll och det torde vara mycket enkelt att sätta fast en stor del av de ca 50 000 smitningar som branschen drabbas av årligen.

Dimmlich skriver:
"Ett skäl till varför polisen struntar i att utreda smitningsanmälningarna är den ändring i rättegångsbalken som gjordes 2013, helt utan mediernas bevakning eller allmän debatt. Denna ändring ger polisen rätt, och näst intill skyldighet, att lägga ner polisanmälningar som antingen kostar pengar att utreda eller där påföljden är mindre än fängelse i tre månader."
Och hemska tanke, svensk polis, domstolar och Kriminalvård skulle gå under om man faktiskt satte åt 50 000 bensintjuvar, även om det antagligen ofta handlar om samma individer. Några resurser för att faktiskt åtala och straffa finns som bekant inte.

Som motåtgärd vill Dimmlich att bensinstationsägarna ska kräva betalt av polisen när man vill ha övervakningsfilmer utlämnade för att utreda prioriterade brott. För då är helt plötsligt bilderna av beviskvalitet.
"Svensk Bensinhandel överväger att utge en rekommendation till landets bensinstationer att fakturera polisen 10 000 kronor för varje gång polisen önskar få ut videoklipp från våra medlemmars kamerasystem. Detta sker med stor frekvens över hela landet, då polisen vill ha material för utredningar i mer prioriterade ärenden. Materialet duger tydligen för grövre brott, men för vardagsbrott är upplösningen konstigt nog alltid för låg."
Förenklat är det alltså ofarligt att begå brott i Sverige, som ger mindre än tre månader i fängelse. Helt fritt fram. Polisen kommer inte ta i det med tång, utan oavsett bevis, skriva av brotten på grund av brott kan ej styrkas eller spaningsuppslag saknas.

För att mörka 50 000 brott visar det sig att polisen har tretton olika koder för smitningar, så en sammanställd bild inte går att få i den officiella statistiken.
"När Svensk Bensinhandel gick igenom 700 polisanmälningar i Stockholm hittade vi inte mindre än 13 brottskoder för smitningar. Detta omöjliggör korrekt statistik och mörkertalet för rättsväsendet blir därför enormt."
Frågan är om polisen som myndighet alls längre verkar för upprätthållande av lag och ordning eller skydd av medborgarna? Ansvaret ligger naturligtvis inte på de enskilda polismännen under en viss nivå i befältsstrukturen, de gör antagligen så gott de kan givet de direktiv de får uppifrån. Eller så slutar de helt enkelt och säger upp sig när de inte får sätta åt brottslingar. Kvar blir de som finner sig i situationen.

Den nya polisreformen leder nu till att ännu fler polisstationer stängs i polisens ambition att komma närmare folket. Bland annat drabbas nu även Lidingö av en norrlandisering, när polisstationen läggs ner. Istället ska polisen åka hela vägen från Kungsholmen för att ta buset i örat, och köra dem tillbaka till Kungsholmen för att förhöra. Så sent som 1987 invigdes polisstationen och Lidingö hade 45 egna poliser, rent av egna åklagare. Nu blir det noll, medan brottsligheten stiger med 10% om året på orten.

Man får se det positivt i att även centrala Stockholm får känna av det större delen av landet redan gjort. I Norrland blir det förstås ännu värre, när allt mer resurser koncentreras till Umeå, eller som det även kallas: trycka ut resurser till folket.

Svensk Bensinhandels idé om att kräva betalt för att ge polisen bevismaterial i andra utredningar kan med fördel överföras till vanligt folk. Alla som blivit utsatta för brott och fått polisanmälan nedlagd kan med fördel kräva den ekonomiska förlusten, inklusive förlorad arbetstid, i betalt för att vittna eller lämna in foto- och filmbevis i andra brottsutredningar. Blev din kostnad 10 000:- SEK vid ett vardagsbrott, t ex för en dyr cykel som försäkringsbolaget vägrade ersätta pga avskrivningstid sedan köp och den tid som gick åt för att ordna en ny cykel, begär 10 000:- SEK nästa gång polisen frågar dig om vittnesmål. Annars kan du väl bara svara "brott kan ej styrkas" eller "spaningsuppslag saknas".

