Cornucopia?

2015-02-28 14:46

Migrationsverket begär lika mycket ytterligare pengar som Försvarsmakten inte fick

Migrationsverket begär nu ytterligare 18 miljarder SEK de kommande åren, ovanpå de 48 miljarder SEK man begärde i somras. Summan 18 miljarder är intressant, då det är ungefär samma summa som Försvarsmakten begärde för att klara de uppgifter de ålagts  av regering och riksdag. När Försvarsmakten begärde pengarna var det tomt i ladorna.


Migrationsverket skruvar upp sin prognos ytterligare och förväntar sig nu ännu fler asylsökande än man gjorde i somras. Därav ett behov av ytterligare pengar, fördelat på fem år. Tidigare 48 miljarder skulle gälla i fyra år. Aktuell siffra är nu 350 000 asylsökande, 350 000 sängar som inte finns, och sedan tillkommer anhöriginvandring i okänd omfattning. 2014 var anhöriginvandringen (alla kategorier) ca 50% av antalet asylsökande. Det skulle tala för 525 000 flyktingar med anhöriga i aktuell prognos de kommande åren. 525 000 sängplatser finns inte heller och någon annan plan än att upprätta Kaplanslum finns inte. Inte heller finns skolor, lärare, vårdcentraler, läkare, sjukhus, psykologer, tandläkare, poliser, tingsrätter, fängelser, vatten, avlopp, kraftverk, inhemsk jordbruksproduktion, tolkar mm till 525 000 personer. Ytterligare flyktingar har nu vägrat kliva av Migrationsverkets buss, då de inte tycker flyktingförläggningen duger (Public Service/SVT).

Beskedet härom veckan var att det nu är tomt i ladorna när Försvarsmakten knackade på dörren. Nu knackar Migrationsverket på samma dörr och konstaterar att de behöver mer pengar för att uppfylla det de ålagts av regering och riksdag.

Som jag skrev i förra blogginlägget rusar nu svenska marknadsräntor. Sedan Försvarsmakten fick nej har kostnaden för svenska staten att låna ytterligare pengar ökat markant, även om priset på pengar fortfarande är väldigt lågt. Stigande marknadsräntor gör dock ladorna ännu tommare.

Återstår nu att se regeringens svar. Något politiskt motstånd får de förstås inte, då alliansens partier via decembersveket lovat att passivt stödja regeringen i alla frågor som kostar något. (Sd) kanske gnäller lite, men saknar i o m decembersveket alla möjligheter att påverka besluten just nu.

Däremot är inte svenska väljare korkade. När alla sektorer i samhället, inte bara Försvarsmakten även om det var ett konkret aktuellt exempel, skriker efter mer pengar men ladorna gapar tomma, så är det inte bara försvarsvänner som kommer se hur Migrationsverket som myndighet får alla pengar de begär.

Tänk om Skolverket skulle begära 48 + 18 miljarder av svenska staten för att rädda svenska skolan? Skulle ladorna gapa tomma då? Eller Socialstyrelsen? Eller Försäkringskassan?

Så sent som den 18:e februari föreslog Schibsted/SvD:s Sanna Rayman att Försvarsmakten skulle använda Migrationsverkets brevpapper. Nu får vi se om det hade fungerat.

Viktigt är att understryka att de som flyr till Sverige inte gör något fel. De gör det bästa de kan av en fruktansvärd situation, och flyr. Det går alltid bättre för den som flyr från en krigszon än för den som stannar kvar. När det svenska erbjudandet är permanent uppehållstillstånd, till skillnad från de allra flesta länder på jorden, och flyktingsmugglarna har mycket glassigt säljmaterial om hur bra man får i Sverige, så är det inte konstigt att man söker sig hit. Att verkligheten sedan inte motsvarar säljmaterialet är en annan sak. Vid det laget har flyktingsmugglarna redan fått betalt för länge sedan.

Poängen för svensk del är att det helt och hållet saknas planering för ett mottagande i denna omfattning. Siffran får inte diskuteras, trots att det helt enkelt inte finns samhälleliga resurser att hantera detta, speciellt inte när större mängder flyktingar utan förvarning dumpas på småorter som helt saknar dimensionerad infrastruktur eller samhällsservice. Ett system som bevisligen inte fungerar ska stressas ännu mer. De enda som gynnas av detta är förstås Sverigedemokraternas opinionssiffror och Bert Karlssons och liknande profitörers plånböcker.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

88 kommentarer:

 1. Kosovo töms på folk som söker sig hit. De söker men får inte asyl eftersom de saknar skäl. Men under tiden deras ansökningar hanteras skall de bo här.
  Alla andra länder ger dem snabbesked.
  600 Marockoynglingar söker sig hit. De flesta får inte stanna. Men under tiden de utreds så skall de bo här.
  Osv Osv.
  Ineffektivt och inhumant!

