Cornucopia?

2015-02-02 08:01

Ny svensk aktietidning

Det har lanserats en ny svensk aktietidning, Värdepappret. Bakom tidningen ligger ett antal aktiebloggare, och tidningen ges bara ut på nätet.


E-tidningen ska komma ut tolv gånger om året och det första numret hittar ni gratis som PDF här.

Bloggarna bakom tidningen är Erik Mossinger på Äga min tid, Kenny Granath på Aktiefokus, Tom Mäkelin på Irvings investeringar och Andreas Larsson på Småbolag & Undantag.

Fokus ligger stenhårt på värdeinvestering, dvs fundamental analys för att upptäcka undervärderade bolag, främst småbolag.

Prenumeration kommer kosta 1500:- SEK om året, och som en renodlad aktietidning är detta förstås avdragsgillt som förvaltningskostnaderi deklarationen.

Det är intressant när bloggar går åt andra hållet i mediakrisens Sverige och alltså startar en betaltidning. Huruvida det hela kommer bli en fantastisk succé eller inte återstår förstås att se. Det svåra är rimligtvis att locka till sig småsparare som vet-bäst-själv, men det finns förstås en möjlighet. Samtidigt är kostnaden för E-tidningen främst skribenternas arbetstid, till skillnad mot en tryckt tidning.

Ingen form av ersättning har utgått för detta inlägg, som är helt skriven av mig på eget initiativ och alltså inte är reklam.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

8 kommentarer:

 1. Man bör inte lyssna för mycket på investeringstips från någon som behöver sälja dem till dig.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar blogg-formatet mycket mer än en månads-tidning, så för mig är det mest en lite sorglig känsla att bloggar jag följt i flera år nu lagt ned :(

  SvaraRadera
 3. Fast grejen här Martin är ju att dessa skribenter själv investerar i det de rekar och är öppna med om de gör/inte gör det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Men varför behöver de ta betalt?

   Det lustiga(?) jag försöker poängtera är att de endast har incitament att ta betalt om deras tips inte är värda något!
   Om tipsen var värdefulla borde de själva tjäna tillräckligt med pengar på dem. Vår vän Warren B har väl ett citat som är något i närheten.

   Inte spot on, men:
   "Wall Street is the only place that people ride to in a Rolls Royce to get advice from those who take the subway"

   Radera
  2. Det är väl inte "tips" dom säljer utan grundliga analyser. Att paketera och ta betalt för x timmars man jobb man ändå gör är väl inte fel. Tror dock att dom lagt sig lite för dyrt.

   Radera
 4. Åja, underskatta inte behovet hos alla vet-bäst-själv att höra vilka dumheter alla andra som inte fattar nåt kommer med...

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det var extremt jobbigt att läsa. Tyvärr har jag inte tid att plöja igenom boktexter med analyser, även om det kanske är så man borde göra när man investerar...

  Får väl önska dom lycka till, men tror det blir ett svårsålt format.

  Om de är så framgångsrika investerare borde det finnas mer pengar där.

  SvaraRadera
 6. Tror det finns många som handlat aktier på ren rekommendation från lundaluppen, ägamintid, aktiefokus, etc. Och som kanske blivit lite beroende av dem?

  Tycker det är helt rätt att ta betalt. Visst, dom bör även tjäna på sina investeringar, men varför inte tjäna lite extra vid sidan av?

  SvaraRadera