Se även Axess TV med en paneldiskussion med titeln "Vi har ju ingen lokal - polis", där Krister Thelin, domare och tidigare statssekreterare i justitiedepartementet, totalsågar polisen, inklusive påtalar inavel medan de som styr över polisen från politiskt håll och polisledningen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

60 kommentarer:

 1. Hur ser lagrummet ut för att t.ex försäkringsbolagen går samman och skapar en privatpolis med syfte att få de största (läs de som orsakar bolagen mest kostnader) bakom lås och bom?
  Fast det kanske är naivt att tro att det skulle ha någon verkan. Det är förmodligen billigare för bolagen att bara höja premierna för att kompensera de ökade kostnaderna som anarki för med sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "största TJUVARNA" ska det stå..

   Radera
  2. De största tjuvarna är bankerna i USA och de är nog "too big to jail" :)

   Radera
  3. Tror inte det var någon av dem som snodde min sons cykel, eller som gjorde inbrott hos en granne nyligen.
   Men visst. Det går säkert att skylla på USA, judarna, Carl Bildt, NATO och EU här med..

   Radera
 2. Nolltolerans minskar brottsligheten, högtolerans förefaller öka den. Finns det någon utöver brottslingarna, vaktbolagen och larmsäljarna som vinner på detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag inte, använder bara cyklar som ser skruttiga ut, men är av kvalitet, nu för tiden. Tror det var -96 jag köpte en ny cykel. Den blev så småningom stulen.

   Radera
  2. De du köper har ändå passerat cykelhandlaren. En del stulna cyklar försvinner i alla fall ur kretsloppet (lämnar landet, slängs i en å etc).

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Det förklarar varför vår företagsstöld blev nedlagd 3+ gånger trotts att vi tillhandahöll plats för stöldgodset, identifikationsmetod, målvakt för företaget som hade stulit materialet, adress till företagets lager, hemadress till målvakten samt personuppgifter för personen i fråga som drev företaget som stulit vårt material.

  En patrull hade dock varit ut och intygat att stöldgodset fanns på adressen vi uppgav, men de hade inte befogenhet att göra något mer, det var utredaren tvungen att göra, som satt på polisstationen 5,3km längre bort.

  En JO anmälan skulle egentligen upprättats för länge sedan, men tyvärr har det fått låg prioritet pga annat.

  Finns det någon maxgräns på hur långt i efterhand man kan JO anmäla hanteringen av ett ärende?

  SvaraRadera
 5. Däremot lägger myndigheten energi och påhittighet med vapenlag och förordning på att avslå enhandsvapen. Iaf i VG. Jag är visst inte tillräckligt aktiv, trots aktivitetsintyg från klubben och uppåt 80 st skyttetillfällen senaste året. Jomenvisst... Skytte som folksport är antagligen borta om sisådär fem år då enbart en liten elit-klick kommer ha möjlighet att övervinna nuvarande mer eller mindre lagvidriga krav. Vi andra lär bli av med licenserna. Skjutbanorna tystnar och pistolskytte kommer enbart höras från våra storstäders ytterområden i alltmer ökande grad.

  SvaraRadera
 6. Politiseringen av Polisen är orsak till felaktig prioritering av brott. Självklart skulle alla vettiga poliser vilja att stölder utreds och har prioritet över åsiktsbrott. Det är ju dock svårt att förstå resonemanget, om Polisen rutinmässigt lägger ned bensinsmitningar och butikstillgrepp, då dessa ju ofta är organiserade, och straffvärdet för återupprepade organiserade stölder torde överstiga 3 månaders fängelse.

  SvaraRadera
 7. Konsten för att få polisen att ingripa enligt bekanta som haft problem med att polisen "för tillfället inte har några resurser att avdela" när de ringer in och anmäler ett pågående inbrott är att "uppgradera" brottet. Anmäl till operatören att du avser att göra ett envarsgripande då fängelse finns i straffskalan, även om du kanske inte på riktigt avser att gripa förövaren, och att du därefter återkommer. Vips så finns en avgörande risk för att ett brott mot liv och hälsa kommer att äga rum och polisen finner resurser som skickas till platsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska man inte annars säga att "det ser ut som han har en pistol"? Så kommer hela piketen och allt. Sedan "såg man fel".