  SvaraRadera
 2. Den humanitära stormaktens ledare börjar få riktig hybris.

  SvaraRadera
 3. Slutsats: De styrande politikerna har bestämt att Sverige inte ska försvaras, utan ockuperas.

  Sedan tycker jag inte att de som kommer hit och söker asyl ska kallas för flyktingar. Vi vet ju inte ens vilka de är, då 95% +- saknar identitetshandlingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med "flyktingar" stämmer nog inte i många fall

   Varför inte göra som vi brukar och anamma engelska benämningar på saker?

   "Alien" skulle väl passa de flesta som kommer hit och söker asyl


   "In law, an alien is a person in a country who is not a national of that country,[1] though definitions and terminology differs to some degree."

   Från Wikipedia:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Alien_(law)

   Radera
  2. Främling...vad döljer du för mig...

   Carola

   Radera
 4. Hej

  Något är fel i gamla Sveas rike...mycket fel.

  Jag har bod i över trettio år ny i landet Svea, men något har slagit slint över hela linjen under tiden (och nej, det är inte mitt fel :-))

  SvaraRadera
 5. Systemet är så trasigt att det inte ens är lönt att diskutera längre. Bristerna har påtalats i många år men ingenting har gjorts. Allt på grund av prestige...

  SvaraRadera
 6. Abapapapap. Nu känns det som du fiskar i grumliga vatten, Lars.
  Farligt nära flirt med brun unken 30-talsdiskurs. Fy f-n!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jörgen

   Även om det kanske fiskas här, så är siffrorna som de är.

   Kan bara se en grund i det hela: Sveriges lönar är för höga och mha "billig" arbetskraft skall dessa sänkas.
   All prat om "humanitet" är inte trovärdigt utan bara rent och skärt "skitsnack".

   Det finns en agenda, helt klart, när man ser med vilken frenesi man försöker pådyvla svenska folket denna enorma kulturkocken som pågår.

   Något är mycket fel i landet!
   Påhejat av det till synes folkföraktande styrande skiktet som inte ens klarar av att "skänka rent vin i bägaren".

   "Sveriges" tid är förbi, det är bara att inse.


   Radera
  2. Sveriges tid är bara förbi om det blir annekterat och nedbrutet av en maffiastat som Ryssland.

   Tillsvidare är och förblir Sverige en relativ stormakt och spjutspets på många områden. Och det gäller även flyktingmottagning. Vi är faktiskt bäst på det mesta, även om många gnäller, vilket även det är en typisk svensk kulturyttring (som vi förmodligen även där är världsbäst på).

   Sen är ju Sverige liksom de flesta länder uppbyggt av invandrare. När inlandsisen drog sig tillbaka befolkades Sverige av invandrare söderifrån. Så har det varit sedan dess och så kommer det att förbli.

   Radera
  3. @Neo: Men det där med inlandsisen är ju irrelevant. Immigration handlar om resurser. Finns det någon som har problem med om det kommer invandrare som köper mark och bygger hus här? Har med sig tillräckligt med pengar för att kompensera sjukvård, skola, avlopp? Som Ron Paul (har för mig, kan även vara Milton Friedman) säger: det var inget problem med invandringen till USA fram till 1914. De flesta tycker det var bra (ja, inte indianerna då som fick sin mark exproprierad och sitt sätt att leva utraderat, men... man kan ju inte tillfredsställa alla.) Hur som, de som kom till USA innan 1914 hade med sig sin egen hacka och spade och köpte billig jord av staten (som alltså var exproprierad). Om svensk migrationspolitik hade sett ut på det sättet, så hade det varit mindre gnäll. Ja, utom från dem som får sin jord exproprierad, men, som du säger, Sverige är bäst på gnäll!

   Radera
  4. Amerika är ett bra exempel på hur det kan gå.

   Nordamerika: Man uppmuntrade och gav bort mark till invandrande bönder. Äganderätten garanterades av staten. En nästan kommunistisk tanke. Nu kommunisternas hatobjekt nummer ett.

   Sydamerika: Utsedda överhögheter tilldelades land och förslavade befolkningen samt blev osannolikt rika. Äganderätten garanterades för överhögheten. Nu kommunisternas älsklingsobjekt.

   Så kontentan är att kommunister borde prisa det kommunistiska nordamerika och skälla på det kapitalistiska sydamerika, Men ni gör precis tvärt om. Är inte det ett bevis på att kommunister är: A) efterblivna, B) aliens?