   Radera
  2. Det kan nog fungera i många fall. Vid inbrott i obebodda byggnader på landsbygden är det kanske lite mer tveksamt.

   Radera
  3. Ny sport i USA är f.ö. "swatting", man ringer och rapporterar in ett grovt brott i någon annans hem, så piketen rycker ut.

   Högsta poäng om någon blir ihjälskjuten...

   Var nån esportare som livestreamade en match hemifrån när han råkade ut för det, var tydligen en konkurrent som ville se till att de förlorade matchen...

   När får vi se det i sverige?

   Radera
 8. Vad förväntar vi oss? Att polisen ska utreda lite småsnatterier som att tanka utan att betala. Att de ska utreda eventuella misshandel. Polisen ska bara beskydda politiker, högt uppsatta direktörer och konstnärer som målar mohammed som hund. Om ni vill ha en förändring på riktigt kan ni inte rösta på etablerade partier som fullständigt pissar på er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Polisen skall absolut beskydda konstnärer och folk som säger saker som gör att andra vill slå på dem. Om det försvinner blir statens våldsmonopol synnerligen värdelöst.

   Radera
  2. Och sen kommer anmälan till arbetsmiljöverket om livsfara i arbetsmiljön?

   Jag är smått förundrad över hur yrkesgrupp efter yrkesgrupp lyckas undkomma att faktiskt utföra det jobb de är anställda för.

   Radera
 9. Vi behöver ett program typ efterlyst-där de som filmats kan läggas ut och få allmänhetens ögon på sig!
  För det är vi som betalar tankningarna på ett eller annat sätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Följt av ett program där vi kan se pöbeln utdela lämpligt straff till de förmodade förövarna? Jag skulle titta!

   Radera
  2. Eller varför inte kameror som finns vid inpasseringen till Stockholm. Samt direkt kopplat till kronofogden!
   Eller små ampuller som kan aktiveras om bränslet inte är betalt och som gör att bränslet blir olämpligt för maskinerna. Socker för bensin!

   Radera
  3. Kanske en affärsidé att starta internetsida där folk kan lägga ut bilder och filmer på begångna brott? Fast det är väl brottsligt i Sverige...

   Radera
 10. Räknar man med att varje tankning som smitarna gör lågt räknat kostar 500:- x 50000 smitningar har vi 25 miljoner kronor i stöldvärde. Förövarna är säkert brottslingar med annan verksamhet på programmet och här finns då stora möjligheter att identifiera och fånga tjyven för inlåsning. Samhället skulle göra en vinst om banditen hålls borta från gatan för ett tag.

  Om det skulle ske ett bankrån där man kanske har turen att komma över 50000:- i byte så är varenda Kling och Klang i halva landet engagerade i vägavstängningar, helikopterflygande och annat kul i flera dagar.

  Prioriteringarna är minst sagt konstiga.

  Försäkringsbolagen borde kunna driva både brandkår och polis, poliser då för att lösa stölder och annat som berör ersättningar som försäkringsbolagen skulle betala ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om alla företag som kör med fakturabluffar. Det tragiska är väl att iom att polisen inte längre gör sitt jobb så är det mer och mer riskfritt, samtidigt som alla som råkar ut för det inte kan andas ut ordentligt förrän man gått till rätten med det.

   Se exempelvis varningsinfo.se, massor med fakturaskojare (kända sådana dessutom, på varningslistan), som stämmer företagarna i tingsrätten för att få betalningsföreläggande. Vi har en nu som har aviserat stämning mot oss, jag har sparat allt, så jag kommer bestrida i tingsrätt, ska bli ett intressant litmustest av rättvisans kvarnar.

   Men det intressanta är att det faktiskt är lagligt att kräva en bestriden skuld i 10 år, makalöst. Du behöver alltså spara alla förehavanden med ev bluffbolag i 10 år innan du kan känna dig säker, och bokföringen behöver du bara spara i 7 år...

   Nej, landet håller på att gå åt helvete.

   Radera
 11. Staten väljer verkligen vilka brott som ska beivras...

  En bekant ska in på rättegång i Tingsrätten för att han lämnat in bokföringen i december, dvs fem månader för sent. Revisorn har intygat att bokföringen är helt i ordning, men det räcker inte. Förhoppningsvis klarar han sig undan fängelse, men dagsböter lär det bli, han gissade på ca 30 000 kronor i böter. Karln är inte ett skvatt kriminell, han är bara sent inne med papperen, ändå kan han dömas till samma straff som om han hade misshandlat någon så hårt att offret blev invalidiserat.

  Samtidigt så lägger polisen ner utredningen över "mängdbrott", som drabbar enskilda hårt. Trots att att bevis finns i form av film och allt möjligt annat.

  Jag blir förbannad när jag hör sånt här. Jag känner inte igen Sverige längre. Hur blev det så här? Vad ska jag rösta på för att få Sverige på rätt köl igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar tålamod, medlemskap i något parti och att påverka inifrån.

   Radera
  2. Dr Hedge har rätt, Sverige går ej att känna igen. En sak är säker, jag kommer aldrig någonsin att rösta på de partier (SMPVKDMCFP) som bär ansvaret för denna vidriga utveckling.

   Och värre kommer det att bli, var så säker.

   Radera
  3. Sorry, men jag tror det är få brottsoffer som får 30k av gärningsmannen då vederbörande ofta saknar utmätbara tillgångar.

   I domarna brukar stå:
   Den tilltalade åläggs att betala en avgift på 500 kr enligt lagen (1994:419) om brottsofferfond.

   Radera
 12. Ett typexempel på att politikerna inte bryr sig, de får lön och skydd, ändå.

  Som jag skrev på annan sida. Vi har nog den mest förtryckande och utsugande regimen någonsin i Sverige.


  SvaraRadera
 13. Och så tror moderatledningen att valförlusten berode på jobben, välfärden och för lite feminism. Man häpnar.

  Nulli secundus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moderatledningen? Dom är i fjällen.

   Radera
  2. Ja, vi vet var moderatledningen är, men vad som är intressantare är att vi inte har en jävla aning om var regeringen är. Skrivs ju ingenting om vad de (inte) gör just nu.

   Fan, trots att de inte ens är vid makten så bevakar pressen fortfarande alliansen som om de vore det, och regeringen är helt osynlig, man skulle kunna tro att valet aldrig ägt rum.

   Radera
  3. T.o.m. vår enda kvaravarande opposition får mer uppmärksamhet än regeringen.

   Radera
 14. Det var ju faktiskt ett polisbefäl i Uppsala som tog en bensinsmitning häromåret på allvar.

  Han dömdes för tjänstefel. Så kan det gå. Signalerna tycks ha gått fram till resten av polisorganisationen, så nu skrivs ärendena snabbt av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den med broöppningen?

   Radera
  2. Ja.

   Det är den inte minst allvarliga effekten av att polisen kapar hörn och släpper undervegetationen - de som fattar operativa beslut ställs allt oftare inför antingen-eller situationer.

   Dvs Antingen öppna bron eller låta dem löpa. Antingen hålla fast nioåringen på Malmö C eller låta honom löpa.

   Sådana "val" får den effekten att en del tröttnar och söker sig till andra yrken. Men en liten del ser inte problemet utan tar sådana beslut utan att bry sig nämnvärt. Vi får då en drift i organisationerna mot råare maktutövning.

   Att släppa småbuset/undervegatitionen är ett humanekologiskt experiment inom poliskåren som bara kan sluta olyckligt.

   Om vad det är för människor som trivs i "stoppa-till-varje-pris" eller "låt-löpa", se Spårvagnsproblemet, fall 2

   http://bigthink.com/big-think-tv/are-you-a-psychopath-take-the-test

   Radera
 15. Tyvärr är det väl så att just sån t här agerande från statsmakterna, i ett ämne där statsmakten ska prioritera medborgarnas skydd, bildas en grogrund för medborgargarden. Och statsmakterna kommer att bli väldigt förvånade när dom upptäcker faktum.

  SvaraRadera
 16. Det absolut enklaste, istället för att gråta ut i media, är att ta betalt innan bensinen kommer ut ur pumpen.