   Radera
  5. Sen kan man även observera hur det gått för dessa kontinenter.

   Nordamerika är världens enda supermat, med världens enda reservvaluta.

   Sydamerika är världens rövhål efter Ryssland.

   Radera
  6. @Neo Cortex: kontentan är snarare att du missförstått vad kapitalism och kommunism är.

   Att individens äganderätt till sin egendom garanteras av staten är inte på något sätt kommunistiskt. Kommunismen innebär tvärtom att allt ägs av staten, individen har ingen äganderätt till någonting.

   På samma sätt har överhöghetens förslavande av befolkningen ingenting med kapitalism att göra.

   Radera
  7. Med kommunistiskt menade jag förstås att man delade ut tillgångarna till folket, till invandrarna. Det kan knappast missförstås även om du gör en heroisk insats, vilken jag gratulerar dig till. Sällan har någon tagit i så från fotknölarna för att fantisera ihop en alternativ verklighet som du.

   Radera
  8. Återigen, det är ingenting kommunistiskt med att dela ut tillgångar/äganderätt till folket. Kommunism innebär som sagt att staten/kollektivet äger allt, individen har ingen äganderätt till någonting.

   Radera
  9. Unknown, du kan uppenbarligen inte se helheten. ADHD kanske. Eller möjligen efterbliven.

   I vilket fall fokuserar du helt omotiverat på små detaljer, precis som en psyops som vill vilseleda diskussionen.

   Men grundfrågan kvarstår dock, även om du försöker att vilseleda med skenmanövrer.

   Förklarar gärna varför USA är världens supermakt med världens reservvaluta när det kommunistiska Ryssland och dess derivat är världens rövhål.

   (Sorry kände mig tvungen att ta till USA-argumentet)

   Radera
  10. Att USA grundades och byggdes på individens rättigheter, och att dessa rättigheter, som t.ex. den privata äganderätten, är den totala motsatsen till kommunism ser jag inte som "små detaljer", snarare väldigt viktigt och grundläggande.

   Men eftersom du slutade att föröka argumentera och övergick till personangrepp så antar jag att du håller med, och erkänner att du hade fel. Du har i allafall uppenbarligen inga motargument mot detta.

   Radera
  11. *försöka* argumentera ska det vara så klart.

   Radera
  12. Unknown, tanken att man delar ut land till folket och verkligen gör det, är den kommunistisk eller inte?

   Jag medger att jag inte har helt koll på vad som är kommunistiskt eller inte, för det verkar vara lite dagsfärskt, så jag får gå på grundprinciper.

   Men min argumentation borde du kunna hantera även om du känner att jag gjort personangrepp. Jag har faktiskt bara givit dig information om hur jag upplever dig, som lätt efterbliven. Du kan ge mig information om hur du upplever mig.

   Jag lovar jag kommer inte att fängsla dig, halshugga dig, eller ens kröka ett hår på dig. För till skillnad mot kommunister och terrorister känner jag mig helt trygg i min tillvaro.

   Radera
  13. Svaret på din fråga är mycket enkel. Delade man ut land till folket i t.ex. det kommunistiska Sovjetunionen, eller upphävde man den privata äganderätten och kollektiviserade jordbruket? Du kan alltid Googla svaret om du inte redan vet.

   Radera
  14. Unknown, du undviker grundfrågan som handlade om USA (som ni kommunister alltid tar upp), inte om det kapsejsade Sovjet.

   Varför blev USA supermakt medan Sovjet kapsejsade och alla uttalat kommunistiska länder blev rövhål där bara de mest bisarra varelser vill tillbringa tid?

   Unknown, jag vill inte förnedra dig i onödan, men du är faktiskt efterbliven.

   Radera
  15. Jag undrar vem som är efterbliven? Jag undviker inte USA, mina tidigare kommentarer handlade om att jag inte håller med dig om att USA i grunden är kommunistiskt, eftersom det faktum att de som invandrade dit fick en bit land inte på något sätt är kommunistiskt, då privat äganderätt går emot den kommunistiska ideologin.

   Varför USA lyckats, och de kommunistiska länderna misslyckats är en helt annan fråga som jag inte ens berört. Men svaret borde vara rätt uppenbart. Fria, kapitalistiska marknader är ekonomiskt överlägsna den kommunistiska/socialistiska, centralplanerade planekonomin.

   Radera
  16. Så bra, då är vi överens. Intet mer att tillägga. Våra verkligheter har mötts i ett sprudlande ett tack vare Cornus välvilliga blogg.

   PS
   Du kanske inte är efterbliven trots allt;-)

   Radera
  17. @Kap Horn

   Det stämmer att pratet om "humanitet" är skitsnack. Om man var human så skulle man måna om att de som mest behövde hjälp var de som fick den.

   Det skulle bland annat innebära noggrannare kontroll av identitet för att säkerställa grad av hjälpbehov samt att mer resurser satsades närmare oroshärdarna där man kan hjälpa fler med större behov.

   Nej, hela cirkusen är uppenbart en stor bluff som syftar till helt andra mål än humanitära sådana.

   Radera
  18. * Vad hände nu! vaknade just, tydligen inget, back to sleep *

   Radera
  19. Haha Neo Cortex är stupfull igen. Inte för att det gör någon större skillnad vad kvalitén på hans kommentarer anbelangar som alltid håller rövhålsnivå utan det märks fastmera på agressiviteten...

   Radera
  20. @Neo

   Finns bara ett sätt att sluta göra bort sig när man är full och det är att sluta dricka..Helt.

   Annars kommer det att hända igen.

   Men man tror alltid att det bara är att skärpa till sig, dricka lite mindre och låta bli att göra om det, jag provade nog tusentals gånger innan jag fattade att just i det fallet så funkar det inte. Jo det kan funka 9 ggr av 10 men vad hjälper det?

   Alltså slutade jag att dricka helt, vilket inte funkade utan hjälp av 12-steg.

   Radera
 7. Sverige sägs vara vinnarlandet pga alla de välutbildade flyktingarna som kommer hit. Så här ser det ut när man synar politikernas lögner.
  http://www.tino.us/2015/02/kolumn-i-realtid-intervjuad-av-dansk-radio24syv/

  Går inte politiker att ställa till svars när man blåljuger för svenska folket?
  Lär också behövas minst lika mycket pengar till skolväsendet, som till Migrationsverket. Hur ska den havererade skolan annars lösa problemet med de lågutbildade flyktingarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att jämföra vad Tino skriver med Lövens, Fridolins och Romsons floskler, senast ur DN debatt 19/2.
   Inte osant men inte heller en nyanserad bild.

   "Många av dem som kommer till Sverige är i yrkesaktiv ålder, har en utbildning, många gånger en högskoleutbildning, och yrkeserfarenhet. Precis som med invandringen från Latinamerika, Mellanöstern och Balkan på 80- och 90-talet, så kommer Sveriges flyktingmottagande att leda till nya kollegor, grannar, vänner och familjemedlemmar som är med och bygger Sveriges välstånd. I den globala ekonomin är det en konkurrensfördel att ha goda kunskaper om regioner, och kulturer, och språk, inte minst för ett exportberoende land som Sverige."

   Radera
  2. Just grannar i citatet ovan är ju lite lustigt efter att ha läst Expressen idag.
   http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/stoppa-is-folk-fran-att-trakassera-forortsbor/

   Radera
  3. Man får kasta nätet vitt och brett. Får man bara en Nobelprisvinnare har man gått med vinst.

   Tänk om Einstein hade valt att emigrera till Sverige...

   Radera
  4. Luise Meitner kom ju hit, men blev ganska styvmoderligt behandlad tror jag.

   Radera
  5. Och den enormt stora men sköra själen René Descartes dog efter en kort tid i det svenska klimatet. Importerad av drottning Christina, en av våra större personligheterna genom tiderna.

   Radera
 8. Vad händer om migrationsverket får 0:- i utökade anslag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omöjligt utgång. Om försvaret, skolan mfl saknar anslag för sin verksamhet märks det ingenstans på kort sikt och personerna som omfattas av verksamheten har fortfarande uppvärmda lokaler att hålla till i och ägna sig åt mer eller mindre produktiva aktiviteter eller i värsta fall stanna hemma. Står några tusen flyktingar utanför migrationsverket måste de inhysas, utfodras och vårdas minst intill dess att de får avslag. Det är helt enkelt ofrånkomligt att ge Migrationsverket de medel de behöver annars dör folk vilket anses omodernt.

   Radera
  2. En möjlig lösning är att sänka standarden i takt med flyktingströmmens ökning.

   Att öka flyktingmottagandet på ett sätt som är omöjligt att upprätthålla tills samhället jag bor i går sönder är en utveckling som jag lindrigt uttryckt ogillar.

   Radera
  3. Ser inte riktigt att det heller är möjligt. Redan idag används gamla repövningsläger, jfr grytan, för inhysning i migrationsverkets regi. Byggnader med lägre standard än så finns inte i Sverige om inte lokaler ej avsedda för boende så som industrilokaler, ladugårdar mm börjar användas. Mindre sannolikt i dagens humana värld..