  Det är bara att inse att samhället inte kan hålla bensinbolagen under armarna med en egen polisverksamhet som utreder deras korkade bensinförsäljningsmetoder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur svårt kan det vara att införa förskottsbetalning? Jet mf.l. har ju haft det i massor med år innan tankkorten gjorde sitt intåg.

   Radera
  2. Eller också strävar man mot ett hederligt samhälle där du kan ställa dina produkter på ett bord och ta emot betalningen i en burk.

   Radera
  3. +1 på kgb35

   Radera
 17. Tänkta göra ett försök att angripa problemet ifrån en annan vinkel och förhoppningsvis leverera lite perspektiv.

  Bensinsmitningar på bensinmackar består i princip uteslutande av att gärningsmannen förskottstankar bensin och därefter helt enkelt kör ifrån platsen utan att gå in i butiken och betala för bensinen.

  Ett annat helt revolutionerande förslag på lösning är att bensinmacken istället vänder på steken. Först betalar man för det drivmedel man avser tanka, därefter tankar man för betalt belopp. Inte mer jobb för varken kund eller bensinmack. På detta sätt omöjligör man aktuell brottslighet samtidigt som man frigör polisiära resurser till att utreda annan vardagsbrottslighet. När jag faktiskt läste aktuell artikel så visar det sig att aktuellt förslag redan levererats vid ett stort antal tillfälle dock utan gehör.

  Polisen vädjar tydligen vid flera tillfällen årligen under många år om förskottsbetalning men för att citera Robert Dimlich i hans egen debattartikel.

  "Polisen kontaktar Svensk Bensinhandel ett antal gånger om året och uppmanar branschen att ta betalt i förskott eftersom de inte kan hantera alla polisanmälningar. Detta kommer antagligen att ske förr eller senare, men det kan aldrig vara polisens sak att forma svensk näringspolitik. Vänligen fokusera er på polisiära uppgifter."

  Nej det är uppenbart bättre att polisen skall lägga stora resurser på att utreda 50000 brott som med en så otroligt enkel åtgärd som förskottsbetalning istället för förskottstankning hade kunnat förebyggas. Lite syrligt är nog ganska många polischefer sugna att påpeka att enkla brottsförebyggande åtgärder i högsta grad ÄR att beteckna om en "polisiär uppgift".

  SvaraRadera
  Svar
  1. duh, skrev precis samma sak som svar till inlägget ovanför.

   De flesta jag känner tankar med kort, kan inte riktigt se det affärsmässiga med att tillåta kassakunder att tanka innan betalning längre.

   Radera
  2. För mig som kund är det väl enklare att först tanka sen betala och därefter åka iväg. Annars blir det ju ett moment till. För övrigt skall väl inte krimos sätta dagordningen.

   Radera
  3. Det blir betyligt längre köer med förskottsbetalning. Finns alltid någon inne på macken som skall ha mosbrickor special, eller lämnar tillbaka en släpvagn med någon skada eller sjall lämna in en paket till DHL etc etc.

   Under tiden måste man låsa bilen, annars blir den snabbt tömd.

   Radera
 18. såg att mriowrisk hann före ;)

  SvaraRadera
 19. Lidingö är väl rätt enkelt att försvara vid behov.
  Varför inte en privat lösning med checkpoint vid bron och ett par svarta helikoptrar. Sverige år 20xx?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför inte införa lite gammaldags moral och lite vanor från USA, såsom 2nd amendment, så att brottslingar måste tänka två gånger innan de rånar

   Radera
  2. Det låter alldeles för vettigt för att vara realistiskt?!

   Radera
 20. Svenska staten är svenska folkets största fiende. Den försöker aktivt att förinta folket genom massinvandringen. Polisen används som så att just de etniska svenskarna skall hållas på mattan och inte göra uppror mot staten. Det kommer bara bli värre och värre - tills förhoppningsvis de etniska svenskarna får nog och sätter stopp för svenska staten. Hur kan vi tåla all skit?

  SvaraRadera
 21. Brottslighetsökningen på Lidingö sammanfaller med de transylvanska tiggarmunkarnas ankomst i gatubilden. Problemet är likartat i Norge.