   Så länge numerären inte får ifrågasättas är enda lösningen "kaplanslum". På kort sikt tror jag det är det troligaste utfallet efter att alla kursgårdar, hotell och vandrarhem på landsbygden fyllts med flyktingar.

   Radera
  4. Hur gör Grekland och Italien som har svagare ekonomi?

   Radera
  5. Förra regeringen smög igenom förändringar i lagen som medger staten att mer eller mindre beslagta boenden om det behövs. Dvs, har du en hyggligt utrustad sommarstuga så är risken att den tas i anspråk för att inhysa flyktingar.

   Det återstår att se hur långt det går, men innan dess så kan man nog förvänta sig att migrationsverket först själva ger sig ut på marknaden och köper hus, eftersom det är omöjligt att bygga i den takt som krävs.

   Radera
  6. En kompis till mig anser att det enda möjliga är att höja skatterna - 140 miljarder sänkte Alliansen dem med - det är bara att höja med lika mycket. Dessutom är det inget problem eftersom folk har flera st BMW's på uppfarten, swimmingpool, åker till Thailand OCH har båt.

   Radera
  7. @ M Redin
   Grekland har dömts i Europadomstolen för sina omfattande brister i flyktingmottagandet. Tydligen är det så illa att även Belgien, som utvisat flyktingar till Grekland i enlighet med EUs regelverk, dublinförordningen, dömt i Europadomstolen för att landet skickat tillbaka flyktingar till de erbarmliga förhållandena i Grekland. Sverige var givetvis ett av de länder som först stoppade utvisning till Grekland. Man vill ju inte förlora inflytande!

   Italien däremot gör sitt bästa för att inte registrera flyktingar utan skicka dem vidare norrut oidentifierade så att de kan ta sig till mer "humanitära" länder.

   Några utdrag ur The Independent från augusti 2014

   "Though a number of ships with Syrians on board have landed in Catania this year, not even a handful have made their presence known to the authorities. In theory, EU law requires asylum-seekers to seek asylum in whichever country they first land. But the Italian asylum system is slow, overcrowded and hobbled by a diet of country-wide fiscal austerity. Drawn by the smoother, more generous process in countries like Germany and Sweden, the Syrians look to remain undetected and move north. ... Many officials simply look the other way and let them pass through, up to Milan and beyond."

   Radera
  8. Lösningen är förstås att flyktingar distribueras ut efter folkmängd i länderna i Europa. Var det inte det som KD-chefen sade häromdagen?

   Nåväl, om vi nu tror att de bästa flyktingarna kommer hit först så kan vi ju alltid stänga gränsen sen när det börjar drälla in outbildade och improduktiva syrianska analfabeter. Låt tyskarna ta hand om dem. De har ju genom historien visat prov på enorm effektivitet.

   Radera
  9. Flödena kommer att fortsätta. Stor tröghet där.

   Eliasson kommer förstås i takt med att desperationen gör att laglösheten ökar allt hårdare prioritera angrepp på politiker och journalister, liksom Goebbels prioriterade formgivningen av tapperhetsmedaljer när kollapsen var omedelbart förestående, och av samma skäl.

   Som en dystopisk illustration annars kan man ta Zacharias Topelius beskrivning av hungervåren 1697 bland annat i Stockholm i "Fältskärns berätterlser"

   "De hopar. som strömmade dit från landsbygden, funno varken arbete eller bröd, utan drefvo omkring under jämmerligt tiggande och omkommo slutligen till större delen af hunger och allt slags elände" Han citerar en ögonvittnesskildring

   "Många tusen fattige hafva från landet begifvit sig till hufvudstaden. De vackla, krypa eller ligga öfverallt på gatorna. Ingen vill taga dem i sina hus."

   http://runeberg.org/faltskar/b/0398.html

   Radera
 9. Som ni röstar i valet får ni och svar av verkligheten.
  Hur säger man?
  "Sug i rej Svensson."

  SvaraRadera
 10. Reinfeldt sägs vara arkitekten bakom DÖ.
  Migrationsuppgörelsen med Miljöpartiet var även hans idé.

  Hatar han Sverige och svenskarna så till den milda grad?

  Det som sker nu känns för sorgligt.

  SvaraRadera
 11. Ingen som tycker att vi gör en humanitär insats när vi låter Syrier slippa från sitt elände.
  Låter och låter förresten. De får ta sig hit själv. Via Medelhavet där flyktingsmugglare utsätter dem för ohyggliga förhållanden och stor fara.
  Det gör att endast 1% av flyktingarna kommer hit. Men dessa skall vi naturligtvis ta emot furstligt.
  Till en kostnad av 25 ggr det som en flykting i närområdet får i stöd, ett stöd som dessutom urholkas när vi tar av biståndet till vår egna mottagning.
  Politikerna tycker att vi bör fördela flyktingströmmen lite, dvs den 1% som kommer över Medelhavet.
  Humanism i Svensk tappning!
  Nån som är förvånad över SDs ökande stöd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Oppti

   Kan bara hålla med. Det är INTE en human politik. SD är enda alternativet.

   Radera
 12. Sverige är snart en failed state. Politikerna har gett upp försvaret av Sverige.

  Närmare, Gud, till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige vill vara ett exempel för resten av världen. Om våra politiker hade en gnutta intelligens skulle de fatta att vi bara kan vara ett varnande exempel. Det blir kanske vår bestående insats för världen. Alla andra länder kan se hur man för allt i världen inte skall bete sig.

   Radera
  2. Jag kommer att tänka på Stings gamla låt med texten "I hope the Russians love their children too". Man kan i ljuset av vad ryssarna låter Putin göra med deras land undra om ryssarna verkligen älskar sina barn. Våra svenska politiker verkar inte göra det.

   Radera
  3. Gud?
   Ja, i bästa fall, kanske.
   Men tänk om det blir Allah!
   Ska vi kanske dra' igång ett korståg i Sverige?

   Radera
  4. Vi får väl säga att vi inte ger asyl till några fler. Utom möjligen kvotflyktingar. Folk som tar sig hit får överleva bäst de kan om vi inte har resurser eller stake att köra iväg dem.

   Radera
  5. Som människa är det bra med en låtsasfarsa i himlen, som man kan åberopa när det känns tungt och man måste ta det där sista steget över rimlighetens gräns. För om man skall hugga huvudet av någon känns det säkert lättare om man har en låtsasfarsa vid sin sida.

   Radera
  6. Sånt är för fegisar. Rättfärdigt dödande utför man för sitt eget höga nöjes skull, så klart.

   Radera
 13. Egentligen kan man inte annat än förvånas.
  I vårbudgeten 2014 fick MV 3 miljarder extra. I höstbudgeten, den som röstades igenom i december, fick MV ytterligare 12 miljarder. Och nu till denna vårbudget vill de ha ytterligare 4 miljarder.
  Siffrorna ovan är årliga påslag.
  Vilken annan statlig verksamhet tillåts att växa på det viset?

  SvaraRadera
 14. Anledningen att det kostnaderna hanteras olika är väl att de är av olika natur. Invandringen är en investering medan försvaret är en försäkringskostnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Investeringar skall vårdas så de avkastar ordentligt, vi borde göra det med invandringen.

   Radera
  2. En investering som i så fall inte kommer att ge avkastning varken under min eller mina barns livstid. Och hur skall Sverige långsiktigt klara av att förse ett galopperande invånarantal med livsmedel och energi? En fråga som jag tycker man skall ställa till varenda Mp politiker man möter.

   Radera
  3. "Miljöpartiet" är dessvärre bara grönt till namnet. De skulle aldrig i helvete göra en miljökonsekvensanalys på massinvandringen. Att bygga hus som klarar svenskt klimat släpper ut enormt mycket koldioxid mm, men vad bryr sig en "miljöpartist" om det? Det är förstås ändå bara en liten del av den tillkommande naturresursbelastningen. Men vad bryr sig en "miljöpartist" om det? "Miljöpartister" är politiska bedragare.

   Radera
 15. Fråga: Kan man bygga om de avställda kärnkraftsverken till flyktingförläggningar?

  SvaraRadera
 16. Nu för tiden brukar jag heja på invandringen, frågar nån så säger jag ju mer desto bättre, ju mer vi tar in desto snabbare syns systemkollapsen med skattehöjningar (vilka redan börjat komma), sämre sjukvård m.m, desto snabbare blir det ett nytt luciabeslut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror på om systemkollapsen kommer innan eller efter ett nytt mer islamvänligt parti har 51 procent av rösterna.
   Fast det kanske vore bra, ett sådant partis invandringspolitik skulle troligen få luciabeslutet att framstå som ett "öppet hjärta". Fast det kanske blir tufft för oss som fortfarande är med i svenska statskyrkan.
   Blir man halshuggen eller uppeldad i bur som sekulariserad protestant?

   Radera
  2. Systemkollapsen är dessvärre irreversibel.

   Det kommer förstås inte hindra att några kommer att hävd det. Och att då "blir det nödvändigt att".

   Resten vill jag inte tänka på.

   Radera
 17. Nej det här är inte sund politik. All känsla för proportioner och rimlighet är som bortblåst. Det är humanitärt storhetsvansinne.