  SvaraRadera
 22. Ang snuteriet på L-ö (eländet har hållit på ett tag).
  <a href="http://lidingosidan.se/debatt/debatt-omorganisera-narpolisen/>Ord och inga visor</a>
  Token Paul Lindquist har fö den grandiosa programförklaringen på sin blogg "Lidingö – Sverige – Världen" vilket kan tyda på ett visst ointresse för kommunens väl. Numera dock ersatt av en som har ett krångligt namn efter någon form av intern strid.

  SvaraRadera
 23. Fri fart förbi fartkameror då för det krävs ganska våldsamma fortkörningar innan fängelse är aktuellt som straff?

  Nej, det är ju förstås skillnad på trafikpoliser som tydligen har alla resurser i världen att jaga Svensson med blåslampa. Jag tycker nog att det borde ske en omfördelning inom polisen med förflyttning av trafikpoliser till att bli ordningspoliser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bitter, much? Prova att hålla hastigheten istället.

   I själva verket är det extremt ovanligt med poliskontroller i Sverige. Skulle t ex 50% av poliserna ha yttre tjänst och 50% av tiden (i brist på annat) ägna sig åt trafikkontroller, så skulle du blivit av med körkortet för länge sedan. Betydligt tätare kontroller i många andra länder.

   Radera
  2. Vilka länder?
   Ja, vilka vägar skulle man kanske tillägga.
   Egentligen bara vid gränserna man kan möta poliser.
   Dock utan kamera.

   Radera
  3. Corny, Ja jag är bitter på samhället i största allmänhet så trafikpoliserna behöver inte på något sätt känna sig utvalda och hedrade av föregående inlägg.

   Radera
  4. Jag ser civilpoliser ta fortkörare flera gånger per år. Poliser som gör random kontroller på vanliga bilister och lastbilar ser man flera gånger per månad. Ibland råkar man ut för det själv också.

   Radera
 24. Det bakomliggande problemet med att polisen inte kan lägga tillräckliga resurser på att lösa lagbrott är, som jag ser det, att vi har fått för mycket kriminalitet i Sverige. Enligt UNODC hade Sverige intill år 2011 flest polismälningar per 100000 invånare för följande brott i EU:

  * våldtäkt
  * misshandel
  * sexualbrott
  * sexuella övergrepp mot barn
  * narkotikarelaterade brott

  På listan över flest personrån låg Sverige på femte plats inom EU.

  Mellan 2003 och 2011 har det skett en ökning av polisanmälningarna för samtliga nämnda brott. Sverige sticker ut även här i en EU-jämförelse, ty endast Sverige har en genomgående negativ brottsutveckling över tid, vad jag har kunnat se.

  Mitt förslag för att minska brottsligheten i Sverige är då att upprätta ett skalskydd runt Sverige eftersom brottsligheten i många fall är gränsöverskridande. I praktiken innebär det att Sverige måste gå ur det dysfunktionella och tillväxtförlamade EU och gå ur Schengen, samt upprätta tullkontroller vid gränsen. Därmed uppstår en win-win-situation som är otroligt lätt att räkna hem. Mot att avstå att betala EU-medlemsavgiften, som 2015 kommer att kosta ca 40,5 GSEK, blir svenska staten av med en stor kostnad som istället kan gå till viktigare saker, t.ex. tull.

  Rätt utformad kommer tullen att reducera flödet av kriminella och smuggelgods över nationsgränsen. Polisen ges då ett fundament för att få en realistisk möjlighet att rensa bort de kriminella som skapar den sociala oron i det svenska samhället. Det kan dock ta några år, eftersom Sverige är så allvarligt drabbat. Vi måste vara dock positiva! Rättsvårdande myndigheter ska också kunna dra in det svenska medborgarskapet för vissa kriminella.

  Mitt förslag innebär också att den föga bevakade bilbron över Öresund kan räknas hem samhällsekonomiskt. Just nu är den en samhällsekonomisk belastning, som jag ser det, eftersom bilbron fungerar som en kriminell pulsåder, som gynnar brottsligheten och dvärgbandmaskutplanterandet i Sverige.

  SvaraRadera