  SvaraRadera
 18. När tillräckligt många har blivit bestulna, lurade eller värre våldtagna brukar längtan efter kulturberikning avta. Det blir nog redan till sommaren. Då hoppas jag innerligt att SD är
  Sveriges andra största parti.

  SvaraRadera
 19. Söndra och härska...

  SvaraRadera
 20. Regulatory capture - Migrationsverket skall fungera som ett filter i allmänhetens intresse, men har istället blivit ett intresse för utgruppen mot allmänintresset.

  Exploatering i massiv skala. I blame den höga obildningsnivån i Sverige. Lätta offer.

  SvaraRadera
 21. Jag skulle vilja kasta fram den tankeväckande (men osannolika) konspirationsteorin att detta är instigerat av FSB.

  Att få Tjekan/NKVD att framstå som befriare genom att först tömma fängelser och sinnesjukhus och sedan luta sig tillbaka tills befolkningen bönade och bad om att bli befriade var en teknik som användes iallafall i Sovjetunionens barndom, eventuellt också i Bessarabien.

  Jag tror förstås inte på en sådan konspirationsteori själv, men resultatet kan mycket väl bli att Krasnaj, förlåt ryska federationens tridskrafter välkomnas som befriare också här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tag sedan jag läste Anfall mot Sverige ( Andersson, Sune, pseud. (författare). ISBN 91-7486-843-8) men detta var en konspirationsteori i samma anda. I boken infiltrerar sovjetiska inflytelseagenter framför allt skatteverket och inför med vällovliga argument en rad orimliga pålagor vilket gör Sverige till en nation av skattefuskare samtidigt som all respekt för statsmakten utarmas. Då alla medborgare avskyr staten blir Sverige ett lätt offer när anfallet väl kommer. Om det om några år hänger en röd banderoll på Stockholms slott med en ordalydelse i stil med "Vi välkomnar de sovjetiska hjältar som befriat oss från tyranniet." så vet vi.

   Radera
  2. Reinfeldt skulle jobba åt Putin? Ja, en double-whammy av att knäcka både trygghetssystemet samt de privata hushållens ekonomi (med skulderna) ger ju Sverige problem. Jag kan som lök på laxen bara tänka mig uttrycken när BLT flyttar ut ur sina nollräntecontainers och -BRF, tungt skuldsatta efter försäljningen, och skuldfria tidigare "flyktingar" flyttar in istället då de inte fick låna pengar under nollränte-prime-perioden och som tack för det är relativt kapitalstarka. Resultatet av "white flight" blir "white trash"?

   Men det är nog inte FSB som skulle glida in och stycka upp Sverige utan IMF?

   Radera
 22. Antalet blir i slutändan antagligen mycket större än så, kanske 600-900 000 personer om man räknar med arbetskraftsinvandring (dessa ska ju också bo nånstans och barnen ska gå i skolan nånstans).

  Siffror från SKL:

  2004-2013 gav Sverige 465 000 flyktingar och anhöriginvandrare uppehållstillstånd. Dessa fördelade sig på 152 000 flyktingar och 313 000 anhöriginvandrare. Det gick alltså i snitt 2,1 anhöriginvandrare per flykting som beviljats uppehållstillstånd. Anhöriginvandring är nu ett brett begrepp som omfattar fler än anhöriga till just flyktingar. Exempelvis, en utländsk kvinna som gift sig med en svensk man är också en anhöriginvandrare. Det tycks dock finnas en samvariation mellan de två kategorierna.

  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/taenk-om-jimmie-akesson-blir-statsminister-2018-11913

  SvaraRadera
 23. Och nu begär FOI nödkredit eftersom kassan sinar.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/foi-ansoker-om-akut-nodkredit_4372589.svd
  Nu kan man ju under varför det blev så? För liten budget, eget slöseri eller av politiker givna mål utan att ge medel?
  Gissar på avslag av lån oavsett. Låga odds på det beslutet i världens moraliska och feministiska stormakt där bara ett område får spendera utan krav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 35 miljoner bränner MV på EN förmiddag.

   Arma land.

   Radera
 24. "Däremot är inte svenska väljare korkade."

  Jasså inte? Varje folk har den regering det förtjänar. Här har medelsvensson år efter år gått på i ullstrumporna och röstat för det formidabla förstörelseverk som nu snart är i sin fullbordan. Hur jävla korkad är man inte då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den observationen är du inte ensam om. Den svenske väljaren besitter en fundamental roll i det svenska systemets dysfunktion. I och med att vi fick full demokrati för mindre än hundra år sedan (1921) så har det gått utför anmärkningsvärt fort.

   Radera
 25. I och med att våra styrande eliter inklusive "räddarpartiet" SD jobbar för att Sverige ska avskaffas som nationalstat och istället endast existera som en juridisk konstruktion för skatteuppbördsändamål så är det meningslöst att lägga pengar på FM. Det finns ju ingeting kvar att försvara annat än rätten att ta upp skatt. Den nuvarande formen på FM som teknikdemonstratorförsvar åt industrin är den enda storleken som kan rättfärdigas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din Kremlfinansierade synpunkt. Du påminner faktiskt om att ett skäl att kämpa är för att slippa Putinligans fascism. Den är så enormt mycket värre än vad våra naiva politiker kokar ihop. Vi kan fortfarande ändra kurs. Kan ni det?

   Radera
 26. Det har varit en intressant artikel att läsa, tyvärr har den varierande floran av kommentarer återigen bevisar hur lätt man glider från ämnet och glömmer vad det egentliga problemet var. Tror inte att Sverige hjälps av huruvida USA var kommunister eller inte. Tror inte heller att personangrepp är ett så effektivt verktyg att ha med i sin lilla unitabox på väg till sitt jobb.

  Vad jag tror är av mer intressant karaktär är hur vi ska lösa dessa komplexa problem som de faktiskt är, innan skeppet (Sverige) kapsejsar. Ska jag vara ärlig så tror jag inte att de flesta bryr sig om vad som händer i tredje världen, så länge det inte påverkar oss i Europa, i form av kostnader eller terroristattacker i Frankrike. Så ett effektivt sätt att påverka oss svenskar, är ju faktiskt något som "de korkade politikerna" redan har kommit på, våra plånböcker.

  Det är ett ganska kraftigt verktyg som dom har hittat, med den kan dom ju faktiskt vinna val. Att få en femtiolapp mer i månaden gör ju att tant Agda och morbror Tage sitter kvar på sin bänkplats och glömmer skolresultat och migrationspolitiken. För mig saknar inrikes försvar någon mening. Tror inte att IS kommer ockupera Sverige, tror inte att något europeiskt land ser något intressant i Sverige så att de riskerar att få FN, EU och Nato efter sig. Vad som skulle vara ett större hot är kanske Ryssland, men skulle de vilja invadera Sverige och ack till sin besvikelse inse att vi "mattesnillen" inte har något att erbjuda så skulle jag med säkerhet kunna säga att vi inte blir transporterade till Gulag. Med det försvar vi har idag så skulle vi enligt vissa påstående klara sju dagar, även om vi satsade mer så skulle vi inte ha någon chans mot en stormakt som Ryssland.

  Vad som skulle passa bättre är att satsa på lite mer viktigare saker som vår framtid, skola, sjukvård och välfärdssamhälle. Majoriteten av de flyktingar som flyr från krig, har varit med om något som vi aldrig skulle kunna föreställa oss, om vi själv inte varit med om det. Att dom till sin besvikelse anländer till Sverige och behandlas så illa som de flesta gör är avskyvärt! Vad som ligger grund till detta är att vi inte har kapacitet till att täcka detta behov av trygghet och möjlighet till ett normalt liv. SD är de ända som vågar ta upp dessa frågor inom politiken, tyvärr står de för väldigt många dåliga punkter, vilket gör dom till ett dåligt parti att rösta på i den meningen. Vi måste satsa mer på att människor får den trygghet som de förtjänar, bristen på den sortens empati gör oss till primitiva djur, som Putin. (ledsen personangrepp). Men tyvärr kan inte Sverige rädda alla, vi måste först se till så att de som anländer får den vård och omsorg som de behöver, samtidigt som vi inte mister tilltro till dem som bor här. Skolresultaten är sämre än länder i tredje världen, som har mindre resurser än vad vi har, hur kan detta gå ihop? Jo, det har något som vi inte har, en kämpar glöd till att vilja uppnå något, få ett bra arbete som tar dem ur det helvetet de sitter i. Istället för att inse detta sitter vi och dagens ungdomar med sin telefon och dess sociala medier uppkörd i...tror ni vet vad jag syftar på... Så säg mig, är USA och huruvida de är kommunister eller inte något som gagnar Sveriges intressen?

  Skulle gärna lägga upp en bild på potatisar, men får bli någon annan gång.

  SvaraRadera
 27. Ser att det brister lite i stavning och grammatik, får helt enkelt skylla på att det är sent!

  SvaraRadera
 28. Bostäder är väl lätt att fixa.... lite expropiering av era sommarstugor, finns redan på förslag, öppna era hjärtan...

  SvaraRadera
 29. Något är i grunden fel i Kungariket Sverige ! Dags att göra om och göra rätt !

  SvaraRadera
 30. Något är i grunden fel i Kungariket Sverige ! Dags att göra om och göra rätt !

  SvaraRadera